RLK metsik kasum - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

RLK metsik kasum

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Rakvere Lihakombinaat on suutnd 2001 aasta 9 kuuga teenida kasumit 61.8 miljonit (eelmine aasta 3,1 miljonit). Sellisest ettevõttest on siis eestlased ilma jäänud :-(
  • Need, kes 4.70 krooniga loobusid on kõvasti tünga saanud. Ma proovisin ka vahepeal RLK-d kätte saada, kuid tulutult. Ma arvasin, et ettevõttel läheb hästi, kuid sellist tulemust ei osanud oodata. Lisanimekirjas võib veel teisigi üllatusi tulla.
  • Börsil hea kerimismäng käimas. Kaege perra!
  • Mis on kerimismäng? Noteeringute vahetamine?
  • Velikij, no kuidas sa ei tea. Üks maakler paneb hinnaks 7,20, teine 7,25, mispeale esimene 7,30, mispeale teine närvi läheb ja paremast äärest ära ostab. Show'd rohkem kui rubla, ehk antud juhul 7,8 krooni eest.
  • nujah, mis seal teada, eks ole siukest asja ikka ette tulnud (häbelikult)
  • Milline oli see investeerimispank, kes mõnda aega tagasi propageeris, kui perspektiivitu on hoida raha RLK aktsias ja kui kasulik on need 4,7-ga maha müüa. Ja kõik see "erapooletu" analüüs ja soovitused olid muidugi klientide-väikeinvestorite parimates huvides.
  • enz, see oli ju loomulikult Trigon.... kes ka juhuslikult Ruokatalot nõustas. Stiilipuhas "kott pähe" case.
  • Äripäev kirjutab: Rakvere kasum kinnitab väikeomanike tüssamist

    http://www.aripaev.ee/2032/rt_ly_203201.html
  • Oskab keegi tarkadest kommenteerida, mis perspektiiv on omada seda aktsiat ( HK RUOKATALO OYJ 238.752 36 114 092 95,7382 % ). Tulemused on väga korralikud iseenesest, kuid suuromanik ilmselt võib teha mida soovib.
  • Perspektiiv on kindlasti igaühe enda nägemus , mille ta kujundab . Kas selle aluseks on olemasolev tegevus ja tulemus , tulevikus laienemis ja arenemisvõimalus , mineviku aktsiagraafikud või kõik need asjad kokku - igaühe enda valik .
    Praegusel juhul kõik need asjad positiivsed .
    Suuromaniku risk on tõesti olemas , kuid esiteks ei ole börs enam selline , nagu aastal 98 , kui lubati suuromanikul suurendada osalust 80%-ni , mis oli ju nonsens ( 25% peab olema vabalt kaubeldav ) . Teiseks on nii ema kui tütar börsiettevõtted ja ema osalus nii suur , et mingid mängud kantimistega oleksid väga ohtlikud ja väga rumalad .
    Ainuke selgusetu küsimus on , et miks suuromanik pole teinud väljaostupakkumist , sest ettevõtte areng on olnud juba 1-2 aastat väga õiges suunas ja selle ajaga on aktsiahind mitmekordistunud . Väljaostupakkumise tegemise miinimumhinna saab juba igaüks ise välja arvutada ja mina ootan , et see 6 kuu keskmine iga päevaga tõuseb :)
    Olen pikk RLK-s
  • Arvatavasti on see HK-le puhtalt likviidsuse küsimus. Eelmise aasta uusemissioon tehti selleks et finantseerida poola Sokolowi väljaost + investeeringuid Soomes. Küll on kätte saadud vaid 82,5% Sokolowist, aga liigselt palju vaba raha nendel ikkagi pole.

    Rakverel on ikka võlgu ja kasvuvõimalusi Lätis ja Leedus, nii et kui HK-l ei teki tõsiseid likviidsusprobleeme Soomes, siis ma ei usuks et lähiaastatel makstakse Rakverelt dividende.

    Ma ka ei usu et HK Rakvere kuidagi kahjustaks - (olgu Soomele nad müüa vist ei tohi). Risk aga, et väikeaktsionäridel tuleb veel mitu aasta oma raha järele oodata.

    Uus tegevjuht Kai Seikku (veel sellele ametile mitte astunud) on tööd alustanud. Võiks Rakvere väljaostu tõenäosust küll tõsta.
  • HK Ruakatalo on vist ka Talleggi omanik. Ja ÄP onlines on täna uudis, et Tallegi poolaasta kahjum oli EEK 8 mio ja Aasta lõpu kahjum tuleb oluliselt suurem.
  • Minu arvates on praegune HKR-i võimalik viis ettevõttest raha välja kantimiseks rea investeeringud all . Kui enamus seadmeid või investeeritavat soetatakse HKR-ist , siis ongi see vahend nii öelda raha koju toomiseks . Praegu veel väikeaktsionärid ei oma võimalust selliste tehingute selgitamiseks , kuid järjest karmistuvate börsireeglite edasi arenemise korral võib tekkida ka see võimalus .
    Kuid peamine on siiski see , et ettevõte ise on väga heas seisus ja jätkab sama tugevana lähiaastatel . Sest paigas nii tooraine "tootmine" kui ka töötlemine . Teistel konkurentidel see tooraine osas töö tegemata (sellises mahus nagu vaja ) ja see võtab aega vähemalt 2-3 aastat . Samuti positsioneeritus kõikides Balti riikides hea ja arenemisvõimalused suured Lätis ja Leedus . Tänase börsiteate parim uudis on see , et lõpuks ometi on asjad Lätis liikuma hakanud , mis on aega võtnud 4-5 aastat .
    Seega seni peaks RLK olema edukas
  • Õnneks on ikka suur vahe , kas ettevõtte suuromanikuks on Soome või Läti börsifirma , (Grindeks ja Farmaatsiatehas ) . Huvitav , kas seadusandlus ei võimalda tõesti mittemingisugust tehingute uurimist ema ja tütre vahel ? Ja kui ei , siis tuleks äkki kaaluda Investorite Liidu poole pöördumist , avalikku pidevat teema käsitlust , küll leitaks lõpuks ka tee lätlaste südametesse ... :)
  • Telekom, kus mul enamus raha, liigub ilmselt edaspidigi suhteliselt külgsuunas ning see eriti ei meeldi. Tahaks positsiooni müüa.

    Baltikast võtsin kasumi 9EUR peal ja usun et peatselt aktsia peadpööritav tõus lõppeb ning hind stabiliseerub. Seega see ei sobi.

    Eesti turul on ainukese huvitava (tõusu)aktsiana silma jäänud RLK. Aktsiat toetavad ettevõtte head majandustulemused ja väljavaated lähiturgudel. Mulle on jäänud täiesti arusaamatuks aktsia väike käive püsimine 2,5EUR juures. Kas soome emafirma on raskustes või milles asi? Kas tasuks osta ca 100- 150K eest praegu? Positsiooni võin hoida rahlikult kuni pool aastat.
  • Ei soovitaks eriti, vaata 95 % aktsiatest kuulub emafirmale ...
  • Tänud.

    On jah. Ise mõtlesin et neljandik aktsiatest peab olema börsil kaubeldav. Ilmselt olen millestki valesti aru saanud. Siis nagu polegi midagi eestist osta :(
  • Soovitan ikkagi panustada Viisnurga ja Baltika peale. Harju Elekter on ka kindlsti stabiilne ja hea firma.
  • ???
    Viisnurk - käive 9 kuud 165 milli , market cap 190 milli , ja kõik muud näitajad ... ????
    Mida siin soovitatakse , spekuleerida väikefirmaga ?
    Baltika - majandusnäitajad way paremad , aga kuidas kasvada suureks antud kitsal spetsialiseerunud valdkonnas edasi ? Mulle tundub , et oma peaga mõtlejad müüvad spekulantidele juba mõnda aega . Kalev oli ka vahepeal väga in .

    Ei hakka praegu RLK-d kiitma .
  • Ma olen arvoniga Viisnurga ja Baltika kohapealt nõus.

    Ega tõusuaktsiaid siinsete börsiettevõtete seas enam vist ei olegi. Kalev on küll hea hinnaga aga ta peaks kinnisvaraga hangeldamise lõpetama ja tootmise/turustamise korralikult käima saama. Siis võib ta ostukõlbulikuks saada. Minu arvamus.
  • Kui väidan, et järgmine aasta teenib Viisnurk nt. 8 eeki per aktsia. Keda see kotib, et väike firma.
    Baltika majandusnäitajad on mitte paremad, vaid võiks öelda, et suisa muljetavaldavad ...
  • Baltika tulemused on küll head aga ligi 450% tõusu aasta algusest on pehmelt öeldes ebanormaalne ja meenutab pigem IT-ga seonduvat komeetettevõttet, mitte kohalikku rõivatööstusettevõtte aktsiat.

    Viisnurk, ettevõte on ilmselt hästi juhitud aga järgmise aasta kasumi kohta saab järeldusi teha vast viimase kvaratli tulemuste pöhjal.
  • Mis oleks Baltika p/e kui see tõus oleks nt 100%, mis on samuti müstika ?
  • Näed,ootan Baltika hinnakorrektsiooni juba pikemat aega,aga mida ei tule seda ei tule!Ei jää vist muud üle ku uuesti rongile hüpata..
  • Väike firma tähendab määramatust riski skaalal väike - suur .
    Ja pigem ma ütleks , et Baltika on hästi juhitud ettevõte . Ainult et see eelis ja kõik muud on juba aktsiahinnas kajastamist leidnud .
    Viisnurga kohalt ei ole muud midagi minu arvates võtta kui aktsionäride ootused , mida pole mitte millegagi olemasolevaga kinnitada .
    Ja Starman on ka IT firma :) P/E 43 .... osta või hoia ?
  • mis selle baltika hinnakorrektsiooni põhjuseks võiks olla ? kui edu jätkub ning müüginumbrid püsivad samad, siis mis teguri alusel ta langema võiks hakata? (ei tea tegelikult aktsiast midagi, panin raha alla kuna loogika ütles, et on tõusnud ja ehk tõuseb edasigi.. irw)
    .
  • Prognoosides RLK Q4-2005 tulemusi oleks RLK aktsia hinnasiht lähiperioodiks 43 kr/aktsia.
    Antud hinnasiht ei võta arvesse ettevõte kasvupotentsiaali järgnevatel perioodidel.
  • Pole aru saanud mis see tähendaks. Minu meelest on tegevus Lätis ja Leedus juba täna enam-vähem ainult distributsioon.
  • Lätis, Leedus toimub tootmine samuti. Nt. Rakvere pelmeenid tulevad kõik Läti tütarfirmast. Juhul kui grupisiseselt on spetsialiseerumine tootmises erinevate tooterühmade vahel läbimõeldult ellu viidud siis peaks see võimaldama tootmiskulusid alandada ning ettevõtet konkurentsivõimelisemaks/kasumlikumaks muuta.
  • 2005 tulemused siis väljas.
    Q4 marginaalid ja kasum oodatust paremad ning aastakasum igati korralik 128 M EEK.
    Hinnasihi lähiperioodiks korrigeeriks ülespoole 45 kr peale.
  • Tänaseks siis selline uudis , et HKR ja Danish Crown ühisüritus (50:50) kavatseb välja osta väikeaktsionäride osaluse Poola sealihatootjas Sokolow . Seni on nende käes 82,45 %
    Väljaostupakkumine tuleb hinna pealt 5.80 zlotti , tänane sulgemishind 5.50 . Ehk kitsi , nagu siiani , aga siiski üle turuhinna .

    Teine huvitav uudis , mis on vanem , pärineb 23.4.06 , kus räägitakse lisaks varasematele aastatele traditsioonilisest uute aktsiate väljalaskmise otsustamisest ja selle õiguse andmisest nõukogule määratud ulatuses ,
    siis sellel aastal on lisandunud kaks täiendavat nõukogu soovi :
    1. saada õigus osta tagasi börsilt oma aktsiaid ja
    2. saada õigus ostetud oma aktsiate loovutamiseks vastavalt nõukogu äranägemisele/otsusele .

    Täpsem info leitav HKR kodulehelt http://www.hk-ruokatalo.fi

    Aga väikesele kogukonnale RLK huvilistele siit huvitavat mõtisklusteks - kas on oodata sarnast lahendust ka RLK-le ja millal : kas peale Sokolowi ostu õnnestumist või äkki koguni samal ajal ?
    Või toimub liitumine emafirmaga vastavalt taotletavatele volitustele ?
    Igatahes positiivseks võiks selle uudise lugeda siiski .
  • Sry , teise uudise kuupäev siis 23.03.06
  • Septembris 2004 tehti Sokolowi väikeaktsionäridele kohustusliku väljaostupakkumise 6 PLN/aktsia, nüüd pärast aktsia vähikäiku tükk aega siis 5,80 PLN/aktsia. (ei tea kas Sokolow on vahepeal dividende maksnud). Ma arvan kahjuks, et RLK aktsionärid ei saa veel selles näha selget poliitikamuutust. Samas ongi HK-l praegu uus juht, nii et kunagi äkki tehakse RLKs ka väljaostupakkumise.
  • Kas keegi oskab kommenteerida, millest selline ralli täna ?
  • Tõepoolest rallib raskelt - 2 tunniga juba 3 tehingut !!
  • "Juuni alguses jõuab Ghanasse 25 tonni külmutatud sea tagajalgu. Juunis ja juulis läheb Aafrikasse veel kaks konteinerit tagajalgu."

    Tekkis nostalgia. Kes siin mäletavad aega, mil eesti sigadest jäid Eestisse vaid jalad ja kõrvad:)
  • Suur kasv kallimate toodete seas. Kindlasti on ka priimat 2. kvartali tulemust oodata. Kahju ainult, et selline ettevõtte lõplikult käest libisemas on...
  • WBF
    Loodan , et oled nende hulgast , kes kogu selle ettevõtte arengu ja aktsiahinna kasvu on kaasa teinud . Vastasel juhul oled nende hulgas ( sealhulgas ka Äripäev oma toimetuse "analüüsimeeskonnaga"), kes oskavad viriseda , kui midagi antakse , aga hoiavad moka maas , kui on vaja saamise jaoks vaeva näha .
    Võin RLK lõpetuseks avaldada veel oma arvamust , mida olin öelnud ka siin foorumites varem - tegemist oli hästi positsioneerunud firmaga , piisava arengupotentsiaaliga (Baltimaad) , jne , minu jaoks sure bet viimased kaks aastat ja ainuke kasvufirma Tallinna Börsil . Kindlasti leiab ka miinuseid , kuid kelle juures ei leia ?
    Loodan , et RLK on andnud väga olulise õppetunni siinsetele investoritele - mõtle oma peaga . Kuula ära hülge möla ja kuula ära asjalike inimeste arvamused , kuid mõtle oma peaga !!
  • Kes oskab öelda millal see ülevõtmine reaalselt siis toimub. Kas on mõtet 2.90- ga bõrsile müüki panna, et raha rutem kätte saada? Või on siin midagi millest minusugune aru ei saa?
  • Mutionu, kes sult 2,90-ga (+ tehingutasu) ostma peaks. Võib ju leiduda keegi või siis ka mitte, kuid kui raha saamise kiirus on oluline pead odavamalt pakkuma.
  • Ei ma mõtlesin ainult niisama, et kui on välja käidud, et toimub ülevõtmine, et kas siis on ka mingid reeglid mis aja jooksul asi peab toimuma.
  • arvoniga samal seisukohal ning siiralt kahju et enamusosanik enne väga heade tulemuste avaldamist jõudis käpa ülejäänutele aktsiate järele ajada. Minu arvates aktsia hetkehind selgelt alahinnatud ning juba peale Q1 tulemusi sai hinnatud 2006 a. prognoositavate tulemuste põhjal uueks hinnasihiks konservatiivselt 55 kr aktsia. Vaadates tänavust erakordset ilusat suve teavad vaid insiderid millest nad tegelikult väikeaktsionärid ilma jätavad.

    BTW. Kogu see ettevõtmine saab ilmselt teoks "tänu" Gamma Investile, kes aktiivselt RLK-le nö. turgu tegi/manipuleeris hinnaga, müües aktisat peale heade 2005 Q4 ja 2006 Q1 tulemuste avaldamist (nullides kiire hinnatõusu) ning siis vahepeal jälle vaikselt kokku korjas. Vaevalt et Roakatalo oleks hakanud aktsiat üle võtma juhul kui aktsia hind oleks veidigi järsemalt tõusnud ning kajastanud lisaks minevikule ka investorite ootusi tuleviku suhtes. Lõputult ei oleks olnud isegi Gammal võimalik niimoodi hinnatõusu pidurdada - kui p/e ikka kolaki põrandast läbi kukub siis "avastanuks" ka paljud teised investorid enda jaoks ettevõtte ning viinuks hinna paratamatult ülesse (sama stsenaarium kui 2005.a. alguses). Oletasin ise et sama peaks juhtuma sel aasta hiljemalt peale Q2-3 tulemuste avaldamist, kuid nagu näha jõudis Roakatalo ette...
    Huvitav oleks kuulda arvon kommentaari viimase osa / Gamma Investi tegevuse kohta...
  • TALLINN, 24. juuli, BNS - Rakvere Lihakombinaadi (RLK) suurima väikeaktsionäri OÜ Gamma Holdingu omaniku Arvo Nõgese sõnul kaalub ta koostöös investorite liiduga, kas vaidlustada väikeaktsionäride väljaostmine lihakombinaadist.

    finantsist

    ma ootan ka suure huviga ARVON kommentaari ARVO Nõgese poolt juhitud Gamma Holdingu tegevuse kohta
  • sry jah, hoopis gamma holding - suve ja puhkusega puhta nimed sassis :))
    ning eeldasin samuti et arvon = Arvo Nõges, seepärast palusingi kommentaari :)
  • Väidetavalt on "õiglane" hind 2,9 EUR saadud diskonteeritud rahavoogude meetodil; hindamise teostajaks PriceWaterhouseCoopers.
    Huvitav kas PWC läheb sarnaselt Heleniuse jälgedes ning nimetab veel seda hinda kah "heldeks pakkumiseks"... Mäeltavasti viimane tegi seda eelmise ülevõtmise aegu kui RLK aktsia eest pakuti vist ca 7,2 EEK

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon