Hansapanga kasum - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Hansapanga kasum

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Homme, 23. augustil peaks poolaastakasumi avaldama Swedbank ja Hansapank.

    Teise kvartali kasumiks ootab Trigon HP-le 350 mln ja Ühispank 370 mln, mis jääb alla esimese kvartali 410 mln-le. Huvitav, kas prognoosid jäävad eelmise kvartali kasumile alla lihtsalt konservatiivsuse pärast või on midagi enamat. Trigoni Reisenbuk kiitis Äripäevas oma "suurt mudelit".

    Ilmselt ootavad suuremad müüjad jälle uudise avaldamispäeva, et müüma asuda.
  • Nojah, mina müüsin väga hiljuti. Lihtsalt raha oli vaja :). Usk HP-sse alles. Aga ümberringi (Eestis ja väljapool) on suur masendus ja... ootame homse päeva ära.
  • Positiivne üllatus:
    Trigon ootas poolaasta puhaskasumiks 760M ,tuli 914M - +20%
  • 504.1 mln 2. kvartalis. Eelmisest kvartalist +23%, aastatagusest +77.5%. Tulemused on lihtsalt suurepärased.
  • Maakera sees on teine maakera, mis varsti on suurem kui teda ümbritsev maakera. Kui vaadata Hansapank Eesti ja Hansa Capitali kasumeid siis varsti võibki nii minna. Hansapank Eestil kasum $22,4 miljonit, Hansa Capitalil €21,7.
  • Võib ka teisiti vaadata: Hansapangal on veel kõvasti kasvupotentsiaali, sest Hansapanga eraklendid ja ettevõtted moodustavad kogu Swedbanga potist 25%, aga kasumit toob Hansapank kogu potti ca. 12.5%.
  • Ja veel on võimalik võrrelda Hansapanga ja SEB Baltic'u tegevuskasumit:


    Hansapank IH: 549M SEK
    SEB Baltic IH: 253M SEK
  • Huvitav, mida HP oma kasumiga edaspidi teeb? Dividend on väike ja kasum suur. Leedu Hoiupank on nüüd ostetud. Samuti olevat raskusi Leedu Hoiupanga deposiitide tulusama paigutamisega. Kuigi Leedus peaks ruumi veel olema. Aga kuhu edasi võiks laieneda. Ruumiliselt või tegevusalati. Viimane ei tundu reaalne. Rootsi pankade strateegia oleks ilmselt laienemine itta. Ja HP võib osutuda sobivaks võimaluseks. Aga enne sellise plaani avaldamist püütakse ilmselt kas EYP või HP ilmselt täielikult omandada. Muidu tuleb loodetavaid suuri kasumeid ju võõrastega jagada.
  • Itta laienemine tähendab siis Venemaad? Ukraina ja Valgevene stabiilsus ja majandus on veelgi hlvem kui Venemaal. Üks asi on küll loodetav suur tulu, kuid teine asi sellega kaasnev risk. Kas seda ei soovi rootslased kellegagi jagada?

    Samas on kahtlane HP tegevus Venemaal, seda just mastaapide erinevuse tõttu. Eestis teenitud kasumiga võib üles upitada Leedu panga, kuid kas Baltikumis teenitud kasumiga on võimalik teha seda Venemaal, siis see on väheusutav.

  • Oleks parem kui Neivelt ei valetaks ja vähemalt 5-ks aastaks kontsentreeruks hansa baltikumile. selles piirkonnas on kasvuruumi piisavalt, et pank saaks ennast vähemalt komekordistada. selle saavutamiseks tulekski baltikumile kontsentreeruda ja mõttetustega (ukraina, vene, jms.) mitte tegeleda. sel juhul pole näha, et juhtkonnal teadmistest, oskustest või muudest ressurssidest puudus tekiks. seejärel saame ehk näha panka, millel on kasum suur ja dividendid ka suured.
  • Arvan, et lähiajal piirdutakse orgaanilise kasvuga, kuid paari aasta pärast võiks ära osta mõne Ida-Euroopa panga (Poola näiteks).
  • Lollus, et poolas kedagi ostma hakatakse, rootsi omanikud peaks seal ka juba sees olema. Pealegi kuulub Bank Handlowyle mingi 5% HP-st. Hansapank ei lähe enne täielikku Rootslastepoolset omandamist ühelegi uuele turule.
  • Bank handlowy müüs pärast Citibank poolt omandamist Hansa tüki Swedile ja likvideeris ka muud Eeesti positsioonid
  • Minu mäletamist mööda öeldi üsna üheselt, et HP väljapoole Balti riike ei laiene - see juba läheb Swed-i valdkonda.

    Seega Poola-Venemaa-Ukraina spekulatsioonid suht alusetud.
  • Siiski tundub realistlik HP laienemine itta. Kunagi hiljem. Rootlased tunnevad idaalade vastu huvi juba viikingiajast peale. Kes asutas esimese Vene riigi? Swedbank näib siiski ilmutavat huvi globaliseerumise vastu. Kasva ise ja osta teisi või tehakse sinuga seda. Suhteline edu Balti riikides viib kindlasti mõtted ida poole. Samas Venemaal tegutsemiseks ei pruugi palju raha kuluda. Olen lugenud teadustöid Venemaa finantssüsteemi kohta peale 98. kriisi. Pangandussüsteemi praktiliselt ei eksisteerinud, meie mõistes. Hiina olukorda kirjeldati märksa paremat. Sellises olukorras eduka panga loomiseks vast palju raha vaja polegi. Rootslased üritaks kindlasti ära kasutada eestlaste amortiseeruvat idakogemust. Kõik see võiks toimuda pika aja jooksul. Kahtlane, kas Euroopa, eriti Rootsi pangad, ei tunne mingit huvi selle turu vastu. Praegu näitab ida küll kiiret majanduskasvu (potentsiaali kasvu).
  • Mina arvan, et poleks hullu idas väike konservatiivne kvaliteetne pangake asutada, et nad harjuksid nimega. Ega meilgi ei ole kõik ainult 3 suurema panga kliendid. Kui nad paar aastat 0 kasumiga töötaksid, oleks seegi asi. Kui me ei taha olla ida ja lääne vahendajad, siis meid pole läänele vajagi.
  • Näib, et seekord ei varitsenudki eriti palju müüjate horde võimalust tulemuste toel müüa. Kuid siiski neid ikka oli, vaadates reedest käivet. Seni on ostjad ülemvõimule jäänud. Arvestades suurenenud välisturgude mõju TVB-le, võib reedese Cisco käitumise mõjul HP ka täna kerkida.

    Huvitav ja kasulik oleks teada, kas HP rekordkasumi toel selle sajandi rekordile võiks tõusta?
  • Uplaza'st saab lugeda:

    Ühispank tõstis Hansapanga aktsia aastalõpu hinnasihi panga tugevate poolaasta majandustulemuste tõttu 185 krooonilt 200 kroonile.

    Ühispank vähendas esimese poolaasta tulemuste valguses oluliselt 2001. aasta provisjonide prognoosi. Samuti usub Ühispank, et Lietuvos Taupomasis Bankas annab oma panuse grupi kasumisse juba sel aastal. Seetõttu tõstis Ühispank Hansapanga selle aasta puhaskasumiprognoosi 1,55 miljardilt kroonilt ligi 1,8 miljardile.
  • to BUY:
    Paku, kummat aktsiat reedene ralli eesotsas CSCO jt. rohkem toetab - ETL või HP?
  • Nagu näha ETL, seda mõjutavad välisturud ikka enam. Tegelikult ei peaks HP-st päris mööda minema.
  • Kas Hansal aur selleks korraks väljas? Miks? (hetkel -1% 154,75 peal)
  • viimaste p2evade v2ikeste k2ivete juures toimuv langus on t6esti yllatav. A ju siis on suure raha jaoks yldine aktsiaturgude sentiment nii s*tt, et ei juleta kuskil positsioone v6tta. HP on ju t6eline t2ht..suurendab turuosa ja toodab kasvavalt kasumit! Teine probleem on endiselt kahtlemata Rootsi pankade yhinemisest tulenevad riskid..

    Kuna on juttu olnud, et HP l2hemal ajal laieneda ei kavatse, siis ootaks kyllalt kopsakaid dividende kevadel. Ntx selle aasta prognoositavast kasumist (1,7 mld) kannataks maksta kuskil 20 EEK aktsialt. See teeks praeguse hinna (160) juures dividenditootlust 12,5%. Pole isegi aastase investeeringu juures paha!

    Samas on (nagu alati :) raske hinnata HP laenude kvaliteeti ja seda kui suured provisjonid ja laenukahjumid tooks endaga kaasa negatiivsete stsenaariumite k2ivitumine balti riikide majandustes...
  • Tähelepanuta ei maksa jätta Kristina Siimari ütlust, et kulu-tulu suhe läheb aasta lõpuks üle 50%(mis oli projektsioonides paikapandud number), sest Leedu pank ei tööta piisavalt tulusalt.
  • Hansapank vajus reedel korralikult. Korraks 130 kroonile. Suure languse võiks kirjutada negatiivsete uudiste kuhjumise arvele. USA börsilangus, WTC katastroof ja Swed+SEB ärajäämine. Suhtarvude järgi on Hansapank jälle rekordiliselt odav. P/E = 6.5, P/B = 1.55. Sellise kasumi ja ROE juures on aktsiale liiga tehtud.

    Kuid kas selline kasumi tase jääb püsima? Skandinaavias kardetakse panganduses suuri lööke majanduslanguse korral. Soome lama ajal oli Soome pankadel palju probleeme. Siiski ei tundu Eesti ja Soome olukord päris sama. Tundub, et majandustsükkel on siiski eri faasis. Börs eriti. Maailmas ennegi eksisteerinud eri majandustsükli faasis olevaid maid. Probleemne on Eesti suur kaubavahetus Skandinaaviaga. Buumile järgnev lama on ehk sügavam kui lihtsalt majandusaktiivsuse langus. Küsimus on, kas HP kasum tuleval aastal püsib?
  • Kui Baltimaades sel aastal suurt tagasiminekut ei tule, siis ma ootan Hansapanga kasumiks 2 mld.
  • 2 mld eeldab kahes viimases kvartalis mõlemas üle 500 mln kasumit. Kui pakkuma peaks, siis 1,9 mld. Kui ei hakata aegsasti lama ajaks provisjone suurendama ja LTB halba üllatust ei tee.



    Huvitav on HP aktsia ümber toimuv börsil. Kaks päeva järjest on parima hinnaga müüja HANSA ja parima hinnaga ostja TRIGON.

    Tänu uuele orderite näitamise korrale TVB-l on näha, et liikudes müügiorderite tabelis alla hind tõuseb suhteliselt järsult. Eile oli järgmine müüja hinna 133.75 juures, (HANSA 132.25). Ostuorderite poolel alla liikudes nii kiiresti ei muutu. Võiks oletada, et vastupanu tase 130-131 on tugev. Tõusuks paistaks tee lahti olevat, kui HANSA ei hoiaks parimat müügihinda teistest madalamal. Kas müüja on mõni HANSA klient või tema ise, pole võimalik näha.

    Peale börsipäeva lõppu teatati hilinemisega keskmise kaalutud hinnaga tehingust 23500 aktsiaga (3 mln krooni) hinnaga 132.05. Tundub, et HANSA täidab juba teist päeva mingit suuremat sorti müügiorderit. Avalikust aktsiaraamatust võinuks seda näha.

    Investorite jaoks tekivad küsimused. Kas see on tõesti üksik order, mille täitmise järel HANSA ei ole konkurentsitult soodsaim müüja? Kas müüja on HANSA oma nimel? Või on see seotud Rootsi pankade ühinemise ärajäämisega, mille puhuks rootslased ise olid HP aktsiaid varunud?

    Suurema müügiorderi täitmisele viitab ka HP tagasihoidlik eilne tõus ETL ja Euroopa turgude tõusu taustal. Samuti suhteliselt tugev aktsia käive.

    Täna on olukord veel huvitavam, USA rallis ja ootused on kogu nädalaks positiivsed. HP käive ei peaks ka täna väikseks jääma.
  • Käive ei jäänudki väikseks oli võimas 30 mln krooni.

    Päeva algul kerkis hind 134-ni ja siis surusid HANSA orderid müügihinna alla. Sedaviisi püsis jälle kogu päeva. Telekom suutis siiski tõusta taas üle 2%. Päeva lõpus kanti jälle läbi suured tehingud. Üks 115000 aktsiane kaalutud hinnaga 133.99. Väärtus 15 mln. Aktsiaraamatu järgi kuulub HP-le endale oma aktsiaid 37 mln eest.
  • HP aktsia on mitu-mitu päeva järjest tõusnud. Statistiline tõenäosus languseks suureneb. Põrge USA-s hakkab ka väsima. ETL langes eile üle 2%. Kiiret HP tõusu ei oska seetõttu näha. Kõik on siiski võimalik.
  • Hansapanga kasum avaldatakse teisipäeval, 23. oktoobril. Kas aktsia hind juba liigub selle ootuses? Kaks suuremat TVB ettevõtet, Norma ja Telekom teatasid kasumi vähenemisest. Halb "karma" võib mõjuda.

    Ühispank prognoosib käesoleva aasta EPS-iks 22,6. Hinna 137,5 juures PE=6.1. Järgmise aasta EPS prognoosi järgi 26,3 PE=5,2.
  • norma teatas ju kasumi suurenemisest. statistilise tõenäosusega on nii, et kui on aegrida kus HP aktsia liigub (mitu-mitu päeva tõuseb), siis statistiline tõenäosus ütleb et ka järgmine liikumine on samas suunas.
  • Minu hinnangul kujuneb Hansapanga kasumiks kuni 2 mld. 3Q peaks ka igati korralik tulemus olema ja ületama 2Q, seetõttu peaks ka aktsia hind tõusma. Ma võin olla liiga optimistlik, kuid HP on varemgi minu prognoose täitnud ja ületanud. Analüütikud on selgelt liiga konservatiivsed.
  • Kunagi uurisin seda, et kui liigub kaks päeva mingis, suunas, siis millise tõenäosusega järgmistel päevadel mingis suunas. Seos oli olemas. Näiteks kui viis päeva on ühes suunas liikunud, on äärmiselt tõenäoline trendi murdumine, eelmisel korral seda silmas pidasingi.

    Norma kasum siiski vähenes minu meelest. 3Q 01 3,39, 3Q 00 3,42. -0.03. 12 kuu kasum vähenes.
  • to Alvar: Kas provisjonide suurendamist ei karda seoses majanduse jahenemisega? Sellega võib suvaliselt kasumiga opereerida, tundub mulle.
  • Ma arvan, et sellel aastal majanduse jahenemine veel erilist mõju ei avalda. Vaata kasvõi 2Q. Kuid järgmine aasta tuleb kindlasti provisjonide mahtu suurendada. Kasum ei lange, kuna lõunanaabrid peaksid selle kompenseerima. Kuid nii suurt kasvu nagu sellel aastal loota ei ole. Kuid samas kui vaadata seda kõigile teada olevat prognoosi kasumikasv 20% aastas, siis see on küll ületatud ja arvatavasti ületatakse ka järgnevatel aastatel.
  • Kui vaadata HP varade mahu kasvu sel aastal, ja loogiliselt peaks kaasnema kasumipotentsiaali tõus, võiks kasvada ka kasum. LTB andis varade mahule tõeliselt suure mahu juurde. Pangale on praegu kasulik deposiidiintressimäärade langus. See ressurss läheb odavamaks. Kui samal ajal kavatsetakse jahenevale majandusele viidates laenuintresse tõsta, suureneb marginaal. Ja kui tegelikult halbade laenude maht ei suurene, suureneb hoopis kasum. Marginaali seepärast suurendada saabki hõlpsalt, et konkurentsi on vähe. Palju ei maksa viimasest rääkida, muidu reguleeritakse EMT kõrval HP ka ära.
  • 3. kvartali kasum 427,7 mln, 5,43 aktsia kohta. Üldiselt ootustest parem. Bilansumaht vähenes 2,6%, deposiidid 2,5%. See on üldse üle pika aja esimene kord, kui järjestikuses kvartalis hoiused vähenevad. Hinna 138,5 juures P/E 6,44 P/B 1,54.
  • paari päeva pärast hansa rallib !?xyz"!!¤¤(&!
  • Depo intressi langus ei ole HPle kasulik vaid äärmiselt kahjulik. Põhjus selles, et enamus depodest on nõudmiseni ja nende intress seega ei kõigu. Küll aga sõltub Euriborist likviidsuspuhvrilt teenitav tulu.
  • Börsil tundub, et SUPREMA ja HANSA mängivad HP aktsiaga mingit ainult neile mõistetavat mängu... On kellelgi ideid, mis mäng see on, miks seda mängitakse ja kuidas see lõppeda võib...?
  • nende mängu nimi on kliendiorderite täitmine. ega seda mängu ilmselt enne ei mõistaks kui teaks orderite detaile
  • Vaatasin Swedbanki numbreid. Hansapangal oli täita suur roll grupi numbrite ilustajana. Kõikvõimalikes kasvu ja kasumlikkuse suhtarvudes on Hansapank Swedbank'i grupis liidrirollis.

    http://www.swedbank.com/cgi-bin/irweb.cgi?frameset=0&language=2
  • paneb mind m6tlema et hansa ostetakse siiski ära?
    vaadake aktsiahinda.. vaadake tulemusi.. vaadake ringi..
  • Ei julge praegu keegi Hansat osta,

    kui 98 Hansa üle võeti oli Rootsi majandus veel OK,
    tänane +58% kasumikasvu võib pöörduda 3-6 kuu pärast absoluutväärtuselt sama suureks kasumi kahanemiseks.
  • Kui börsi peale vaadata, siis miskipärast tundub, et Suprema julgeb küll hansat osta...

    Ja selgitage mulle, miks ometi peaks 58% kasumi kasvu aastaga pöörduma? Leedu hakkab ju ka kunagi raha genereerima.
  • Ma arvan samuti, et Graafiku mõttekäik on selge liialdus. Võimalik võib-olla see, et 2001 ja 2002 aasta kasumid on võrdsed. Kahanemist ei näe, kuna majanduskasv peaks Baltikumis püsima 3-4% tasemel. Kõige paremini paistab minema Lätil, kuid Leedus on Hansapangal kõige rohkem arenguruumi.
  • vaadates hansa tehnilist pilti võiks väita, et 142,5 - 145,5 on väga räige resistance piirkond. peaks vist kõvasti müüma. ah? eksperdid, mis arvate?
  • Mulle tundub just, et on tõusutrend tekkimas - 2. põhi kõrgem kui eelmine 21.sept; Tänane tase 142EEK kõrgem kui eelmine tipp 4.okt. Ostaks hoopis.


  • HP aktsia. Mõtteid tehnilisest
    maailmast.




















  • Esimene graafik näitab hetkehinna kaugust 100 päeva andmete regressiooni põhimõttel arvutatud keskmisest hinnast. Teine tradits. indik. MACD. Kolmas rakendab 50 päeva eksponentsiaalset libisevat keskmist.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon