Sampo (SAMAS) - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Sampo (SAMAS)

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • www.sampo.com

    Sampo (SAMAS) on Soomes ja Baltimaades tegutsev finantsasutus. Firma tegutseb nii jaepanganduse kui korporatiivpanganduse alal ning pakutakse teenuseid nii panganduse, kindlustuse kui investeerimise vallas. Erilist rõhku pööratakse pikaajalisele säästmisele.

    Firma loodi 2001. aastal kui juhtiv kindlustusfirma Sampo ja Soome juhtiv pangandusgrupp Leonia ühendasid oma jõud.
  • Danske Bank ostab Sampo panga, tehingu hinnaks 4,05 miljardit eurot, aktsia alustamas päeva 20 euro juures ehk 13% plussis.
  • Tuleb siis hakata Danske Bank aktsionäriks. Pank on näidanud ju viimasel ajal korralikke tulemusi.
  • Pole liiga täpselt Sampot jälginud, aga paistab, et firma otsustas juba varem, et kindlustus on põhisuunaks, seda kinnitab siis ka pangaüksuse müük. Aktsia peaks siiski jätkuvalt börsile jääma (Sampo kontsern koosnes siiani Sampo pangast ja IF kindlustusest).
  • No siis on selline tõus arusaadav.Muidu mõtlesin,et mis siis nüüd juhtus,kas Q3 tulemused on siis juba täna jõutud avaldada ja need tulid MEGA head.Ise mõtlesin osta haimängus,aga näed nüüd rong on läinud :)
  • mis värk on? ma küsin mis värk on?

    ASi Sampo Pank ainuaktsionäri Sampo Bank plc otsusega 12. detsembrist 2006 kutsuti tagasi ASi Sampo Pank nõukogu liige Härmo Värk. Ühtlasi lahkub Härmo Värk töölt Sampo Grupist.

    Härmo Värk on töötanud Sampo Grupis alates 2000. aasta juunist, mil Sampo Grupp omandas Optiva Panga, teatas ettevõte börsile. Värk on üks pikema staazhiga pangajuhte Eestis.

    Oma 15aastase pankurikarjääri jooksul juhtis ta Eesti Investeerimispanka aastatel 1992-1998, Optiva Panka 1998-2000 ja Sampo Panka 2000-2006
  • Sampo on tasemel. Nimelt pärast pangandusüksuse müüki on firma suurendanud osalust Nordea pangas 0,4 protsendilt 1,2 protsendile. Turulon spekuleeritud juba Sampo rollist SEB ja Nordea ühendamisel.
    http://www.arvopaperi.fi/article/id=20388/
  • Sampo enda kommentaar on (loomulikult spekulatsioonidele, et üritatakse Nordeas olulist mõjuvõimu saavutada) see, et tegemist finantsinvesteeringuga.
  • Sampo kontserni saaga jätkub ja taas on islandased omale tükki hammustamas - nimelt teatas islandi firma Exista 9,5% osaluse omandamisest 22,2 euro pealt (Helsingis sulgus Sampo aktsia eile 21,45 euro juures).

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon