Legendaarne börsispekulant Alvar Jõgeva! - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Legendaarne börsispekulant Alvar Jõgeva!

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Näedsa, mis äripäevast lugeda on:))
    Alvar, kas hakkad edaspidi pidevalt turge ja oma tehinguid kommenteerima? :DDD

    Börsispekulant Alvar Jõgeva rääkis, et on viimasel kuul kaubelnud Leedu Energia aktsiaga. Tema jaoks oli kogemus positiivne, kuna ta tuli tehingust välja kasumiga. Ta lisas, et Leetu investeerimisel tuleks arvestada 20 000 krooniga. “Ostsin Vilniuse börsilt 2300 aktsiat 0,93 liti eest, maha müüsin paberid 1,4 litiga,” rääkis Jõgeva. Seega võttis ta umbes kuuga ligi 4500 krooni kasumit. Jõgeva märkis, et pankade vahendustasud on suhteliselt suured, tema maksis Ühispangale 275 krooni, Hansapank pidi pakkuma teenust 250 krooni eest.

    Probleem Leetu investeerimisel on Jõgeva sõnul infosulg, ettevõtete lehekülgedel puudub investorile vajalik teave.

    Riia börsi üldine investeerimiskliima on Jõgeva sõnul halb ning lisaks sellele ei ole sealt ka midagi osta, samuti varjutavad börsi tegevust arvukad skandaalid. “Mulle pakuvad viimasel ajal huvi hoopis Venemaa firmade aktsiad, mis on kaubeldavad USAs, nt VimpelCom”, ütles Jõgeva.
  • BUUM!

    '97 aastal kirjutati samasuguseid artikleid :)


    r.
  • Mul on jäänud mulje, et need tehingud käivad oma nimel. Kus on maksuameti silmad?
  • Ma avaldan hea meelega kommentaare turgude kohta ja oma tehinguid võin ka mainida. Viimasel ajal olen hakanud vaatama kasvuettevõtteid, mis praegu veel erilist kasumit ei teeni, kuid kasvavad kiiresti. Praegu oman näiteks SOHU`t - see on Hiina internetiaktsia, mis on jõudnud kahjumist välja ja on viimased 4 kvartalit näidanud positiivset tulemust, kasumi kasv saab ka edaspidi olema väga kiire. Praegu soovitaks jah Vimpelit (VIP) - tegu siis Venemaa mobiilsidefirmaga, mis teenib ka praegu arvestatavat kasumit, kuid sellel on veel palju ruumi kasvada. Penetratsioon kasvab metsikult, eriti just väljaspool Moskvat, samas on seal ka väiksem ARPU. Üks aktsia, mida ma viimati vaatasin ja huvi pakkus oli Saunalahti - tulemus on paranenud ja massiliselt vahetatakse operaatorit Saunalahti kasuks, kuna number jääb samaks. Rene, vast kommenteerid Saunalahti olukorda, sa peaksid olema asjaga paremini kursis, kui teised!
  • VIP i kohta veel niipalju et venemaal on mobiiliomanikke 17% ja arvata on et tõuseb vähemalt 50% peale nii viie aasta jooksul.VIP i omanik on ka Telenor,kes hakkab arvatavasti liikuma koos vene turuga.
  • Saunalahti (SAG1V) praegu vallutab turgu, kuid siiski on tegemist väga väikese tegijaga.
    Täna hommikul Helsingin Sanomat lahti lüües hakkas silma kaks asja: Sonera strikes back ja Saunalahti nõudis itaallaselt 840€ suurust garantiisummat, liitumise eest! Garantiiraha nõutakse alla 2a Soomes elanud välismaalaselt ja neilt, kelledel on maksuhäired.
    Suuremad reklaamkampaaniad algavad septembris ja jõuluhooajal, eelmine aasta kulmineerus see kuni 500€ eest tasuta kõneaja pakkumisega. Jaanuaris '04 loeme siis tibusid :)
  • TNT: "Mul on jäänud mulje, et need tehingud käivad oma nimel. Kus on maksuameti silmad?"

    Mida Sa selle kommentaariga õelda tahad? Et kui sina teed tehinguid, siis varjad tulusid?
  • Eh fire, fire..
    Oled sa kursis, et EW maksustatakse erinevalt juriidilisi ja füüsilisi isikuid, eriti neidsamuseid aktsiate oste-müüke? Tulumaksuseadusega oled kursis? Mul lihtsalt jäi kuskilt vanast teemast (kevad) silma , et co kandis raha isiklikule arvele kokku. Kui nii jätkata, siis 4-5 aasta pärast tuleb raudselt ettekirjutus. Eeldusel, et Na + muu jääb välja.
    Sa fire, nagu arvad midagi vähemalt minu kohta väga valesti. Ehk tegelikult teed sama vea nagu MA Paltsu puhul. Mina ja minu tulud ei ole üksüheses seoses minu poolt kas täielikult või osaliselt omatavate jur .isikute kasumi/kahjumiga.
    "Mida Sa selle kommentaariga õelda tahad? Et kui sina teed tehinguid, siis varjad tulusid?"
    Otseseks vastuseks sulle: EW ei ole tänaseks võimalik varjata börsitehingute tulusid. Isegi mitte paraja ja ühtlasi väga kuluka kombineerimise tulemusel ei saa anda 100% kindlust.
  • TNT, tõesti, juriidilisi ja füüsilisi isikuid maksustatakse erinevalt, kuid see iseenesest ei tähenda, et füüsilise isikuna tehingute tegemine on võimatu maksuameti pärast...lihtsalt tuleb maksud vastavalt seadustele ära maksta... ettekirjutus tuleb ikkagi vaid siis, kui tahetakse füüsilise isikuna juriidilise isiku hüvesid nautida. Ei näe mingit põhjust sellise maksuameti suunal ilkumisele. Pealegi... see, et selline tulumaksuseadus on, ei ole maksuameti süü.
  • Rahakotid aetakse tavaliselt teises suunas segi. Ja see on ka põhiline ja enimlevinud alus ettekirjutuseks.
  • kas oü alt vaba raha paigutamine riskantsetesse finantsinstrumentidesse käsitletakse kui finantsjuhtimist voi kui ettev6tlusega mitteseotud tulu/kulu?

    on kellegil kogemusi?
    eesti firma, eesti maksuamet?
  • riq
    Kulu on ettevõtlusega seotud, kui see on vajalik või kohane sellise ettevõtluse säilitamiseks või arendamiseks ning kulu seos ettevõtlusega on selgelt põhjendatud.
    Kui sinu ettevõtlus (isiku iseseisev majandustegevus) on ka investeerimine, siis otse loomulikult on selle ettevõtluse tuluks kasum investeeringutelt ja kuludeks näiteks kahjumid investeeringutelt, teenustasud, aga ka kulutused investeeringute otsustamiseks (selle alla lähevad väga erinevad kulud) jms.
  • ja tükki ei võta muidugi küljest investeerimisega seotud litsenseerimist mitte vajavate tegevusalade lisamine oma personaalse juriidilise keha põhitegevusalade nimekirja.

    see rohkem selline pehme ja subjektiivne, juriidiliselt vist erilist tähendust mitte omav asi muidugi. noh, täiendav barrikaad, et maksuametnikule ei jääks võimalust väita, et Sinu tavapäraselt progemisteenuseid pakkuva ettevõttekese raha börsile liikumises, ja eriti näiteks sellega seotud kulude kandmises, midagi liiga ootamatut ja seega kahtlast (eestis loe: eeldatavasti kuritegelikku) ei ole.

    sC
  • kui aga asja v6tta nii:
    firma tegevusalaks on muuhulgas teatud toodete arendus, myyk jne.
    toote arendamine on väga kallis, riskantne
    ning hoolimata korduvatest yritustest pole riskiraha leidunud

    ettev6tte senised kassavood aga ei suudaks arenduskulusid katta,
    samas toimub kapitali akumulatsioon tuleviku (toote)arengu tarvis.
    pangakontol/tähtajalisel hoiusel seisev raha on aga raha surm.
    seega silmapiiril v6lakirjad/aktsiad/leapid/optsioonid,
    mis aga eeldavad väärtpaberikontot

    olen kuskilt lugenud, et isegi microsoft tegeleb raha paigutamisega finantsinstrumentidesse,
    ja on saanud kasu/kahju, mida aastaaruandes kajastab kui muu tulu/kulu.

    kus siis lahebs ee piir tegevusala ning finantsjuhtimise vahel.
    kas firma väärtpaberikonto avamine on sama mis arveldusarve,
    v6i käsitletakse seda erijuhuna?

    kellegil on kogemusi?
  • riq
    Praegusel ajal Eesti seadusandlus seda ei reguleeri, põhiline on, et finantsinstrument ei satuks vastuollu tulumaksuseaduse paragrahv 52-ga:
    Ettevõtlusega mitteseotud väljamakse lõike 1 tähenduses on:
    1) ettevõtlusega mitteseotud vara soetamine;
    2) madala maksumääraga territooriumil asuva juriidilise isiku (§ 10) poolt emiteeritud väärtpaberite soetamine, välja arvatud juhul, kui nimetatud väärtpaberid vastavad investeerimisfondide seaduse § 102 lõike 1 punktides 1-3 toodud tingimustele;
    3) osaluse omandamine madala maksumääraga territooriumil asuvas juriidilises isikus;
    4) viivise või leppetrahvi tasumine, kohtu- või vahekohtuväliselt kahju hüvitamine madala maksumääraga territooriumil asuvale juriidilisele isikule;
    5) laenu andmine või ettemakse sooritamine madala maksumääraga territooriumil asuvale juriidilisele isikule või muul viisil nõudeõiguse omandamine madala maksumääraga territooriumil asuva juriidilise isiku vastu.
    Punkt 1 küll räägib ettevõtlusega mitteseotud vara omandamisest, kuid kui vara omandamise eesmärk on selle läbi tulu saamine (näiteks hilisema müügi või vahetamise vms tulemusena), siis on seos ettevõtlusega (ehk iseseisva majandustegevusega) olemas.
    Kui riskide anaüüsida, siis võib välja tuua ettevõtete igapäevase riskina krediitimüügi - jääb ju osa arveid laekumata, üks majandusraamat andis selleks suuruseks ~2% krediitimüügi käibest.
    Finantsjuhtimine on ju ettevõtte tegevusega kaasnev oluline vajadus, iga ettevõtte teeb seda (valib instrumendid) oma eesmärkidest lähtuvalt.
  • Vabandage mind, kuid kas ma NAERDA tohiksin?

    http://hot.ee/rahahunnik2/
  • Karum6mm.
    Mis rumal küsimus see on? " Kas tohib"
    Lausa peab ja kõva häälega ning kõht kõveras.
  • Ärge ilkuge.
    Kutt on 23 aastane. Mina olin 23 selt täitsa paljas poiss. Laenasin endale ülikonna ja läksin panka töövestlusele.
  • SOHU chart on aukartust äratav:

    http://stockcharts.com/def/servlet/SC.web?c=sohu,uu[w,a]daclyyay[dd][pf][vc60][i]&pref=G

    Huvitav, kus Alvar sisenes. Kas tegemist Eesti Buffetiga?

    :D
  • Vabandage mind, kuid kas ma NAERDA tohiksin?
    http://hot.ee/rahahunnik2/

    Karum6mm.
    Mis rumal küsimus see on? " Kas tohib"
    Lausa peab ja kõva häälega ning kõht kõveras.

    börsihai....
    hea õhtune nali

    Ma ei saa teist aru?! Nii palju kui mina olen foorumeid lugenud on mulle jäänud mulje et Alvaril on kindel siht silme ees ja ta teab VÄGA TÄPSELT mis teeb.
    Minupoolne respect igatahes





  • TNT & kalam :
    Me naerame EDEVUSE üle. Ja edevus ei ole nüüd küll kõige parem isikuomadus.
  • Ma ei saa aru mis taunitavast edevusest te siin räägite. Kas autor on nimetatud lehekülge ise eksponeerinud? Lisanud kuhugi teemakataloogidesse? Otsingumootoritega võib netiavarustest igasugu asju leida kuid milleks oma detektiivioskusi siin demonstreerida?
  • Legendaarne börsispekulant Alvar Jõgeva - nüüd siis ka nädala enimklikitud teema, :)
  • enz

    Alvar on korduvalt seda lehekülge erinevates foorumites reklaaminud, muuhulgas ka käesolevas foorumis, kust meie toimetaja selle eemaldas - LHV ei aktsepteeri oma foorumites mingisugust reklaami

    aga edevusega on nii ja naa, paljudel elualadel on ju edevus mingil määral edasiviivaks jõuks, igal juhul on Alvar saavutanud selle, et teatakse-tuntakse
  • See veebileht on ikka paras roppus. Ta võiks aeg ajalt ka sinna investeerida.





  • Tundub, et eksisteerib kolme tüüpi inimesi: need, kelles on iva; need, kes lihtsalt ütlevad ja on ning need, kelles on antiiva. Kolmandat tüüpi inimesed ütlevad ja tegutsevad nii öelda negatiivse selektsioonimehhanismi ajel, s.t. nad tõlgendavad maailmaasju nii ja peavad seda normaalseks, mida tavakodanik peab piinlikuks, mõttetuks, ebaoluliseks, vääratuslikuks. Niisiis, kas kodanik A puhul on tegu antigeeniusega?
  • Vabandage, kuid ma ei tegelenud antud juhul detektiivinduse ega oskusliku otsingumootoriga rallitamisega - sain mainitud aadressi ühelt investeerimisala professionaalilt, kellel juhtumisi on soont absurdihuumori peale. Ja paraku just sinna kategooriasse kõnealune lehekülg kuulub. Võib-olla on mainitud lehekülje autor tulevane miljardär, kuid seni on mul kange tahtmine teha tema isiku suhtes järeldusi just mainitud lehekülje alusel... Ja veel seda lehekülge reklaamida? No kuulge, härrased, millest me räägime.... No offense BTW...

    Ja muide - mis puutub vanusesse 23, siis tunnen isiklikult mõningaid tegelasi, kes sellises eas olnud juba kõvad tegijad nende kahe sõna tegelikus tähenduses... Age is nothing but a number.
  • sekundeerin karum6mmile selles eaküsimuses.

    kui TNT tahtis minna panka ja ta 23selt alles asus ülikonda laenama sinna minemiseks, siis on selle õigustamiseks ainult üks võimalus. käisid Sa vähemasti koolis hoolega need viis aastat?

    sC
  • ma ei ole seda alvari lehekülge vaadanud, aga mina siiski kiidan Alvarit ükskõik mis tal seal lehel ka poleks. minu arust on tal piisavalt sihikindlust, et edu saavutada.
  • Kellele see küsimus oli sC?
    Muidugi selline avalike soovituste jagamine ja enda eksponeerimine on muidugi kas nüüd kurjast aga ei käi hea tooni juurde (isiklik arvamus). Aga eks see ole igaühe enda teha, kuidas ja mismoodi...
  • TNT,
    Any publicity is good publicity!
  • TNT, mis ta nüüd isegi küsimus oli, pigem niisama retoorika.. :)

    mu tutvusringkonnas on väga palju inimesi, kes 23ndaks eluaastaks olid teinud väga palju rohkem kui tööintervjuule minek. olen nendega ühel lainel ja seetõttu oskan austada.

    samuti tunnen inimesi (neid on palju vähem), kes tegid 23ndaks eluaastaks magistrikraadi ja läksid alles siis esimesele tööle. ise sama ei suutnud, prioriteedid olid mujal, aga mida aasta edasi, seda rohkem oskan just neid austada.

    selliseid, kes midagi ei teinud ja seetõttu viis aastat peale keskkooli midagi ka saavutanud ei olnud, tunnen väga vähe. ei oska neist suuremat arvata kah.

    sC
  • ai-aii-aii
    Mõnikord viimasel ajal tunnen end muldvanana. Kui ma olin vist peal kahekümne polnud veel EWdki.
    Nii et, kaastundeavaldusi palun.
  • to TNT:

    Poisinolk! Rohkem kaastundeavaldusi ei saa :-)))
  • Mille yle te naerate?
    eks igayks on alustades natuke naiivne,
    ja esimesed 6nnestumised toovad kaasa entusiasmi,
    entusiasm aga jagamise soovi.

    fit, vana kala, on kindlasti kogenud nii kibestumisi kui ka r66me. aga jusiis ta on n6udlik ka iseenda vastu ;) igayks v6ib igayhe kohta seisukoha v6tta, aga eks seisukoha v6tt v6imaldab taas omakorda seisukohta v6tta :p

    suva see leht,
    ma ka kunagi kirjutasin optsioonidest ja alles nyyd taipan kui loll ja naiivne ma siis olin.
    see ei tähenda, et ma peaks nende yle naemra kes samamoodi arnevad. k6ik me oleme kunagi pyksi kakanud ja tissi imenud.

    let it be.

    mind huvitaks hoopis see, kas siiakanti ka yht t6esti diipi tyypi satub kes ka ise pyyab oma mätta otsast turgu uurida v6i ainult kordab suurte kalade ytlusi? v6i jutustab ymber? v6i on yldse vait, aga kritiseerib? k6ik vähegi aktiivsed va. lhv töötajad on kuidagi välja surnud ja jutt on suht seltskondlik, not very asjalik :)

    pole suuremat r66mu kui m6istmise r66m!
    (andmise r66m on mainstream)
  • No nii, poolt ja vastu seisukohti on juba olnud piisavalt.
    Kas võime teema lõpetatuks lugeda?
  • To jan1: Ei, ma pole veel midagi öelda jõudnud ;-)

    To sCandaL: Jah, ma arvan ka et inimesed kes 23ndaks eluaastaks piisavalt jõukaks pole saanud pole miskit väärt. Nende piinad peaks tõesti lõpetama või nad vähemalt Eestist välja saatma.
    ... jeesus... vahel ma vaatan kyll et mis imelikesse kohtadesse ma webis ikka satun... kui enda elul pole muud eesmärki kui raha teenida siis võiks vähemalt aktsepteerida, et on olemas inimesi kel on vahel elus ka muid hobisid olnud.
    Õnneks on minu tutvusringkonnas vist isegi rohkem neid kes sel ajal olid sunnitud ylikonda laenama. Mina ise enam-vähem kaasa arvatud.
  • käisin hipidega pidus nädalavahetusel pärap6ses,
    pidu oli wayparem kui linnapeod.
    ppl!
  • Ma ei tea palju on LHV forumite aktiivseid kasutajaid, aga eks ikka mõni on rohkem legendaarne kui teine, aga see, et ajalehes pilt ja pealkiri... Enne peaks olema midagi ette näidata. Selles ei ole süüdi Alvar vaid ajakirjanik. (Alvar, ära pea viha!)
    Kas Eestis üldse on legendaarseid, heas mõttes, börsispekulante? Ma mõtlen niisuguseid, kes ei häbene oma teenitud miljoneid (dollareid) tunnistada.
    Charly Viikberg, Arle Mölder? :-( Need vist teenisid kasumeid siis kui nende kliendid kaotasid, ja mitte börsil spekuleerimisega?
  • pigem on probleemiks see, et börsilt miljonid kokku kahmanud inimesed ei julge seda avalikult tunnistada.
    Mitu eelmisel aastal vähemalt miljon eeku teeninud inimest lubas oma nime avalikustada? (ÄP nädal-kaks vana uudis)
  • ::-O)) irw, puhkuselt tagasi, lugesin ka artiklit, midagi tuleks nagu meelde "aasta siis oli ... " eriline spekuleerimine küll siis tõsvatel turgudel, nii kui käe külge paned kohe roheline, samas tore ju, las aga kirjutavad võib olla toob selline lähenemine ajakirjaduse poolt värsket verd juurde, muidu ma vaatan evk-s börsiettevõtete väärtpabereid omavate kontode arv kahaneb kogu aeg (alates 01.12.99)

    muide Alvar üks küsimus, kui suure osa sa oma aasta kogutulust investeerimiseks/spekuleerimiseks (kui soovid) kasutad protsentuaalselt ?


  • Buffalo, kuna ma praegu õpin viimast aastat, siis mul tulu praktiliselt pole, kuna praegu tööl ei käi. Ma olen küll selles suunas mõtteid mõlgutanud, et kui enam-vähem töökoha saan, siis kuskil poole palgast saan vast investeerida, kuna elan vanemate juures, kus leib on laual. Raha investeeriks peamiselt tuleviku jaoks, näiteks korteri ostuks. Mis puutub spekuleerimisse, siis ma olen aru saanud, et pikaajalisem investeerimine on kokkuvõttes kasulikum ja tulutoovam. Näiteks kui ma vaatan, et omasin Normat 25 ja Hansat veidi üle 100 krooni tasemelt, siis tänaseni pikk olles oleks teeninud rohkem, kui spekuleerimisega. Üks põhjus, miks spekuleerimine pole nii tulutoov on teenustasud, mida tuleb maksta väga tihti. Mis puutub Leedu Energiat, siis planeerisin ka seda pikaajalise investeeringuna, aga kuna aktsia tegi väga võimsa tõusu, siis otsustasin siiski kasumi välja võtta.
  • Minul on kusimus Alvarile: missugused jareldused oled enda jaoks teinud kaesolevat foorumit lugedes?
    Tanud ette!
  • Spunk, kõige rohkem olen ma kiruda saanud oma kodulehe pärast, sellega peaks midagi ette võtma. Põhiline järeldus on see, et tuntud olla on raske, sind hakatakse maha tegema. Aga tänan siiski suppordi eest, et mõned minusse respectiga suhtuvad.

    Aga siin foorumis sooviks veel kuulda nõuandeid ja õpetussõnu edaspidiseks!
  • Mida te sellest Alarist naerate? Mingi eneseiroonia? Kas pole kogu see LHV ja Tallinna stockmarket paras liivakastim2ng ja mingi tyhi eputamine?
  • Alvar:
    Soovid nõuandeid ja õpetussõnu? Üks nendest kõlab nii: enne mune, siis kaaguta.
  • Mina ütleks jällegi, et kõik kanad ei saa koheselt kuldmune muneda. Aga samas viib loodetavasti iga muna lähemale sellele kuldsele :) Kas siis tõesti peaks kõik ülejäänud munad prügimäele viima?

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon