Viime raha Hiina turule? - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Viime raha Hiina turule?

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • ÄP: Investeerimispanga Salomon Smith Barney analüütikud teatasid täna, et praegu on hea aeg osta Hiina aktsiad, vahendab Xinhua.

    Salomoni Hiina analüüsipealik Charles M. L. Cheung toob selleks välja 4 põhjust.

    Hiina aktsiad on odavad 10,7se 2002 aasta P/E suhte juures, jättes välja tehnoloogia-, meedia- ja telekommunikatsioonifirmade aktsiad, olles allpool kolme aasta keskmist 12,8 kordset P/Ed.

    Kuigi hullem pole tõenäoliselt möödas, on praegune langus tsükliline.

    "Me ootame rohkem erisuunalisi majandusnäitajaid sel ja järgmisel kvartalil," ütles Cheung. "Kuid vaadates tulevikku, näeme me helgemat pilti neljandal kvartalil."

    Kolmandaks faktoriks on jätkuv strukturaalne paranemine kaasa arvatud valitsuse kohustus hiina astumisel WTOsse ning forwardtehingute riskipreemiate alanemine.

    Neljandaks pakkuvat jaeinvestorite likviidsuspuudus ostuvõimalusi.

    Cheung on valinud parimate investeerimisväljavaadetega sektoriteks telekommunikatsioonisektoris, lennuliinid, autotööstuse ja panganduse.

    Noh mehed, raha Sonerast välja ja Hiinasse?
  • väikesed töökad kollased käed jõuavad samas raha aukartustäratava kiirusega kõrvale kärutada (BOC & 720 mio USD kadumise kuulukad).
  • Ma olen natuke jõudnud vaadata Hiina internetiaktsiaid ja kuigi nad on tõusnud miski 2000% viimase aastaga, usun nendesse endiselt. Ma pean silmas SINA, SOHU, CHINA ja NTES aktsiaid. Kui ma ei eksi, siis on nad kõik jõudnud kasumisse ja käive kasvab hirmsa kiirusega. Usun, et näiteks EBAY, AMZN, YHOO asemel võiks endale Hiina internetiaktsiaid soetada küll. Kasv on praegu mega ja kui see jätkub, siis võib ka hinda kuidagi põhjendada.
  • Hiina Internetiaktsiate puhul kehtib praegusel hetkel küll täpselt sama, mis nende USA kolleegide (AMZN, YHOO, EBAY) kohta - fundamentaalselt nonsens, tehniliselt imeilus.

    Ralli nendes aktsiates on võimendatud lühikeste positsioonide katmise, momentum-ostjate ja tootluse põhjal aktsiaid valijate poolt. Millal see lõppeb? Pole aimugi. Kuid kukkumine tuleb kindlasti väga valus.

    Nagu pole vahet, kas sa kukud 200 või 2000 meetri kõrguselt vastu maad, pole fundamentaalselt ka vahet kas SOHU maksab 40 või 90. Tuleb lihtsalt oodata märke trendi pöördumisest ja alles siis mängida langusele, mitte enne. Praegu neid märke veel pole.
  • Kas mäletate kui Ville Jehe ostis "avalikul esinemisel" Ühispanga 24 korruse kovikus vist Hiina Telefoni, või midagi sarnast, aktsiaid. Mis aastal see oli? Kuidas on tema investeeringuga läinud?
  • Hiinas tuleb hiigel-IPO http://www.e24.ee/?id=247249

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon