LHV annab täiega pasunasse? - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

LHV annab täiega pasunasse?

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Pisut provotseeriv pealkiri võib tunduda, kuid just selline näkkusülitamise tunne jäi, kui tehti teatavaks võimendusega tehingute uus kord, täpsemalt tagatisvara osa.

    Huvitav, et keegi teine pole sellele reageerinud, aga kui oma rahakoti kallale ei kiputa, siis ei pane vast tähele. Nagu ma aru saan, siis 8. septembril hakkab LHV mul lühikesi positsioone likvideerima, sest ei optsioonid ega näiteks 6000 LU aktsiat pole nende meeles @£¤*£@ väärt???? Huvitav, kas varsti arvestatakse EEKusid ka madalama koefitsiendiga kui USD? Eesti aktsiatest peaks siis ka nüüd vist kauplema ainult Hansa ja Merkoga, et kui tekib soov lühikesi positsioone kusagil võtta, siis tagatis ka suurem kui 0 oleks.
  • Master
    Vähemalt minu konto juures loeti optsioonid juba praegu 0 väärtusega. Muus osas ei oska eriti kaasa rääkida. Arvan, et abi peaks pakkuma võlaõigusseadus. Varemsõlmitud lepingu puhul peaks siiski lugema sõlmimise ajal kokkulepitud tagatised oma olemuses ja kaaluga, nende hetkeväärtus on omaette küsimus.
    Siiski, ma ei ole jurist ja karjuva ülekohtu puhul peaks LHV-ga vist mingit läbirääkimist pidama.
  • Rääksin Masteriga ka telefonis, tema puhul oli tegemist Lucenti (LU) lühikese positsiooniga ja nendega kauplemisel ei muutu midagi. Muudatus puudutab vaid tagatiseks olevat finantsvara.

    Kuna odavad aktsiad on reeglina ka väga volatiilsed, seetõttu neid ka tagatise hulka ei arvestata, tagatis peab olema likviidne.

    Ning ega need muudatused tule päris põhjuseta, põhjuseks on uus toode LHV klientidele - võimendusega aktsiate ost ehk laen aktsiate tagatisel, sellest ka piirangud tagatise suhtes.

    Päris ilma kellegile teatamata me lühikesi positsioone likvideerima ei hakka ning kui Teil peaks olema täiendavaid küsimusi, võtke minuga ühendust kristjan.lepik@lhv.ee või vajadusel telefonitsi 050-23981.

    Kristjan
  • Kristjan helistas ka just mulle ning vestlesime pisut. Saan muidugi aru LHV soovist riskid võimalikult maandada, aga
    marcano:
    Vaatasin ka omale portfelli ning tõesti: optsioonid juba praegu 0%osakaaluga, aga hetkel kehtib ikka veel süsteem, kus täitmata lühikese positsiooni sulgemisorderid arvestatakse (turuhinnaga) tagatiseks (omavahendite arvestamise lehel raha all). Seega kui lühikeseks on mindud alla 5 USD aktsias, peaks ka antud tagatis nulliks minema => margin call => portu likvideerimine.
  • Kristjan jõudis ette:)
    Peab vist jah lootma läbirääkimistele ning mööndustele, sest siin paraku mudel "tore, et reeglite muudatusest kuu aega ette teatasite-ma panen portu kinni ja lähen mujale" ei toimi, kuna kuu aja jooksul ei pruugi rahuldavat realiseerimispunkti tekkida. Selguse mõttes ütlen ka, et LU puhul on tegu juba "pikaajalise lühikese positsiooniga", mis pole soetatud peale "mängureeglite muutmist".
  • Master, milles avaldub soov olla Lucentis "pikaajaliselt lühike"? Ma olen küll ka LU lühikest positsiooni omanud, kuid nüüd näen, et hullem on möödas ja järgmine aasta jõutakse kasumisse. Ettevõttel on piisavalt cashi, et ka jupp aega kahjumeid kanda ja pealegi on breakeven väga alla viidud, st kui käive peaks taastuma, on kasum kiire tulema.

    Kristjan, kas ma sain õigesti aru, et LHV hakkab pakuma repolaene, ehk aktsiate tagatisel antavaid laene, millega saab ennast võimendada, uuesti aktsiaid ostes? Mis intressiga laen on? Kui juba uute teenuste peale jutt läks, siis sooviks ka teada, kuna saab optsioone müüa? Aga repost oleks huvitatud muidu küll, kui mõistliku intressiga pakutakse. Tegu on küll üsna ohtliku tehinguga, mäletame ju, et 1997 aastal kaotas nii mõnigi repotamisega raha. Kuid kui aktsia tõuseb rohkem kui repolaenu intress on, siis on tehing kasulik.
  • Alvar, said täiesti õigesti aru - lähinädalatel teeme võimendusega tehingutega e. repolaenudega algust. Intress tuleb 12% ja kui tegemist on päevasisese tehinguga, ei võeta mingit intressi.

    Kas tegemist on ohtliku tehingutüübiga? Kõik sõltub kasutaja oskustest. Kui võetakse liigseid riske, võib see kujuneda ohtlikuks, kuid mõistlikul kasutamisel pole see kuidagi ohtlikum kui näiteks lühikeseks müük.

    Kujutame näiteks ette olukorda, kui kliendil on 50 000 krooni eest ostetud näiteks ODP aktsiat, vaba raha pole üldse. Kui nüüd näeb klient head kauplemisideed, siis peaks klient standardolukorras ODP maha müüma, et seda teostada.

    Kuid võimenduse puhul saab klient LHV käest laenata aktsiate tagatisel kuni 50 000 krooni, et see kauplemisidee teostada ja võib kasvõi paari tunni pärast kasumi välja võtta, ilma et oleks pidanud olemasolevaid aktsiaid müüa.

    Seega võimendus annab eelkõige vabaduse.
  • Kristjan, seda võimalust on oodatud oioioi kui kaua. Kas nüüd on see lõpuks tõesti teoks saanud? Sellest peaks küll pikemalt ja põhjalikumalt avalehel kirjutama, asi väärib seda!
  • kas ma saan merko aktsiat ka lühikesse müüa?
  • Velikij, kui see toode ametlikult meil turule tuleb, siis kindlasti kirjutan ka pikemalt ja laiemalt.

    Viies, Merko shortimise jaoks peaks keegi siiski seda aktsiat laenama ja seda teenust veel Eestis ei pakuta.
  • Kas valgutaksite oma plaanitavaid tingimusi. Mis algsummad, intressid.
    Viimati kui küsisin saadeti väikeinvestor küll metsa poole, aga kas eesti pangad praegu pakuvad hetkel seda teenust.
  • Kuna ma ei tahtnud sellise pool-"y0y0 wassup niggaz!" teema jaoks uut ftftreedi luua, siis selle teema alla, kuna nimi sobib kõige paremini :). NImelt:

    Kuna ma tihti käin teie pärnu mnt promokontorist mööda, siis on hakanud silma selline asi, et MITTE IIALGI ei ole seal toimetavad neiud seljatoele toetumas, kogu aeg klõbistavad ja klikivad midagi. Kuna maailmas ei ole veel sellist organisatsiooni, mis oleks 100% efektiivne, eriti teenindustasandil, siis huvitab mind, mis teie neiude Minesweeperi rekordid on? Sest ei ole reaalne, et nad seal ainult sashamasha vorme ja dokustaate täidavad ja manageerivad.

    :D
  • Suffiks,

    näiteks avalehel olev LHV virtuaalteller on klientide poolt üsna aktiivselt kasutatav lahendus - väga kiire võimalus elektroonilise kanali vahendusel abi saada. Ning see eeldab ka seda, et kliendiga suheldakse "arvutiga klõbistades". 100% efektiivsust ei ole ilmselt praktikas võimalik, kuid klientide tagasiside on LHV kliendikontori töö suhtes olnud väga positiivne.
  • Jajah, sel neiul punases pluusis peaks juba selg haige olema, ta juba mitu head aastat 24h päevas 365 päeva aastas kogu aeg platsis ja ainult paaris erinevas positsioonis. Väärib lausa "sajandi pühenduja" vms tiitlit :). Aga ikkagi, kas nad beginneriga alla 10 sekundi on saanud?
  • On ka erinevaid arvamusi Suffiksi omast LHV klienditeeninduse kohta:

    klikk
  • Ma ei mõelnud midagi halba selle jutuga, nii et viimane kommentaar ei ole eriti "erinev arvamus" minu omast. Mul pole teile midagi ette heita, oli lihtsalt tähelepanek. Aga way to turn everything into a PR victory :).

    Kas head teenindajad ei mängigi kunagi Minesweeperit!? :(

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon