eBay (EBAY) - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

eBay (EBAY)

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Algselt 1995. ühemehe firmana loodud, kommikarpide müügiga tegelev eBay Inc (EBAY) võib olla hetkel kõige parema internetistrateegiaga firma üldse. Internet ning selle kasutajad tunduvad olevat lausa loodud kasutamaks eBay poolt pakutavat oksjoniteenust. Need riskikapitalistid, kes oma raha eBay-sse investeerisid ning firma börsile tõid teenisid iga investeeritud dollari pealt $5000. Nüüd on ka teil võimalus osa saada ühe parima netifirma edust.
  • ebayl segane kohtulahend :jäädi kaotajaks aga maksta tuleb "ainult" 35 mil.
    Samas ei oska keegi hinnata kuidas mõjub see kogu ebay ärile tulevikus.
    artikkel ise :
    http://money.cnn.com/2003/05/28/technology/ebay.reut/

    See ei ole seganud muidugi teha täna hinda üle 103 ....
    pakun et 2 -3 kuu pärast on hind on liikunud 50% ,aga kuhu poole ei julge vist küll ükski analüütik enam ütelda
  • LFC, kui arvad, et 2-3 kuu jooksul on liikumine 50%, siis võta EBAY 100-ne call ja put juulisse, siis piisab vaid 10% liikumisest, et jõuda kasumisse. Kui võtad optsioonid oktoobrisse, siis vaja 18% liikumist.
  • ohh ,ma lihtsalt arvan :)
    Kuigi olen nüüd juba mõnda aega töötanud asutustes mis seotud väärtpaberitega ,siis minu kauplemiskogemus on ainult 0.5 aastat pikk ja on juba näidanud et ma ei arva tavaliselt õigesti ;)
    Aga sinu idee hea .
  • 97 on kujunenud tugevaks magnetiks EBAY jaoks
    kolm päeva on juba sulgunud selle juures
    graafiku järgi ainuke mis ma leian on sama vastupanutase mai keskelt, aga kuidas see nii tugevasti peab
    tõusutrend peaks olema juba murtud ju
  • Mida võiks tähendada see kui mõnel aktsial: EBAY, AMZN on korraga nii ostu kui müügipoolel suured orderite pakid: 5* korda 8000 ja 5* korda 5000, kas keegi püüab turgu kinni hoida? mida sellest võiks järeldada?
  • paneks siia vahepeal märgi maha
    hetkel ebay siis 108.3
    (Mkt Capitalization 34.31B ) ......

  • see ebay on ju puhas analoog osta.ee-ga
    kuidas nad saavutavad käibe 500m kvartalis sh 100m kasumit

    ja amzn see vähemalt müüb midagi, kuigi mõlemad on retail industry all
    ebay sisuliselt pakub vaid keskkonda ja teenust

  • 2003 aasta esimese 6 kuuga on eBay insiderid müünud 1,83 milli aktsiat koguväärtuses 153 milli USDi... keskmine müügihind on 83,81 USDi...
  • kusjuures neil veel omapärane lähenemine raamatupidamisele
    Kõik teavad seda ..... ja ostavad ikka .
  • valus on istuda aktsias sees ja oodata tõusu mida ei ole
    ja siis võtta juuli puhkuseks omale :(
  • ebay 55 USD!

    Tegemist pole siiski äkilise paanikamüügiga Internetisektoris, vaid lihtsalt 2:1 splitiga.

    Mulle tundub, et eBay üks tugevusi oli kõrge aktsiahind - lisas väärtust. Nüüd maksab aktsia pea samapalju kui Amazon ja kuigi see kergendab kauplemist kardan, et võib aktsiale halvasti mõjuda.
  • mai kuus oli ebay juba üle 100 ,minu arvamus et ta sealt kuhugi 50 % liigub (vt ülevalpool )
    osutus vägagi valeks ,pole siiamaani 100-110 (nüüd siis 50-55) koridorist kuhugi liikunud
    Keegi julgeb pakkuda mis ta aasta lõpuks võiks olla ?

  • ikkagi, kordaksin yaneki küsimust : kuidas nad selle kasumi saavutavad?
  • Aga mis seal siis imestada on, eBay koorib oksjonitelt päris hea papi, peale selle on eBay omandanud ka PayPal'i, mis on nr. elekrooniline raha nii nende oksjonil kui ka terves maailmas (ca. 30 000 000 klienti). PayPal'i ülekandetasud on aga juba ise päris kõrged, samas pole aga sellele süsteemile praegu mõistlikku analoogi (s.t. analoogi, mis oleks nii laialt levinud). Ei tasu unustada ka seda, et lähenemas on jõuluhüsteeria, mil eBay müügid kasvavad veelgi.
  • PayPal'i konkurendid peaks mingis osas olema DigiBuy ja ShareIt.
  • Praegusel hetkel ei näe ma PayPal'le elektrooniliste maksete maailmas ühtegi konkurenti ja eBays kasutab seda kinlalt üle poolte ostjatest-müüjatest (olen lugenud kuskilt mingit statistikat, et 80%), USA klientidest suurem osa, Euroopa omadest väiksem.

    Seega teenib eBay igalt müügilt tulu päris mitu korda. Oletame, et keegi paneb müüki eseme, mille alghing on $100.00. Selle pealt võtab eBay endale kohe tasu selle eest, et asja üldse müüa saaks. Kui esemele tehakse pakkumised, siis maksab müüa veel % lõpphinnast. Seejärel maksab ostja PayPal'i kaudu - taas kooritakse müüjalt taas raha - 2,9% summalt + $0.30.

    Kuni leidub ostjaid ja müüjaid (ja iga aastaga on neid rohkem, hõivatakse välisturge jne.) ei näe ma põhjust, miks ebay peaks raskustesse sattuma. Ainus tõsisem oht on praegu USA-s käivad mitmed PayPal'i vastased kohtuasjad (olematu klienditeenindus, pettused jne.).

    PayPali alternatiive on viimasel ajal tulnud nagu seeni peale vihma kuid neil kõigil on üks puudus - puudub piisav arv kliente. Ja kui pole kliente, siis süsteem reaalselt ei toimi. Üks tugevamatest konkurentidest on Euroopas www.moneybookers.com, mida saavad erinevalt PayPalist kasutada ka Eesti kodanikud.
  • Ebay-st pikemalt viimases(?) Fortune-s:

    http://www.fortune.com/fortune/fastest/articles/0,15114,473553,00.html
  • Muuseas, vaatan et üke pika aja on Interneti-sektor ometi nõrkust näitamas. Ilmselt oli tõus kestnud piisavalt kaua ja enamus shorte oli aktsiatest juba väljas.

    Päris shortida ma neid aktsiaid veel ei julgeks, aga paari kuu kaugusele võib putte küll praegu võtta. Volatiilsus on veidi tõusnud, kuid mitte veel liiga kõrge.
  • Eile sattusin lugema Bambi Francisco (CBS Marketwatch netianalüütik) e-äri 2004 aasta trendidest. Punktid mis meeldisid on järgnevad:
    -tulemas on lahingud turuosa võitmiseks, Amazon on kanna peale astumas e-Bayle kopeerides osaliselt viimase ärimudelit ning oksjoneid korraldades on sisenetud konkurendi territooriumile
    -teine võitlustanner on muusikaäri. Apple edukas iTunes debüüt on turule toonud mitmeid odavamaid teenusepakkujaid, turule on sisenemas ka Microsoft, kes kavatseb MSN lehe kaudu vastavat teenust pakkuma hakata.
    -Microsoft Firmal on meeletult vaba raha ning paigutada seda ei ole kerge. Mobiiliäris kõrbeti nüüd võetakse ehk ette e-äri. Muusikafailide allalaadimine, koostöö äraütlemine Yahoo otsingumootori kasutamiseks ning oma otsingusüsteemi arendamine annavad aimu firma uutest pürgimustest.
    -Google aktsiate esmaemissioon, mis eeldatavasti tõmbab turult ära kuni 25 miljardit dollarit , lisaks tulemas veel mitmeid uusi IPO-sid.

    Kokkuvõtteks, et esimene ehmatus ja kosumine on e-äride puhul ära olnud ning nüüd sisenetakse uude konkurentsifaasi, kus kõigile raha ei jätku.
  • eBay kvartalitulemused väljas, täitsa ok, kuid turu ootused olid ilmselt kõrgemal.


    16:30 EBAY eBay reports in line, guides Q4 and Y06 EPS below consensus on Skype dilution, CFO to move to Skype

    Reports Q3 (Sep) earnings of $0.20 per share, excluding non-recurring items, in line with the Reuters Estimates consensus of $0.20; revenues rose 37.2% year/year to $1.11 bln vs the $1.08 bln consensus. Co issues guidance for Q4, sees EPS of $0.21, which includes $0.01 dilution from Skype, vs. $0.22 consensus; sees Q4 revs of $1.245-1.285 vs. $1.24 bln consensus. Co issues guidance for FY05, sees EPS of $0.83, includes $0.01 Skype dilution vs. $0.84 consensus; sees FY05 revs of $4.47-4.51 bln vs. $4.43 bln consensus. Co issues guidance for FY06, sees EPS of $0.96-1.01, includes $0.04 Skype dilution vs. $1.03 consensus; sees FY06 revs of $5.7-5.9 bln vs. $5.75 bln consensus
  • Ei saanud tulemusi ära oodata ja veerand tundi enne mõtlesin, et sitta kah, ei ole seda stopi vaja. Hommikul vaatan, et ülilahe.....
  • Kvartalitulemused nii kasumi kui käibe osas üle ootuste, samas prognoosid kasumi osas nõrgad ning esimene indikatsioon -7% järelturul.
  • Täna uut põhja tegemas.TA järgi tundub, et langus jätkub.
  • ... ja kahe viimase aasta põhi läbitud. Väike lootus ehk enne Q2 hakkab uuesti tõusma.
    Kas LHV spetsid soovitaksid käsi pulsil hoida?

    Ei oma aga plaanis.
  • Uudise peale 8% üleval. Kuna keele probleemid (maa-poiss kaua loll) siis ootaks kommentaare kas PRO all või siin.

    Oman põhjast call-e.
  • Ca kuu aega tagasi alustati uut foorumiteemat eBay tuleviku suhtes. Võtan selle siin uuesti üles, sest isiklikult arvan, et eBay väljavaated peaksid olema head ning mitmete analüütikute arvates kaupleb aktsia juba üsna madalal valuatsioonil.

    Eile turgudele kõneainet pakkunud Google (GOOG) ja eBay (EBAY) reklaamikoostööst on ilmselt kasu mõlemile. Arvestades, et seni on eBay nukralt on-line reklaamituru kasvu sisuliselt kõrvalt
    jälginud. Moodustab ju reklaami osa eBay kogutuludest kõigest ca 2,7%.

    Kui visata pilk ajalukku ning vaadata ettevõtte kasuminumbreid (EPS), siis ei saa eirata, et ettevõte suudab piisavalt vaba rahavoogu toota. Laienemisplaanid, $2B aktsiate tagasiostuprogramm. Kasvunubrid segmentide lõikes on samuti olnud head. Senised üritused ettevõttelt turuosa lüüa pole samuti õnnestnud ning isegi konkurentsi olemasolul on turg muljetavaldavalt suur: uue-, vanakraami ja nö end-of-cycle kaupade mahuks hinnatakse ca $2 triljonit.

    Ebakindlus ja analüüsimajade downgraded on viimastel kuudel hävitavalt mõjunud, kuigi ootused ja projektsioonid ettevõtte suhtes on kõrged, pole hinnas see kajastunud.


    PS: Hetkel ise eBay aktsiaid ei oma ning postituse pole mõeldud eesmärgiga aktsiat soovitada.
  • Olen aktiivselt jälginud ja mõned tehingudki teinud alates Maist. Loodan,et Juuli keskel tegi selle-aasta põhja. Lähemad paar nädalat peaks näitama kas kerge tõusutrend on ka jätkusuutlik.

    Oma positsioone.
  • Kas eBay'le on ka normaalset konkurenti maailmas?
  • EBayl minu meelest konkurent puudub nagu puudub arvestatav konkurent ka PayPal'il, mille eBay mõned aastad tagasi omandas. Suur osa makseid eBay's toimub läbi PayPal'i, mille kaudu eBay kasseerib igalt tehingult veel oma protsendi lisaks oksjonitasudele.
  • Nagu Eestis ei ole Osta.ee'le konkurenti. :)
  • Ebay konkurentideks loetakse nii Amazoni, Overstock.comi kui Yahoo'd, kes on ka aktiivselt sisenemas Aasia turgudele. Ka Paypalil on mitmeid konkurente. Aga kokkuvõttes pole neile siiski keegi suutnud arvestavat konkurentsi pakkuda. Paypali riskid on seotud transaktsioonikuludega, sest krediitkaardid võivad vabalt ülekandekulud paypali kanda. Paypaliga on ka juhtunud häireid, mil maksesüsteem ei ole toiminud ning see on mõistagi üsna kõvasti tulude laekumisi mõjutanud.
  • EBAY tõusis täna 5,35% 1,38$ korraliku käibega. Järgmine vastupanu peaks olema 27,43 ja 27,75.
  • Põhjuseks siis suuresti Ebay ja Google diil millega Google saab ekslusiivselt Ebay mitte-USA lehtedel reklaami pakkuda ja tehakse koostööd "click to call" tüüpi reklaamide väljatöötamisel. Praktikas on see siiski miski mille kasu / kahju on hakkab näha olema alles 8-9 kuu pärast ja seega praegused kursimuutus põhineb suures osas optimismil ja läheb kergelt uuesti käest.

    Ehk siis - kui see oleks nii oluline EBay jaoks siis tuleks osta Ebay LEAP-e mitte aktsiaid.
  • viimased eBay arengud on päris hästi lahti seletatud :

    http://www.marketwatch.com/News/Story/Story.aspx?guid=d9c70664-0f56-46b7-9211-191283307da6&siteid=mktw&dist=morenews

    autor baseerub San Franciscos ja suhtleb aktiivselt venture capitali ja tech firmade tegelastega nii et tasub lugeda ka tema teisi lugusid.
  • Ebay on nüüd pikemalt aega põhjast tõusus. Mida võiks ennustada, kas kevadeks tuleb uuesti 40 usd piir ära?
  • Kolme kuu pärast maksab EBAY $25, sorry.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon