Börsipäev 10. sept - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 10. sept

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Mõned teemad tänaseks päevaks:

    - Texas Instruments (TXN) avaldas eile õhtul oma kvartali vahearuande. Firma tõstis kavrtali käibeprognoose $2.29-2.49 mld pealt $2.39-2.49 peale ning lisaks sellele EPS $0.06-0.10 pealt $0.07-0.09 peale. Ühesõnaga midagi ei muutunud. Kaubeldes 76x selle aasta ning 39 x järgmise aasta kasumit aktsia kohta ei saa firma endale eriti selliseid "absakaid" lubada. Esimese reaktsioonina TXN kukkus järelturul 25.32 dollari sulgumishinna pealt $24.50 juurde. Siiski rääkis firma, et äri läheb hästi ning analüütikud heldisid. Näiteks tõstab Morgan Stanley (1. kat maja) täna nii 2003 kui ka 2004. aasta kasumiprognoose. Tasub veel mainida, et Nokia (NOK) on TXN-i suurim üksik klient.

    - RF Micro (RFMD) kukkus eile järelturul koos Texasega (TXN) 10.12 tasemele. Täna hommikul ollakse juba 10.05 juures.

    - Xoma (XOMA), mida ka mitmed LHV kliendid armastavad kaubelda on täna 20% kõrgemal. Nimelt soovitas FDA komisjon, et firma ning Genentechi (DNA) poolt arendatud reumaatilise artriidi ravim Raptiva võiks saada müügiloa. Protein Labs (PDLI) peaks saama 3% suuruse litsentsitasu käibe pealt, mis võib olla $750-1 mld. Siiani pole PDLI erilist tõusuhuvi üles näidanud. Huvitav, kas turu avanedes tulevad ka ostjad?

    - Kristjani kauplemisidee LHV Pro all, Friedman, Billings Ramsey (FBR) murdis küll vastupanust läbi, kuid on nüüd kahaneva käibega veidi tagasi kukkunud. See võib olla soodne ostukoht. Vaatasin firmat nii poole silmaga ka fund. poole pealt. Tundub teine vähemalt P/E järgi sektori keskmistest madalamal kauplevat. 10x järgmise aasta kasumit aktsia kohta on oluliselt madalam kui muudel investeerimispankadel. Goldman kaupleb ligemale 20x. Lehman (LEH) 13-14x. Muidu tundub sellise väikese, kuid tõusva tähena investeerimismaailmas. Viimane suur tõus on tõenäoliselt tingitud spekulatsioonidest, et firma ostetakse mõne suurema konkurendi poolt ära. $17 tase on hea koht, kuhu panna STOP. Võibolla isegi veidi madalamale, avestades, et $17 võib olla natuke üleasustatud tase.

    Pikemat graafikut vaadates tuleb välja, et FBR on just 4 aasta tippude juures:

    - Smith Barney (1. kat maja) tõstis ka LHV klientidele tuttava Sonus Networksi (SONS) hinnasihi $11 peale varasema $9 juurest. Analüütikute sõnul on firma ületanud ootusi igas mõttes. Shorts, watch out! Aktsia eelturul 8% plussis.

    - 3Com (COMS) teatas, et viib kogu oma tootmise üle EMS-de kätte. Flextronics (FLEX) ning Jabil (JBL) hakkavad firma eest võrguseadmeid kokku panema. Eesmärgiks kulude kokkuhoid. Niisiis muutub 3Com vaid arendusega tegelevaks võrguseadmete tootjaks. Suurem rõhk arendusele võib pikemas perspektiivis olla just see, mis firma tagasi soosingusse viib.


    Futuurid: Nasdaq -0.8%, SP -0.3%


    sB

  • RF Micro (RFMD) - easy money. Nüüd vast tasub juba katta



  • Friedman Billings Ramsey (FBR) avanes kõvasti alla ja rikkus ilusa kompositsiooni ära.

    sB
  • FBR maksab korralike dividende 1,36 $ aastas, :)
  • NOK, MOT, ERICY karud, kuidas läheb?
  • Farmaatsiasektor esindatuna Pharmaceutical HOLDRs (PPH)-ga tundub kuidagi..yleostetuna. Lyhiajaliselt, loomulikult.

    Samal ajal Wal-Mart (WMT) ning sellega koos kogu jaemyygi sektor on p6rkamas:



    sB

  • Ootasin kukkumist mõned päevad varem ja müüsin aktsiad maha, RFMD pani mind seda kahetsema, kuid praegu olen rahul.
  • ma arvan, et nokiale tehakse praegu juba liiga, varsti on aeg aktsiat osta.
  • NOK-i voib vist juba praegu osta - peale avanemist pole seda allapoole suruda suudetud, samas kui kogu turg jatkab kukkumist.
  • Homme on 11.september, paanitsejad kardavad selle "tähistamist" terroristide poolt. Saabuv reede aga on optsioonireede. Kas hinnad korrigeeruvad tasemele, millele on kõige rohkem optsioone ostetud?
  • Osama lint 11. sept. eelohtul on piisav pohjus hirmu kulvamiseks Wall Streetil, usun, et tana saab enamikku aktsiatest odavamalt kui 12. sept. hommikul.
    Spunk laks just pikaks NOK-s.
  • Spunk, võtsin eeskuju, läksin ka Nokias pikakaks! :)
  • kahju et ei jõudnud teid enne hoiatada:) läksin ka ise NOK-is mõni tund tagasi pikaks.
  • Paigalpüsimine on hea küll, kuid rohelist tahaks näha.

    Kas te FIMi analüüsi lugesite Börsipäev Helsingis rubiigis? Ei? Seda ma arvasin :)
    Seal oli hea point välja toodud, et dollari tugevus ei kajastu kohe ettevõtte tulemustes vaid tuleb viivega, see tähendab, et viimase aja dollari tugevus peaks kajastuma alles neljandas kvartalis.

    TriQuint Semi raises guidance
    Co raises Q3 rev/EPS guidance to $75-$77 mln/($0.06)-($0.08), vs previous guidance of $70-$74 mln/($0.08)-($0.11) given on July 24. Co also says Q4 rev will be at the high end of the range of $72-$76 mln.

    Nokia on suur klient. Sama on teatanud mitmed Nokia alltöövõtjad.

    Tegelt tekib küsimus, et mis toimub?
    Nokia marginaalid paranevad (21%->ca23%), samas ASP langeb. Alguses arvasin, et Nokia pigistab alltöövõtjaid, kuid viimased tõstavad usinalt kasumi ja käibeprognoose.
  • FIM-st niipalju, et möödunud aastal uurisin METSO-t ning siis oli aktsia natuke alla raamatupidamisliku väärtuse. Ostsin. Kohe alandas FIM reitingut "hoia" pealt "müü" peale ja aktsia langes natuke. Ootasin kuu aega ja müüsin väikse kahjumiga maha. Peale seda sai Metso Hiinast tellimuse ja aktsia tõusis rohkem kui EUR aktsia kohta. Loss üle 1000EUR-i!
    Nokia kohta olevat Seppo Saarinen öelnud: "Pagana heafirma, aga pagana halb aktsia portfellis hoida".
    NOKIA pullid - passige ERICY, MOT ja SI uudistele peale, mats võib igast suunast tulla, ka Koreast.
  • Eimo teatas ülikehva teise poolaasta väljavaate, aktsia oli 20% all@0,8x€, mitmed analüütikud alandasid soovitusi, FIM soovitas osta. Eimo müüdi maha 1,04€ eest.
    Positiivseid näiteid oleks veel, kuid ma ei saa hetkel fakte täpsustada, kuna mu nett tõrgub.

    Analüütikute puhul ei saa soovitusi järgida 100% täpsusega (ennustamine on üks tänamatu töö), kuid ajapikku kujunevad välja analüütikud, kes saavad keskmisest täpsemalt pihta.
    On keegi kusagil näinud uurimust, kuidas analüütikute soovitused läinud on?

    Praeguse Nokia olukorra juures meeldib mulle veel see, et analüütikud mätsivad Nokiat üheskoos. Kas see mitte Buffeti raamatus polnud lugu lemmingitest?

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon