Börsipäev 15-16. sept - aktsiatest ja koduloomadest - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 15-16. sept - aktsiatest ja koduloomadest

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Mõned teemaks tänaseks päevaks:

    - Merrill Lynch (1. kat maja) tõstab täna hommikul Applied Materials (AMAT)-i ning Kulicke and Soffa (KLIC) varasema Neutraalse pealt Osta peale. See kandub ilmselt üle kogu pooljuhtide tootmiseks vajaminevate seadmete valmistajate sektori peale.

    - Nii SG Cowen kui ka Wachovia (2. kat majad) kinnitavad oma optimistlikke reitinguid Cisco (CSCO) aktsiatele.

    - JP Morgan (1. kat maja) tõstab täna hommikul Toll Brothers (TOL), ühe USA suurima majaehitaja reitingu Overweight peale varasema Neutraalse asemel.

    - Täna on oodata Thoratec (THOR)-i nimelisel firmal olulist uudist. Nimelt peaks USA versioon haigekassast (Medicare) heaks kiitma firma HeartMate toote kulude katmise [$100K hinnalipikuga seade]. Tegemist on kunstliku südamepumbaga e. põhimõtteliselt praegusel hetkel kunstlikule südamele kõige lähemale oleva asjaga. Medicare on otsust suve jooksul juba 2 korda edasi lükanud, kuid aktsiad on sellest hoolimata päris tubli tõusu läbi teinud.

    Reedel aga osteti pturuosaliste poolt ligemale 1000 Sept. $17.50 putti. See on THOR-i jaoks väga suur number  ning vihjab sellele, et keegi usub a) et oodatud uudist ei tule b) et aktsiad on juba oma tõusuga hea uudise sisse arvestanud ning peale uudist tuleb hoopis langus.

    Kuna on tegemist Sept. optsioonidega, siis on nendel suurtel turuosalistel vaid 5 päeva aega nägemuse täitumiseks. Nad kas teavad midagi või on lihtsalt väga veendnud, et THOR kukub. Ka ei ole suure tõenäosusega tegemist oma positsioonide kaitsmisega, kuna $17.50 straik on pealpool praegust turuhinda.

    Paljudel kordadel näitavad suured tehingud optsioonidega turuosaliste tegelikku meelestatust. Tasub jälgida!

    - Flash-mälude tootja SanDisk (SNDK) teatas, et tulemused tulevad oodatust veidi paremad. Aktsiad on aga 4-5% miinuses, kuna firma teatas ka lisaemissioonist 7.8 mln aktsia ulatuses. Siiski mõned turuosalised läksid selle peale konkurente LEXR ja FLSH (lühikeseks) müüma. Kui konkurentide aktsiad veel ka pärast avanemist all on, tasub pullise pilguga vaadata. long LEXR

    - IBM (IBM) sai UBS-i käest uue ja kõrgema reitingu. Varasema Neutraalse asemel Osta.

    - Soundview (2. kat maja) langetas Motorola (MOT) ning Skyworksi (SWKS) reitinguid varasema Outperform pealt Neutraalse peale.

    - Mis sai Inteli (INTC) lühikesest positsioonist? Pärast Oracle (ORCL) hoiatust avanes INTC alla, kuid siis rallis veidi, sundides mind kiiresti katma. Veidi enne kahte tõmmati karud korra lõksu ning seejärel jooksid pullid neist üle. Turu toon on vaieldamatult positiivne. Kvartal on lõppemas ning fondijuhid ei kavatse rongist maha jääda, ostes kõike, mis liigub.


    Futuurid: unch

    sB

  • kas thor pole hea naide sellest, kuidas putimyyjad expiri dateks enamus optsioone rahast välja osatavad? st kui enne expiret on palju optsioone rahas, siis myyjad liigutavad just nii hinda et enamus optsioone väärtusetuks laheks. see on riski idea, aga voiks ju proovida vastuvoolu ujuda .)
  • Mõned mõtted tänaseks päevaks:

    - Merrill Lynch teatas, et tõstab pooljuhtide sektori kaalu varasema Equal Weight pealt Overweight peale. Palju olulisem aga oli asja juures see, et samas alandati internetisektori reitingut Overweight pealt Equal Weight peale. Merrilli analüütikud olid minu mäletamist mööda ühed esimesed, kes julgesid selle aasta veebruarist peale olla positiivsed internetiaktsiate suhtes. Seda samal ajal, kui paljud muud (ka. ma ise) pidasid neid juba lootusetult ülehinnatuks. Amazon (AMZN) oli siis veel $23, eBay (EBAY) $36 ning Yahoo (YHOO) $18. Ma ei ole pikka aega enam kuulnud ühegi karu kommentaare seoses nende aktsiatega ning see tekitab minus küsimuse - kas NÜÜD? (Kuigi ma ei näe sektoris ühtegi nõrka või isegi nõrgenemise märke ilmutavat graafikut)

    Thoratec (THOR), millest rääkisin juba eile päris karustes toonides, jätkas tõusmist. Merrill Lynchi analüütikud avaldasid eilse päeva jooksul veel arvamust, et Medicare lükkab ostsusetegemise veelgi edasi. Ilmselt parim viis seda uudist mängida on oodata selle saabumist, mis tekitab mingiks ajaks ostuelevuse ning siis juba lühiajaliselt karusele poolele nõjatuda. Hetkel on aga pilt pigem positiivne (graafiku järgi).

    - USA sõjatööstuse hiid Lockheed Martin (LMT) ostab ära $2.4 mld eest Titan Co (TTN), mis tegeleb sõjaväele kõikvõimalike IT-lahenduste pakkumisega. Alles paari kuu eest teatas ka General Dynamics (GD), et ostab ära Veridiani (VNX), mis oli Titani üks peamisi konkurente. Ma usun, et tänane uudis tekitab ostuhuvi veel järelejäänud tegijates nagu Mantech (MANT), CAI, ANT ning SRX.

    - Qualcomm (QCOM) tuli välja uudisega kus ütles, et järgmise kave kvartali tulemused tulevad "prognooside ülemises servas". Turuosalised läksid esimse hooga aktsiaid ostma, kuid tegelikkuses on analüütikute ootused juba firma enda omadest ülespoole nihkunud. Viimasel ajal on kombeks olnud aga tulemustega täpselt toime tulnud firmasid hoopis müüa. Lisaks sellele on pressiteatas selline lause:

    Royalty reports from our licensees, received in this September quarter for CDMA products sold in the quarter ended June 30, 2003, indicate sales of approximately 23 million new CDMA subscriber units compared to our estimate of 25 million units for that quarter

    Kokku tulemuseks -2% eelturul.

    Tehnilises plaanis on QCOM-ga päris kurvad lood. Nimelt sooritas firma eile breakouti läbi oluliste vastupanude. Täna avanetakse alla neid tasemeid juba. Suure tõenäosusega minnakse allpool olevat õhuvahet täitma. short QCOM

    - Motorola (MOT) on 15% osakaaluga QCOM-i üks suurimaid kliente

    - Nokia (NOK) kukkus Helsingis mõni minut peale QCOM-i uudist. Goldman Sachs oli suur müüja. USA eelturul tundub Nokia päris hästi veel püsivat.

    - Nortel (NT) on täna eelturul 5% üleval, kuna ühe prantsuse ajalehe sõnul on firma võitnud France Telecomi wireless osa Orange käest saanud $1 mld suuruse tellimuse. Nokia (NOK) oli Euroopas selle uudise mõjul isegi veidi miinuses. Sama ka Alcateli (ALA) kohta.

    - Kass. Tamsaare pargis liigub juba viimased 3-4 nädalat noor musta-valge kirju kassike, kellega me hommikuti veidi sõbrustanud oleme. Siiski kardan, et talve tulek võib vaesekese jaoks saatuslikuks saada ning siit ka üleskutse - kui keegi on mõelnud kodulooma võtmisele, siis Tammsaare pargis ootab teid suurepärane kandidaat. Lähem info sure.bet@lhv.ee

     

    Futuurid: Naz +0.30%, SP +0.20%


    sB

  • Office Depot (ODP) odav väljamüük täna.


    sB
  • ODP suht keskpärane aktsia, mis mõtet seda nii haipida ?
  • Rick,

    Hea küsimus. Ilmselt põhjus selles, et ODP on varem osutunud heaks kauplemisvahendiks. Ma ostan ja müün palju parema meelega firma aktsiad, mida tunnen kui hüppan mööda turgu ringi ja lahmin 10-s suunas huupi.

    Yanek,

    ei. See käis vaid eelturu kohta. Peatselt avaneb ka LHV klientidel võimalus eel-ja järelturul kauplemiseks.


    sB
  • Veel yks päris keskpärane aktsia - Cicrcuit City (CC). Kui STOP panna 10.80 kanti, siis on seal v6ibolla v6imalik väike kasum pyyda $11 murdumisel:



    sB

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon