Soovitage häid aktsiaid. - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Soovitage häid aktsiaid.

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Minu soovitus ja panus see aasta nii investeerimiseks kui kauplemiseks on AAV.Fundamentaalselt firmal kõvad kasvu plaanid, hind hetkel ka väga odav 4,05. Ainuke risk on gaasi hind seal, aga kuna külma laine lööb vägevalt sisse uuel nädalal Albertas ja paljudes osariikides juba on, ootan järgmine 2 nädala jooksul +20% hüpet.

    Tehniliselt tundub 4 joon pidavat ja ka teine puude olnud, samas võib ka veel 3,75 ära käia, aga ise läksin nii call kui aktsiatega sisse vaadates lubatavat ilma ja fundamentaaset poolt. Analüütikute siht ka seal 8 juures.

  • Täna käis AAV ära 3.63 peal. Ootan homse päeva veel ära, kui langeb siis sisenen.
  • Raits
    Täna käis AAV ära 3.63 peal. Ootan homse päeva veel ära, kui langeb siis sisenen.


    Nagu karta ka oli, tuli 52 nädala madalamat katsuma tagasi ja isegi purustas päeva siseselt.

    Kuna aktsiat juba on (hetkel kenas miinuses), siis sai hunnik call -e hetk tagasi võetud maisse ja augusti. 4@ hind 0,35.
  • https://finance.yahoo.com/quote/AAV.TO/news/

    https://finance.yahoo.com/quote/AAV/news/


    Neil ainult kursi vahe ?
  • Jah, ise oman usd oma.

    Tänase suurepärase languse tingis CNBC uudis, et Kanada ametnikud suht kindlad, et NAFTA kokkulepe lõpetatakse.
    Samas ütlesin:" two countries would continue, HOWEVER"

    Lootust on ehk põrkeks : https://finviz.com/quote.ashx?t=aav

    Muidu tehniliselt alles põhja loomine peaks hakkama, aktsia on juba ülemüüdud tasemel. Samas, kui matuse meeleolu jätkub, võib rahulikult parim ostu koht olla 3,55 peal. Nagu ikka, sisenen veidi liiga vara, aga minu idee on olla sees enne gaasi loa tulemusi,mis eeldan, et peaks head olema ja laeva ümber pöörama. Kes viitsis slaide vaadata, siis 9 kuuga on firma tulu kasvanud 80%, hetkel muidugi see gaasi hinna mure jätkub (2 kandis, aga viimased paar päeva tõusnud), aga vähemalt Q4 tulemustes on üle 50% gaasi hinnast fixitud 3,30 peal.(oma hind oli seal 1 kandis) Lisaks tundub, et yahoo ootus ka liiga madal aastaks 2018, et tulu kasvab 6%, samas kui firma ennustab 15%. Analüütikute madalat ootust näeb sellest, et firma viimased 3 kvartalit tugevalt positiivselt üllatunud : 200%, 33%,100%.
  • Visahing, milline gaasi hind see 2 kandis on?
  • Ise oman CAD oma, kuna swedist USD varianti ei löönud ette. Sisenesin 5CAD pealt ehk siis 3,3 euri pealt. Eks näis mis saab, kui langus jätkub, ostan vb juurde.
  • pahurik
    Visahing, milline gaasi hind see 2 kandis on?


    Aeco

    http://www.oilsandsmagazine.com/energy-statistics/oil-and-gas-prices#dailyNatGasUSD

    Mäng käib selle järgi. Kes süveneda tahab teemasse: https://drive.google.com/file/d/1OfeG6ElplYvzVkyCmCEmk5aRK8zlLYdW/view?usp=sharing
  • Mäng käib sul selle järgi: November

    Miks mitte selle järgi: Detsember

    Mingi loogika järgi peaks pädema hilisem presekas, aga mingi loogika järgi pädeb hoopis roosilisem. Imelik küll, miks?
  • ymeramees
    Mäng käib sul selle järgi: November

    Miks mitte selle järgi: Detsember

    Mingi loogika järgi peaks pädema hilisem presekas, aga mingi loogika järgi pädeb hoopis roosilisem. Imelik küll, miks?


    Ega seal suurt vahet pole, kuna ma hakkasin uuringut tegema novembrist, siis igapäevaselt ei jälgi kodukat. Põhiline on suund, kuhu liigutakse ja kvartali tulemused. SA oli siis üks hea jutt, kui hind oli seal 7 peal ja uurija ütles, et muidu ok firma, aga veidi liiga pos. nägemus ja ning tema arvutustel oli õiglane väärtus 5,8 kanadalast.
  • @martk

    JCP oli good call, 2.95$ 13.11, mil sellest kirjutasid ja viimase nädalaga on end käima tõmmanud - 3.97$ täna. :)
  • Kas keegi aitab mõista,ei oska ise neid lugeda, kas tegemist ostu või müügiga:

    https://www.sec.gov/Archives/edgar/data/80255/000008025518000023/0000080255-18-000023.txt

    Täidetud 10.01.2018
  • Birch
    @martk
    JCP oli good call, 2.95$ 13.11, mil sellest kirjutasid ja viimase nädalaga on end käima tõmmanud - 3.97$ täna. :)

    Väike kommentaar siis praegu JCP kohta.
    Hetkel arvan, et hüppab loetud nädalate jooksul julgelt üle 200 päeva libiseva ehk sinna 5-6 dollari piirkonda, seejärel korrektsioon võib-olla 1-2 dollarit ja kuskile sinna 200 päeva libiseva peale toetust otsima.
    Aktsias peaks tekkima pulliturg. Pulliturul ostame korrektsioone. Korrektsioonide ostmiseks tasub aega varuda, sest paar kuud kestev korrektsioon/konsolideerumine on tavaline nähtus. Samas ei pruugi pullidele seda ostukohta tullagi, sest juba eelnev 12-kuuline langus käis üsna sirgjoones.
    Minul on baaspositsioon soetatud. Kui korrektsioon peaks toimuma, siis kaalun, kas lisada.

    J.C. Penney (JCP)
    Väga spekulatiivne idee. Kuid kuna aktsia on niivõrd sügavale mutta tambitud, siis positiivset stsenaariumit hinnas sees ei ole. See aktsia ei peagi väga palju üllatusi pakkuma, et aktsia hind mitmekordistuks.
    - lühikeste osakaal 46 %
    - üks USA suurimaid jaekaubanduskette
    - pankrotist on veel asi kaugel
    - üks suurimaid võitjaid kui Sears (SHLD) peaks pankroti minema. Kuna mõlemas ketis käib pigem hinnatundlikum rahvas ning kaupluste asukohad on sageli lähestikku. Esialgu võib karta, et Sears hakkab inventuuri kiirmüügi hinnaga likvideerima, kuid pikas perspektiivis oleks JCP suur võitja.
    - e-kaubanduse tähtsusest on aru saadud ja sellega tegeletakse.
    - uus finantsjuht, kes loodetavasti hakkab koostama selliseid prognoose, mida ettevõte suudab ületada.
    - USA värske maksureform ja miinimumpalga tõus jätab tarbijale rohkem raha kätte
    - aktsia käitub tugevalt ja otsib põhjusi ülespoole liikumisteks
    - USA majanduse makronäitajad on tugevad ja mina hetkel nurga taga ohte ei näe

    Ise olen sisenenud nii $5.50, $3,20 kui põhjast $2,50 tasemelt. 2018. aastal pean $7.50 taseme saavutamist tõenäoliseks. Novembris $2.50 taseme juures tehti nii ilus põhi, et usun, et sellest madalale tasemele meil asja ei ole. Kellele idee meeldib, siis tasub siseneda allpool $4,00 taset (kus aktsia praegu kaupleb). Hiljem ei pruugi riski-tulu suhe enam nii hea olla. Mitte mingil juhul üle viie protsendi portfellist.
    Väljumine $7+ tasemelt.

    Lisainfot leiab:
    seekingalpha.com/symbol/JCP
  • Mul oli sell 4.75 peal, peab siis natuke positiivsemalt suhtuma.
  • Suurema osa sellest tekstist kirjutasin sel esmaspäeval. Kahjuks on turg väga kiiresti liikuma hakanud ja pean selle postituse varem kokku võtma.
    Osadest hinnasihtidest on turg juba läbi põrutamas ja ei tea, kas tekibki võimalust Dillards-i ja Macy-it soovitatud tasemelt soetada. Vähemalt ma annan suuna kätte kust väärtust otsida. Kui allpool toodud nimekirjast veel mingitesse aktsiatesse sisenen, siis annan sellest teada. Hetkel positsioonid JCP, M, DDS.

    USA retail sektor käitub pärast põhja tegemist suurepäraselt ja väärib rohkem tähelepanu.
    Sektori põhi tehti kaks kuud tagasi. Sektorist leiab veel kriminaalselt odavaid ettevõtteid kuid ralli režiim võib neid iga hetk nakatada. Retail sektorist leiab täna madalat riski ja kõrget tootlus samaaegselt. Oli see ju nii vihatud sektor, millele e-gigant Amazon pidi kindla peale 1:0 tegema. Pullikaka, ma ütlen!

    Dillards (DDS)

    Puhas väärtusinvesteerimine.
    - kinnisvara väärtus $200 aktsia kohta
    - agressiivne aktsiate tagasi ostmine
    - võla vähendamine
    - 52 % aktsiatest lühikeseks müüdud
    - David Einhorn omab positsiooni
    - Rekordiliselt külm talv USA-s ja loomulikult läheb üle pika aja talvekaupade müük hästi.
    - Aktsia käitub tugevalt. Karud peaksid olema ettevaatlikud, sest hoolimata "surm kaubanduskeskustele" hüsteeriast ei ole aktsia viimase kaheksa kuu jooksul suutnud uusi põhju teha.
    Juulis toimunud lühikeste pigistamine näitas ära, mis suunas suuremad riskid on. Paistab, et karud ei mõistnud seekord ridade vahelt lugeda, mida see liikumine tähendas (kui aktsia ei suuda pärast taolist liikumist uusi põhju teha, siis mõistlik karu pakib kiiresti asjad kokku. Mõistlik karu jälgib ka sektori teiste aktsiate käitumist).
    Ma väidan seda, et see aktsia plahvatab sel aastal $85 tasemest läbi.
    Kõik märgid näitavad, et aktsial on suuri raskusi $50 tasemeni vajumisega. Allapoole risk on nii fundamentaalses kui tehnilises mõttes piiratud.
    Maksureformi tulemusena alaneb USA tulumaks 35-protsendilt 21-le. Ootused on juba nii madalad, et järgmiste kvartalite tulemused pakuvad positiivse üllatuse - no brainer.
    Väga õige sektor, kus 2018. aastal viibida.

    Ise olen DDS-is sees 4. jaanuarist $58.50 tasemelt. Üle $60 ma selle eest ei maksaks, sest hetkel USA jaekaubandussektoris terve rida paremat tõusupotentsiaali pakkuvaid võimalusi. Soovitan idee järgijatel positsioon soetada $55-60 piirkonnast. Mida madalamalt õnnestub kätte saada seda parem. Üks viis kuidas seda teha on soetada positsioon mitmes osas ja jätta turule limiitorderid - järsku täidetakse mõne kiire liikumise poolt ära.
    Väljumine $85+ tasemelt, likvideerida kui mitte kõik, siis vähemalt pool positsioonist. Oodatav tootlus +50% aasta baasil.


    Macy's (M)

    - atraktiivne valuatsioon, P/E 10
    - väga rasvane 6-protsendine dividend. Dividend ei ole ohus. Pigem tõuseb kui langeb.
    - krediidireiting võib tänu võlataseme vähenemisele alaneda.
    - väärtuslik kinnisvaraportfell
    - Macy's on üks suurimaid kette ja võidab nõrgemate tegijate pankrotist. Neid nõrgemaid on sel ja eelmistel aastatel lugematul arvul pankroti läinud. Samuti on 2017. aastal tegeletud üle sektori kõvasti kaalujälgimisega - on suletud rohkem kui 8000 kauplust. Kõhnumine viimastel aastatel on meie tuleviku edu väetis.
    - Macy's Bluemercury ilutoodete brand avab uusi poode ja näitab kõva kasvu.
    - loomulikult loodame, et Macy's suudab oma äri positiivses suunas ümber pöörata
    - Macy's on e-kaubanduse arendamise tõsiselt käsile võtnud.
    - lühikeste osakaal 20 %

    Oodatav tootlus 50-80 protsenti. Väljumine $40+ tasemelt. Kui tõus juhtub kiiresti (6 kuud), siis likvideerida vähemalt pool positsioonist. Hiljem võib tekkida võimalus madalamalt tasemelt uuesti siseneda.
    Usun, et Macy's on pikaajaliselt hea investeering (4-5 aastat ja oleme taas $65 kandis), kuid kui pakub juba sel aastal üle ootuste head tootlust, siis väljuks ja paneks raha veel parematesse võimalustesse (kui neid tekib).
    Kellele Macy's samuti huvi pakub, siis atraktiivseks soetamise tasemeks peaksin $24 tasemest madalamat piirkonda.
    Ise olen soetanud $20, $22 ja $24 tasemelt. Olen valmis $22 tasemelt lisama.
    Kuskil seal $22-24 vahemikus ilmselt asub toetus enne kui minnakse kõrgemaid tippe vallutama.

    Aktsiad, mida veel ei ole soetanud, kuid näpp on päästikul:

    Gamestop Corp. (GME)

    - valuatsioon, tagasivaatav P/E 5,6, dividenditootlus 7,8 %.
    - kõrge lühikeste osakaal 37 %
    - aktsia käitub hästi, aktsial viimased kaks aastat raskusi uute põhjade tegemisega. Siin on täitsa hea ralli materjal.
    - eeldan, et sel aastal aktsia plahvatab $30 tasemeni. Kahe aasta pärast näeme $40.
    - allapoole ruum valuatsiooni ja sektoris võimust võtva positiivsema sentimendi tõttu piiratud. Arvan, et $16 jääbki põhjaks.

    Big 5 Sporting Goods Corporation (BGFV)

    - valuatsioon, tagasivaatav P/E 6, dividenditootlus 9 %
    - lühikeste osakaal ülikõrge 56 %

    Guess (GES)
    - usun, et aktsia tegi $9 juures pikaajalise põhja. 2017. aasta põhjadest +100% ralli. Aktsia võiks nüüd mõnda aega konsolideeruda. Umbes $14 juures oleks valmis sisenema. Ehk esialgu peab ootama.
    - lühikeste osakaal 17 %

    L Brands (LB)
    - valuatsioon atraktiivne
    - massiivne ralli $35 juurest. Ja nüüd korralik korrektsioon otsa. Ralli näitas, mis suunas suuremad riskid asuvad. Ootan kuni tolm settib ja/või vaatan olukorra uuesti üle, kui aktsia peaks sattuma taas $35 kanti.

    Signet Jewelers (SIG)
    - valuatsioon atraktiivne, tagasivaatav P/E 9, dividenditootlus 2 %
    - lühikeste osakaal 22 %
    - tundub, et käib põhja ladumine. Ootan veenvaid märke, et põhi on kindlalt seljataha jäetud.

    Buckle Inc. (BKE)
    - pärast nii teravat liikumist on ilmselge, et karuturu päevad loetud
    - lühikeste osakaal 30 %

    Jälgimisnimekirjas on veel aktsiad, mis on kõvasti tappa saanud või suure lühikeste osakaaluga. Tõusval turul on see plahvatusohtlik kokteil.
    Kui soetan siis annan teada.

    BOOT - 37 %
    BKE - 30 %
    ANF - 22 %
    DSW - 18 %
    TLRD - 18 %
    FINL - 18 %
    JWN - 16 %
    RL - 15 %
    FRAN - 14 %
    EXPR - 13 %
    GCO - 12 %
    PIR - 12 %
    CHS - 11 %
    DKS - 10 %
    FL
    ANF
    CATO
    KSS, KORS - kui peaks tekkima korralik korrektsioon
    UAA
    URBN

    Jim Crameriga olen seekord ühel meelel.
    https://www.cnbc.com/2018/01/09/cramer-lists-6-tailwinds-for-consumer-related-stocks.html

    "The consumer is alive and well and spending. The consumer wants value. The consumer wants reliability. And the consumer will pay for it," the "Mad Money" host said. "It almost feels like you can throw darts at the stocks of the consumer companies ... and end up with a winner."

    3. Taxes

    "Their budgets for buybacks and dividends were all based on the old tax code, so those dividends and buybacks are about to get bigger," he said.

    5. E-commerce
    Companies are finally starting to mobilize, digitize and push back against e-commerce giants like Amazon, improving their customer experiences and sparking buy-online-pick-up-in-store initiatives, Cramer said.

    "They got wise," he said. "They're competing on a more level playing field, meaning Amazon is no longer the retail Death Star."

    Final Thoughts

    "Here's the bottom line, at least from the ICR conference as I see it: don't get in front of the consumer freight train," Cramer said. "It's coming full speed ahead, and it's better to get on the locomotive than get run over by one."

    Lihtsalt valuatsiooni pärast ei ole mul kombeks siseneda. Ei ole aega kakskümmend või kaks aastat oodata millal ma oma raha tagasi saan. Idee peab ideaalis kohe tööle hakkama.
    Peab olema miski, mis näitab, et turg on põhjad teinud ja valmis suunda muutma. Et ei ole väärtuslõksu. Antud juhul on aktsiate käitumine näidanud, et karud enam ei jaksa ja pullid võtavad järjest erinevates aktsiates juhtimise üle.
    Tõsi, osad aktsiad siiski veel tegelevad põhjade ladumise või uute põhjadega ja neist tasub positiivsete märkide ilmnemiseni eemale hoida. Kuid juba varsti võivad pakkuda suurepäraseid võimalusi.
    Sektori indeksiaktsia XRT on põhjad teinud ja liigub nüüd kõigi aegade tippude suunas. Kahjuks XRT liiga laiapõhjaline ja sisaldab ka optimistlikult hinnatud ettevõtteid (isegi Amazon-i).
    Karuturu lõpu märgid. Olulistes üksikaktsiates - ANF, M, KR - suure käibega ja reibas ostmine või lihtsalt on osad aktsiad - KSS, KORS, BKE, BOOT, KR, TGT hakanud tegema kõrgemaid tippe või on aktsias leidnud aset võimsad ligi +100% liikumised (FINL, EXPR jne).
  • Mis prognoosid selle BGFV jaoks, praegu tundub aktsia suht põhja ligidal olevat. On käinud see aastaka 15 doltsi peal...
  • hai007, hetkel tundub, et BGFV kukkuv nuga ja tahab uued põhjad teha. Positiivsete märkide ilmnemiseni hoian eemale. Kukkuvaid nuge ei ole mõtet püüda.
  • BGFV ei pea enam tulemusi ootama, et aru saada, miks seal nii palju lühikesi sees ja hind kukub.
    8.01.2018 firma edastanud Q4 kohta filing 8-K

    BIG 5 SPORTING GOODS CORPORATION ANNOUNCES FISCAL 2017 FOURTH QUARTER AND FULL YEAR SALES RESULTS AND UPDATE OF EARNINGS GUIDANCE

    EL SEGUNDO, Calif., January 8, 2018 — Big 5 Sporting Goods Corporation (NASDAQ: BGFV) (the “Company”), a leading sporting goods retailer, today reported sales results for the fiscal 2017 fourth quarter and full year ended December 31, 2017.

    For the fiscal 2017 fourth quarter, net sales were $243.2 million compared to net sales of $266.3 million for the fourth quarter of fiscal 2016. Same store sales decreased 9.4% for the fourth quarter of fiscal 2017 compared to a 3.1% increase in same store sales for the fourth quarter of fiscal 2016. Following same store sales declines in the low mid-single-digit range for the October period and the low single-digit range for the November period, which included positive same store sales over the Black Friday weekend, same store sales declined in the low double-digit range in December as extraordinarily dry and warm weather conditions in most of the Company’s major markets had a significant negative effect on sales of cold weather and snow-related products. During the quarter, same store sales in the Company’s apparel category decreased in the low double-digit range, same store sales in the hardgoods category decreased in the high single-digit range and same store sales in the footwear category decreased in the mid-single-digit range.

    The Company’s merchandise margins decreased approximately 130 basis points for the fourth quarter of fiscal 2017 from the fourth quarter of fiscal 2016, when merchandise margins increased 68 basis points over the prior year. The decline in merchandise margins primarily reflected the sales mix shift away from higher margin winter product categories, promotional efforts to drive traffic and sales and comping against favorable opportunistic buys during the prior year period.

    For the fiscal 2017 full year, net sales decreased to $1.01 billion from $1.02 billion in fiscal 2016. Same store sales decreased 1.2% for the fiscal 2017 full year. The Company’s merchandise margins increased approximately 45 basis points for the fiscal 2017 full year compared to fiscal 2016.
  • Visahing
    Minu soovitus ja panus see aasta nii investeerimiseks kui kauplemiseks on AAV.Fundamentaalselt firmal kõvad kasvu plaanid, hind hetkel ka väga odav 4,05. Ainuke risk on gaasi hind seal, aga kuna külma laine lööb vägevalt sisse uuel nädalal Albertas ja paljudes osariikides juba on, ootan järgmine 2 nädala jooksul +20% hüpet.

    Tehniliselt tundub 4 joon pidavat ja ka teine puude olnud, samas võib ka veel 3,75 ära käia, aga ise läksin nii call kui aktsiatega sisse vaadates lubatavat ilma ja fundamentaaset poolt. Analüütikute siht ka seal 8 juures.



    Ja külm saabus ning tiris gaasi ladu vägevalt alla:

    http://www.naturalgasintel.com/articles/113035-natural-gas-storage-doozy-shatters-record-sparks-futures-surge-cash-rising-ahead-of-cold
  • hai007
    Ise oman CAD oma, kuna swedist USD varianti ei löönud ette. Sisenesin 5CAD pealt ehk siis 3,3 euri pealt. Eks näis mis saab, kui langus jätkub, ostan vb juurde.


    Asi läheb aina paremaks ja kui see paanika veel vaba kaubanduse ümber lõppeb, peaks hind usa omas sinna 5,50 peale lendama.

    10.01.2018 aeco gaasi hind 2.21 ja 11.01.2018 on 2,98dollarit üleval 25%.

    Kahjuks mul pole reaalaja hinna infot, aga 11.01 kuni 12.01 peaks ka kõva hüpe olema.

  • Turud avatud. Alustab 4,63 CAD pealt ja 3.70 USD pealt. Ehk oskab öelda miks swedis USD varianti ei näidanud ?
  • Gamestop Corp. (GME)

    - valuatsioon, tagasivaatav P/E 5,6, dividenditootlus 7,8 %.
    - kõrge lühikeste osakaal 37 %
    - aktsia käitub hästi, aktsial viimased kaks aastat raskusi uute põhjade tegemisega. Siin on täitsa hea ralli materjal.
    - eeldan, et sel aastal aktsia plahvatab $30 tasemeni. Kahe aasta pärast näeme $40.
    - allapoole ruum valuatsiooni ja sektoris võimust võtva positiivsema sentimendi tõttu piiratud. Arvan, et $16 jääbki põhjaks.

    Soetasin täna esimese osa GME positsioonist tasemelt $18.20.
    Novembris tehti väga ilus põhi ja ostjad tulid suure käibega sisse (nagu paljudes teisteski jaekaubanduse aktsiates)
    Panustan helgemale tulevikule. Paranev sentiment tõstab kõiki paate. Indeksiaktsia RTH paneb hullu ja teine indeksiaktsia XRT varsti kõigi aegade tippudes.
    See kõik käivitab rotatsiooni sektorite vahel. Raha otsib tootlust. Mida rohkem turg tõuseb seda rohkem tahetakse sellest osa saada.
  • 12.01.2018

    Signet Jewelers (SIG)
    - valuatsioon atraktiivne, tagasivaatav P/E 9, dividenditootlus 2 %, dividendi väljamakse määr ainult 15 %
    - lühikeste osakaal 22 %
    - tundub, et käib põhja ladumine. Ootan veenvaid märke, et põhi on kindlalt seljataha jäetud.

    Soetasin esimese osa positsioonist $57 juurest.
    Väärtust on siin maa ja ilm. Turg on liiga pessimistlik.
    Kuna jaemüüjate aktsiad on taas kuumaks läinud, siis leitakse ka see iludus ükskord ülesse.
    $50 tasemest allapoole ruumi ei näe. Kui peaks liiga kiiresti, näiteks aasta jooksul $90-100 piirkonda jõudma, siis kaalun kas positsioonist väljuda või vähendada. Usun, et seda aktsiat kannatab ka pikaajalise investeeringuna portfelli jätta.

    Lisainfo:
    https://seekingalpha.com/symbol/SIG
  • martk
    12.01.2018

    Signet Jewelers (SIG)
    - valuatsioon atraktiivne, tagasivaatav P/E 9, dividenditootlus 2 %, dividendi väljamakse määr ainult 15 %
    - lühikeste osakaal 22 %
    - tundub, et käib põhja ladumine. Ootan veenvaid märke, et põhi on kindlalt seljataha jäetud.

    Soetasin esimese osa positsioonist $57 juurest.
    Väärtust on siin maa ja ilm. Turg on liiga pessimistlik.
    Kuna jaemüüjate aktsiad on taas kuumaks läinud, siis leitakse ka see iludus ükskord ülesse.
    $50 tasemest allapoole ruumi ei näe. Kui peaks liiga kiiresti, näiteks aasta jooksul $90-100 piirkonda jõudma, siis kaalun kas positsioonist väljuda või vähendada. Usun, et seda aktsiat kannatab ka pikaajalise investeeringuna portfelli jätta.

    Lisainfo:
    https://seekingalpha.com/symbol/SIG


    Kui saladus pole, kust sa neid ideid kangutad, paned otsingu asju, mis extra pähe saanud või alla trend?
  • flake
    Kanada kanepisektor. Viimase nädalaga on kogu teema Cali legaliseerimise valguses kõva boosti saanud, ning Kanadas endas on üleriiklik legaliseerimine veel viimase senatihääletuse taga ja kui see ka läbi läheb, siis peaks 1. juulist kogu kanadas kanepi ost, müük ja omamine riiklikult reguleeritud ning legaalne.
    Hinnatakse et tegemist on ca 25mld CAD väärt sektoriga.

    Ise olen alates aprillist sees HMMJ nimelises ETFis, mis suuremad tegijad kokku koondab. Kes üksikaktsiaid jahib, siis Canopy Growth International, Aurora Cannabis ja mõned veel oleks minu soovitus.


    Kuidas ta siis nüüd nii hea soovitusena from $14 to $10 kohe nädalaga katki kukub? Oskad sa öelda? Oskad sa vastutada?

  • Visahing


    Kui saladus pole, kust sa neid ideid kangutad, paned otsingu asju, mis extra pähe saanud või alla trend?



    If You Want To Make Money, Go To Scary Places.


  • harley
    Visahing


    Kui saladus pole, kust sa neid ideid kangutad, paned otsingu asju, mis extra pähe saanud või alla trend?



    If You Want To Make Money, Go To Scary Places.




    Muidugi, ühine ISIS-ega näiteks.
  • Kuna ise olen ka mõnda ideed saanud just otsides asju filtriga kanal alla ja siis lahknevus nagu oli soovitus DDR , AAV ja TOO olid pigem väärtuse otsingud (kuna TNK sees pikemalt, siis ka teiste tütarde tegevusega kursis). TEVA aga sai samamoodi pähe, kui novo nordisk, mingi mõttetu asja eest ja ka juba taastub. Kuna üks tark on öelnud, et langus hakkab suure tõenäosusega sp x500 siis, kui P/E 25 , hetkel seal 22 kandis, seega kuna tuline aasta ees, soovitaks ise pigem swinge (kuna tsükkel on üleval) ehk korja oma 10,20,30% ära ja nagu elu. Sama plaan ka AAV, kus hetkel call -eon ca 50 tk ja aktsiat ca erinevates kohtades kokku 9000tk.
    Kuna reedel olid suured käibed ja tehtud on ka topelt põhi, Kanadas tehti 5 kordne ja gaasi hind endiselt tõuseb, lisan ka järgmise postiga ühe joonistuse sihist. (ma kombineerin funtamentaali hetke liikumiste suunaga ja tehnilise analüüsiga).


  • See lihtsalt näide,kuidas võib hinda prognoosida RSI lahknevuse põhjal, eestlased teada tuntud vingujad, selle asemel, et infot jagada. AAV joonistub ka nüüd lahknevus välja.


  • Ehk hinna siht võiks olla 5,50 ja tootlus 1-2 kuuga kokku 30-50%.

    Kui näerv vastu peab ja liiga vara rongilt maha ei hüppa.
  • ymeramees
    flake
    Kanada kanepisektor. Viimase nädalaga on kogu teema Cali legaliseerimise valguses kõva boosti saanud, ning Kanadas endas on üleriiklik legaliseerimine veel viimase senatihääletuse taga ja kui see ka läbi läheb, siis peaks 1. juulist kogu kanadas kanepi ost, müük ja omamine riiklikult reguleeritud ning legaalne.
    Hinnatakse et tegemist on ca 25mld CAD väärt sektoriga.

    Ise olen alates aprillist sees HMMJ nimelises ETFis, mis suuremad tegijad kokku koondab. Kes üksikaktsiaid jahib, siis Canopy Growth International, Aurora Cannabis ja mõned veel oleks minu soovitus.


    Kuidas ta siis nüüd nii hea soovitusena from $14 to $10 kohe nädalaga katki kukub? Oskad sa öelda? Oskad sa vastutada?




    Canada Seen as Safe Haven for Cannabis Investors as U.S. AG Launches Strike Against Industry
  • ivar867
    ymeramees
    flake
    Kanada kanepisektor. Viimase nädalaga on kogu teema Cali legaliseerimise valguses kõva boosti saanud, ning Kanadas endas on üleriiklik legaliseerimine veel viimase senatihääletuse taga ja kui see ka läbi läheb, siis peaks 1. juulist kogu kanadas kanepi ost, müük ja omamine riiklikult reguleeritud ning legaalne.
    Hinnatakse et tegemist on ca 25mld CAD väärt sektoriga.

    Ise olen alates aprillist sees HMMJ nimelises ETFis, mis suuremad tegijad kokku koondab. Kes üksikaktsiaid jahib, siis Canopy Growth International, Aurora Cannabis ja mõned veel oleks minu soovitus.


    Kuidas ta siis nüüd nii hea soovitusena from $14 to $10 kohe nädalaga katki kukub? Oskad sa öelda? Oskad sa vastutada?




    Canada Seen as Safe Haven for Cannabis Investors as U.S. AG Launches Strike Against Industry


    Kahtlemata on tegemist volatiivsete aktsiatega. Kui arvestada mingeid näitajaid, siis neid väga võrdlusesse panna ei ole mõtet, sest suht ebamõistlikud. Ehk siis - langusruumi oleks justkui veel palju. Aga ebamõistlikult tundus hinnastatud olevat ka siis kui 2 pealt ostsin. Praegu on ikka tugevalt investeeritud, osalusi ostetud ja raha bilanssi tõstetud.
    Näiteks THCX.V emiteeris 100 miljoni eest aktsiaid 4 dollariga tükk. Hetkel 3,80. Ehk kui praegu ostan, siis kui loll pidi see olema kes pani sisse 100 miljonit?
  • Ajalugu kipub ikka sinnakanti näitama, et aktsiad, mis sadu protsente lühikese ajaga teevad ja siis tipus mingi discounti pakkudes emiteerivad, tekitavad bagholdereid. THCX osas ei pruugi see nii olla, aga et see tark raha oleks, pole ka kindlust. Ühesõnaga, see ei ole näitaja.

    Mina mängisin palli selle mõttega, et 14 pealt soovitatud aktsia on nädalaga 10 väärt. Et järsku mõtleks üleöögi, enne kui soovitama hakata.
  • Tundub, et AAV hakkab põhjale taaskord hoopis lähenema
  • Tänasel turul raha teha see on nagu muinasjutt mis ei saagi otsa.
    Vips 100% tootlust ja kõigest kuuajaga. Ja üles poole ruumi oi oi kui palju :)
  • hai007
    Tundub, et AAV hakkab põhjale taaskord hoopis lähenema


    See hind loksub kaasa gaasi hinnaga ega arvesta, palju firmal hind fiksitud.
  • tartz
    Enam siis RSI pilli ei puhu?


    Ole mureta, ega siin pildil miskit muud valesti pole, kui see on päeva graafik, mis kõigub rohkem, võtad sama asja nädala oma, saad aru, kuhu koer on maetud. Minu siht on 1-2 kuud ja ega see üks päev alla üldist pilti muuda.
    Ülemüüdud on see aktsia nii või naa ja ei jää ka hüpe hinnas tulemata, kui MACD üle 0 ära veab.
  • Lubasin ,et kui AAV astub läbi 3.65 siis soetan aga täna juba 3.43 ja ikka mõtlen :)
  • AAV käib ikka väga madalal viimastel aegadel. Ise loodan ,et kunagi tõuseb ikka 8-9 doltsi peale ning CAD samuti 8-9
  • Eks kunagi ikka, mul pole soodsama hinna vastu midagi :)
    Näiteks AR oma investori päeval teatas, et tulu tuleb keskmisest prognoosist ülespoole.
    Gaas on endiselt kuum kaup, Kanadas on veidi see häda, et ülepakkumine, aga näiteks Hiinas varud nii otsas, et aetakse taas sütt ahju.

    Pöörde punkt pole enam minu arvates kaugel, hetkel 3 wave alla (1,5:2:1,25) ehk kui kolmas laine sama pikk, kui esimene, ei imestaks, kui enne pööret tehakse ka tänasest põhjast veel 25 senti alla ehk 3,10 võiks päris põhi olla, siis oleks 3 laine=1 laine. (elliot wave)
  • https://oilprice.com/Latest-Energy-News/World-News/TransCanada-Boasts-Long-Term-Commitments-For-Keystone-XL.html

    Samas oli ka uudis, et KMI peaks oma toru valmis saama heal juhul 2020 (lubade probleemid on olnud)

    Põhiline AAV jälgijatele

    Alberta’s government was instrumental in forging this support, by committing 50,000 bpd to the pipeline from some of the oil it receives as royalties instead of cash, which would also help oil producers in the province get a better price for their crude and opt for pipelines instead of rail, Alberta’s Prime Minister Rachel Notley said.

    Lisasin täna hinnalt 3,40 aktsiaid.
  • Soovitage algajale lühiajaliseks kauplemiseks aktsiat 2000 väärtuses, AAV ? JCP vist hilja. Eesti omadest mis tõusu võiks tuua? Müüsin just THCX maha pärast ilusat tõusu.
  • Gamestop ka hetkel tundub nagu peas tõusma?
  • ivar867
    Gamestop ka hetkel tundub nagu peas tõusma?


    Ei tea, nimi on selline kahtlane.

  • martk, jälgid retail sektorit, kas MGNT on ka radaril olnud?
  • Põhjenda, et ostad selle aktsia ja gameover rahadega v? Mõned kanepiaktsiad võiks tagasi osta ka THCX, Austraalia turg on veel tõusmata kanepi vallas

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon