Sony Ericsson - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Sony Ericsson

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Vaatamata sellele, et uued Ericssoni telefonid on väga lahedad, ei ole firma senini suutnud oma mobiilitootmisüksust kasumisse suunata. Sony Ericssoni esimene kvartal tõi 104 miljonit eurot kahjumit. Konsensusena oodati kahjumiks 71 miljonit. Telefone müüdi 5.4 miljonit, ehk pool miljonit vähem kui aasta tagasi. Turuosa 6%.

    Lisaks veel Siemensi numbrid: esimene kvartal müüdi 8 miljonit telefoni, millega kaotati samuti turuosa.
  • Päris hea ja intrigeeriv väide et uued Ericssoni telefonid on väga lahedad :-)

    Mina pole küll seal miskit head ja lahedat leidnud. Osa lahedaid telefone on alles oma sünnivaludes (seega ei saa veel kuidagi firmat kasumisse aidata), aga need, mis mullu turule tulid...ja polegi seal midagi imestada, et turuosa kukub.

    Eks vaielge vastu .-)
  • Minu arvates on ka eriti lahedad. P800 hind (vähemalt kesk-euroopas) on juba 10 keegu peale kukkunud ja seega selgelt yhtlustatakse sarnase kuid vähem võimsama nokia 7650ga.

    t100,200,300 ja 310 (!) on oma madala hinna kohta eriti mõistlikud tükid.

    synnivalude jutt käib vist 610 ja z1010 kohta. elame näeme.
  • hmm 10KEEK? 7650 on ju saadaval 7,2-8,4 KEEK hinnaga. oman ka ise üht sellist ning siiani olen väga rahul, kuigi jah - mälu võiks rohkem olla
  • Mina kaotasin ericssoni uutesse telefonidesse usalduse peale seda, kui ühel päeval telefonil "no access" kiri ees ja internetist selgust otsides ning telefoniparandustest küsides ilmnes, et tegu tüüpveaga, mida ei ole võimalik eriti parandada. Ei ole küll uurinud, kas päris uutel see viga eemaldatud, aga eriti ei kipu ostma telefoni, mille tuleb suure tõenäosusega ühel päeval vastu enese tahtmist nurka visata.

    Aga kes teab, võibolla saab telefoni korda kah. Esmofon parandab seda juba kaks nädalat, kuigi kohe alguses öeldi ära, et juppe vahetama ei hakka. Jälle üks tore turuliider :)
  • oman Ericsson T65te, selle p6hjal annaks Ericssonile tugeva sell soovituse :(
  • Ma ise arvan, et digikaamerad+SMS annavad üsna tugeva tõuke inimestele telefonide vahetamiseks, seega on praegused/peatselt saabuvad mudelit üsna olulise tähtsusega. Töökindluselt on Nokia vist küll teistest kõvasti ees, uus Siemens S55 tundub ka päris tugev, kuigi kaamera tuleb eraldi juurde osta.

    Ericssonil on eliitmudel p800 ja muud suurt midagi.
  • Kasutasin nädal või paar aega Ericssoni T68i. Selle põhjal annaks sell soovituse mitte ainult SonyEricssonile vaid kogu MMS seonduvale sektorile. Täiesti mõttetu telefon, näeb ilgelt tropp välja, ei ole tal ei sisseehitatud kaamerat ega polüfoonilisi helinaid. Ekraani reolutsioon on nii halb, et sellele telefonile võid saata MMS-i ükspuha kelle pildiga - niikuinii pole võimalik tuvastada, kellega nimelt on seal tegu. Hea õnne korral võib eristada meesterahvast naisest, aga see on ka lahutusvõime viimane piir.

    Üle laua istuv poiss soetas kuu tagasi S55, juba jõudis soft kokku joosta. No comments.

    Vaat Nokkija 3650 tundub juba esimene selline tegija moodi olevat. Samas hoiatatakse, et võib olla veel pisivigu, kuid tal on vaieldamatult parim kaamera turulolevaist riistapuudest!

    Ja P800 hinda kesk-euroopas ei saa võrrelda 7650 hinnaga siin. Ei saa võrrelda siga ja kägu!!! P800 on mõttetult kallis, fakt ja seetõttu see riistapuu pikemat kommenteerimist ei vääri.
  • Kristjan, Sa tahtsid öelda vist digikaamerad + MMS ? :-)
  • Soft jookseb kokku ka Nokial. Aasta tagasi ostetud 6310l tuli crashide järel 3-4 korda poole aasta jooksul softi vahetada. Samas tuleb tunnistada, et lõpuks asi stabiliseerus ja praegu töötab ok.

    Põhiysimus tundub olevat ikkagi selles, et beetatest jäetakse heausklikule tarbijale läbi viia.
  • Olen ka 6310 softi tihti vahetanud aga tolku sellest ei kedagist. Siiski on minu meelest väga tegija telefon (ja praegugi netis sellega :)
  • Velikiji, digikaamerad+SMS oleks tõesti võimas kombinatsioon :)) Ikka MMSi pidasin silmas - õhtune aeg ja värske mõtlemine on kusagil mägede taga.

    Aga esimesed telefonid ei saagi olla veel tublid MMSi ja digikaamerate vallas, kindlasti tulevad peatselt suuremate mälude ja parema resolutsiooniga telefonid.

    Tõsine miinus on ka telefonis olevate kaamerate nõrkus - pildid on nii viletsa resolutsiooniga, et hästi ei kõlba veebigi panna, rääkimata siis trükkimisest. Kuid ilmselt ka see areneb ja kui aasta pärast saaks reisilt saata seebikarbi-kvaliteediga fotosid koju, oleks mina plaksti telefoni vahetamas.
  • Kristjan, just seetõttu väidangi, et hetke tegijaim telefon on 3650!
  • oman t39-t, mis teeb ära täpselt samad asjad nagu masstelefon 62smth nokial. on odavam, stiilsem, ja vähemalt ei ole 85% inimestest, kellega suhtled sama instrument. töökindlus väga hea.

    ericssonis pikk, täna rõõmus!
  • Kui rääkida Sonyericssoni jaemüügi poole pealt, siis telefonide saadavus on ülimalt kesine. Napib praktiliselt kõiki praegu tootmisesolevaid mudeleid. RLE müügiketis näiteks on kauplustes vitriinid S.ericssonidest võrdlemisi tühjad. Ja selline olukord on kestnud juba vääga kaua. Müüginumbrid oleksid kindlasti suuremad ja vaatamata kuulujuttudele telefonide probleemidest ületab praegune nõudlus tugevalt pakkumise.
    Kehv saadavus viitab tarne- ja tootmisprobleemidele, mis omakorda on väljenduvad Sonyericsson-i majandustulemustes.
  • To Green: Ilmselt probleem hoopis selles, et puudub nõudlus SE telefonide järele :-)
  • 15. mai hakkavad igasugused P800-d saama nii et tolmab.
    Põhjuseks SonyEricssoni koduõuel launchitav NeoNode.

    .net rulez. :)
  • tundub, et riq'i unelmate phõun on saabunud...
  • Fitch Ratings alandas Ericssoni (ERICY) krediidireitingu BB- tasemele, negatiivse väljavaatega. Reitingu alandamise põhjustas 29.04 avaldatud 1Q majandusaruanne, kus oodatakse võrguturu edasist kokkukuivamist.
  • äki velikij oled sips valesti uurinud ja puurinud asja!?
  • Valesti uurinud ja puurinud asja - võib-olla küll, aga täpemalt mida silmas pead?

    Inimene on ju teadupärast ekslik :-(
  • Uudiseid NeoNode tandrilt: uus veebisait, raskused veebipoe käivitamisega jm. aga maha hõigatud on N1 hind 520 EUR. available online only.

    eat this, 800 EUR P800.

    sC,
    sabas
  • NeoNode tundub kobe tykk, aga whitepaperit pole veel, nii et ootan :)

    aga kui rootsi poisid Kista teaduspargis tõepoolest asjaga maha said ja pill ise sama hea kui jutt on, siis müts maha.

    ps: p800 hind sutsu 600 euri all juba :P
  • riq, on siis su unelmate phõun või ei?
  • uurisin nats asja progemist - neonode pole piece of cake, p800 pole seda ka.
    huvitav gadget kindlasti, palju noori naisi saaks sellega vist ;)

    bluetoothi puudumine nats häirib,
    touchscreen on omapäraselt teostatud,
    aga kui scandal sellega naerusui vastu jalutab, teen tutvust (neonodega siis :p )
  • Mobil.se kirjutab sellest, kuidas NeoNode PR-kutid ootasid SonyEricssoni P800 korporatiivses stiilis ametliku pressikonverentsi lõppedes maja ees ja viisid kõik väljuvad ajakirjanikud Fryshuset ("Sügavkülmamaja"?) nimelisse rulaparki N1 imetlema... :)

    riq > touchscreen on eriti haige. peab käes hoidma ja proovima, aga ehk on nuppudeta seadme ühe käega kasutamise usability probleem lahendatud lõpuks.

    ja - mille poolest N1 progemine pole piece of cake, .NET CLR ju?
  • .net clr kyll, aga nagu ka p800 puhul pole device tegija viitsinud kirjutada korralikku .net apit millega saaksid clr'is kirjutada softi mis riistavara voimalusi kasutab. ehk hetkel peab c++ ikka tegema, paljud asjad pole .neti platformile yldse tehtud - pead ise kirjutama voi siis dlle importima..

    ehk clris saad teha lahedaid tripstrapstrulli mange aga korralikku mobile frontendi jaoks teretulemast c++..

    täpsemalt saab asjast aimu kui regida end neonode developer foorumitesse.
    väga vähese infisisaldusega amatöörlik värk, kuid nats inffi siiski..
  • odot, kus jagatakse P800t alla 600€?
  • näiteks sveitsis. kui tax-free maha arvestada, siis tuleb ~600 eurtsi, olenevalt kursist.
    kui kellelgi huvi on, siis võin 1 tuua, ei tia kuidas tollis kotitäiele vaadatakse. :)
  • Järjekordselt head tulemused...

    STOCKHOLM, July 15 (Reuters) - Swedish-Japanese mobile phone maker Sony Ericsson reported a higher than expected second quarter profit on Thursday thanks to strong demand for camera-phones and revised up its global handset sales forecast.
    The world's fifth biggest handset producer made a pre-tax profit of 113 million euros, reversing a 102 million euro loss in the same period of last year and beating market expectations of a 103 million euro profit.
    Sales grew to 1.5 billion euros amid booming global demand for mobile phones from 1.1 billion a year earlier, topping market expectations of 1.4 billion.
    The company shipped 10.4 million phones in the April-June period against consensus of 9.2 million units.
  • üks kolleeg just üritas P900 osta ja väidetavasti jõuab neid eestisse jälle SEPTEMBRIS.
    eks seegi pigem märk suurest nõudlusest, mitte küpse toote ootamatutest tootmisraskustest...?
  • Oli kunagi selline Ericsson nagu R380, kas esimene või üks esimesi nn. smartphone telefone. Maksis selle aja kohta üsna röögatud 13 000 krooni ja oli ühesõnaga see telefon, mida sahtlipõhja peites lubasin endale "eales ei osta enam ühtegi Ericssoni". See telefon oli üks suur bugi, ei töötanud ei sünkroniseerimine ega muu, lõpuks isegi mitte enam touch-screen eriti.

    Noh, peaaegu tuleb täna oma sõnu süüa, kuigi tootjaks siiski juba Sony Ericsson. Ja Nokia telefonid on kuidagi igavaks jäänud, seetõttu tundus just Eestisse jõudnud Sony Ericsson W800i päris atraktiivne. Esimesel võimalusel selle ka hankisin ja esimesed muljed on suurepärased. Kuna olen kergelt tehnoloogiafriik, siis see mudel meeldis just ka kõikide lisavõimaluste poolest - bluetooth ja muu selline on juba standard, kuid 2MB kaamera teeb juba üsna korralikku pilti ning 262K värviga ekraan on parim mida ma näinud. Telefonivahetus võttis kokku ehk tunni s.h. kontaktide ümbertõstmine, GPRSi seadistamine ja muu. Ka kogu kasutajakeskkond on väga mugav ja loogiline.

    Kuid kõige suurem boonus on muusikaosa (see on esimene Walkmani brändi alt ilmunud telefon) - väike telefon mahutab kuni 2 GB muusikat. Jah, suur iPod on veel toredam, kuid see on see on siiski pea 2x raskem (W800i on 99 gr.) ja jooksmas sellega eriti ei käi. Lisaks olid selle telefoni kõrvaklapid mu meelest paremad kui iPodi omad. Ma arvan, et 1-2-3 aasta pärast on kvaliteetne fotokas, muusikamängija ja telefon võimalik ühes tükis saada ja see telefon on sellele juba üsna lähedal.

    Nokia kuulutas juba ammu välja oma väga popi N-seeria (vt. siin), pildi peal paistavad väga atraktiivsed, kuid väikest kirja lugedes jäi silma kaal - 160 gr. ringis. Õnneks vist veel kottpüksid on noorte hulgas moes, sest kui need telefonid taskus, veab kõigil püksid põlvini :)

    Igatahes (Sony) Ericsson, olen Teie sõber nüüd jälle edasi.

  • Tõesti sümpaatne mudel. Kõik mis vaja on olemas.
    Mis siis Eesti hind ja kas ta on küljed rõveoranzhid.
  • Hind oli 7000 eek juures (mõistlik, arvestades, et N-seeria Nokiad ilmselt 10K juurde). Ja küljed olid "rõveoranzid" tõesti :) Maitse asi, mulle meeldib, kuid kuuldavasti pidi ka muud tonaalsust saabuma.
  • Sony Ericsson teeb vist hea 3Q, teine mudel K750 on samuti väga edumeelne ja samuti hea hinnaga. Nokia paremad vidinad tulevad vist jälle jõuludeks.
  • W800 ju K750 edasiarendus - veidi erinev tarkvara ja kest ning suurem mälukaart vist kaasas. Muus osas peaks identsed telefonid olema.
  • Jüri, üldiselt on nii jah, K750i ja W800i suures osas sama sisu kasutavad.

    Üks päris huvitav test - Nokia N90 vs. Sony Ericsson W800i kaameratest. Mõned kommentaarid kasutajate poolt olid, et N90 peaks siiski paremat pilti tegema, pole seda telefoni näinud, ei oska kommenteerida.

  • varsti (Q4 ilmselt) tulemas veel HTC Universal (küll mitte selle nime all poes). Esimene MS Windows Mobile 2005 pill, kus wifi ja bluetooth ühes masinas koos.

    http://www.htc.com.tw/news/press050511.html



  • Ja lisaks räägitakse sügisel saabuvatest Samsungi (kes viimasel ajal veidi vaikseks jäänud mobiilide vallas) 100 gr. kaaluvatest smartphone'dest.
  • ... viimane siis kuuldavasti esimene Apple iTunes toega telefon.

    Jõulumüügikaklus tuleb kõva.
  • Motorola ROKR iTunes telefon ehk isegi juba lähinädalatel turul:

    http://www.appleinsider.com/article.php?id=1246
  • Ja järjest huvitavamaks läheb - spekuleeritakse juba, et Apple võib ka oma telefoniga välja tulla (lisaks Motorola iTunes toega telefonile). Lisaks veel jutte, et ehk teeb Apple mobiilidele operatsioonisüsteemi.

    7. septembril San Fransiscos on lubanud Apple eesriide avada, eks siis saab täpsemalt näha.
  • See on ka ainus variant, millele mina alla kirjutaks. Teine arvestatav variant, mida suurelt kuulutada saaks - video iPod, on lihtsalt loll idee. Viimasel ajal pole Apple selliseid realiseerinud. Nišifunktsioon, mis oleks suht ebamugav ja mida kasutaksid vähesed. Netist filme tõmmata ja neid siis 1-2-3-tollisel ekraanil vaadata ei taha keegi. Videopoe loomisega nad küll vaikselt susistavad, aga selle välja toomiseks on ilmselt vara.

    Seevastu telefon tundub päris hea idee. Ma arvan, et muidu hakkaks nad vaikselt suure mäluga telefonidele turuosa kaotama. iPod on lahe küll, aga kui mul on valida, kas taskus on üks või kaks tarka karbikest, siis eelistaksin tühjemaid taskuid. Veel argumente: mobiilide kasutusmugavus on äärmiselt madal. Umbes nagu, andke andeks, Linuxil. Kõik käkerdavad põlve otsas mingit oma UI-d teha ja üks tuleb viletsam kui teine. Hädaga õpime selgeks ja saame helistatud ning SMS-d saadetud, aga Apple'i lähenemine suudaks siin palju ära teha. Teiseks on Motorola iTunes toe eest midagi vastu pidanud andma, ainult raha eest poleks see Apple'i vaatenurgast kuigi mõistlik tehing, kasvõi sellesama turuosa pärast. Motorola sisu ja Apple'i disaini ja kasutajaliidesega karp tundub okei lahendus olevat küll. Miks ka mitte.
  • Hex, täna liikus jutt, et iTunes toega telefonides saab hoida max. 100 lugu, kuna Apple ei taha, et need iPodide turuosa sööks. Kahtlane, kas nii rumalalt siiski käitutaks.

    Mis puudutab UI-d, siis kasutan ka iPodi ja ülalmainitud Sony Ericsson W800i puhul on UI sama mugav.
  • Ma pole kindel, kumb kumba turuosa pärast moosimas käis. Ei tasu unustada, et Apple turuosa mobiilinduses on praegu siiski 0% ja nad saavad isegi aru, et iPod igavesti ei müü.
    Samuti on se ohtlik käik selle poolest, et kui PC maailmas töötab network efekt e-musika osas - iTunes töötab vaid iPodiga ja iPod mängib vaid iTunesi muusikat (legaalselt ostetut), siis mobiilinduses on võrguoperaatoritel ja handsettide tootjatel palju enam mõjuvõimu. Kui neil õnnestub PC muusika turuosa mingilgi määral mobiilindusse üle kanda, siis müts maha nende ees.
  • Mobiilioperaatoritele oleks küll kullapalaviku päevad tagasi, kui saaks kõik muusik moblasse müüa üle nende oma võrgu ;) ehk kasseeriks loo eest raha ja siis veel ülekande bittide eest ;))
  • saate aru, kliente pole vaja n*ssida!
    ei ole vaja suurelt 99 senti ja siis vaikselt lisanduvad bla bla.
    ei ole lisandauvad lennujaamamaksud.
    ei ole vaja keerukust niigi keerukasse maailma.

    selles apple edu peitubli - lihtsus.
    ja ma arvan et koik diilid kuhu apple kaasa laheb ei sisalda igasugust "see ja siis see veel kaa" hinnapoliitikaid. nagu hetkel musafirmad nutavad, et hittide eest voiks rohkem kysida..
  • Kuulsin küla pealt peatselt turule tulevast nutitelefonide seas väidetavast imemasinast: Sony-Ericsson-Xperia-arc
    Kuna NOKIA oma symbianiga on põhja vajumas, siis ärgitaks ehk asjatundjaid arvamust avaldama Sony Ericssoni võimalikust käekäigust seoses peatselt turule tuleva uue mudeli valguses ning sellega seonduvast võimalikust käekäigust nutitelefonide turul. Ise veel küll nutitelefoni omanik ei ole, aga kindel plaan lähiajal soetada.
    Kuidas tundub uus SE võrdluses teiste tuntumate nutitelefonide (iphone, Samsung, HTC) seas?
    Since 1997 Soni-Eeriku mees

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon