Kuidas futuuridega raha teenida? - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Kuidas futuuridega raha teenida?

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Kas kellelgi kohalikest investeerimisgeeniustest on kogemusi futuuridega rahategemise/kaotamise vallast? Pean silmas futuure laiemalt, kui Ühispank neid käsitleb (UPLAZA: INVESTEERIMINE: DERIVATIIVID: KUIDAS FUTUURIDEGA RAHA TEENIDA?). www.futuresource.com/charts/charts.asp pakub võimaluse spekuleerida pea 70 erineva lepinguga. Miks ma küsin? Mul on üks tagasihoidlik venekeelne sõber, kes end selles valdkonnas tegijaks peab ning kes otsib "rumalaid" investoreid, ent ei suuda millegipärast leida. Nõnda tahaks proovida kogemusi jagada, et aru saada, kas selle teemaga on üldse mõtet üritada kellelegi läheneda.
  • No tegelikult pole põhimõttelisi takistusi ka muude futuuridega kui indeksifutuurid kauplemiseks Ühispangas. Palun mitte süüdistada meid kitsarinnalises arusaamises futuuridest. Ei näinud eriti põhjust kakao või suhkrufutuuridest kirjutamiseks, kuna huvi nende vastu pole eriti täheldanud. Aga kui kellelgi on huvi, siis palun, meiliaadress on:

    turud@eyp.ee.

  • Minu igavene & sügav respekt inimeste vastu, kes toorainetes võimendusega nägemusi võtavad ja sellega raha teevad :))
  • Hea meelega küsiks nende julgete kontaktandmed, kes senini on julgenud läbi EYP Nasdaqi indeksifutuuridega kaubelda, aga ma ei tee seda, sest tean väga hästi, mis vastuse saaksin:) Siiski, kas kaubeldaksegi ainult Nasdaqi indeksifutuuridega? Ja kui aktiivne see tegevus üleüldse on, seda ikka võib pärida?
  • mis vahet seal on, tooraine või aktsiad või valmisprodukt, 50-50 ikka:)
  • Kuule Matinez, kas Sinu tagasihoidlik venekeelne sõber tahab nii öelda mingile "hedge fund"'ile alust panna. Lootes ahne eestlaskonna pealt ratsa rikkaks saada--lihtsalt spekulatsioon ;}

    Aga muide, kes on selles väikeses eesti kõige tegijam futuuride alal (mõne inimese nimi äkki tuleb mõni meelde), teie isiklik arvamus?

    Kas futuuridele on üldse eestlaskonna seas turgu?

    Kelle vahendusel on üldse võimalik futuuridega kaubelda siin võimalusterohkes eestis?

    Kas lhv vahendusel tuleb ka kunagi võimalus kaubelda futuuridega?

    PS.Huvitav sõna see future=tulevik
  • kahju et inimese peale ei saa futuure välja anda.
    orjakaubandus pole ikka arenenud..

    ehki oleks kaval naiteks nooruses myya oma tulevikutuludele miski paber
    (sisuliselt laen?)
  • Tagasihoidliku sõbra tagasihoidlik soov on rakendada oma oskusi-vilumusi inimekonna hüvanguks ja loomulikult samal ka ise natuke teenida. Aga teiste tegijate kohta ei oska midagi öelda. Yhispank justkui tegeleb selle valdkonnaga, aga sellisel kujul nagu nemad seda pakuvad, on asjal küll kahtlane maik man (see on minu subjektiivne arvamus ja ei pruugi õige olla:). Kahtlane ses mõttes, et kindla strateegiata (diversifitseerimist, tehnilist analüüsi ja stop´e tähtsustamata) indeksifutuuridega kauplemise asemel võiks samahästi kasiinosse minna ja oma miljonid punasele (no või siis mustale) laduda.
  • LHVs töötame selle nimel, et futuure lisada, usun et lähikuude küsimus.
  • 50/50-ga ei ole siin midagi tegemist.
    väiksed vorstid saavad ikka tünni
  • Futures industry! don't you love it?
    Vend MARTINEZ! Vend MATROX vyimaldab sulle ainult orderi tyitmist vyi tyhistamist. kunagi ma vaatasin ka neid hindu. Margininid ja teenustasu paistsid kyll normaalsed olevat. Muidugi vyiks kahtlemata mingit konsultatsiooni ka jagada.

    Nagu sa ise ytlesid on sul valida 70 erineva lepingu vahel, mis sisaldab erinevaid valdkondi. currency, interest, credit, energy jne. futures.

    Sinu lyik-(diversifitseerimist, tehnilist analüüsi ja stop´e tähtsustamata) mulle tundub , et sa ei saa kahjuks pyris typselt aru mida sa nyuad vyi ryygid.

    Esiteks kui sa oled algaja pole mytet ryykida mingist diversification-ist, sest algajana myngimine mitmel rindel teeb lossi riski ylisuureks. Tehnilise analyysi poolelt pead tegema kodutyyd ainult ise. Samuti pead sa otsustama oma stopid vyi stop limitid ka ainult ise.

    Kahtlemata stick around with your russian buddy! tehke tyyd koos ja hakka ise yhest futuri liigist pihta. Ma ei tea kahjuks, mis su oma eriala on, sest muidu oskaks sulle soovitada yhtteist. Kas energia vyi majandus.ET sul Oleks lihtsam alustada. Mini NASDAQ ja Mini S&P on vyga volatiilsed kuid kui su tehnika ning ajastus on yiged vyid sealt alustada. Vyiksin ju veel ryykida myne syna hedge teooriast kuid niisama pole mytet. Lyheb yhest kyrvast sisse ja teisest vylja.

    Kui kysid, siis saad siit foorumist rahuldava vastuse ikka. Well! Just keep it going!
  • Soovitaks läbi lugeda http://keplerweb.oeh.uni-linz.ac.at/trading/download.htm olevad materjalid, eriti money management osa.
  • tõesti-tõesti martinez... me ei väljasta klientide andmeid. punkt.

    kuidas üldse sellise jabura küsimuse peale tulla saab? artiklid mõne teise asutuse mõne osakonna mõne töötaja teatavast suupruukimisest on nii sügava jälje jätnud?
  • ja see on üks esimesi kordi, kus ma nõustun vend JJga - EYP pakub (indeksi- jm) futuurides executionit ehk siis tehingu sooritamist. Otsused on ikka kliendi teha. Muidugi me pakume ka teatavat tuge futuuride kauplemiseks - no näiteks olulisemaid tehnilisi tasemeid igapäevastes ülevaadetes, aga futuurid on ikka sedavõrd äkilised instrumendid oma suhteliselt suure võimendusega, et me ei jõuaks ka parima tahtmise juures kliente pidevalt updeitida.

    ja futuuridega (nagu mis iganes muu finantsvaraga) võib ka raha kaotada. pole isiklikult kunagi midagi teistsugust väitnud. külma närvi (eelkõige) + püsivuse ja pühendumise (väga oluline) + õnne (tuleb kasuks) koosmõjul peaks siiski võimalused võitmiseks olema paremad kui 50:50.
  • riq: tõnno: äkki saaks kuidagi oma organitele müügioptsioone kirjutada? no näiteks ühele neerule, või midagi sellist...
  • Jokkerjossile: suured tänud soojade sõnade eest! Aga asjad on ikkagi sedamoodi, et ma ise tõepoolest suurt midagi asjast ei jaga, niipalju kui ma nats siis-sealt lugenud olen. Veelgi enam - ma ei kavatsegi sellega mittekunagi tegelema hakata! Aga sõber, kellest pajatasin, on seda valdkonda uurind ja oma tööandjale raha teeninud juba kolm aastat. Küsisin talt, kuidas ta suhtub asjaollu, et ta nagu otsib kliente ja näed, nagu Kristjan Lepik teatas, hakkab ka LHV varsti-varsti indeksifutuuridega kauplema. Suurepärane, ütles ta! Tõenäoliselt kaotavad inimesed alguses väga palju raha väga kiiresti, nagu temagi seda alguses tegi ja siis on just õige moment põõsast välja karata, pisut parastada ja rääkida inimestele, mida nad valesti tegid ja võib olla isegi püüda õige tee kätte näidata.

    Seda tahtsin ka lisada, et see noormees, kellest jutt käib, ei soovi hakata futuurides tehingute sooritamist vahendama, jättes otsused kliendi teha. See on ikka pankade-fondide töö, soovitada seda või teist asja (aktsiat, võlakirja jne) osta või müüa ning luua selleks tehnilised võimalused. Üksinda puuduks tal selleks jõud ja vist õiguski, ma arvan. Idee on selles, et on mingisugune aastatega väljatöötatud, läbiproovitud strateegia + kõhutunne + veel midagi, mis on teda veennud selles, et see on normaalne strateegia, mille kasutamise pealt keegi võiks teenida.
  • to: Matrox. See klientide kohta küsimine oli ju selgesõnaliselt huumori (ju siis viletsa:) valdkonnast. Milleks pahandada?
  • kuidas ma oleks saanud teisiti reageerida?
  • martinez, ega juhuslikult pole tegu ühe toompuiesteel asuva firmaga?
  • riq, ma pidasin silmas seda, kas eestlastest on keegi üldse nõus soojaubasid ostma või müüma; või siis vähemalt spekuleerima selle hinna languse/tõusu peale.

    Kuid kui inimese lollust hedge'ida peaks ikka plussi jääma, on minu isiklik arvamus!
  • niipalju kui mina olen aru saanud, ei ole suurt vahet, milline on mistahes indeksi või muidufutuuri alusvara. palju siin niikõvasid mehi ikka on, kes julgevad futuurides mingi positsiooni osta, arvates, et hind võiks tõusta sellel, teisel või kolmandal põhjusel; ja vastupidi (tuginedes fundamentaalanalüüsile jms´le). sõber, kellest ma siin juttu puhun, evibki oma virtuaalportfellis muuhulgas ka sojauba, jahu ja suhkrut. mitte, et ta midagi sojaubadest, jahust või suhkrust teaks:)
  • tegelikult oleks huvitav teada, kas näiteks Kalev hedge'ib ennast suhkurfutuuride või Leibur jahufutuuridega.
  • Chicago Board of Trade pakub ysna ladusat investor tutoorialit. www.cbot.com
  • Lugesin üle hulga aja selle foorumi läbi.
    Viimane kanne on tehtud juba tükk aega tagasi. Ehk on selle aja jooksul tekkind futuurihuvilisi
    investoreid juurde, kellele see teema pole enam võõras.
    Futuurimaailmas on juhtunud vahepeal palju huvitavat . Lisandunud mitmeid huvitavaid futuuriinstrumente näiteks SSF, dow e-mini jt.
    SSF , indeksfutuuride ja optsioonide kohta saab lugemist
    siit Vaja ainult natuke nupukust.
  • Lugesin üle hulga aja selle foorumi läbi. Loetu arusaadavus oli hoopis teine, mis varem.
    Viimane kanne on tehtud juba tükk aega tagasi. Ehk on selle aja jooksul tekkind futuurihuvilisi
    investoreid juurde, kellele see teema pole enam võõras.
    Futuurimaailmas on juhtunud vahepeal palju huvitavat . Lisandunud mitmeid huvitavaid futuuriinstrumente näiteks SSF, dow e-mini jt.
    SSF , indeksfutuuride ja optsioonide kohta saab lugemist
    siit Vaja ainult natuke nupukust.
  • Lugesin ka esimest korda jutu läbi ja mis ma märkasin, martinezi sõber evib virtuaalportfelli!
  • Tyna tuli tegemist teha natuke futuuridega ning lyksin CME- Chicago Mercantile Exchange veebi lehekyljele. Maailma kyige suurem futures and options exchange on paigaldanud palju uusi huvtavaid contrakte sealhulghas ka palju mini contrakte, mis peaks olema tyesti tasku kohane EESTI futuuride kauplejale.

    Lisaks veel uus produkt OneChicago stock futuurid. Check it out! olen veendunud et leiate sealt ka palju muud huvitavat infot. kui kellegil on kysimusi siis vyib alati kysida ning kui minu teadmised sinna kyyndivad siis ma pyyan vastata. It's the serious future business.
  • Huvitav palju siin reaalselt fuuturilepingutega tegelejaid on?Eminid on kenad instrumendid, tasub proovida.CME leht pakub momendil tasuta trialversiooni, hinnad, kaardid e.t.c..Risk muidugi on suur aga ka võimalik võit on priske, üht lepingut edasi tagasi solgutades on papp lausa lihtne tulema :).Või mis?
  • leon, aga mis kriteeriumite järgi müüa ja osta? Kas on kuskil ka analüüse või midagi?
  • Eks teh. analüüsi ikka kasutatakse, Pivot punktid ntx, ma pole sugugi veendunud siiski , et see suureks abiks on.Pigem annab enesekindlust lihtsalt juurde.Trend is your friend, kui turu suunaga kaasa minna ja õigel ajal välja siis on edu, kui eksid siis hävid korralikult. Ei ole suurt mõtet põhju ja tippe püüda, vahepeal mängumaad piisavalt.Ei tea , et kusagil tasuta analüüse oleks, selle analüüsi osa pead ikka ise endale selgeks tegema, kui visiooni turu liikumisest pole ei maksa nina toppida sinna, kauplemisel muidugi distsipliini veri ninast väljas tuleb pidada:), margin calli alla sattumine on sellise võimenduse juures suht lihtne.Ilmselt jääb praegu asjast mulje kui aktsiatega kauplemisega võrreldes gamblingust , eeliseks aga piiramatu tehingute arv päevas ja mis S&P 500e-mini puudutab siis suur likviidsus.
    Kui tahad fuuturite tehnilisi analüüse leida siis veebist leiad kindlasti, vaata kasvõi eSignalit.Eks suuresti maitseasi kes mis softi kasutab.Üldiselt pole mul suuri kogemusi mida jagada, olen ses fuuturite asjas alles algaja.
  • to: Jokkerjoss. Oleme siin vahepeal vaikselt valmis pusinud mingid emakeelsed materjalid futuuridega kauplemise kohta. Kuivōrd, nagu eelnevaltki juttu olnud, on tegemist kooslusega: venelasest spetsialist ja eestlasest vōhik, siis ma ei ole päris kindlel, kas see materjal väljatöötatud kujul ka kriitikat kannatab. Mulle näis, et sa nagu jagasid ka teemat, äkki saaksid aidata kaasa mōelda? Kui sul midagi selle vastu pole, ootan su reageerimist tpp@hot.ee
  • Vaata aga vaata kodanik Martinez, kas pole mitte alljärgnev link sinu ja sinu venekeelse sõbra töö. Eesti keel longab seal mõnevõrra.

    www.forextrade.ee
  • Vaatasin ka seda Laurime toodud linki.
    Eesti keel ei longa seal mitte monevorra, vaid asi on paris hull - see lehekulg peletab ju eestikeelseid kliente lausa eemale:(
    Tahaks loota, et see ei ole siiski Martinezi katetoo, vastasel juhul ei saa ju raakida ainult vohiklikkusest futuuride alal - tegemist on suisa kirjaoskamatusega.
  • Kui nii palju on juba vaeva nähtud, siis ikka võiks ka eesti keelega natuke rohkem vaeva näha. Kui mina oleksin klient, siis jookseksin küll sellise firma juures eemale:-(
  • forextrade.ee tundub olevat mingi Peterburi firma kodulehe eestikeelne variant. Sestap ka nii vigane (ju neil ei olnud ühtegi "päriseestlast" kuskilt võtta:). Aga nende teema on forextehingud ja see ei ole ju päris sama, mis futuurid. Või on?

    See, mis me valmis pusisime, on nüüd lugemiseks (ja jokkerjossi abi endiselt oodatud, või kes iganes oskab midagi kommenteerida): http://www.hot.ee/altinvest/eesti/EstIndex.htm
  • vend OLKU! what are you meaning- Kui mina oleksin klient, siis jookseksin küll sellise firma juures eemale:-( Minuarvates on see kyllaltki hysti alustatud veebileht.

    you are damn right vend MARTINEZ! forex exchange on erinev business mis pyhineb raha kauplemisel. See pyhineb cash -spot ja sellest tulenevalt forwardite kauplemisel.

    FUTURES- mille selgitamisele sa viitad ka oma lehekyljel ei pyhine ainult raha kauplemisel. Kes vaatas CME.com veebilehte avastas seal palju erinevaid futuure. Nyiteks pyllumajandus futuurid Live Cattle, interest rates futuurid EuroDollars, S&P500- stockindeks futuurid ja ka raha futuurid.
    Jaapani jeen, Euro currency Swiss franc, British pound, Canadian dollar, Australian dollar.Samuti on veel ehitus puit- Lumber ning uue aktsia futuurid.

    Futuurid liiguvad kuude kaupa. Nyiteks praegune aktiivselt kaubeldav S&P500 juuni kuu futuuri tyhis on SPM M tyhistab juunit Jyrgmine lyhim kuu on september-U seega SPU. Nasdaq 100 tyhised on seega NDM ja NDU. Seega nagu nyha liiguvad nee futuurid 3 kuuste vahedega. See ei tyhenda et kyik futuurid liiguvasd 3 kuuste vehedega.

    Myningad neist liiguvad 1 kuuliste vahedega. Seega esimene kysimus minupoolt on milliste kuude kaupa liigub CME-l kaubeldav pyllumajandusindeksi LEANHOGS contract. Kes on asjast huvitatud minge CME lehele ja vaadake vylja kaubeldavad 2 esimest kuud ja hinna syltuvus
    Futuuride ja optsioonide business on serious business. Selle aasta peamised raha masinad on minuarvates just futuurid. Muidugi on stock market alati liikvel kuid vaadates selle aasta syndmusi ja volatiilsust vyib seda tyesti kindlalt jyreldada.

    Hea alustus vend MARTINEZ. Keep it gooing vennas! Olen alati valmis vastama ja aitama oma vendi ja ydesi tulevasi tradereid niipalju kui suudan ja mul teadmist on, sest sealt tulevad uued ideed, suunad. Minu poliitiline kuuluvus on endiselt demokraatlik kapitalism ja seega yige raha kasutus pneb rattad kyima ja samuti muretsege igayks eelkyige iseenda pyrast ja siis teiste pyrast, sest maailm on liiga suur et seda muuta ning proovige ikka jyyda sinna kus raha on.

    Lugesin lehest, et EESTI president jagas synnipyeval Kadriorus torti ja kringlit. Kas keggi sai ka tyki? Samuti ka uuel aastal ordeneid. Mida ma yelda tahan on see et ma pole yldsegi rahul EESTI praeguse olukorraga.

    Vaadates kuidas arenevad syndmused idapiiri taga Venemaa peamistes linnades Peterburis ja Moskvas. Ehitatakse uusi terminaale ning topelt tollid on ikka veel alles. Samuti pole ma ka kuulnud et midagi oleks teoksil praegu. Nyiteks uue kiirtee ehitus vyi uue haigla ehitus. praegusel odaval rahalaenamise oukorras on patt jytta kasutama selliseid vyimalusi. Samas nygin ka tynases yripyevas pealkirja kus Leedu GDP kasvas aastas 9.1 %.

    Yri maailmas kui sina ei vyta, siis vyetakse sinult. Aadu Luukas peaks rohkem pressima vyi on ta ennast EESTI pilvelyhkujas liiga mugavalt sisse seadnud, et uut positsiooni vytta! heheh




  • olku, kui asi on kasulik siis longaku või eesti keel...
  • Martinez,
    Igal juhul tänuväärne kui keegi kirjutab ja uurib või tegeleb futuuridega, sellekohast infi eesti keeles polegi eriti. Nii et ürita seda saiti oma parimal moel edasi arendada ning end harida. Vast leiab sealt kunagi muud infi ka, mis pole päris algajatele suunatud. Millist brokerit sa muidu futtidega kauplemiseks kasutad?
  • Siin saab demoaccounti avada:
    http://sim.commoditytrader.ca/
  • Mind sunnib kirjutama teema algataja negatiivne alatoon: Sõber otsib "rumalaid", kes oleksid nõus raha kaotama.
    Minule endale meeldivad riskantsed spekulatiivsed investeeringud, sest ma ei sündinud hõbelusikas suus, aga selle teema jätaks üldse kõrvale. Läheneme asjale teaduslikult (noh olgu, polulaarteaduslikult, sest selle foorumi maht ja iseloom ei võimalda teadustöid kirjutada ja läbi lugeda).
    Futuurlepingute ostjad on sisuliselt kindlustuse pakkujad majandusüksuste müüdavate/ostevate kaupade hindadele.
    Kui lähtuda mõnedest eeltingimustest, mis oleksid:
    1. Turu keskmistest ei suudeta pikaajaliselt üle olla (S&P 500).
    2. Futuuride ostmisel lähtutakse samast, mitte keegi ei suuda rohkem õiges suunas tehinguid teha kui vales suunas.

    Siis on futuuride tootlus ajalooliselt suurem kui aktsiate tootlikkus. See on ümberlükkamatu statistiline fakt. Futuuride tootlikkus on tegelikult negatiivses korrelatsioonis aktsiate tootlikkusega.
    Aga kus see futuuride tootlikkus siis on? Kas futuuride puhul pole tegemist nullsummalise mänguga? Tuleb välja, et ei ole.

    Toon näite: Ütleme, et ostate kütteõli futuuri lepingu "long $2 gallon", praegu on hind $1,90 gallon. Mida lähemale jõuab leping realiseerimistähtajale, seda rohkem läheneb futuuri hind tulevasele hetkehinnale, aga futuurlepingutesse on "sisse kirjutatud" nn investorite huvi, ehk spekulantide huvi, see tähendab seda, et teile müüakse see leping veidi odavamalt-nn premium. See premium on selleks, et üldse huvi oleks investoril selle turu vastu. Teaduslikult on võimalik tõestada (statistiliste andmete baasil), et futuuride tootlikkus on suurem kui aktsiaturul. Nii lihtne see ongi, mis veel siis saab, kui te turgu lööte nagu te väidate end tegevat aktsiaturul?
    Lugupidamisega,
    Kristjan
  • Kristjan1, aktsiaturg on paraku asümmeetriline. Sama % kaotus on hävitavam, kui sama % võit :-/
    Halvimal juhul, kui kaotad 100% või rohkem oled lihtsalt turult väljas. S.t. isegi kui aktsiatega suudad turgu lüüa, võid futuuridega kõrbeda.
  • "Futuuride tootlikkus on tegelikult negatiivses korrelatsioonis aktsiate tootlikkusega." Mis futuuride? Indeksifutuuride ja cash indeksite tootluste korrelatsioon on põhimõtteliselt 1. Toorainefutuuride puhul on loogiline, et spot maksab futuurist vähem. Vahe võrdub hoidmise kulud (intressid, laopinna tasud, kindlustus) miinus hoidmise tulud (näit. likviidsuspreemia). Baasmetallid on üks näide turust, mis hetkel on backwardationis e. spot maksab futuuridest rohkem. Ja seal ongi probleemiks füüsilise kama kättesaadavus.
  • Kõrbeda võid nii aktsiatega kui futuuridega. Ka indeksfutuuride korrelatsioon aktsiatega pole 1. Siin läks sahtlil meelest, et futuure ostetakse mõlemat pidi.
    Toome ühe näite. x aastal oli futuuride kuu tootlikkus 1,7% kuus. Seda keskmiselt ja seda nii, et vale suuna negatiivne kasum+õige suuna positiivne kasum teeksid kokku tootlikkuseks 1.7%. Ütleme, et ostsite crude oil futuurlepingu. Alusvara hind on $62 000 näiteks, kui barrel maksab $62. Protsenti $62000st oskab meist igaüks võtta, see on siis 1.7%- 62000st.
  • Lsaksin siia veel seda, et kumbki minu oponent ei saanud tegelikult aru millest jutt käib. Sahtel pakkus, et korrelatsioon indeksfutuuride tootlikkuse ja börsi keskmise tootlikkuse vahel on 1, seda ta kindlasti pole tavaliselt(ei ole alust arvata, et oleks). Ta ei mõista futuuride sisu.
    Aktsiaturu puhul ei rääkinud ma mõistagi aktsiatega kauplemisest. Aktsiatega kauplemisel (lühiajaliste spekulatiivsete positsioonide võtmine) tuleks selles võrdluses arvestada keskmiseks tootlikkuseks S&P 500 tõus investeerimisperioodil miinus tehingukulud.
    Sama asi siis futuuride puhul, sellist indeksit meil pole, aga saab teha nii, kõikide müüdavate futuurlepingute summeeritud tootlikkus vastavalt nende mahule turul sellel perioodil.
    Futuuridega kauplemine on nagu kasiinos mängimine, kus tõenäosused on kergelt mängija poolt. Raha kaotamine pole üldse võimatu, aga pikas perspektiivis töötavad tõenäosused mängija kasuks ja seda ka siis kui tal erilist "õnne pole".
    Tegu pole kasiinoga, vaid futuuridega kaupleja võtab riske nende eest, kes seda ise võtta ei taha. Need, kes riske võtta ei taha, maksavad kauplejale selle eest.
  • Kristjan1, siin ole midagi arvata. Võta andmed ette ja vaata ise. Üldiselt tundub, et oled turgudega kokku puutunud peamiselt läbi akadeemilise keskkonna. Naljakas on ka arvata, et ma ei mõista futuuride sisu. Ühes olen sinuga nõus - futuuridega kauplemine ei ole nullsumma mäng, kuivõrd ühed turuosalised kauplevad riskide maandamise eesmärgil.
  • Kristjan1, futuuride keskmisest tootlusest rääkimine on nagu kõikide maailma autode keskmise kiiruse arvutamine (rekkad, vormelid jne.) Mis tähendab "futuuride kuu tootlikkus"? Futuure on väga erinevatest sektoritest ja niimoodi üldistamas pole ma küll kedagi kuulnud.

    Futuuridega kauplemine on nagu kasiinos mängimine, kus tõenäosused on kergelt mängija poolt.

    No see on juba totaalne jama. See, et kasiinos tõenäosus mängija vastu on, peaks igaühele selge olema. Futuuride puhul sama - teenustasud ja slippage tekitavad selle, et tõenäosus on kergelt kaupleja vastu, kaupleja ülesanne on oma teadmistega see tõenäosus enda kasuks pöörata.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon