Küsimused Seppo Saariole - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Küsimused Seppo Saariole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Soome investeerimisguru Seppo Saario ennustab, et kursside langus jätkub. Dow Jones v6ib tema meelest langeda praeguselt 7700 punktilt lausa 4000le. Saario soovitas eelmise reedeses YLE Perjantaipörssis investeerida Baltikumi v6i Venemaale v6i äärmisel juhul Soome korralikult dividende maksvatesse kasvufirmadesse. Nüüd on Teil v6imalus endil küsida Saariolt k6ike, mis huvitab alates Soome investeerimiskliimast l6petades maailma investeerimiskliimaga. 

    Investeerimisikoon Seppo Saario (s. 1938) on töötanud Kansallis-Osake-Pankis, Huhtamäes, ja Ameris, olnud Weilin+Göösin tegevjuht, Amer-yhtymät asjuht ja Kouri Capital tegevjuht. Tänapäeval konsulteerib ta börsifirmasid börsistreteeegias ja loomulikult investeerib aktiivselt. Saario sulest on ilmunud ”Börsiaktsiad investeerimissihina” (1972) ”100 igihaljas börsivihjet” ja palju muud. Saario on olnud aastakümneid Soome investeerimisikoon nr. 1.

    Küsimused/vastused samal moel kui Jukka Ruuska ja Jussi Hyöty küsitlusel ehk siis küsimused Foorumisse v6i emailile jaanika@arvopaperi.fi ja vastused ilmuvad HEX & the Cuty kolumnis 18.3

  • Minu poolt paar küsimust: "100 igihaljast börsivihjet" annab palju soovitusi, kui palju Te neile soovitustele ise olete vastupidiselt käitunud? Kui palju emotsioonid otsuseid mõjutanud on?

    Soome majanduskasv peaks tulema sellel aastal kindlalt parem kui Euroopa Liidus keskmiselt, kas on oodata ka Soome aktsiaturu paremat käitumist või liigitatakse Soome siiski samasse regiooni ning aktsiahinnad liiguvad pigem regioonipõhiselt (antud juhul Euroopa Liit) kui riigipõhiselt?

    Baltikum ja Ida-Euroopa, kas selle regiooni aktsiad ei ole juba ülehinnatud? Euroopa Liidu positivne mõju peaks juba aktsiate hindades sees olema.

  • Te olete Kone osas positiivselt meelestatud, ta asub Teie soovitusnimekirjas I kohal. Milliseks hindate ettevõtte tegelikku väärtust? Mis hinnasihi annaksite aasta lõpuks?

    Milliseid aktsiaid Te soovitate osta Eestis? Kui Te oleksite Warren Buffett, siis milliseid aktsiaid ostaksite Eestist?

    Teie suur austaja,
    Alvar
  • Millisel loogikal põhineb DJIA prognoos 4000? Kui lugeda raamatust "100 igihaljast börsivihjet", siis alapeatüki 'Küsimusi börsiaktsiate ostmist kaaluvale investorile' vastuste järgi USA turule võiks järeldada, et praegu tuleks aktsiaid osta. Ainus erinevus on dividenditootlus.

    Kas USA juhtivate ettevõtete P/E suhted peaks enne uut tõusufaasi alanema tingimata 10 lähedale?
  • olen lugenud teie raamatut "100 igihaljast börsivihjet". parim ja praktilisim investeerimisteemaline raamat mida ma lugenud olen. tänan teid selle eest.

    olete väljendanud arvamust et börsidel pole veel ostmise aeg käes, aktsiad peavad veel langema. oletame, et homme toimub vajalik langus ära. millistel maksimaalsetel tasemetel peaks olema indeksid homme (dow, nasdaq, hex25,omx), et osta kogu indeksit, stock-pickingule mõtlemata?
  • Kuulge, kas need küsimused pidi ikka siia kirjutama? Kas Seppo loeb seda foorumit eestiksi ja vastab siin? (Muidugi tahaks ise ka neile vastuseid näha?)
  • Jah, v6iksid kas kirjutada siia v6i meilida jaanika@arvopaperi.fi. Saadan täna küsimused Saariole ja vastused ilmuvad järgmisel teisipäeval HEX & the City kolumnis.
  • Seega tänane õhtu on deadline küsimuste esitamiseks, kasutage võimalust!

    Minu küsimused:

    a) Kas investeerite ka välisturgudele, kui jah, siis kui suure osakaalu portfellist?

    b) kas kasutate ka tehnilist analüüsi investeerimisel?
  • Minu küsimused :

    1) kas võtate ka negatiivset nägemust (lühikeseks müümine, put-optsioonid)?
    2) mida arvate indeksaktsiatest?
    3) kumb on tähtsam selleks, et raha teenida - akadeemilised teadmised või kõhutunne?
  • 1. Kasutate derivatiive investeerimisel? Kui jah ,siis milliseid?
    2. Mida arvate single stock futuuridest (SSF)?
  • Küsimused läksid teele, suured tänud!

  • Tere.
    Kas praegu on õige aeg osta Eesti aktsiad või tuleks oodata, milliseks kujuneb Iraagi sõda?
    Riina
  • http://www.ekspress.ee/2009/10/18/ari/45584-borsiguru-seppo-saario-peaksin-ehk-baltikumi-naasma
  • Täpselt stefani pealt maha kirjutatud, ta võiks ikka oma peaga mõelda. :)

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon