XOXO - mis toimub? - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

XOXO - mis toimub?

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Küsimus spetsialistidele:

    Mida tuleks tänasel päeval teha XOXO aktsiatega peale suurt langust? Mida arvata protsessist, kus üks advokaadibüroo nõuab, et XOXO väikeaktsionäridelt tuleks osta XOXO aktsiad tagasi kõrgema hinnaga, kui 0,06 dollarit aktsia kohta. Mida arvavad proffid, milliseks olukord tegelikult kujuneb ja kas advokaadibürool on lootust oma eesmärk täide viia. Kas peaks ka ühinema advokaadibüroo taotlusega?
  • http://www.dotcomscoop.com/article.php?sid=265

    The document, which is titled "Chapter 11 Primer," is a list of talking points for XO Communications employees to go over with the firm's customers.
  • XOXO on portfellist kadunud, kas keegi oskab selgitada olukorda täpsemalt?
  • XOXO on portfellist kadunud jah, ja kusagilt ei leia mingit selgitust. Ilmselt on LHV-s midagi teoksil,mis on loodetavasti meie(investorite) huvides.
  • XO Communications, mille aktsia sõmboliks oli XOXO ja mis muutus peale chapter 11 ehk pankrotikaitse taotlemist XOXOQ lõpetas oma tegevuse pankrotiga ning ettevõte läks võlausaldajatele, aktsionärid said õiguse osta uue ettevõtte aktsiaid 5 dollariga tükist, mille kohta saatsime ka oma klientidele vastava teatise. Kuna tegemist oli turuhinna lähedase hinnaga, siis aktsiat selle hinna pealt osta ei olnud väga mõttekas.

    Uus ettevõte tegutseb nime all XO Communications, temaga kaubeldakse sümboli XOCM all. See ettevõte kuulub endise XOXO võlausaldajatele ning endised aktsionärid seal osalust ei oma. Kuna 15 novembril sai endistele aktsionäridele suunatud pakkumine läbi, siis ei omanud varasemad XOXO aktsiad enam mingit väärtust ning need osteti 0 hinnaga ning 0 teenustasuga tagasi, mis võimaldab antud tehingut kajastada maksuametile.

    Kui selgub, et aktsiatel on siiski mingi väärtus (kohtuotsus maksta aktsionäridele kahjutasu vms), siis LHV-l on aktsionäride nimekiri 15 novembri seisuga olemas ning siis teavitame sellest aktsionäre.
  • Mis sai EXDSQ aksiatest ? Kas on võimalik, et aktsionäridele siin mingit kahjutasu makstakse!?
  • Kahjutasu maksmine on väga vähetõenäoline, kuid kõikide pankrotistunud ettevõtete kohta on säilitatud aktsiaid omavate investorite nimekiri ning neid puudutavate aktsiate, raha või õiguste liikumiste korral teavitatakse neid.
  • Lugu oli siiski veidi teisiti. Nimelt pakuti võimalust osta üks XOCM aktsia hinnaga 5 USD iga 116 XOXOQ aktsia eest. Kui mul oli 900 XOXOQ aktsiat, oleksin ma saanud nende eest võimaluse osta 7 XOCM aktsiat hinnaga 5 USD tükk.Teenustasude pärast ei olnud mõtet seda tehingut teha. Kui aga oleks olnud võimalus osta 1:1,oleks olnud mõte õige,sest turuhind oli XOCM -l 15.nov. paiku ca 5.50 USD. Oleks tasunud kohe maha müüa.
  • Kui küsisin LHV-st peale pakkumise saamist, et kas pean oma õiguse aktsiaid 5 dollariga osta kohe ära kasutama või mis juhtub siis kui aktsiad alles jäävad, siis mulle vastati, et ei pea praegu - võimalik et tuleb veel uusi pakkumisi.
    Aktsiate kadumine portfellist tuli mulle üllatusena!!!
    Saan aru et LHV-l ei ole ole siin otsutamise õigust, aga informatsiooni võiks siiski vahendada õigeaegselt ja korrektselt.
    Omades seda informatsiooni oleksin teinud võibolla teised otsused.
  • Siin paistab sobilik koht olema küsida ka BWAY võimaliku saatuse kohta?
  • urmo:
    äkki on lhv veel süüdi kah, et sa mingi suvalise pennyga peksa said?
  • Ei tahaks foorumi teemast kõrvale kalduda, aga küsimusele vastamata ei tahaks ka jätta:
    See ei ole küll selle foorumi teema, aga seda ma kommentaaris ei maininud, et LHV süüdi oleks minu otsuste tegemisel kui ma kunagi XO aktsia ostsin - olen ammu oma mõtetes XOXO maha kandnud, mainisin ära lihtsalt informatsiooni probleemi. See ei ole etteheide - pigem tähelepanek.
    Aktsiatele tehti müügiorder, toon välja mis tähendab order:
    "Order (Order)
    Kliendi nõue maaklerile osta (ostuorder) või müüa (müügiorder) määratud kogus väärtpabereid kas orderil märgitud- või turuhinnaga."
    Mina nõuet ei esitanud ja informatsiooni teostatud tehingu kohta ei saanud. Selles oli küsimus!
    Võibolla olid mu ootused selgituste osas valed kuna näiteks optsioonide kohta saan alati asjakohase meeldetuletuse!
  • OT
    kas siin mitte orderit ja tehingut segi ei aeta ?
  • s.t mitte et mõiste vale oleks ,aga orderit ju ei jäetud vaid tehti tehing ning orderi mõiste kasutamine ei ole õige.
  • riskija: BWAY kohta infot vähe, delistitud Nasdaq`lt, käive puudub, noteeringud puuduvad, seega on firmat samuti ootamas likvideerimine.

    urmo: firma likvideerimisel on võimalik aktsiaid maha võtta kliendi kontolt kahel viisil kas Corporate Actions alusel vabakandena või müügitehinguna. Optsioonide lõppemisel oleme kasutanud müügitehingut so null hinnaga ja null teenustasuga operatsiooni ning oma selguse tõttu (eelkõige selgus vajalik maksuametiga suhtlemisel) on seda mõtekas rakendada ka ettevõtte likvideerimisega seotud aktsiate mahakandmisel.

    Optsioonide lõppemisel antakse kliendile teada, et tal on vastavad optsioonid, see on meeldetuletus. Seda teadet saadetakse seetõttu, et optsioonide puhul on kindel kuupäev, millal need lõppevad. Ettevõtete likvideerimisel seda aga kindlaks määrata ei ole võimalik. Optsioonide puhul on kliendil võimalik oma instrumentidega viimast päeva kaubelda, likvideeritava ettevõtte puhul seda võimalust enamasti ei ole. Tavaliselt on chapter 11 ehk pankrotikaitse peatüki täitmine signaal, et ettevõtte aktsiast tuleb loobuda.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon