"Kasvukonto"??? - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

"Kasvukonto"???

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Kas LHV antud konto nimi ei ole väheke eksitav?Praeguseks minul on "kasv" miinuses vähemalt kümmekond millegiga protsenti ja asi jätkub (aga investeerima peab ikka kindla perioodi vältel vähemalt EEK 1000.- ikka korraga).
    Ootaks huviga asjaomaseid kommentaare...
    Ehk LHV ütleb ka oma selge sõna?
  • Oleksid pidanud eilse seisuga investeerima hakkama :-)
  • Kas kasvukontos lühikesi positsioone ei saagi võtta:)?
  • Sa vaatad liiga lühikest perioodi henkka1, kannatust :)
  • 10% miinust on palju? Palju sa Henkka oleksid miinuses olnud, kui oleksid üksikuid aktsiaid ostnud? 50, 60, 70%!

    sB
  • Hmm! Enne toote kasutuselevõttu soovitaks ikka kasutusjuhendiga tutvuda.

    Kasvukonto on mõeldud regulaarseks investeerimiseks väikeste summadena pikema aja vältel, isegi kõige konservatiivsema Direct50 portfelli puhul soovitatakse investeerida vähemalt 3 aastat.

    Minu mäletamist mööda on ka esimeste Kasvukonto klientide portfellidel vaid ca 1,5 aastat vanust - alustati 2001 algupoole.

    Seega, räägiks sel teemal uuesti kevadel 2004!
  • to: henkka

    10% miinust sellise osta ja hoia (e. siis pikaajalise) strateegia puhul pole hetkel sugugi paha tulemus. Kasvukonto tugineb ju ootusele, et aktsiaturg on pikas perspektiivis kasvav - kui sellesse usud, pole hetkel mõtet paanitseda. Kui ei usu - poleks pidanud Kasvukonto lepingut sõlmima.
  • see on hea filosoofia - olgem õnnelik, et ainult -10% ning tänagem jumalat, et mitte -70%:)
  • Õige rightsaid. Ühest filmist on meelde jäänud maakleri lohutused börsil raha kaotanud kolleegile: 'Could have been worse, it could have been my money!'
  • -10 % on väga hea tulemus tõesti, mina vana loll ostsin endale WCOM, ERICY, JDSU. mul on -18% nii et henkka1 :)
  • Nende miinuste üle ei maksa eriti muretseda jah.
    Kumb on parem variant, kui tahad näiteks 5 aastat kasvukontoga investeerida ja siis oma raha välja võtta? (protsendid esimese aasta suhtes)
    1) investeeringu väärtus tõuseb esimesed 4 aastat 10% ja viimane aasta langeb 40%
    2) investeeringu väärtus langeb esimesed 4 aastat 10% ja viimane aasta tõuseb 40%

    Mina valiks teise variandi, kuigi siis on suurem osa ajast miinused ees.
  • Noh kui Eerikut oleksid mõne nädala eest .55 ostnud,siis praegu lööxid küll rõõmust kaerajaani..
    It's just a question of right timing.... but ya'll never know when it comes or will be...
  • Tere kõigile,

    Esiteks - Kasvukonto pole mingil juhul lühiajaline toode. Seega ei peaks kindlasti -10% pärast muretsema, pigem Warren Buffeti kombel rõõmustama, et saab odavalt aktsiaid osta. Ja kõige suurem viga mida teha saab on Kasvukonto müümine . Kasvukonto on passiivseks investeerimiseks ja selle müümine, lootuses hiljem odavamalt tagasi osta või valida muu toode, pole pikas perspektiivis mõistlik. Kui turud tõusevad 20% on kõik pea kõik kasvukontod plussis.

    Investeerimisel on oluline võrdlus - näiteks Nasdaq indeks on kukkunud 2001. a. algusest 60%. Seega on kasvukonto -10% hea tulemus.

    Varuge veidi kannatust, Te ei teinud ju Kasvukontot üheks aastaks.
  • henkka,

    Kasvukonto on aktsiainvesteerimine (vähemalt 50% ulatuses). Seega paratamatult seotud volatiilsusega ( loe: võimalusega, et positsioon näitab miinust).
    Täiendav turvaelement Kasvukonto juures on ajaliselt hajutatud investeerimine, mis aga ei päästa kui turud on viimase 5 aasta madalaimal tasemel.

    Nüüd autorite (LHV) tänastest mõtetest:

    1. Meie lähenemine fundamentaalselt muutunud ei ole ning oleme jätkuvalt arvamusel, et Kasvukonto on enamusele palgasaajatest ja alla 0.5 mio EEK portfelliga ettevaatlikele investoritele optimaalne toode.
    See ei tähenda, et olukorda poleks tarvis analüüsida ja ümber hinnata. Plaanis on portfelli osas ka muudatused.

    2. Muudatustest lähemalt:

    - Esimene muudatus (teostatud) on Kasvukonto Select valitavate aktsiate portfelli muutus - eemaldumine tehnoloogiast nn. blue chipide kasuks. Lisaks kohalik komponent.

    -Portfelli diversifitseerimise ja kasvu huvides kavatseme sisse tuua Aasia komponendi - jah, vaatamata asjaolule, et Jaapan on 19 aasta madalpunktis (reaalarvestuses seal, kus 30 aastat tagasi)

    - Tegemaks Aasiale ruumi, kavatseme eemaldada Nasdaq 100 komponendi, kuna üle 75% QQQ aktsiatest on juba esindatud S&P 500 indeksis. Tänases portfellis on tehnoloogia liigselt suure kaaluga ning tehnoloogiaaktsiate momentum on kadunud, kuid aktsiad on endiselt ühed suhteliselt kalleimad.

    Sügavalt langenud turud on psühholoogiliselt rasked taluda, kuid ratsionaalselt võttes meeldivad.
  • Natuke norivalt võiks siiski küsida, et kas portfelli koostise muutmine iseenesest mitte kasvukonto algse ideega vastuollu ei lähe? Niipalju kui mina aru saan on selle toote filosoofiliseks aluseks veendumus, et surelik inimene indeksit lüüa ei suuda ja ei peaks seetõttu üritama ennustada millised turud või sektorid järgmistel perioodidel outperformivad.

    Jaapan iseenesest on muidugi huvitav bet, kuigi cost averaging seal vist viimase 19 aasta jooksul teab kui hästi rahakotile poleks mõjunud :-)
  • ka jaapanis on selle lühikese ajaga ehk 19 aastaga ilusaid aegu nähtud, nagu näiteks aasta 2000 enne mulli lõhkemist usas, oli kuulda igaltpoolt kuidas nikkei suveks 23 000 punkti kätte saab ja kevad-talvel läheneski suure hooga selle taseme poole, kuni jõud otsa sai ja nüüdseks 9 000 punkti peaaegu kätte saanud,
    sest tõesti, kui meie riigi iseseisvus vähe pikem oleks ja investeerimist taolisesse portfelli oleks aastal 1999 alustanud, kus sellised eesti rahva lemmikud nagu snra jõdsid tõusta ligi 100 euroni, siis -10% on momendil on tõesti ilus saavutus ja investor võib rõõmuga endale vastu rinda lüüa ja hõisata, et julge hundi rind on rasvane
  • Aktsiaostude hajutamine ajas tähendab ühe suure ostu asemel pidevat väiksemate summade kaupa investeerimist. Ostes iga kuu võrdse summa eest aktsiaid, ostad tükkides rohkem aktsiaid siis, kui hinnad on odavad(turg langeb) ning vähem kui hinnad on kõrgemad ( turg tõuseb). pikemalt scrooge'i üllitises: Investeerimine 4x4. EÜP varahaldusel oli kunagi veebis ka väljas ilus suur graafik sellise hajutamise tulemuslikkuse kohta. Kui sa oled kindel, et turg on ajutises madalseisus, võid loomulikult ka langedes investeeritavat summat suurendada, kui inv.vahendid võimaldavad.
  • OLEN KUULNUD, ET TEENUSTASUDEGA ON MINGI JAMA?
    Pidi nagu kallimaks minema ja esimesel aastal ostutasu ka. On see nii
  • Miks siis keegi LHV-st vastavat teadet kontoomanikele ei saada?
  • Uue hinnakirja leiad siit!
    http://www.lhv.ee/help/index.cfm?id=174
  • Ja stocker, see hinnakiri saadeti kõikidele klientidele 1 kuu enne kehtima hakkamist e. augusti alguses. Nagu kord ja kohus.
  • Mis siis ikkagi nendest aktsiatest saab,mis välja visati,lubati peatselt selgitus saata,kuda toimida,mina pole kahjuks saand?
  • Te olete ikka väga visad. Müts maha teie ees. Väike vihje: Turu suund viimasel paaril aastal on ikka allapoole.
  • TNT,

    Ma hämamist ja vassimist ei kannata. Seega, et iseendaga hästi läbi saada, üritan neid tegevusi ka täiesti vältida. Ehk - kui ma arvaks, et Kasvukonto on jama toode, siis siia foorumisse ma midagi ei kirjutaks.

    Ma arvan endiselt, et Kasvukonto on tugev toode ja samuti pole ma müünud (ega ei plaanigi) oma Kasvukontot. Vahepeal miinuses olemise vastu pole mul absoluutselt midagi, oluline on see hind millega ma müün. Ja kui müüma hakkan, annan ka kõigile teada, et asi oleks aus.
  • Kõik turud on miinuses seega on ka loogiline, et Kasvukonto on miinuses... Minuarust pole keegi garanteerinud positiivset tootlust lühikese aja vältel... Kui tahad kindlat plussi siis topi oma raha kuskile hoiusele ja oota oma +3% tootlust iga aasta!

    Endal on küll hea meel, et kõik nii odav on... saab rohkem peale osta...:)

    Portfell hetkel -18%
  • 11. september on muuhulgas ka Kasvukonto investeeringute teostamise päev.

    Mina kavatsen väkese paigutuse teha.
  • Kristjan jään ikka jonnakalt oma küsimuse juurde,kuna näiteks wcom ma enam ise müüa ei saa.Või pole veel otsustatud millal need aktsiad müüakse,mis välja visati.
  • mina myysin kasvukonto aasta alguses maha..
    et finantseerida "lyhiajalisi spekulatiivseid tehinguid"
    -100% vs -50% ehhe :)
    nimelt oli qqq tol ajal miski 40 usdi
  • Lp.kristjan.lepik
    Sorry, ära võta isiklikult. Ma ei öelnud ju midagi selle kohta, et toode on halb või midagi taolist. Pigem oli see tunnustus, kuigi kõlas irooniliselt. Ka majandusmatemaatika oli mul koos statistikaga tavaliselt "väga hea ". Ja see tähendab, et ma saan väga hästi aru, millele te rõhute ja kus pont on. Hea on ka see, et teie kompanii on muutunud profesionaalsemaks (osaliselt turu jälgimine + tehniline analüüs). Viimase võiksite muide kuskile ka oma saidile ülesse riputada.
    Ilmselt liitun ka ise uuesti rõõmsa aktsispekulantide seltskonnaga millalgi. Millal, seda ei oska öelda, kõik sõltub asjaoludest. Ilmselt siis jalutan ma teie uksest sisse ja soovin kliendiks hakata või miskit taolist.
    Niipalju kui mina asjast aru saan on vähemalt turu põhi paistam hakanud (käivete vähenemine ja järgneb vindumine). Seega jälgime IPOsid. Kui mõni kõvem hitt ära tuleb on aeg ostmiseks.
  • TNT,

    ei võtnudki üldse isiklikult, see vastus oli mõeldud pigem kõigile kui Sulle. Põhjendasin lihtsalt miks Kasvukontot heaks pean ja endiselt soovitan kõikidel lühiajalise -10% peale säiltitada külm närv.

    Edu kõigile!
  • Tänasex on -25 %, kuidas teistel läheb ?
  • Minul -30% arvan aga et pärast kolmapäeva on tükk maad väiksem.
  • Võrdluseks - minu aktiivselt hallatavatest fondidest koosnev Fondiplaan on samuti -25%
  • bad44 kas kavatsed kõvasti raha juurde panna või loodad suurt tõusu ? :)
  • -11%. Miinus väiksem ilmselt seetõttu, kuna esimese sissemakse tegin kasvukontole juunis.
  • rick12: hakkan raha tihedamini juurde panema
  • -28%
    alustasin kuu aega peale 911-t ja arvasin et igati hea ajastus.samal ajal tegin ka virtuaalportu eesti aktsiatest mis on +28%. pärisraha ja mänguraha reegel jälle tõestatud :)
    no vaatame seda asja.
  • -21,5%... alustasin aprillist 2001...
  • Äkki parandab pilti mõni väike sõda? Või hoopis halvendab? Mingi arvutuse järgi 200 miljardit, mille usa peaks laenama. Teevad sama tüki, mida euroopa tegi eelmise sajandi esimesel poolel.
  • kas mõni siin eespool kommenteerijatest ei tahaks oma praegust tootlust avaldada?

    Ise alustasin jun 03 ja praegu +7.9% (s.t. see mida LHV "portfelli väärtus kokku" real näitab), reaalne tootlus (s.t. ilma valuutariskita, EEK-s) +2.2%.
    Oleks oodanud paremaid tulemusi...
    Võimetus valuutariski maandada on pannud mõtlema, et palju otstarbekam on jälgida USD/EUR kurssi kui tegeleda fondiosakute jälgimisega.
  • Romario, eks pikas perspektiivis ole valuutadega mängimine nullsumma mäng ning iga valuutariski maandamine maksab - selle läbi jälle tootlus väheneb.

    Kuid töö selle kallal täib, et nii kasvukonto kui ka muud kliendid saaks kiirelt ja mugavalt oma valuutariske maanda.
  • kristjan, pikas küll, aga 5a ei ole selles mõttes pikk ja sellel perioodil on ikkagi paras spekuleerimine see kursi aimamine. Ehk kui kogu (kasvu-)portfellist 80% (näit. Direct 80 puhul) on USD-is ja USD/EUR kurss 5a jooksul näiteks kaldub 20% EUR tugevnemise suunas (sujuvalt), siis on see halvim variant, sest reaalne väärtus EEK-s pidevalt kahaneb mistõttu aktsiaportfelli tootlus on reaalselt ca 16% väiksem, mis ei ole küll maailmalõpp kuid siiski märkimisväärne.


    Ehk alustuseks oleks hea kui ei peaks kalkulaatoriga võimlema ja valuutarisk arvutataks ka portfelli ülevaate lehel välja (ei tohiks raketiteadus olla?)

    Ja tegelikult olen tootega rahul, lihtsalt alati on asju mida saab paremaks teha.
  • parndus: mitte valuutarisk vaid portfelli tootlus (%) ka EEK-s.
  • Ja tegelikult olen tootega rahul, lihtsalt alati on asju mida saab paremaks teha..

    Romario, sellega täiesti nõus ning eks meie mõtted tööta selle kallal, et ka Kasvukontot veelgi paremaks teha.
  • loomulikult pole mul õrna aimugi mismoodi teil see keskkond on üles ehitatud, aga kasutajakeskse loogika järgi saaks reaalset tootlust EEK-s arvutada nii:

    reaalne_tootlus_EEK-s = [(portfelli_väärtus_teenustasudega - (kõik_sissemaksed_kontole - kõik_väljamaksed_kontolt)) / kõik_sissemaksed_kontole] * 100,

    kus:
    kõik_sissemaksed_kontole = päring rahakonto väljavõttest, mis selectib kõik sissemaksed, mis kontole on ajaloo jooksul tehtud (praegu näha kasutajale selgituse järgi rahakonto väljavõttel "Raha portfelli")
    kõik_väljamaksed_kontolt = päring rahakonto väljavõttest, mis selectib kõik väljamaksed, mis kontolt on ajaloo jooksul tehtud (praegu näha kasutajale selgituse järgi rahakonto väljavõttel "Raha portfellist välja")
  • Mina alustasin aprill 2002. Arvan, et kõik, kes alustasid aastal 2002 on kenast plussis oma Kasvukontoga. Turud olid tol hetkel languses. Esimese aasta olin ainult miinuses, nii ca -15 % ..... -20 %. Selle aasta suve alguses oli aga juba 28 %. Siis tuli aga langus ja jäi pidama ca 15% peal. Tänase seisuga on portfelli seis 23%. Üldiselt jälgin suhteliselt tihedalt kasvukontot ja üritan suuremaid languseid ära kasutada. Nimelt teen siis suuremaid sissemakseid kui muidu - saab odavamalt osta ja pärast tõusust rohkem rõõmu tunda.
  • Sweet lord, isegi bannitud sõnumile viitamise sõnum võeti maha!? See rick pidi ikka koledasti ropendama küll siis...
  • suffiksil on õigus, te ületate hea tava piiri... teatav kriitika peab lihtsalt olema vastuvõetav ja rick12 komment ei ületanud seda mingil moel...

    too much people räägib üleliigsest tsensuurist (ja selle tugavst ohust) siin juba...
  • sorry lhvkad, eelmise kommendi viimane pool on vodka võimendus. ilmselt oli tegu inimliku eksitusega ja seepeale väike ülereageering. kogu probleem seisneb selles, et teatav grupp inimesi tahaks arutleda USA maaklerite ja nendega seotud teenuste üle, kuid päris kõigest pole võimalik rääkida - põhimõtteliselt põrkavad mõnes kohas kokku lhv ja foorumlaste huvid.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon