Red Hat (RHAT) - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Red Hat (RHAT)

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Red Hat müüb ja arendab vaba lähtekoodiga tarkvara. Red Hat asutati 1994. aastal.Red Hat Linux on Linuxi äriversioon, mis on avalikkusele kättesaadava lähtekoodiga operatsioonisüsteem. Firma kodulehekülg www.redhat.com, on juhtivamaid vaba koodiga tarkvaraga seonduva info pakkuja. Linux ei ole suutnud trügida personaalarvutite tarkvaraturule, kuid on väga heas positsioonis serverite turul. Firma on ärimudeli üles ehitanud just suurte firmade nõustamisele.
  • Midagi on liikuma läinud - Red Hat on stabiilselt kasumisse jõudnud, ning investoritele see meeldib. Aktsia täna pea 20% kõrgemal.


    Linux software developer Red Hat (RHAT) posted one of Friday's biggest gains, rising $1.51, or 18 percent, to $9.91 in the wake of the company's better-than-expected earnings report. On Thursday, Red Hat posted earnings of $3.3 million, or 2 cents a share, on sales of almost $29 million, while analysts surveyed by Thomson First Call forecasted the company to earn 1 cent a share on sales of $21.2 million. Additionally, brokerage C.E. Unterberg Towbin raised its rating on Red Hat's stock.
  • Nii RHAT on aastaga liikunud kõrgemale tasemele - $13.24
    Millist liikumist võiks edasi prognoosida...
  • Red Hat on vahepeal jõudnud ka 28 dollari taseme murda, kuid firmale on kõrvale tekkimas arvestatavaid konkurente ning suuremaks ohuks on patendialased vaidlused. Samas Linux on ennast vähemalt serverites tõestanud ning kui suudetakse teha läbimurre tavakasutaja arvutisse, siis soovitaks akstiat osta. Praegu veel pole suudetud.
  • Viimase kahe nädala jooksul juba teise reitingu-kergitamise saanud Red Hat (RHAT) kauples hetk tagasi umbes 10% plussis. Täna hommikul tõstis Prudential firma reitingu "neutral weight"-ilt "overweight"-ile ning hinnasihiks seati $17. Analüütik Brent Thill'i sõnul on mured langevate müügihindade, juhtkonnamuutuste ja konkurentsi üle aktsiahinda sisse arvatud. Kuigi Novellist (NOVL) on kiiresti saanud arvestatav konkurent Linuxi maailmas, jääb RHAT siiski turvalise eduga liidriks. Thill'i sõnul ei ole lähima kuue kuu jooksul liidripositsiooni kahjustumist karta ning turuliidrid ei kaota oma konkuretnsieeliseid üleöö.

    Eelmise tugeva tõuke andsid aktsiale kahe nädala eest (15 nov) First Albany kommentaarid ja reitingu tõstmine "buy"-le. Vaatamata 2003. ja 2004. aasta augusti vahelisel perioodil 25% langenud keskmisele müügihinnale on käive kasvanud rangelt 230% võrra. Analüütik Mark Murphy arvates mõjub see soodsalt nii edasisele käibekasvule, marginaalide paranemisele kui rahavoogude genereerimisele.

     

  • Ohh, ma just sulgesin positsiooni kuna sellist +10% hüpet ei tule just sageli. Graafikult on näha ka ühe eelmise tõuke kulg ja hilisem tagasilangus madalamtele tasmetele. Mida teie prognoosite ?
  • Gary B. Smith realmoney.com`st on Red Hati osas samuti positiivne:

  • Isiklikult ootaksin RHAT 'i sellele murtud langustrendile lähemale enne ostmist. Enamjaolt käivad aktsiad peale suuna muutust veel vanat trendijoont teiselt poolt puutumas.
  • 01-Dec-04 08:25 ET In Play Red Hat: Nice Stock Movement, But Resolution Of Issues Unclear - Wachovia (RHAT) 14.48 : Wachovia out cautious on Red Hat noting the shares have benefited from a few upgrades on Wall Street in recent weeks. However, they would point out some unresolved issues, which we need to get past before getting more constructive at current levels. ASP decline continues. NOVL's Suse ASP's declined 26% from $470 to $346 last Q. Although RHAT has announced new products (storage and app server) to go on top of its core O/S, adoption of these new products has not been enough to counteract ASP decline of core O/S. Also, Sun's new subscription model and support for open systems, while not a direct threat for RHAT's offerings, could mitigate what has been RHAT's direct attack and market share gains within Sun's Solaris installed base for a long time. Sees valuation range of $13-15.50. Maintains Mkt Perform.

    see aitab Jimi nägemusele kaasa kindlasti.

    sB
  • Kas targemate arvates tänasel RHT (alla)liikumisel on osa ainult SUN kampaanial või on veel mõni hea põhjus, mida ma ei suuda leida?

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon