Börsipäev 11. september - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 11. september

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Tere,
    täna on traagilise 2001. aasta 11. septembri mälestuspäev.Investoreid on hirmutamas vanad vaimud, nimelt on ilmunud uus videoülesvõte Osama bin Ladeniga. Turgudel toimus eile USA-s kasumivõtmine, mis jätkub juba kolmandat päeva ka Euroopas. Jaapani Nikkei indeks lõpetas päeva 2.86% madalamal.

    Eesti turul võetakse samuti kasumeid ning Hansapanga aktsia on ostjate puudumisel ära kukkunud. Müügihuvi valitseb ka Norma ja Telekomi puhul.
  • USA tööturunäitajad väljas ja suht kesine number. Jobless claims 422 000 (oodati 400 000).
  • Mõned teemad tänaseks päevaks:

    - IBM (IBM) sai Smith Barney (1. kat maja) käest reitingualanduse varasema In-Line pealt Underperform peale. Oma noodis ütlevad SB analüütikud, et nad ei ole nõus Credit Suisse 8. sept reitingu tõstmisega ning annavad oma hinnasihiks $85, mis on allapool praegust turuhinda.

    - RBC Capital Markets langetas Bea Systemsi (BEAS) reitingu Underperform peale varasema Neutrali pealt. Samas aga näen, et eelturul on aktsia 1% juba plussis. See kõneleb selget keelt nõudlusest. RBC on minu jaoks 3. kat. maja ehk siis mitte väga oluline analüüsifirma. Siiski reeglina aktsiad, isegi nii suured kui BEAS vähemalt eelturul näitavad nõrkuse märke pärast sellise reitingualandust. BEAS on viimaste päevade jooksul 12% kukkunud. Põrge. Samas kui BEAS liiga kõrgele [$13.50-75ish?] liigub, muutub aktsia vastupandamtuks lühikeseksmüügi kandidaadiks.

    - Farmaatsia tundib topish. Eile püüdsid farmaatsiasektori firmad veel rallitada, kuid päeva lõpuks sulgusid seal, kust olid alustanud. Teisest küljest räägib Kristjan Avalöögi all sellest, kuidas SP murdis olulise toetuse. Kui ülejäänud turg edasi kukub, saab farmast jälle varjuline sadam.

    - Lucent (LU) sai Soundview (2. kat maja) käest uueks reitinguks Neutrali. Seda varasema Underperform asemel. Hinnasihiks $2.50 varasema $1.50 asemel. Analüütikute sõnul on võrguturg (mob) 2003. a teises pooles elavnemas.

    - Wall St Journal kirjutab täna legendaarsest fondimajast Janusest (JNS). Januse aktsiad on põhjast 63% tõusnud, kuid kaotanud 10% pärast seda kui Mr Spitzer teatas NY-s, et alustab fondide tegevuse lähemat uurimist. JNS aktsiad kauplevad veidi odavamate suhtarvude juures kui konkurendid, kuid samas on valitsemise all olevad varad buumi $300+ mld pealt kukkunud pooleni.

    - jobless claims 422k vs 400k consensus

    - Jaemüüjad esindatuna S&P Retail indeksiga ($RLX) on pärast kukkumist jõudmas toetuse juurde. WMT tegi põrkega algust juba eile:

    - Tehnilise analüüsi üks "Isasid", Dick Arms avaldab oma arvamust Nvidia (NVDA) suhtes:

    In spite of the weak market on Tuesday, Nvidia (NVDA) posted a very impressive gain. It moved up out of a base with much heavier volume and a wide trading range, producing what I like to call a "power box." Such moves usually are precursors to a substantial advance. The two volume-adjusted moving average lines have crossed to the plus side. It rested some yesterday, but looks ready to push higher. I'd be inclined to buy around the current level.

     

    Futuurid Naz -0.35%, SP -0.25%


    sB

     

     

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon