Otsin tööd - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Otsin tööd

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Lugupeetud lugeja

    Kui teie või teie tuttava ettevõttes on vajaka ühest heast töötajast, kes suhtleb vabalt inglise, saksa ja eesti keeles, tunneb arvutit ning on alati positiivselt meelestatud ja aldis probleemide lahendamisele, siis hetkel on just selline inimene ootamas pakkumisi just teilt.

    Kogemusi oman ettevõtete kui koolitus-, integratsiooniürituste organiseerimise, korraldamise vallast. Selline ala huvitab, stressitaluvus ei ole probleem.

    Küsimustlele vastan ülimalt hea meelega!

    tervitades,

    Märt Aro
    GSM 053415761
    E-mail mart@escu.ee
  • Kas sa 100%-liselt oskad ette ennustada, milline aktsia hakkab tõusma ja milline langema? Kui jah, siis pakun sulle kohe tööd...
  • Kuna ma kahjuks ei ole selgeltnägija, omateada puuduvad ka muud erilised võluvõimeid... Meenub aga Einstein kel olevat aktsiate koha pealt olnud oma teooria. Nimelt kui vanahärra tulnukate poolt röövitud sai ning lõpuks UFOl ärkas tudvustadsid meile tundmatud olendid härrale tema saatusekaaslasi.

    Dialoog lühidalt:

    tulnukas: Hr Einstein vabandme ebameeldivuste pärast, kuid et teie meeleolu veidigi paremaks muuta tudvustame teile Hr Greuzenit, kelle IQ tase on 186.
    Einstein: Hmm, väga meeldiv, temaga saan ma rääkida kvantfüüsikast.
    tulnukas: Tore! Ja siin on Hr Herbert kelle IQ on 145.
    Einstein: Temaga saan arutada matemaatika põhiküsimusi! :)
    tulnukas: Ja siin on Mr John, kelle IQ on 86.
    Einstein: Tervitus Mr John, kuidas meil aktsate hindadega täna on.

    Põhimõte lihtsalt selles, et kahjuks aitavad aktsiate hinnatõusu 100% paika panna vaid ülisuur rahakott või ülisuurte rahakottidega sõbrad. Kunagi ei tea kes ja millal parasjagu mässu alustab, kui seda just parasjagu ise ei tee.

    Tänan tähelepanu eest! :)
  • tutvustame on maakeeli, mitte tudvustame, hr tööotsija! :-)
  • Tõepoolest, juhtub ka paremates peredes... Väga vabandan, loodan, et sekretär assistendi kohtde pakkujad nii tühise vea tõttu veel alla ei vannu! Õpime iga päev, seepärast olemegi inimesed! :)
  • mart, ma ei võtaks sind juba sellepärast tööle, et sa ei tee www.lhv.ee ja www.cv.ee saitidel vahet :)

    ehk miks pagana pärast ma pean lugema investeermise-teemalisest foorumist töökuulutusi? mingi järgmine tyyp hakkab siin juba autosid ja arvutijuppe myyma???
  • Eks hea töötaja leidminegi ole investeering! Idee selles ongi, et tegu on investeerimisfoorumiga, mitte mingi CV onlinega! Arvutijuppide siin müümiseni ma siiski ei läheks... Neid saab iga nurga pealt ja väärtus langeb iga minutiga! Head töötajat juba nii kergelt ei leia! Kui kedagi veel väga häirib, et siin kuulutan, siis palun olukorrale läheneda ignoreerivalt, aktsiateemalisi lugusid on küllaga nii üleval kui allpool!
  • Kui mina oleksin hea tööline (ennast kiitmast ma ei väsi), siis ma ei peaks LHV foorumis tööd otsima. Märt, sinu üks viga on, et sa haibid ennast üles ja samas oled keeleliselt ebakorrektne.
  • Igal asjal on algus ja lõpp, igal astutud sammul on tagajärg. Iga pakkumine ei tekita nõudlust ja Eesti iive langeb. Kui hea tähendaks veatut, siis oleksin ma valetanud!
    Ma ei tea, kui paljud austatud lugejatest Peep Vainu austavad, ilmselt mitte eriti paljud, kuid sellegipoolest panen kirja ühe tema fraasi, mis on mõtteis mõlkunud juba enne temaga kohtumist. "Erilised on vaid need inimesed, kes julgevad olla erilised!" Ma ei garanteeri, et sõnad täpselt nii paigas on nagu tema on öelnud, kuid nii olen mina seda mõistnud!
    Samamoodi ei tähenda see, et ma hea olen seda, et ma oleksin hea kõigi jaoks... Oleks suht palju tahetud! :)
  • minu meelest erilised inimesed ei mõtle sellele, et olla eriline. seega küsimus pole minu meelest sugugi julguses. aga üldiselt selline hakkaja, kes omab kogemusi korraldamise ja organiseerimise vallas võiks ju ise midagi korraldada/organiseerida. küsimus ei saa olla rahas. õige ettevõtja elab ka vee ja leiva peal ning ei jahi koheseid hüvesid.
  • Tänan toetuse ja hea kommentaari eest! Jutt jumala õige, ja nii ongi, et ei jahi aga kuna viimane projekt tõi sisse vaid suurepärase kogemuse aga võttis palju energiat. Soovin hetkel end ülikoolis täiendada ja mõned aastad rahulikumat elu elada, siis võibolla järgmise suurema asja ette võtta, kui süda ihkab!
  • Ma lõpetan järgmine aasta, võiks ühendust võtta, äkki hakkame koos äri ajama. Mul tuli seoses USA internetireklaami firmadega mõte midagi sarnast Eestis teha. Nagu näiteks www.cashread.com
  • Äriideed, mille rakendamist ehk ka Eestis (nt. suuremates linnades) mõelda võiks:

    http://www.callabike.de/konzern/holding/db_rent/dbag_60_cab_engl.shtmlhttp://

    www.blacksocks.de/v2/surf_choice.php3?lang=ehttp://

    www.packstation.de/post24/en/index.html

    Sokiidee polegi tegelikult üldse paha minu arust. Teised asjad on natukene riskantsemad...

  • Eestis vist küll varastataks ära need jalgrattad päris kiiresti ;) Küll leituks nutikaid tüüpe, kes selle elektroonilise vidina maha võtavad ja ratta Ida-Eestisse maha müüvad ... Kommentaariks call a bike ärile ;)

    Aga jah, sokibiznes päris hea - võiks olla sellised ühekordsed sokid, et üldse ei pea pesemisega vaeva nägema.
  • eriline olla on kindlasti väga raske - erilisi on raske m6ista, neile on rakse tööd anda ja neid on raske kontrollida. lisaks ei saa erilisi hinnata, kuna puudub v6rdlusmoment. lisaks selle pole erilisus per se mingi väärtus - mistahes omadusi vaadeldes voime leida et k6ik tyybid on erilised.. siis on rahva seas veel käibel m6isted eri idikas, eri loll ja eriõli..

    samas hiljuti lugesin vist päevalehest juttu kus mäluteadlane rääkis et situatsioonimälu on inimisel arenenud alles hiljuti, paarikymne tuhande aast ajooksul. kujutage nyyd ette et meie seas on hetkel inimesi kellel on mingi omadus mida meie veel ei taju kuid kellele see annab meeletu konkurentsieelise.. naiteks inimesed kes suudavad oma ajus konstrueerida tunduvalt keerukamaid tulevikumudeleid kui meie. v6i inimesed kes tajuvad s6nadeta asju mida me m6tleme.. neid v6ib ju olla meie seas.. näiteks tyyp kes suudab mällu jätta nasdaqi viimase aasta uudiste likumiste ja volyymide data ja siis siis hetkega seda accessida kriisisituatsioonis - lypsab tyhjaks ah?

    erilised on need inimesed kes on siiralt r66msad, ja seejuures intelligentsed (ja ei kirjuta totatsioon ja effektiivne;))

    tööturul on asjad nii nagu nad on, aga k6ige kindlam on ise endale tööd anda. teistest s6ltuda on ikka väga täbar. seega ongi kaks v6imalust - kas sinu töandja s6ltub sinust v6i sina ei s6ltu tööandjast. kui tööd ei ole on 6ige eg 6ppida, l6puks taandub k6ik ikkagi väärtuste vahetamisele. v66ral inimesel on raske tajuda v66ra inimese v6imeid, eriti kui enamus näeb rohkem marketingi kui asja olemust. samas ei maksa viriseda et maailm on ylekohtune - kui k6ik su ymber on lollid, mis keelab siis sinul, targal, neid lolle oma huvides ära kasutada?

    ometi on teema huvitav - kas t6esti enamus arvab et eriline olla on sexy, cool?
    minuarvates on meeltmööda ikka need tyybid kes alluvad ettekujutusele ideaalist,
    st need tyybid kes on täpselt sellised millised me ootame neid olevat,
    mitte erilised.. no mine näiteks moosi naist hollivuudis m6ne erilise pikaplinega - parimal juhul sa ei saa peksa. ppl dont understand, ja parem on hoida vaka all koik mis erinebv standardist. eriti soovitan strugatskite triloogiat asustatud sar, P6RNIKAS SIPELGAPESAS, suur ilmutus..

    äriideedest:

    ärimehe m6ttemnaailm peab olema natuke liiderlik, aususe ja siirusega palju ära ei tee.
    see pole pahasti öeldud lihtsalt selleks et staaritsed peab natuke laiaa ;)

    soomes rakendati nö linnaratat ideed, ehk tyybid said tasuta jalgrattaid kasutada linnas liikelemiseks - tagajärjeks oli laevateeks kasutatava j6e ummistumine rattavrakkidest.. no midagi sinnapoole :)

    sokid maksavad 100eeku 5 paari, sellega saab nädala ära elatud. kui vanaemale pesumasin osta (5keek), siis saab sokke ka korduvalt kasutada -win win solution ju: vanaema näeb sind ja sina näed puhtaid sokke.

    aga keegi mölaraadiot ei taha teha vä?
  • ma oo ka vägga eriline....erilisus seisneb selles, et olen wägga laisk...kuidas seda ära kasutada...!?
  • kysi selle eest pappi et sa s*tta ei keera ;)
  • Enne peab vist ikka natuke keerama...muidu keegi ei maksa, et enam ei keeraks.
  • riq kirjutas: no mine näiteks moosi naist hollivuudis m6ne erilise pikaplinega - parimal juhul sa ei saa peksa. ppl dont understand, ja parem on hoida vaka all koik mis erinebv standardist.

    No kõik oleneb sihtmärgist, kui Sa otsid erilisust, siis ilmselt leiad seda vaid erilise pikaplinega või mõttega. Kui otsid standardsust, siis ilmselt pead ka lähenema millegi "magusaga". Paindlikkus on oluline ja mitte ainult sellistel juhtudel.

    Aga muidu head mõtted.

    Kuid minu meelest kehtib tööturul samamoodi suhtelisuse mõiste - on kohti mis nõuavad standardsust ja on kohti mis püüavad vältida standardsust ja leida eripära. Viimased on muidugi harvemad ja kindlasti ka väärtuslikumad.
  • Pai riq, selgita mulle, vanainimesele ka, kes pole kunagi hollivuudis käinud, mis tähendab naist pikaplinega moosima? Ehk siis eriti see pikapline, misasi see on ja milllega seda süüakse (ilmselt väga magus asi, kui see on käibel moosiasendajana)!
  • Eriline inimene..... my ass
    Kunagi kui ma esimese kursuse lõpetasin olin ma ikka palju - palju targem kui praegu. Igal juhul minu arvates siis oli ainuke sobilik töökoht miskitsorti direktor. Tõsi küll keegi mind muidugi direktoriks ei tahtnud, mis muidugi tegi kurvaks.....
    Juhtus mõned aastad tagasi, et ma juhuslikult palkasin noor ja targa ja energilise ja erilise inimese. Ja mis siis juhtus? Selle asemel, et oma tööd (müük) teha tegeles ta kõige muuga : näiteks tegeles personaliküsimustega, arvutas investeeringute tasuvust ja tegeles üldjuhtimisega. Sinna vahele ja kaasa käis ka teema: omanikud on lollid.
    Kuna ma väga loll ei ole siis kahjuks ma pidin talle kinga andma.
    Vainu teemast niipalju, et käis üks kuradi müügikonsultant ja tahtis konsulteerida (noh et kirjutaks ikka väikse arve miskit 50 000 eeki?).
    No mis sa ikka neist karvajalgadest arvad? Otsige lolle mujalt.....
  • TNT,

    Eestis on küll palju ettevõtjaid, kuid 99% ulatuses on nad viisakalt öelduna väheste teadmistega. Saekaatrid, lilleputkad, kinnisvara, põllumajandus, kodulehekülgede tegemine, padjad, linad, moosi keetmine, arvutijuppide import, reklaamtahvlid - ühesõnaga anna andeks tegevused. Quite boring.
    a) Normaalses ettevõttes (defineerime nii innovatiivset firmat) on keskmine palk 20-30K või rohkem, sest odavamalt lihtsalt kvaliteettööjõudu ei leia.
    b) puhasrentaablus 20-30% või rohkem, tippinnovaatoritel enamasti üle 50%, kasvutempo väga kena.
    c) paljud ettevõtjad teenivad Eestis vähemalt paar milli eekugi aastas?


    Kui sa sattusid tõesti erilise inimese peale, siis on see väärt kaup. Tema ei pea sind motiveerima, vaid sina ettevõtjana teda, muidu kargab nagu linavästrik minema. Asjalikes firmades on minuteada rõhk ideedel ja kuulatakse rõõmsa näoga igasugused töötajate ideed ära (Nokias koguvad analoogse süsteemiga töötajad endale boonupunkte).


  • Läheb norinaks, aga mind on see teema ammu huvitanud - stressitaluvus. Mida too väljend siis tegelikult tähendab?

    Minu tagasihoidlikus tõlgenduses tähendab see seda, et ei lase ennast stressist segada - st on stress, aga talun seda rõõmuga - tööd ei tee, istun rõõmsa näoga internetis ja muudkui talun stressi. Nii kaua talun kuni stress möödub, siis hakkan jälle tööle ja nii kuni järgmise stressini.

    On veel tõlgendusvõimalusi?

    PS! Vanad eestlased kirjutasid teie suure tõhh tähega :-)
  • He-hee
    Viinamarjad on hapud, mis? Kas veel üks eriline inimene?
    Väike vihje eluks: raha lolle inimesi ei armasta - seega rikkaid/jõukaid inimesi lollideks ära nimeta. Üldse arvatakse, et rikkad on lollid - see on imeline! Mis te arvate, kuidas nad on rikkaks saanud? Pärinud või?
    Nimeta mulle mõned ew innovatiivsed ja nb! KASUMLIKUD ettevõtted?
    Ja mis mind veel huvitab on see , et miks arvatakse et kinnisvaraga tegelevad/kinnisvara arendavad ettevõtjad on lollid või idioodid (harimatud, maitselagedad jne)? Mis see siis on, mingi kampsunite mäss või?

  • wert,

    Mis normaalne ettevõte saab Eestis lubada *keskmist* palka 20..30K või *rohkem* ?? Veidike arvutades oleks sellise tüübi palgakulud siis nii 40K ja üles ja ta peaks tooma puhast raha sisse 3 x rohkem ehk 120K, aastas siis ca 1,5 milli ehk 20% kattega teeks käivet aastas 7,5 milli. Ja kuna sa rääkisid keskmisest, siis nii *iga* mats. Tead mõnda sellist ?

    Vihjeks, et selle raha eest kvaliteettööjõudu siiski ei leia - too kvaliteet on endast heal arvamusel ja tegeleb põhiliselt oma firma tegemise mõlgutamisega. Eesti kvaliteetttööjõud saab palka 10..15K ja *mitte* rohkem :-)
  • TNT rääkis küll nüüd õige asja. Olen ise ka sellega kokku puutunud. Tuli noormees majanduskoolist ja hakkas kohe firmat juhtima, teades kõigest kõike ja toonitades, et tema on ainuke kes firmas üldse tööd teeb. Ülejäänud olevat kolhoosnikud kes igal sammul laisklevad ja viilivad. Õnnetuseks oli see noormees omaniku poeg. Aga leidus firmas ka üks suurema muskliga ja natuke lühema närviga mees kes tolle ennasttäis kollanoka paika pani. Sellistel on paras peale koolilõpetamist sõjaväes ära käia ja õppida kuidas koos asju teha ja teistega arvestada. Sellistel on kombeks küsida iga liigutuse eest raha, arvates et nemad oma hariduse tõttu on mingid eriline kvalifitseeritud tööjõud, endal reaalse äri kogemused puuduvad või on väga napid, aga palga osas lendavad ikka kohe mägedesse ära. Ja teine asi mis TNT ka hästi ütles, on see, et eks sissetulekud ja rikkus räägivad enda eest ehk võitjate üle kohut ei mõisteta.
    Millega TNT tegeled? Tundud igati asjalik inimene olevat ehk õnnestub sinuga ka füüsiliselt paar sõna kuskil vahetada.
  • TNT,
    Sorry, aga kuidas on võimalik minu postitusest välja lugeda, et rikkad on lollid? Vastupidi - peab ikka vägagi tark olema, et rikkaks saada. Nii öelda self-made mehed. Aga kuidas keegi defineerib rikkust, kas ta hakkab 50 millist või 100 millist eegust? SPETS kunagi kirjutas, et rikkus algab 10 miljonist dollarist. Ei tea teda ega tema tegemisi, kuid ütlus iseenesest mõtlemapanev. Isiklikult pean rikkaks seda ettevõtjat, kes on näiteks Eesti 1% rikkamate ettevõtjate hulgas (nendegi hulka sattunud mitmeid padjakudujaid).

    priitp,
    Kvaliteettööjõu all ei pea ma silmas kogemusega raamatupidajat või magistriga müügijukut, vaid teadlasi ja gurusid, turundus või tehno gurusid näiteks.

    P.S. Ise vaene. Üldiselt võib teiega nõus olla (s.t. ei hakka enam teritama), kuid lahkarvamused tulenevad sellest, et vaatame ettevõtlusele või muule erinevatelt levelitelt, näiteks ambitsioonikuse tasandid või sisemised nõuded iseendale erinevad:)
  • Rikkus ja nagu ka sõna palju oleneb tavaliselt taustsüsteemist. 10 taalaga usas muidugi rikas sa just ei ole. Eriti Nykis. Tavalise jõmmi mõõdu annab selline 100ne number (NB! sulas). Siis sa saad lubada endale soliidset korterit ja ei pea paaniliselt muretsema homse pärast. st. raha on võimeline ennast ise taastootma. Sest, kingapaar maksab seal 2000 usdi.....
    2000 usdiga võid sa Tallinnas osta paar kasti väga häid kingi.
    Mis ma sellega öelda tahtsin... vist seda et ei ole võimalik nagu üheselt paika panna kust see rikkuse piir läheb.
  • Suurepärane, tundub, et ka selline teema nagu "Otsin tööd" pakub ikkagi asjaoslistele mõttelõngaveeretamiseks ainet! Mul on selle üle vaid siiras heameel.

    Esimese ideeväljakäija kohta arvan tagasihoidlikult, et seda teie kindlasti kunagi Eestis käima ei pane, sest muidu oleksite seda juba teinud.

    Sokiäri ei ole midagi uut, Eesti pinnal ei pruugi sellisele ideele veel aga piisavalt turgu leiduda. Arvestades, et enamus inimesi (sokitarbijaid teenivad vaid 3000 eek kuus) 100 eek 5 paari ühepäevaste sokkide peale välja käia oleks seega absurd. Kül aga võib antud ideele sügavamalt lähenedes leida iva ja turu. Siiski mitte mina, praegu, sest nagu mainisin soovin veidi rahulikumal järjel elu üle mõtiskleda.

    Mulle väga meeldis priitp lihtne arvutus palkade kohta ja rikkuse kohapealt julgen öelda, et peale raha on olemas ka muud rikkused A- la õnn ja kindlasti sõprus. Kuigi jah mat rikkuse koha pealt olen nõus väitega, et siin foorumites sõna võtjatest võivad end rikkaks nimetada inimesed kell 10M usd juba välja teenitud. Ise aga ootan jätkuvalt ettepanekuid ja pakkumisi!

    Erilisusest niipalju, et kahtlemata võivad kõik end mingitpidi eriliseks nimetada... intelligentsusel ei pruugi erilisusega midagi pistmist olla. Minu jaoks on eriline inimene, kel sära silmades ja tahe tegutsemiseks.

    Ideed mida välja käiakse on väga inspireerivad. Argumenteerimise eest tänades ning jõudu jaksu soovides!

    Märt
  • Viidates eelpooltoodud teemale, et kuidas defineerida rikkust. Lugesin hiljuti sellist raamatut nagu "Rich Dad, Poor Dad" (autor oli vist R. Kyosaki, aga võin sellega ka eksida). Seal oli rikkuse "mõõtmiseks" kasutusel järgmine põhimõte: et öelda kui rikas on inimene, tuleb vaadata, mitu päeva/kuud ta suudab ära elada ilma tööd tegemata, nii, et ta elukvbaliteet ei kannataks (elik ei pea hakkama koonerdama).

    Mõni kellel on sääste nt. 25 tuhat, suudab sellega "vastu pidada" nt. 6 kuud (nt. elab maal oma väikeses majakeses ning mingeid rahalisi kohustusi tal ei ole). Samas mõni teine, kellel on 50 tuhat ei suuda sellega isegi 3 kuud vastu pidada (korterilaen, autoliising, laste õppemaksud, abikaasa "hobid" jms kohustused "söövad" selle säästu palju kiiremini

    Kusjuures tõeliselt rikkaste inimeste puhul oleks selle definitsiooni järgi see päevade arv võrde lõpmatusega, st et nad ei peaks elu sees enam PALGAtööd tegema. Nad säästud/investeeringud (kinnisvara, osalused ettevõtetes/väärtpaberid) teenivad neile piisavalt nö passiivset tulu.
    Lisamärkusena ka veel seda, et palgatöö all on mõeldud ka selliseid ettevõtjaid, kes küll palgatulu ei saa, aga on peavad oma ettevõtte käigus hoidmises siiski igapäevaselt mingi aja seal tööd tegema. (Et testida kas omanik on oma ettevõttes töötamises "vaba" - tuleb vastata küsimusele, mis juhtub ettevõttega kui see omanik, läheks näiteks 1 aastaks reisima. Kui see ei mõjuta ettevõtte majanduslikku tulemust, on omanik oma ettevõttest vaba)
  • Üks hea rikkuse mõõdupuu on raamatust "Rich Dad, Poor Dad" et sa oled nii rikas kui kaua sa saad edasi elada oluliselt oma eluviise muutmata pärast seda kui raha juurde enam ei tule. Kui sa tuled töölt ära ja natukese aja pärast hakkavad võlausaldajad sind väga aktiivselt taga otsima, siis pole sa kindlasti mitte rikas vaatamata sellele, et sul on uhke auto ja kena korter(laenude ja liisingutega).
  • Msr, Üritasin siin enda kohta kiiresti kokku lüüa praeguse hetkeseseisu (varad miinus kohustused, jagatune kuu kuludega), sain tulemuseks ca 28 kuud. Ehk kui tänasest alates edasise töötegemise lõpetaks, siis veaks 2 aastat 4 kuud välja, enne kui hambad varna peaks riputama
  • HM teeks veel teema MIDA UNES NÄGIN ! Mis arvate!?
  • Mõmmi, siis oled sa ju rikas nagu piprakott!
  • Kui saia ja piimaga hakkama saaks ja suvel veel rohelist näksiks vean ka ca 28 kuud välja.. :-)))
  • Kui saia ja piimaga hakkama saaks ja suvel veel rohelist näksiks vean ka ca 28 kuud välja.. :-)))
  • Ei ole rikas, 2 aasta pärast oleksind näljapajukil. Vasatvalt "Rich Dad, Poor Dad" teooriale suudaks tõeliselt rikas ilma tööta olla kuni surmani ning rikkust jääks üle lastelegi. Mis Lisaks ei ole mul veel suurt perekonda. Ma usun, et näiteks naisevõtt mõjutaks minu situatsiooni ikka väga kõvasti (ja ikka halvemuse poole)
  • Ära võta naist. See on kõva kokkuhoid.
    ...naistega on keerulised lood..,sest näiteks kui mees magab on mees väsinud kui naine magabon naine laisk jne.

    No on ikka teemad...

    Mis arvate mida homme SONS teeb. Ise loodan, et kukub ...muidu kukun mina.
  • Naist võiks võrrelda luksusesemega, mis nõuab suurt investeeringut. Tulusust on väga raske mõõta, kuid pakub siiski rahulolu, mida rahas mõõta ei saa!
  • mis rikkuse m66tmisesse puutub siis minu arvates ei ole Kyosaki idee kõige parem ,sest nii mõnigi kodutu suudab olla raha kulutamata pikka aega kas ta on siis väga rikas kui tema elatustaase on väga madal ,minu arvates mitte.

    mis aga puudutab noori maj. kooli l6petajaid siis eks nad on t6esti ylbed ja palju tahtjad ehk siis kogenematud ,ma mitte ei taha neid 6igustada ja oelda ,et kogenematus on nende hadade p6hjus kuid paraku just nii see enamsti on. elu ise 6petab neid vigadest 6ppima neid asju koolis kahjuks ei 6pi. kuid lisaks tuulepeadusele on noortel ka vaga palju haid omadusi ,seega minu arvates ei sobi asja kooli l6petaja sugugi igasse ametisse kuid teatud postidel v6ivad nad olla vagagi asjalikud ja asendamatud.
  • Tjahh,
    Eestis on vist viis ettevõtet, mida puhtaks ei varastataks kui omanik aastakese oma nägu ei näita.
    Kõige paremini on vist eestluse ja eestlaste hingeelu lahti kirjutanud Kivirähk oma Rehepapis. Õpetlik on ka seriaal Vremja. Ka see seletab hästi lahti igapäevased teemad.
  • mart_aro:"sokitarbijaid teenivad vaid 3000 eek kuus"

    mõttes olles olen vist ajast maha jäänud - mida kurat nüüd siis jalga tõmmatakse hommikuti? :)
  • Võin ka eksida, ent rikka ja vaese isa raamatus ei olnud vist mõeldud mitte lihtsalt vara mahaelamist, vaid rikkuse mõõdupuu oli just passiivse tulu suurus ja selle osakaal sama elustandardi säilitamiseks vajalike sissetulekute hulgas.
  • Mis on suht hea point. Autor väärtustas ellkõige muretut elamist, mitte niivõrd uhket maja ja autot, mida tihtipeale on võlgu ostetud ja siis nagu orav rattas tasutakse.
  • spermaposike ju meheks ei saa, kui ta teistest rohkem ei pinguta ;)

    kas osta lexus v6i trammiga edasi s6ita?
    kas mängida 150keek börsil maha v6i osta 1996 cadillac?
    milleks mulle raha, kui ma ei taha seda kuskile kulutada?
    kui kaua jaksab inimene elada ilma naiseta, et vältida kulusid?
    kas tarbida v6i investeerida, kas v6tta riske v6i nautida elu?

    ainult investeerides v6i ainult riskides kaua ei ela.
    ses suhtes on naised targad, nad hindavad tasakaalu, stabiilsust, järjepidevust.
    aga niimoodi maailma kunniks ei saa..

    isiklikult olen täheldanud kui lahe ikka on kui sul on SUUR suguv6sa,
    ja kui m6nus v6iks olla kui sul on PALJU LAHEDAID LAPSI.

    kas teile ei tundu imelik, et kolmandiku oma elust me teeme tööd,
    kolmandiku me magame, ja elamiseks on vaid 33%..
    pääs oleks tööst elu teha -> 100% kasvu!
  • Mis normaalne ettevõte saab Eestis lubada *keskmist* palka 20..30K või *rohkem* ?? Veidike arvutades oleks sellise tüübi palgakulud siis nii 40K ja üles ja ta peaks tooma puhast raha sisse 3 x rohkem ehk 120K, aastas siis ca 1,5 milli ehk 20% kattega teeks käivet aastas 7,5 milli. Ja kuna sa rääkisid keskmisest, siis nii *iga* mats. Tead mõnda sellist ?

    Kuskohast siia valemisse "3x palgakulud" koefitsent sisse sai? 50K palgakuluga inimese töövahendid on 10K max + ca 10K ettevõtte üldkuludeks. 70K kogukulude pealt eeldada inimeselt 30K kasumit iga kuu (marginaal 40%) on normaalne, tehtav, kasutusel. Pigem tõmbab realistlik ettevõtja minimaalse lubatud marginaali piir 20..25% kanti. Võrdle ajalooline aktsiaturgude keskmine tootlus vmt.

    Ehk siis, selliseid ettevõtteid on eestis küll, ära muretse. Kogu kompanii (ühel konkreetsel, mida mõtlen, 40-50 töötajat) keskmine palk 30K muidugi ei ole, sest gurude-proffide-visionääride-juhtide taha on alati vaja ka backoffice't, mis keskmist alla tõmbab.

    sC
  • Hr Innar ka USA president ütleks väga imelikke asju kui kontekstist lausejuppe välja võtta! (võibolla mitte just parim näide, kuid siiski) hehe

    Peaks olema küllaltki selgelt mõistetav, et mõeldud on suurt osa Eesti töötajaskonnast, neist, kes saiju küpsetavad ja räim tomatis konserve poelettidele üles seavad... Et mõni kelle palk lubab saaks neid endale osta. Hiljuti kuulsin vist kogemata kuku raadiost et keskmine Eestlane kulutab päevas söögi peale vaid 25krooni... Mõeldes enese toidutarbimisele, siis hästi ei kujutaks sellista asja ette küll.Kartul leib ja piim ja väike jupike vorsti või maksa või seajalgu kuuluks sellisel juhul minu päevamenüüse, kuigi tõepoolest ka nendest materjalidest võib väikese vaevaga suurepäraseid, klassikalisi eesti talupojasööke valmistada.

    Rikkusest. Siiski võivad paljud inimesed mitte töötades väga pikalt elada, küsimus ongi just selles, kui suurde asjade orjusesse laskutud on. Korterilaen, liising, naised... tõesti suht kurnav. Seega võiks rikkaks pidada inimest, kellel ei ole vajadust enesele rohkem asju soetada, ning asjad mis soetatud on nii aeglaselt amortiseeruvad, et nendega võib 2 põlve ilma probleemideta ära elada... Päikesepatarei ka veel katusel ja pole vaja elektri eestki maksta. Selliseid mehi on Eestis ju mitmeid, kes antud elustiili maitsevad.
  • Mart, naisi asjadena käsitleda on siiski kohatu.
  • aru ma ei saa, mis juttu siin aetakse
    koolipingist tulnud kukuvad arvustama, et peale Ollila ja Gates'i on kõik lollid, kuna ei tee piisavalt innovatiivseid asju... ning arvutavad mitu milli on vaja, et rikas olla ja naist pidada
    selliseid mõtteid võite omavahel privas arutada aga mitte siin foorumis kirjutada
    rikkus seostub minul küll esmalt õnne ja rahuloluga

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon