IBM (IBM) - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

IBM (IBM)

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • International Business Machines Corporation (IBM) peaülesandeks on IT-alaste lahenduste pakkumine oma klientidele. Firma pakutavate teenuste alla kuuluvad süsteemide haldamine ja loomine, tarkvara ja riistvaratoodete müük ning lisaks ka finantseerimine. Firma operatsiooniüksused on jaotatud järgnevalt Global Services; riistvara toodete segment jaguneb kolmeks: Systems Group, Personal Systems Group ja Technology Group;tarkvara segment; Global Financing ja investeeringute segment.
  • ibm + apple võimalus tekitab küll judinaid...
    suur, tärgeldatud kraega ja aeglane neelaks alla väikese, seksika ja dünaamilise. ei tea, kumb neist teise järgi muutuma peaks selle tulemusena?
  • muide, kas ibm ja tärgeldatud krae mitte ajalukku ei kuulu ja praegu tegemist omajagu dünaamilise ettevõttega pole?
  • IBM + Apple on puhas spekulatsioon.
    Isiklikult mulle meeldib, kuidas IBM väljub väiksema marginaaliga äridest, et tulusamatele keskenduda. Kõigepealt kõvakettaäri, mis on siiamaani väga heitlik, konkurentsitihe ja nigelate marginaalidega. Nüüd siis ka arvutitootmine, milles Dell kõiki pigistab.
  • ibmil on vist rohkem patente kui teistel kokku..
    samas ibmil meeletu r&d eelarve.
    jumaldan seda firmat!

    ibm ja applel on ses suhtes jumet,
    et ibm haldab tehnoloogiat ja apple consumereid.
    next sony?
  • teatud vihjeid annab ka edukas ibm+rational tehing.
  • tehvlon > teoreetiliselt, nad näevad selle kallal kõvasti vaeva. aga suundumine tootmiselt teenustele on suuresti jätnud siiski neile tärgeltatud kraed külge, pigem kaklevad nad high-end consultingus į la Accenturega, mitte mõne consumer-mängijaga.

    iPod-generation nad kohe kindlasti ole. ja see on õrn generatsioon, surud neile peale ühe kolmetähelise maatriksprinteri-ajastust märgi ja oled neist ilma.

    r&d ja patentide osas olen riq-ga nõus, müts maha. aga päris suur osa nende patente hakkab lendama alles siis, kui need turule toomiseks IBM märgi alt välja tuuakse (litsentseeritakse).

    muide, lausa kahju hakkab IBMi kohaliku tähtsusega kontoritest, kui arvutitootmine kaob. nt Eestis on neil paarkümmend inimest, kes kaste liigutavad, teenuseid pole praktiliselt ollagi. geograafiline katvus ja globaalne tuntus võivad paraja põntsu saada, kui selgub, et sama olukord on nt veel 100-st pisemas riigis peale meie...
  • Miskipärast arvan, et IBM müüb lihtsalt oma praegustele klientidele Lenovo kaste edasi. Võib-olla isegi oma brändi alt. Ka mulle meeldib, kuidas IBM väljub nõrga perspektiiviga äridest. Tüüpidel on selge pilk silme ees, mida tahetakse ja kuhu suundutakse.

    Mis puutub Apple üle võtmisesse, siis vanulikku ülevõtmist teha on üsna raske, kuna tegu on firmaga, mis on debt free ja omab päris suurt patakat vaba raha pangas.
    Ma ei usu ka, et Jobs sellise ülevõtmisega vabatahtlikult nõus oleks. Ainus variant, millesse ma praegu usun on see, et IBM võib teha mingi finantsinvesteeringu Apple-sse ja saab vastutasuks laiemapõhjalise koostöö firmaga (näiteks õigus kasutada OSX-i oma tööjaamade ja õhema otsa Power serverite peal). Pealegi on Apple praegu IBM-ile väga hea klient, müües suurema osa 970 protsessoritest.

    Peale kõige muu, on antud Theregisteri artikkel puhas spekulatsioon, mis ei põhine isegi mitte kuulukatel. Selliseid spekulatsioone on olnud palju (Apple-Sony; Apple-Sun; Apple-SGI; Apple-Disney jne., jne....).
    Mina isiklikult suhtun nendesse spekulatsioonidesse tugeva speksisega. Apple on liiga ohtlik firma ülevõtmiseks. Kui keegi mäletab, siis vormiliselt võttis Apple üle NeXT-i, kuid sisuliselt vormiti Apple NeXT-i inimeste poolt ümber nende kultuurile vastavaks. Võimuvahetus võttis aega pool aastat ja enne kui ta arugi sai oli Gil Amelio pukist läinud. Sama ähvardab iga teist ülevõtjat, kelle koridorides hakkaks ringi tuiskama karismaatiline visionäär Jobs, kelle kohalolekut on võimatu ignoreerida.
  • Kirjavigu nagu sigu. Sry. Skepsis, mitte speksis :-), Vaenulikku, mitte vanulikku ...
  • no näed siis - ära tehti. Lenovo maksab IBMile 1,25B cashis ja aktsiates ning võtab üle 0,5B võlgasid. Peale tehingut omab IBM 18,9%-i Lenovost ning viimasel on IBM-i nimega kaste välja anda õigus 5a jooksul. Lisaks sellele jätkab IBM nende teenindamist ja müüki äriklientidele.

    Ning nagu artiklis öeldud, tegemist suhteliselt "õnneliku abieluga", millega vähemalt esmapilgul võib täiesti nõustuda.

    Artikkel ise siin: http://newsobserver.com/news/story/1910748p-8253727c.html.

    B.
  • IBM teatas, et Lenovo saab IBMi brandi kasutada 5 aastat. Deali eets saab IBM 650 mln cashi ja 19% Lenovo aktsiatest.
  • Isiklikult arvan kah, et IBM müüb edaspidi vajadusel röömsalt neid Lenovo kaste, mis kannavad sildikest Think. Täpselt samamoodi, nagu IBM arvutites on praegu vist pea 100% Hitachi nime kandvad kõvakettad. Muide, kes ja kus neid IBM-i kaste praegu kokku paneb?
  • btw - kas keegi teab, palju IBM käibest/kasumist(kahjumist) just mahamüüdud PC üksusest tuli?

    B.
  • PC unit oli IBMi jaoks ebaoluline, kui ma ei eksi, siis ainult 2% kasumist, $1,2 mld käibe juures.

    IBM kaste toodavad praegu Taiwani ODMid.
    Notekad: Wistron ja Quanta.
    emaplaadid: ECS, MSI, Gigabyte, USI, Foxconn, Asustek.
    PCs: Foxconn, IIPC, Sanmina-SCI.
  • jyri, Sanmina (SANM) paneb. Mingi 15-30% selle firma käibest.

    Buhvet, mingi 1.5 mld rohelist raha aka mitte väga palju.

    sB
  • Et siis SANM peaks shortima nende IBM-i asjade peale? Või oleks juba ammu pidanud seda tegema juba?
  • turundusest arvan ma, et IBM'ist voiks saada isegi trendikaup.
    ala 80a botased jne. ja mis keelab tärgeldatud kraedel trendikaks muutuda?
  • Kiire arvutus, IBM arvutiäri genereeris ca 9 miljardit käivet ja müüdi 1.75 miljardi eest ehk price/sales suhe = 0.194. GTW P/S on praegu 0.69.
  • ibm pc uniti profit margin oli väga madal, u.1%, samas kui corporate teenustel on vastav näitaja üle 9%.
  • Samas, ise selles vallas tegutsejana näen üpris tihti suurkorporatsioonide leierkastimehi (noh need kes käivad power pointi slaide ette lugemas tülpind nägudega veini ootavale seltskonnale) ja peab ütlema, et IBMi skandinaavia ja eriti veel londoni kontori inimestest jäi täitsa mulje, et neil on olemas strateegia ja nägemus. Asi mida näiteks HP kohta kuidagi öelda ei saa, tõmbleb teine nagu jumal juhatab igas suunas. Kord on prioriteet SMB kord high-end lahendused kord e-business. Kanalistruktuur ka IBMil paremini paigas. Natu on kurb, et nad (IBM) ikkagi ei suutnud tekitada mingitki diferentseeritust laptopi ja desktopi vallas kuigi neil on head tooted ja ideed. Need on lihtsalt liiga keeruliselt laiale ringile dumbuseritele müümiseks.
  • riq, see näitab, kui väikesed on marginaalid antud tööstuses ning elama jäävad vähesed. Lisaks oodatakse Gateway'lt vist liiga palju, kui ta nii kõrgel kaupleb.
  • Stenp küsis (kustutasin uue algatatud teema):

    Tahtsin küsida mida arvate teie IBM aktsiatest. Kuna tegu on siiski 2aasta madalaima hinnaga ja paljud soovitavad kuid mis teie arvate?

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon