Soome Evli ostab Suprema - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Soome Evli ostab Suprema

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Evli Bank Plc, founded in 1985, is a privately owned Finnish investment services company. The operations of the Evli Group can be divided into four main business branches: Banking, Asset Management, Capital Markets and Corporate Finance. All our operations are based on the extensive and highly competent research work carried out by the financial analysts of Evli Investment Research. We produce a wide range of both macroeconomic and company specific research reports.

    Evli has offices in Helsinki, Stockholm, Luxembourg and New York. Evli is a member of the Helsinki, Stockholm, Copenhagen, and Tallinn stock exchanges and of the German-Swiss derivatives exchange, Eurex.

    Since its inception, Evli has been a pioneer in rapidly changing financial markets. Our leading position is based above all else on solid expertise, innovative and unprejudiced action, and sensitivity to the changing needs of clients. All these factors, much valued by our clients, significantly add to Evli’s continuing development and success.
  • Peeter Koppel töötas investeerimispanga Evli Securities varahalduse strateegina, alates septembrist ta seda enam ei tee. ÄP
  • ... mis investeerib ainult MBP-proof instrumentidesse.
  • Härrased, ma garanteerin teile, et MõmmiAvaroni ei teki ning MBP-proof investeerimisstrateegiad on ka edaspidi saadaval parimat seltskonna ja remuneratsiooniskeemi kooslust pakkuvatele finantsinstitutsioonidele. :-D
  • suffiks, kahjuks ei, kuigi kiusatus oli.
  • Teil on mingi oma sala-keel. :) Tõlkige pööbli jaoks ka asi ära. :)
  • heheee... mömm mömm käib ringi väike karujõmmm :P
  • SEB pressiteade, 9. september 2008:
    8. septembrist töötab tunnustatud investeerimisekspert Peeter Koppel SEB privaatpanganduse osakonna strateegina.
  • SEB-is on privaatpangandus siis alates 800 tuh.kr. likviidsetest instrumentidest kontol.
  • Peeter jõudis juba tõsta? Mingi pool aastat tagasi oli vist veel 500-st. Mis üldse privaatpangandust kui sellist puudutab, siis ma ei ole kahjuks siiani ei oma pea ega ka panga abiga aru saanud, mida head see üldse kliendile pakub. OK, võib olla Hansas said kunagi mõned äravalitud kliendid õigel ajal ajutiselt raha Arcosse paigutada, võib olla midagi veel, aga noh... või on seal tõesti midagi, mis peaks kliendile justkui kasulik olema?
  • Saad neiu telefoni numbri, millele võib helistada iga kell.
  • TaivoS, oleneb, kas vaadata kliendi või panga mätta otsast. Oma kogemusest ühe teise respekteeritud panga näitel arvan, et privaatpanganduses on pangal lihtsalt rohkem aega oma toodete müügiks kliendile. Aga Henno V ühest teisest pangast kindlasti lükkab mu jutu ümber ja ütleb, et pank läheneb kliendile personaalselt, selgitab välja vajadused ja riskitaluvuse ning pakub vastavalt sellele välja sobivad tooted.
    Ühesõnaga, ma ise arvan, et kui klient ei suuda beat'ida (ületada) pangapoolsete toodete tootlust, siis on tal kasulikum nendega liituda ehk If You Can't Beat Them, Join Them. Kui aga suudab ja on ka piisavalt vaba aega ning huvi asja vastu, siis tasub tegutseda ilma privaatpanganduse abita ehk If You Can't Join Them, Beat Them. See viimane kehtib küll hakkaja väikeinvestori kohta.
  • No aga investeerimisnõustamisele kutsutakse ju peaaegu igat klienti. Selle käigus tuvastatakse ju samuti riskiprofiil, pannakse kokku soovituslik portfell jms. Isikliku investeerimisnõustaja saab samuti.

    Ehk siis tegelikult ei saa ikka aru, mis kasu siit tõuseb. Öelda, et olen privaatpanganduse klient, rind paljaks tõmmata ja isast gorillat teha? Kohalikus konnatiigis ei ole neid huvi pakkuvaid piiratud kogusega emissioone jms ka tihti, millest võiks siis privaadi klient tulu lõigata, kuna tavaklient ligi ei pääse. Kui ma seda kunagi panga esindaja käest seda küsisin, tundus et peab sellele küsimusele karjääri jooksul esimest korda vastama. Eks jutt käis ümmarguselt kompleksetest lahendustest, aga oluliselt targemaks ikka ei saanud.
  • Ühtin TaivoS arvamusega, ent läheks ühe võrra karmimaks veel: milleks see va investeerimisnõustaja üldse hea on?

    Tegu on inimesega, kes:
    a) on tasustamisstruktuuri tõttu motiveeritud müüma justnimelt enda panga tooteid, mitte pakkuma kliendile parimat võimalikku lahendust
    b) on suure tõenäosusega ametikõrgenduse saanud teller, kes investeerimisest teab olematul määral, ainult on ehk pähe tuupinud fondide tingimused. Investeerimisnõustaja kuulamine sarnaneb selles suhtes mu meelest süütu poolt kirjutatud seksiõpiku lugemisega.

    Samas noh, oleks ma panga aktsionär, siis ma võib-olla ei kurdaks selliste teenuste üle..
  • Privaatpanganduse ohvissis on laua peal tavaliste klaaskommide asemel šokolaadikompud. :)
  • Ega pangajuhid pole lollid - nad teavad mis on oluline. Kuna klientuurist moodustavad valdava osa keskealised meesterahvad, siis loomulikult on vastavates osakondades tihti üle keskmise suur kontsentratsioon kaelast algavaid jalgu - "iz good foe beezness". Custody ja muud feed on ainult tähenärijatest kuivikutele, real men kick open doors, grab asses and spend millions...
  • Kunagi keegi siin LHV foorumites küsis nõu, et millise panga privaatpanganduse teenus on kõige odavam. Mul ei olnud siis kahjuks aega vastata, kuid arvan, et klient, kes on huvitatud kasumi maksimeerimisest, peaks püstitama küsimuse, et millise panga privaatpanganduse teenuse koguväärtus on kliendi jaoks kõige suurem. Teenustasu suurus või osakaal on köki-möki selle kõrval, millist kahju võib põhjustada suurte lubadustega, millele järgneb poor performance. Ka seisev raha on aktiivse ja teadliku investori jaoks ju tegelikult kahju.
  • TaivoS, sa algatasid huvitava diskussiooni teemal, et mis kasu tõuseb klientidele privaatpanganduse kliendiks olekust. Arvan, et kui on rohkem huvilisi, kes tahavad sel teemal edasi vaielda, siis võiks algatada kohe omaette teema. Järsku võiks siis isegi loota tootearendust klientide tagasiside kaudu :)
    Olen mitmelt oma tuttavalt kuulnud, et üks asi, mida n.ö. privaatpanganduse kategooriasse kuuluvad kliendid oma pangalt ootaksid, kuid ei saa, on kvaliteetne research, s.h. fundamentaalanalüüs + hinnang momentumile, mille põhjal ise otsuseid langetada.
    LHV-l on muideks oma klientidele väga progressiivne lahendus välja pakutud: portfellihaldus nendele, kes väärtustavad oma aega ega taha ise asjaga tegeleda ja Pro nendele, kes tahavad ise asjaga tegeleda.
  • Häh,

    oli aasta umbes 1995, loivasin tuttavasse H pangakontorisse, täitsin sularaha väljavõtu papri, ei näidanud miskit dokumenti - ei küsitud. H panga võrk oli parajasti maas (seda tollal juhtus), minu käest küsiti, et kas mul arvel ikka on nii palju, ma vastasin, et on - raha loeti letile. Vot see, noored, on personaapangandus suure pee tähega ja seda ei saa kahjuks enam ükskõik kui suure papi eest osta :-(

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon