Coca-Cola (KO) - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Coca-Cola (KO)

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Coca Cola on maailma tuntuim ja kalleim kaubamärk ja sellena ta tutvustamist ei vaja. Firma põhitegevus on mittealkohoolsete jookide ja siirupite tootmine ja turustamine.
    Ettevõtte alguseks loetakse aastat 1886. Kompanii peakorter asub Georgia osariigis Atlantas. Töötajate arv maailmas ulatub 37 000ni. Tuntumad joogid on: Coca-Cola, Mr. Pibb, Mello Yellow ja Minute Maid.
  • Paar mõtet Coca-Cola (KO) kohta:

    *** Teatavasti on aktsia üks Buffetti lemmikutest, tema investeerimisfirma Berkshire Hathaway on Coca-Cola suurim aktsionär 8%-ga. See 8% tähendab umbes 10 000 000 000 USD suurust rahasummat.

    *** Coca-Cola on omakorda väga suure osaga Berkshire portfellis, moodustades sellest 12.5%

    *** Coca-cola aktsia on mitmete negatiiivsete uudiste peale juuni algusest kukkunud 23%.

    *** Klassikaliste suhtarvude (P/E jt.) järgi KO kindlasti odav pole, kuid maailma suurimat brändi ongi üliraske fundamentaalselt hinnata, sest lisaks rahavoogudele omal suurt väärtust ka bränd. Kui suurt? 2%? 15%? 40%? Väga raske hinnata ning see teeb ka raskeks fundamentaalselt õiglase hinna määramise.

    *** 37 USD juures on mitme aasta põhi, seal võiks aktsia langus ka peatuda. Sealt juurest usun, et ka hea valik pikaajalisse portfelli.
  • - P/E järgi kauplevad Coca-Cola (KO) aktsiad viimase 10 aasta madalamate tasemete juures.


    - Price/book näitaja järgi kauplevad ka aktsiad viimase 10 aasta madalamate tasemte juures. Tänane näitaja 6.5x vs eelmine põhi 7/30/04 @ 7.4x.

    - Dividenditootlus on viimase 10 aasta tippude juures (2.5%). Eelmine tipp oli @ 2.7% 2003. aasta märtsis.

    - Firma sihib $32 miljardit rahavoogu põhitegevusest perioodil 2004-2008.

    - Coke on alati aktsiaid tagasi ostnud. Sellel aastal plaanitakse tagasi osta $2 miljardi väärtuses oma aktsiaid. See on vähemalt viimase 15 aasta suurim number.

    - Suurt kasvu oodatakse Hiinas ja Indiast.

    Coca-Cola (KO) omab 44% Ameerika karastusjookide turust. Suuruselt järgmine konkurent on Pepsico (PEP) 31%. Samas 80% firma kasumist tuleb rahvusvahelistelt turgudelt. Pärast 19. aprillil tehtud 52 nädala kõrgemat on aktsiad kukkunud 25-30%. Kukkumise taga turgude üldine nõrkus ning firma enda kasumihoiatus septembri alguses. Nimelt teatati, et plaanitud $1 EPS-i asemel teenitakse teisel poolaastal kokku 77-82 senti. Põhjusena oodatust nõrgem müük Euroopas. Samas oli 2003. aasta suvi Euroopas väga kuum, mis võis algselt tekitada liigset optimismi.

    Analüütikud hetkel valdavalt negatiivsed (kaks suurt maja langetasid oma reitinguid pärast kasumihoiatust).

    Ise usun, et KO liigub siit veel ca 10% jagu allapoole. $36 juures tundub huvitav.

  • Panin LHV Pro alla kogumiku huvitavaid analüüse KO teemal. Juhuks, kui kedagi huvitab.

    sB
  • Coca-Cola ostab aktsiaid tagasi:
    ATLANTA (AP) -- Coca-Cola Co., the world's No. 1 soft-drink maker, said Thursday it authorized a share repurchase program of up to 300 million shares, or 13 percent of shares outstanding.
    The program will begin Oct. 31, after the company's current plan expires.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon