Monitorid - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Monitorid

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Vahetaks ideid, milliseid monitore aktiivsed traderid kasutavad, st. need, kes ikka päev läbi mitu tundi järjest nende taga istuvad.
    Endal on 19" Compaqi MV920 ja Hansoli 900P ja plaanin just osta uusi monitore, hetkel kõhklen EIZO 19" mudelite ja Samsung Syncmaster NF 900 vahel, on kellelgi veel mingeid soovitusi?
  • Fit, ise kasutan põhiliselt ADI ja Hitachi monitore. Kodune Hitachi 19" CM772 on eriti hea. Flat võiks ekraan olla igatahes, isegi LCD ekraanid hakkavad üsna odavamaks minema. TFT on silmadele ikka eriti hea. Samsungit ei soovitaks, just my 2c.
  • Ilmselt hea ei ole silmadele ka TFT mitte :) Ja eks TFT jääb natuke liiga pisikeseks vist infonäljas treideri vajadusi arvestades (üldjuhul). Aga muidu ei saa mina ikkagi aru, miks inimesed töötegemiseks lauaarvuteid ostavad.
  • Jüri, nõus - kõige parem silmadele vist magamine :) Aga TFT-sid müüakse ka juba 19'' ja 21'' ja 19-ste hulgihinnad vist 15K kandis, seega muutumas mõistlikumaks.
  • Ohoh, kust sa 19" TFT 15K saad? Ma ise testin praegu 18,1" LCD HP L810 mudelit ja öeldi, et kui väga tingin, siis on lootust 21K eest kätte saada
  • No see oli hulgimüüjalt ja ilma käibeta. Ja siis ikka sama 18.1"
  • Kui jutt juba tehnika peale läks, siis tekkis küsimusi:

    Millise süsteemi abil ühenadte mitu monitori ühe arvutiga? (Ma olen kuulnud vaid graafikakaardist, mis võimaldab hiirega liikuda ühest monitorist teise.)

    Palju see maksma läheb?
  • Alvar, see on suht lihtne, Win 2K toetab seda kindlasti, ma ei mäleta kas 98 ka. Selleks piisab ka täiesti odavast lisa-graafikakaardist. Osaliselt ka meil kasutusel, minu jaoks mitu arvutit mugavam tundub.
  • Kasutan LCD HP L1510 juba aasta ja tuleb ainult kiita. Silmadele väga hea, kasutan kuskil seitse kaheksa tundi päevas. Ei mingit punetust, sügelust ega tõmblemist. See on loomulikult väiksem kui L810, kuid sel ajal ei kannatanud suuremat osta. Kuid kindlasti soovitan LCD, ise enam tavalist ei tahaks olgu või kaks korda suurem.
  • ostke ibm thinkpade
    lcd on eriti m6nus ja ei väsita poolt niipalju kui molu.
    eriti lahe on 15 tolline läppar. ibmil ka hea klaver ja trackpoint.

    muideks, silmaopp maksab alla 100 keegu :=
    olgu siis tegu v6rkkesta siirdamisega v6i lyhinägelikkuse korrigeerimisega..
  • Jah .. singipadja notekad on üle prahi ja tegelikult on hea kui saad kontorist kõik vajaliku kotti panna ja teise kontorisse või koju või mujale kõndida. Aga silmaopiraha tuleb vist jah pikajaliselt tehingukulude hulka arvestada. Muidugi veidi jamam, kui süda ka tuksi läheb stressirohke tegevuse tõttu. Inimesele pidi küll seasüda sobima, aga ilmselt peale selle siirdamist enam õigeid aktsiaid ei vali...
  • Mis graafikakaarti puutub, siis soovitan soojalt Matroxi dualheadi. Omal ajal sai piisavalt jamatud kahe videokaardiga, koguaeg oli mingi probla, pärast dualheadi panemist pole never probleeme olnud. Eriti iisi install ka. ATI on vist ka hiljuti mingi dualvariandiga välja tulnud, pole seda ise katsetanud, ent Matroxit loetakse paremaks minu teada.
  • Matroxil on 32 M mälu ja RT käima lastes tekivad mõne muu programmi avamisel mäluprobleemid.Isegi IEd ei saa eriti jooksutada.See kõik kehtib muidugi sel juhul
    kui mõlemast monitorist max. reso välja pigistada mida Matrox võimaldab(2000 ja 1800).
    Seetõttu lasen masinale teise kaardi lisaks panna, et vajalikke lisaprogramme jooksutada.
    2000 se resoga uudiseid ja muud IEst lugeda on muidugi eriline piin ka suurima valitud teksti puhul.
  • Spets, excuse me?
    Mul on 16megane MAtrox dualhead ja 2048 X 768 resolutsiooniga kahe 19" monitori peale pole NEVER mingeid probleeme olnud (lahti peale realticki veel 7-8 IEd outlookid, Wordid jms.)

  • Mul täpsemalt 2048x1536 ja 1800x1440
  • No sellise resoga on tekstid eriti kribud...
    Mul 1280x1024x90Hz@19" ja pärast tundi aega tööd on selline tunne, et prillimuretsemise aeg on paari kuu võrra lähemale nihkunud.
    Igal võimalikul juhul eelistan läpaka 1024x768@14,1" TFTd...
  • minu 2 senti lähevad notebookiteema eest Jürile ja omast kogemusest täpsemalt Compaq Armada 15" LCD'le (lahutuses 1400x1050 -- noh selline natukene-widescreen).

    ja TFT ON silmale parem -- LCD puhul normaalne 60Hz on vana hea kineskoobi korral ju lihtsalt silmade surm. 100+ hz natuke leevendab asja, aga ega paigal püsiv helendav punkt ringi kimava elektronkiire vastu väreluse poolest ikka saa... :)

    vanast mälestusest on OUT samsungi, LG ja ka odavamad Viewsonicu monid. Compaq, NEC ja paljud teised "valged" tootjad, kes enamasti küll enda nime Sony Trinitroni korpusele trükkinud, on normaalsed. Ahjaa, Nokia 21"+ ruulivad. aga mitte hinna poolest. :(

    sC
  • Tundub, et mingi kala kuskil sees.Paigaldasin 2 32M kaarti ja mõlemaid 2000 jooksutades ikka mälu vähe.Tea mis mälu tal väheks jääb?Video oma on 64 kokku ja sdrami on ka väga palju.
    Täielik porno.Ei saa RT kõrval mega programmi jooksutada, mis kõik ise ära teeb mu eest.
    Mulle jääb ainult ei või jah vaev.Eks ma siis sinnamaani kraabin sente kokku nagu ikka.
  • Kui osta siis ikka korralik, rahaga ei ole m6tet
    koonerdada, ise oled ju active trader.
    Kui sinu jaoks on k6ige tahtsam hind, siis osta need,
    aga kui tervis, siis v6iks kaaluda Sony ja Nokiat.

    Yksk6ik, mis monitoride testi lahti lo"o"d on esimesed
    pedestaalid nende kaes.
    M6lemad on suht k6vad tegijad selles vallas.

    Nagu ytleb vanas6na:" ega koonerdamine pole kokkuhoid!"

    Sinu tervis,ise otsustad!
  • omast kogemusest ytleks et kui ilmtingimata tahad CRT molu,
    (soovitan siiski LCD'd) siis v6ta KINDLASTI TRINITRON!!!!

    oma progeja meenutustest meenub ikka kui m6nus oli teksti lugeda trinitronilt..
  • riq - kas sa midagi 'stock/options trading related' asja ka programmeerinud oled?
  • ei ole.
    aga olen m6elnud et kui leian miski sheffi strateegia siis v6iks progeda miski automatiseeritud systeemi :) et paned tööle ja ise litutad linnapeal. antud hetkel oskan ainult lossida. antud hetkel m6tlen kui m6nus oleks reaalajas optsioonide deltade jms alusel sobivate optsioonide leidmissoft..

    täna aga..
    hakkan tegelema vist losside kuttimisega!
  • TFT way better aga norm TFT hind veel liiga karvane, seega CRT meestele lohtuseks,et...

    See, mis silma tapab CRT juures on a) vilkumine; b) värelus; c) ebateravus või ebaühtlane ebateravus. Vilkumist saab vähendada hertside juurdekeeramisega aga TFT on inertne ("st. näitab veel eelmist pilti kui järgmine tuleb"). Värelus ehk pildi võbelemine. Ebateravus, eriti vastik ebaühtlane ebateravus - silm vaatab ebaterav ja siis hakkab reflektoorselt teravustama ning väsib ära. Notebook eeldab teatavat tööstiili ja 15" lcdga noted on ikka kastid küll, pealegi peab koguaeg alla vahtima ja normaalseks töötamiseks klaverit hiirt toppima kui just docki jaoks raha pole virnastatud.

    Palju sellest mis silma rikub on tegelikult halvasti tajutav (vilkumine, mikrovärelused, ebateravused). Eriline tapja on pidev silmade monile ja sealt ära volksutamine, perifeerne nägemine saab vatti ja lisaks pidev silmaliigutamine kuivatab silma limaskesta. Seega - klaver peab peas olema ja aeg ajalt aknast horisonti vaadates silm puhkab. Moni paigutus ja valgustus (peegeldused) ka oluline. Kui oma CRT saate, siis kruttige ja putitage seda enne parajalt s.h. kontrastsust ja heledust nii et mõnus oleks.

    CRT - Compaq, Sony, Nokia, Hitachi, Nokia, NEC to name a few. Ülejäänud crap või liiga vahelduva kvaliteediga. Alati checki oma silmaga konkreetne isend müügikohas üle peale 15 min soojakslaskmist või vii kohe poodi tagasi karju ja nõua asendusmoni. Tünni võib ka parima brandiga saada. Flat, trinitron, shortneck kui kolm soovi antaks.

    Kaartidest Matrox dualhead rules ja ATIst soovitan heaga eemale hoida, kui kogu ülejäänud elu draiverite installi ja nendevaheliste konfliktide troubleshootimisega ei taha veeta. SPETS-i probleemid ei tulene ilmselt graafikakaardist vaid softist, mis seda kasutada ei oska. SIC! Matrox on v.hea 2D kaart, 3D-ga ta sureb.
  • Oleks hea kui muarvutipoiss ka sellest lõpuks aru saaks.Praegult lähen uuele katsele.
  • Kuna siin paistab olevat päris palju asjatundjaid arvutite alalt (ise olen võhik), siis kasutan võimalust ja küsin: kas läpakale on ka võimalik lisa-monitori paigaldada, ehk siis kas läpakal on võimalik graafikakaarti vahetada või lisa kaarti panna?
  • Siin pool kõik korras.2000 tuli 98 asemele, mis oli vimka sisse saand.Reso 3200x1200 on
    kehvem kui enne mõlemal monitoril eraldi sättides.Aknaid saab avada lõpmatuseni palju jn.
  • Jah spets, 98ga on ikka jama kyll treidida, omal ajal sai provoitud.
  • Matrox DualHead 1800 EEK. Viimasepeal kaart. Ainus viga on, et 22" MONOSYNC monitoriga ei taha paremas aknas videot mängida. 3D mängude mängimine unustage sellega aga küll ära ja üritage mõnda NVidia GeForce 2-kiibiga kaarti. Ja muide - eriti äge on veel Matrox QuadraHead - 4 monitori ühe arvuti taga - FREAKY!
  • Veel küsimusi LCD Monitoride kohta.
    Neid pakutakse väga erinevate hertsidega, kas keegi oskab seletada kui olulised on neil HERTZID
    Sony näiteks pakub 18" LCD N80 mudelit (1280x1024x85) 40K eest, samal ajal nende M81 mudel 1280x1024x61 on saadaval 28K eest. Kas on olulist vahet silmadele, pildi kvaliteedile jne.
  • Lisaks veel, kas keegi on LCD ostnud välismaalt ja mis kogemus on?
  • LCD'd kannatab ka 60Hz juures vaadata - ise kasutan Dell Latitude C600 notekat laotusel 1400x1050@60Hz ja olen rahul.
  • ma ei saa lcd puhul sagedusele pihta!
    kas ta refreshib ekraani 60 korda sekundis?
    sest elektronkiirt ju pole!
  • to:riq

    www.zebra.ee netipoes öeldakse selle kohta niiviisi:
    Vertikaalne sagedus-> LCD monitoridel näitab sisend signaali võimalikku sagedust.

  • muideks,
    on olemas spetsiaalsed LCD moludele m6eldud videokaardid..
    seal ei ole seda n6medat analoogvga signaali..
    tsekkige selliseid!
  • 08:52 ET SG Cowen on Flat Panel Displays : Firm positive on growth in the sector; notes that DisplaySearch has significantly increased its C01 estimates for flat panel displays which is a positive for Genesis Microchip (GNSS) and Pixelworks (PXLW). Q4 LCD monitor shipments now expected to be about 6 mln units which is up 40% quarter over quarter and well above the previous estimate of 4.9 mln units. LCD controller units expected to increase 30% sequentially; notes both GNSS and PXLW had guided for flat sequential results.
  • Daytraderi unistus:

    http://www.ergotron.com/7_Markets/Financial_office/Fin_market.asp
  • Whoa! I just found a new reason for living - just looked at the address above...
  • Selle suure jutu peale siin mõtlesid mu silmad tavalist monitori jälgides, et muudaks vahest fookust.Läpakat jõllitades on nagu rahu majas.Seega, et saaks rahus treidida võtan nõu kuulda ja muretsen paar 20 st TFTd 1600 se resoga.Silmad natuke rohkem väärt.Siiamaani on ikka olnud kahju 60K monitori eest välja käia.
  • Spets, kui tahad odavamalt saada, kui arvutipoest, siis võta ühendust:)
  • kahest esialgu piisab.Esmaspäeval saaks kätte.
  • Uurib. Homme saan teada, kas saab odavamalt või ei.
  • Kuulge, ma küll aru ei saa, mis kasu on 2048x1536 resost 19" monitoril? Okei, rohkem teksti mahub korraga ekraanile, aga see tekst on ju nii pisike, et selle lugemine nõuab tunduvalt rohkem vaeva? Ja pealegi, osadel saitidel tähendab see, et veerud vajuvad väga laiaks, et siis kipuvad read sassi minema. See on muidugi isiklik arvamus, mis põhineb suht vähesel samalaadsete resodega monitoride kasutamisel. Endal on praegu 17" monitor 1024*768 resoga, ei meeldinud suurem punktide arv, kuigi ka 1100 midagi võttis välja 100hertsi juures. Kasutan pigem kõikvõimalikke klahvikombinatsioone, et võimalikult kiirest akendes ja aknas orienteeruda.
  • Mul naine käib peale, et ostaks koju uue molu. 3-aastane poeg tahab arvuti kallal pidevalt nokitseda. Praegu on kodus mingi Samsung 500B vist. 15", töötab 85 Hz juures.

    Mida arvate sellest monitorist AOC LM-500
    Designed for everything from word processing to graphic design, AOC LM-500 Color LCD Monitor offers a combination of size, performance, and affordability. Its 1024 x 768 resolution delivers a crisp, clear display which prevents eyestrain. The full 3 year parts and labor warranty(U.S.) means little maintenance is needed. Ideal for the serious and casual user .

    15.1" VIS, TFT LCD
    VESA, XGA, SVGA, VGA Compatible
    EPA Energy Star
    VESA 85 Hz Preset Refresh Rate
    OSD control
    1024 x 768 Resolution (Recommended)
    Plug & Play

    Ühelt teiselt URL-lt selline inf:
    LM500
    15” VIS, TFT LCD
    VESA, XGA, SVGA, VGA Compatible
    EPA Energy Star
    VESA 75 Hz Preset Refresh Rate
    OSD control
    1024 x 768 Resolution (Recommended)
    Plug & Play

    Hz erinevus, kumb on tõene?

    Kas LM700 veel eeliseid peale suurema diagonaali?





  • RevShark(RealMoney):"I personally use three computers, each with two 21-inch monitors so I have an arc of six big monitors in front of me"

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon