QCOM - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

QCOM

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Merryll Lynch tõstis eelmise nädala lõppus QCOM'i ratingut "buy" peale hinnasihiga $50...Mis võib olla antud hinnasihi timeframe ja kui tõsiseltvõetavad ratingumuutused üldse on?
  • Reitingu tõstmise ajal kiideti paranevat olukorda Jaapani ja Euroopa turgudel, mis jäi mulle veidi arusaamatuks, sest minu teada Qcom Euroopas küll ei tegutse.
  • Minuteada kusagil Venemaa äärealadel peaks siiski CDMA hingitsema. Linnades valitsevad suured operaatorid, kes kasutavad GSMi, iga suurema Venemaa operaatori taga on Euroopa operaator - Deutshe Telekom, Telenor, TeliaSonera ja vaevalt viimased mingist hetkest CDMAd viljelema hakkaks. Seda vist ei saa eriti CDMA eduks nimetada :)
  • Qualcomm sees Q4 at high end of range
  • lähemal uurimusel selgus, et CDMA on Euroopas:

    Moscow Cellular Communications (MCC), võrgu valmistaja LU. MCC, väike operaator.

    Volgan aladel tegutsev Cellular Communications of Bashkortostan (CCB)

    Uralvestcom

    Lõuna-Venemaa tegutsev Yuzhnaya Telecommunications Company (YuTK)

    Siberis Kuzbass Cellular Communications

    Ericsson alustab CDMA2000 ehitust Kazahstani (kui tublid Merril Lynci poisid geograafias on :)). Võrk alustab tööd 14 linnas selle aasta neljandas kvartalis.

    Siiski on tegemist väikeste operaatoritega ja nende kliendibaas ei tohiks kasvada väga kiiresti, sest praegu toimub kasv suurlinnades. QCOMi CDMA kiipidega telefonid on GSM telefonidest tunduvalt kallimad.


    Leidsin veel sellise huvitava fakti, et Samsung kavatseb loobda Qualcommi 3G kiipidest ja hakata ise CDMA2000 (3G) kiipe tootma. (WSJ)
    Seega kolmest suurimast mobiilitootjast kaks loobuvad/on loobunud QCOMi teenustest. Samsung on suurim CDMA telefonide tootja 27% turuosa, Motorolal ja LGl kummalgil alla 20%.

    Verizon (VZ) on maailma suurim CDMA võrguga operaator, turul liigub kuulujutt, et firma plaanib hakata müüma ainult Nokia CDMA telefone. Ja Nokia valmistab CDMA telefonid 100% oma kiipidest.
  • Kuskil aasta tagasi liikusid kuuldused et Valgevenes hakatakse ka CDMA2000 ehitama, ega keegi ei tea kas see asi läks käima? (Ja ega juhuslikult mõni Eesti firma sellest projektist tykikest ei saanud nagu omal ajal loodeti?)
  • mis asjad need cdma võrk ja telefonid üldse on
    keegi viitsiks seletada
  • Yanek:
    parima vastuse saaxid google.comist

    http://www.cellular.co.za/cdma.htm
  • Valgevene CDMA2000 operaator:

    www.belcel.by
  • Belcel pakub praegu mobiilteenuseid CDMA450 tehnoloogial ning ka CDMA2000 baasil. Viimast loetakse küll ametlikult 3G tehnoloogiaks, kuid tegu on siiski 3G sellise "poolpehme" variandiga.
  • Qualcomm estimates raised at CIBC, but firm remains cautious (44.89)
    CIBC continues to stay Neutral on QCOM. Although handset demand remains strong, firm believes ASP's next year will begin to fall as competition from NOK increases. Nevertheless, firm is raising its '03 E's just slightly ahead of guidance.
  • qcom on täna päeval teinud 1%-se nõksu alla
    ise loen uudist et Texas Instrument on esitanud hagi tema vastu
    aga uudis tuli välja juba ligi pool tundi enne aktsia liikumist
    või on põhjus muus
    keegi teab seletada?

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon