Börsipäev 4. september - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 4. september

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Tere

    Euroopa turud alustasid kerge kasumivõtmisega, kuigi üldiselt on meeleolud positiivsed. optimism ei vaibu ka Eesti turul, vähemalt mitte enne 14. septembrit.

    Mitmed Euroopa turud saavutasid eile aasta tipu ning seega on tänane hommik kasumivõtmiseks sobiv. Täna otsustavad Euroopa ja Inglise Keskpangad oma intresside üle, kuigi muudatusotsust ei oodata on kauplemine enne otsust väikese käibega.

    Euroopa suurematest lennukompaniidest on tõusus Air France, reisijate arv kasvas augustis 4.2%, eriti tugev oli kasv Põhja- Ameerika liinidel.

    Autotootjate aktsiad on huviorbiidis, oodatakse augustikuu müüginumbreid.

    Hansapanga aktsia vastu on huvi endiselt kõrge ning aktsia on kõigi aegade kõrgpunktis 22.4 euro peal. Euroeufooria on mõjunud ka teistele põhinimekirja aktsiatele ning Talse indeks ründab 310 punkti piiri.
  • Hansapanga aktsia tõus on päevasiseselt muutunud languseks. Nõrganärvilised juba müüvad.
  • Mõned olulisemad teemad tänaseks päevaks:

    - Tulemüüride tootja Check Point Software (CHKP) sai eile suure ostusurve osaliseks. Turgudel liikus kuulujutt, et Symantec (SYMC) tahab firmat ära osta, kuid täna hommikul tuli päevavalgele ka tõusu tegelik põhjus. Merrill Lynch (1. kat maja) tõstis firma reitingu Osta peale varasema Neutraalse asemel. Tihti saavad suured riskifondid reitingumuutused teistest varem teada ning hakkavad müüma kui uudis ametlikult välja tuleb. (vt. tänane pealugu). Vaadates CHKP käitumist tehnilise külje pealt, täideti eile suur õhuvahe. Reegline tuleb pärast seda uus korrektsioon. Hoiaksin aktsiatel kindlasti silma peal. Vaevalt, et kohe müügisurve seda tabab, kuid päeva peale võib tipu tegemise märke ilmutada.

    - UBS Warburg (2. kat maja) tõstab täna kuuldavasti pooljuhtide (AMAT, NVLS, KLAC jt) reitingut.

    - AT&T (T) keeldus mäletatavasti eelmisel nädalal ennast $26 eest konkurendile Bellsouth (BLS) müümast. Viimased kaks päeva ei ole T ülejäänud turuga eriti kaasas käinud, kuid $22.5 taseme murdmine võib tekitada uue ostuhuvi. Tihedad stopid.

    - Office Depot (ODP) kukkus eile "mõnesendise võimaliku kasumihoiatuse" peale 8%. Need julged, kes eile õhtul toetuse juurest osta julgesid, said vähemalt osa palgast ka juba kätte. Naljakal kombel konkurent SPLS erilisi nõrkuse märke pole näidanud.

    - Täna õhtul on Inteli (INTC) kvartali vahearuanne. Sell the news?

    - Pfizer (PFE), maailma suurim farmaatsiafirma, kinnitas eile hilisõhtul oma 2004/2004 aasta prognoose.

    - Goldman tõstis Cisco (CSCO) reitingu Outperform peale varasema In-Line pealt. Tulejõudu pullidele. Ilmselt suuremat reitingumuutust on raskem välja mõelda. Goldmani peetakse tähtsaimaks majaks.

    - Biotehnoloogia vallas töötav Dendreon (DNDN) sai USA ravimiameti käest täna hommikul "Fast track" staatuse oma Provenge nimelise eesnäärme vähi ravimikandidaadile. Eelturul on aktsia ligemale 25% plussis. Fast track staatus tähendab, et ravimiamet vaatab ravimi kiirendatud korras üle. St. 12 kuu asemel 6 kuuga. Firma saab oma ravimi kiiremini turule. Tegemist on küll hea uudisega, kuid tihti reageerivad turuosalised sellistele uudistele lühiajaliselt üle. Kui te vaatate DNDN-i graafikut, siis näete, et kõigi varasemate uudiste puhul on aktsia kiired tõusud peatselt tagasi andnud.

    - initial jobless claims 413k vs. 393k consensus

    - nonfarm productivity +6.8% vs. +6.4% consensus 

    - Kogu selle positiivsuse juures on futuurid praktiliselt nullis. SP isegi miinuspoolel.
     

     

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon