Soovitus: Müü Tallinna Kaubamaja aktsiad - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Soovitus: Müü Tallinna Kaubamaja aktsiad

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Kaubanduskeskusi on juba selgelt liiga palju ja neid ehitatakse pidevalt juurde. Minu arvetes tabab turgu varsti langus. Kui veel majanduskasvu aeglustumine juurde panna, siis ei midagi head. Ka elektrihinna tõus lisab pingeid. Need põhjendused on absurdsed, et EL-s on kaubanduspinda elaniku kohta umbes 4 korda rohkem. Määrab siiski ostujõud.
  • See-eest tarbimist on ja tõenäoliselt kaubandusega tegelemine suht rentaabel. Kui pealinna ei mahu, tuleb agulisse ehitama hakata. Vaadake Viljandit ja Tartut. Tänavu on investeeringud ka sinna jõudnud. Iseasi on loomulikult see, et kui ehitada kaubanduspinnad, siis väikses piirkonnas tarbijad on mitmele kaubanduskeskusele samad. Putkat putka kõrvale ei ole tõesti mõtet püsti panna nagu vanasti. Ei ole aga õppust võetud nüüd on market marketi kõrval. Ja siis ehitatakse market kaugele kartulipõllule.
  • Tundub mõistlik. Müüa. Aga kui mul aktsiaid ei ole? Miks ei võiks olla lühikeseks müümise võimalust? Ei tohiks see nii keeruline olla midagi. Optsioonidega on kehv lühikeseks minna. Teenustasud ja hämar turg :(

    Kaubamaja tundub küll võrreldes liideraktsiatega kallis. Ja mis siis, kui tuleb majanduskriis ja tarbimine kokku variseb? Kaubanduses olevat küll buum olnud.
  • lühikeseks saab müüa, küsi hansast
  • Kaubamajal väga head tulemused. aga hinda ma päris õigustatuks sellest hoolimata enam ei pea
  • Aktsia hinna kohta ei oska midagi kosta, aga Kaubamaja teeninduse kvaliteedi kohta olen viimasel ajal mitmeid kiidusõnu kuulnud - s.t. et müüjad on abivalmid jne.
  • Kesko odavam kui Kaubamaja, ma arvan:
    KESBV maksab 1,5 korda omakapitali, TKM 2,5 korda.
    KESBV maksab 0,3 korda aastakäive, TKM 0,6 korda
    (Küll TKM kasvupotentsiaal suurem, kui minnakse Eestist väljapoole. Kesko aastakäive 8 mdr EUR, ja TKM 3 mdr EEK)
  • (Küll TKM kasvupotentsiaal suurem, kui minnakse Eestist väljapoole. Kesko aastakäive 8 mdr EUR, ja TKM 3 mdr EEK)
    ja siit siis küsimused:
    1. palju kesko väljaspool soomet käivet teeb?
    2. palju tmk väljaspool eestit käivet teeb?

  • Taksojuhid krabavad kallist TKM-i nagu ennem viimsetpäeva ja order 33 aktsia ostuks tuleb naabrimehest ikka 25 eurosenti kõrgemale seada.

  • Aktsia hind aastaga ca 175%
    Same store müügikasv samal ajal paremal juhul 10-15%
    Viimase 12 kuu P/E ilma erakorralise tuluta täna(18,18 järgi) 21,36.
    Dividenditootlus 0.
  • Mis kuradi haige iba selle tkm aktsia ümber toimub? Mingi töll üritab järjekindlalt kümne aktsia kaupa hinda upitada. Teeme panuseid, kas ÄP läheb selle protsendi õnge või mitte.
    Mina pakun, et ilmub nupp: päeva suurim tõusja on ...... :)))
  • Visioon ÄP homsest artiklist (minu isiklik spekulatsioon):
    " Suurim tõusja oli Tallinna Kaubamaja aktsia, mis tõusis 13,64%. Käive pole oluline."

  • Oskab keegi kommenteerida, millest selline tõus yäna (13.64%). Ei ole nagu mingit olulist uudist kuulnud
  • murzilka
    ma arvan et see on seotud eilse uudisega et viru keskuse suvekuude kaive kasvas 41%
  • ... ja päkapikuralli tkm-i ümber aina kestab ...


  • Kaubanduskeskuste turul on peagi suuremat liikumist ning ostu-müügitehinguid oodata, arvati täna Baltimaade kinnisvarafoorumil Vilniuses.
    "Soomes ja Rootsis ei ole enam ühtegi suurt kaubanduskeskust, mida omaks selle algne arendaja," ütles CityConi tegevdirektor Petri Olkinuora täna Vilniuses Baltimaade kinnisvarafoorumil.

    "Ootan, et näeme kas Baltimaade turul peagi rohkem liikumist. Küll kinnisvaraarendajad peagi aru saavad, et ongi kõik - langevate marginaalidega ei tasu enam ise operaator olla, aeg on investeeringust väljuda," rääkis Olkinuora
  • Misasi see Viru Keskuse käive on ja millega seda süüakse? Kas rent on sõltuvuses rentniku käibest?

    Ja see keskus ise on üks kummaline kant, seisa või pea peal, mina sellest bisnesist aru ei saa - osta pole sealt muhvigi ja kõik vaba pind on täidetud rahatute hängivate tatikatega - pappi paistaks aga nagu tulema. Ok, osta pole Eestist niiehknaa muhvigi, aga Kristiinest ja Ülemistelt saab siiski paremaid kaltse kätte.
  • Tartu Kaubamaja avamine lükkub edasi ja vana kaubamaja on juba suletud...
  • Kristjan,seal pajatustes tühi kivisein vaid..
  • Äripäevas "Skanska vedas Kaubamaja alt". Või vedas Kaubamaja hoopis Skanskat alt, tellides kuskilt puudulikud projektid, nii et Skanska pidi pärast uued tellima? Paistab, et projektidelt kokku hoidmine võib palju suuremat kahju sünnitada kui asi väärt on.
  • Tegelikult moodustub asjaajamine ja projekteerimine 3/4 kogu projekti ajast. Kui tellija ei taha sellest aru saada, siis ehitusjärgus võib asi käest ära minna.
  • Nii tavaliselt tehaksegi, keegi ei taha aru saada projekti kasulikkusest ehituses. Hinnapakkumisi küsitakse tihti nii: pakkuge projekteerimine, tehnoseadmed ja ehitamine - kõik korraga! Ja vot sa tead enne projekteerimist mida pakkuda. Ehku peale läheb.
  • Uues Tartu kaubamajas laseb katus hoolega läbi, lisaks olevat tuletõrje süsteem täna öösel iseenesest tööle hakanud ja u. 30cm-se veekihiga basseini moodustanud, hulga kassaaarvuteid rikkunud, lisaks veel küprokit ja laminaati hävitanud.
  • Langeb erakorraline tulu ära ja Kaubamaja ongi megalt ülehinnatud ettevõte
  • Kuuga pool miljardit paberrikkust kadunud jah.Kardan,et see on alles algus.Pikemal trendijoonel põhinev toetus ca. 275 juures ja mul puudub kindlus kas firma sealgi ülehinnatud pole.
  • praeguse taseme juures kui kroonides võtta, siis oleks õiglane hind 80-100 ja siiski on PE 30-40. aga noh, arenev ettevõte, siis selline PE oleks ehk õigustatud
  • Milline on Kaubamaja kasumikasv olnud? P/E 30-40 on kindlasti juba kõrge tase mis viitab juba mingitele erakorralistele tuludele. Kui ROE on 20-25%, siis on kindlust rohkem. Meil on raske võrrelda kuna pole teisi samalaadseid ettevõtteid börsil. Pangad muidugi teavad oma laenuvõtjate maj. näitajaid, aga lihtsureliku ees on see info varjatud.
  • Kas neljas kvartal võiks tugevam tulla?
    Sai ju Tartu Kaubamaja avatud ja jõulud ka lähenemas!
  • kindlasti tulebki. Ennem Viru Keskuse avamist käis ka aksia hind all, aga kosus peagi, praegu minu arust sama olukord (Tartu Kaubamaja ja mitmete Selverite avamine).
  • Karlo, põhimõtteliselt nõus... aga... kas juba avatud selverid ja Tallinna Kaubamaja ei suuda oma toodanguga Tartu Kaubamaja ja paari lisanduva Selveri avamist üle elada? Viru Keskuse avamisel ju oli seljatagune palju lahjem kui nüüd "peaks" olema?
  • Tõstaks teemat ettepoole pisut. Kas Kaubamaja on mõttetu ja perspektiivitu ettevõte? Kas on börsil või ei ole ega ei märka küll! Mis tasemelt siin mingit liikumist oleks oodata?
  • Minu arust sellel hinnatasemel (20 eur) pole mõttetu ost !
    On ju oodata uute poodide avamist, käive ja loodetavasti ka kasumlikkus tõusevad!
    Parandage kui eksin:
    Raamatupid.väärtus
    TKM- 146 EEK
    BLT- 36 EEK
    MKO- 63 EEK
    Võrreldes P/e, aktsia hind/rmtp.väärtust, jne pigem hoian edasi!
  • Tartus saab igatahes kaubamaja päris korraliku matsu, kui pläsku juurde ärikeskus valmis tehakse... tuleb ju too märksa atraktiivsem...
    rimi enda suure valiku ja suhteliselt odava kaubaga sööb kindlasti kaubamaja toidupoe ostjaskonna väiksemaks... kõige muu vähenemine sõltub, aga sellest kui atraktiivne on ärikeskus poodide ja muu poolest.
    Igatahes järgmisel aastal tasuks käia kaubamaja huvilistel silmad lahti ringi, et kuhu kliendid ja ka chillijad koonduma hakkavad ;)
    Üks kindel fakt on igatahes see, et vähemalt Tartu põhjal kindlasti on firma rentaablus vähenemas... käive on saanud küll Tirsi ostu + uute poodide tegemise näol kena tõusu osaliseks, aga ei usu, et kasum nüüd oluliselt kasvab...
    eks näis mis saab... see minu äärmiselt üldistav hinnang, sest igasugu prognoose pole viitsinud sirvida kuna juba see viimase aasta hiigeltõus näitab, et absurdiks läks asi ära :)
  • Kaubamaja tulevik peaks minu meelest olema ühinemine välisfirma(de)ga. Toidumüügimarginalid muutuvad üha õhukesemaks, kettid üha suuremaks. Firmal peaks olema võimalusi alata ühinemisega Lätis ja Leedus. Kui firma tegevus piirduks ka tulevikus Eestisse, siis äkki tekib selline olukord, et firma peamine väärtus on ükskord hoopis nende kinnisvara.
  • kaubamaja on ju varemgi head võimalused maha maganud... Eestis laienemine hetkel juba üsna mõttetu, kui ei õnnestu sebimisega midagi saada.
    Atraktiivsus võiks edaspidi tulla tõesti väljastpoolt... kuid kahtlus jääb suutlikuse osas, sest välismaal suurem risk ja lisaeeldus, et nn. emamaa turg genereeriks piisavalt stabiilset kasumit.
    Kui Lindl ka ennast siia sisse sööb, siis jääb vähemalt toidukaupades küll asi üsna nukraks.
    Kuigi ei saa välistada, et käibe kasvatamise tagamaa on välismaale minek ja eesmärk ennast suuremana näidata. Igatahes mina näeks hinda kusagil 13-15€ kandis, kui edaspidi laienemist mujale ei toimu... selge on see, et hetkel on atraktiivsus kadunud
  • Samas, kaubamaja tulemused ei olnud ju sugugi halvad. Mina ootasin väikest tõusu.

    Praegu miinuses:(
  • samas on ka juba varem hoiatatud, et asi on ülehinnatud ja senist taset saaks toetada vaid edaspidine agresiivne laienemine ja marginaalide mitte väga oluline vähenemine.
  • kui kaubamaja pole eriti eestiski viitsinud pingutada ,siis mis ime l2bi ta v2lismaale peaks laienema.suhtun skeptiliselt.
    samas imestan kust kohast tartu linna need lisa inimesed peaksid tekkima kui see uus 2rikeskus veel valmis saab.kaupsi k2ive peaks kyll siis k2rbuma.
  • Kas mitte Selveritest ei tule suurem osa TKMi käibest?
  • Nüüd tõesti tuleb küllalt suur osa...
    Seega ilmselt tahtis öelda kasum ;)
    Muide on ju tõestatud, et koht kus tüütud noored chillivad saab siiski nende mõjutatud ostude kohaks kas varem või hiljem... seega kui rahvast jääks vähemaks, siis kindlasti kannataks ka kaubamaja. Igatahes järgmine aasta tuleb huvitav igasugu turukäitumise jälgijatele.
  • Selverid jäävad samas Prismale või Rimile alla - pean silmas oma kööki, mereande, köögiviljade värskust, sortimendi sügavust paljude toodete puhul. Kas see pole ohu märk?
  • Ei ole ohu märk. nad on alati alla jäänud toidukaupade sortimendilt ja hinna osas jäävad kõigile alla peale Stockmanni. See ei tähenda midagi, Stockmann on alati rahvast täis - imago eest makstakse.
  • See suure sortimendi sees hoidmine võib hoopis kahjumlikkust toota.

    See pealkiri on 2001 aasta.

    TKM pigem areneb koos meie majanduskasvuga ja samuti aktsia hind.
  • Minu täiesti subjektiivset arvamust mööda on Kaubamaja + Selverid kõige paremini juhitud sektoris ... osatud on tippspetsialiste mujalt üle meelitada ja olemasolevaid motiveerida, mäletatavasti oli Kaubamaja 1 esimesi, kes rakendas juhtkonnale suunatud optsiooniprogrammi, mille pärast ka Maksuametiga kohut käidi optsioonide tulu maksustamise küsimustes ...
  • Päris huvitav on lugeda oma arvamust ligi 5 aastat tagasi. Olen kõvasti eksinud. Kui 2002. aastal Tallinna Kaubamaja aktsia langes (lühiajaliselt oli mul õigus), siis järgnevatel aastatel nägime väga kiiret tõusu. Tuleb tunnistada, et kiire majanduskasvu tingimustes on ka elanike ostujõud märgatavalt suurenenud. Veel aastaid tagasi pidasin 10-protsendi suurust majanduskasvu ebareaalseks, kuid nüüd on see aeg kätte jõudnud.

    Samas olen ka ise kõik suuremad ostud sooritanud Kaubamajas. Igal tööpäeval astun läbi ka Selverist. Kliendina olen väga rahul, kuid aktsiat ma siiski ostma ei torma, sest kõrged ootused on juba aktsiahinna sees.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon