Börsipäev 28. august - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 28. august

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Tere

    Euroopa turgudel hommikul erilisi liikumisi ei olnud ning turud avanesid erisuunaliselt. Tehnoloogia ning biotehnoloogia aktsiad võivad kaasa minna eilse USA turgude tõusuga.

    Maailma suurim edasikindlustusgrupp Munich Re avaldas oma eelmise kvartali majandustulemused - firma tegevuskasum oli esimesel poolaastal 777 miljonit eurot võrrelduna eelmise aasta sama perioodi 3.4 miljardi eurose kasumiga. Puhaskahjumiks kujunes 603 miljonit eurot ning seda maksuprovisjonide tõttu. Standard & poors alandas firma krediidireitingut A+ pealt AA- peale.

    Iiri odavlendude firma Ryanair on täna investorite fookuses. Nimelt kardetakse, et firma võib sulgeda mitmed oma liinid, kuna kaotas Prantsusmaal kohtulahingu. Firmal ei ole õigus saada riigi dotatsioone kui kasutab teisejärgulisi lennuvälju.

    Eesti turul on endiselt valitsevaks ostjate ülekaal. Ostuorderid valitsevad nii Eesti Telekomi kui Norm tellimusraamatutes.
  • Huvitav kas NRM aktsiat ostetakse seetõttu, et EL referendumil öeldakse suure tõenäosusega JAH. See peaks tähendama, et kaovad topelttollid ja kasumlikkus peaks suurenema.
  • P/E on ka madal ning H Elekter tõuseb
  • Harju Elektri P/E suhet ei tasu nüüd puhta kullana võtta. Nimelt sisaldab see ju 52.3M aktsiate ümberhindlusest saadud tulu. Samahästi võivad ju aktsiad ka langeda ja tekkida hoopis kahjum. Aga tegelikult on PKC aktsiad veelgi tõusnud, 30.06 seisuga maksid nad 12.28€, täna kaubeldakse 15 eurol. Seega võib järgmine kvartal jälle juhtuda, et saadakse erakorralist tulu. Kuid kui vaadata ärikasumit, siis seal küll eriti positiivseid arenguid pole, vähemalt mitte selliseid, mis hetke turuhinda põhjendaksid. Kui ostad Harju Elektrit, siis ostad kaudselt ka PKC-d, seega tasub viimase hinnaliikumistel silma peal hoida.
  • Norma puhul võiks s/t target olla päevasiseselt 116EEK-i(life high) ja nädala põhjal 114.Aktsia liigub sarnaselt Autoliv-ga,millel tundub olevat küllalt tugev tõusev trend.
  • Mina omalt poolt pakuks versiooni, et Norma aktsia liigub samas rütmis Telekomi ja Hansaga, kuid seda teatava ajanihkega. Kui investorile tunduvad need kaks aktsiat liiga kallid, siis ostetakse Normat. Pakuks et toimub hilinenud EL ralli.
  • Kristjan,

    Kas ANAD-i hinnasiht - $5 - on selline lihtsalt ummarguse numbri parast? Voi oli see valja toodud kohana, kust voiks kiire kasumi valja votta, kuna ootad sellelt tasemelt korrektsiooni? Ise ei leidnud midagi, miks tous voiks just seal peatuda. Kui turg laheb ules (eeldatavalt peale Labor Dayd), voib ANAD minna isegi jargmise nadala jooksul 1-1,5$ ulespoole. IMHO
  • Spunk, $5 oli pandud indikatsioonina kuhu hind võiks minna, praegu on aktsia tugev ja võib ka heal juhul minna $6 juurde. Jälgin aktsia liikumist ja käivet pidevalt reaal-ajas ja kui näen, et jõudu tõusu jätkamiseks pole, siis sellelt tasemelt soovitan ka välja minna. Kui see hetk käes, siis kindlasti kirjutan Pro all.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon