Optsioonid vs. aktsiad - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Optsioonid vs. aktsiad

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Kummaga olete teeninud suuremat tulu? Optsioone või aktsiaid müües/ostes? Ja kummaga suuremat kahju kannatanud?
  • optsioonidega olen teeninud suuremat tulu, samas on ka suuremat kahju tekkinud optsioonidega
  • Optsioonid ja aktsiad on tegelikult enamasti üksteisele alternatiivid, mitte vastandid, seega sõltub kõik nendest osavatest kätest mis neid kasutavad.

    Ei saa ju ka hästi küsida "kummaga on parem sõita, kas bussi või rongiga?" :) Ühele meeldib üks, teisele teine.

  • Teoreetiliselt küll, aga ka alternatiive eristavad inimeste eelistused, seega kumba praktikas meie siinsed mehed eelistavad?
  • On loomulik, et aktsiaid kaubeldakse rohkem kui optsioone, seda sellel lihtsal põhjusel, et enamuse jaoks on optsioonidega kauplemine liig keeruline.

    Kuid siiski on eesti investorite teadlikkus pidevalt kasvanud ja optsioonide kauplemismahud koos sellega, kuid aktsiate mahtudest mööda vaevalt kunagi minnakse.
  • Minu arvates annab häid tulemusi aktsiate ja optsioonide kombineerimine. Näiteks strateegia nimega covered call (Investor kirjutab välja calle, kuid on täies ulatuses aktsiatega kaetud. Näiteks on tal 1000 Norma aktsiat ja ta müüb calli 1000-le aktsiale 82.5 krooni tasemel detsembrikuusse, saades selle eest preemiat.) Ma kasutaks kindlasti covered call strateegiat, kui LHV võimaldaks optsioone müüa.

    Teine optsioonide ja aktsiate kombineerimise strateegia on positsiooni kaitsmine. Investor usub aktsiahinna langusesse lühiajaliselt, kuid oma pikast positsioonist loobuda ei kavatse, selleks võtab ta endale languse vastu kaitseks puti.
  • Kui siia loetelusse lisada veel futuurid, mis ka tulevikuinstrumendid. Oma olemuselt ikka palju lihtsamad optsioonidest. Ja palju uusi futuure ka nüüd kaubeldavad näiteks aktsiafutuurid, mis kasvava kauplemismahuga instrumendid. Aktsiate päevakäivet ei saavuta aktsiafutuurid loomulikult kunagi aga optsioonist ta palju lihtsam.
  • optsioone aga ei v6imaldata myya,
    sest optsioonide myyk on k6ige kindlam viis optsioonidega teenida..

    mulle meeldivad endiselt optsioonid - kauplemisel saab rohkem strateegiaid teha ning vajalik kapital normaalse tootluse saamiseks on väiksem. närvik6di aga rohkem.

    p6him. on v6imalik optsioonidega kaubelda nagu aktsiatega (sygaval rahas optsioonid),
    kapitalivajadus vaid väiksem.

    no pain no gain :)
  • riq, kes sul ei võimalda optsioone müüa? Leia endale "counterparty" ja müü talle. Väga lihtne.
  • tehke aga tehke poisid kõvemini lärmi siis hakkab meie arendusosakond kiiremini sebima ja toob selle optsioonide müügi asja lõpuks välja...:)
  • Kas optsioonidel on olemas ka eel- ja järelturg?

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon