Rahvas tahab verd näha - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Rahvas tahab verd näha

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • http://www.zone.ee/rahvaraamatueest/index.php
  • Miks nii pateetiliseks minna? Rahvas tahab raamatuid näha nondes ruumides.
  • üsna imelik teema. raamatuäri on nagu iga teine kasumit taotlev äri. pole seal midagi nii erilist. näiteks mingi spordiriiete poe kohta võib öelda, et see aitab rahval tervislikke eluviise harrastada ja seega kogu eesti rahvast püsima jätta. jne. äri on äri. kui kultuuriministeerium arvab et see raamatupood on kuidagi eriline, maksku rendihinna ja turuhinna vahe kinni.

    teine küsimus on see, et kuidas riik selle kinnistu ära müüs ja et seotud on jälgi imagoga isik viktor kaasik.
  • Roimar, ma pole päris nõus - raamatupood on siiski teistsuguse miljöölise väärtusega kui spordipood. Raamatupoodidel on kohati ikka täitsa hing sees.

    Sellest ka ehk rahva pahameel (Garu toodud lingil oli juba pea 7000 allakirjutanut). Loomulikult soovib ka raamatupood kasumit teenida, kuid samas teenib see ka üldharivat eesmärki, mida spordipood siiski ei tee.

    Kuid nagu Roimar ütles, on teine teema see, kes on need rendileandjad. Mina tunnen eestlasena küll sügavat häbi, et minu rahvuskaaslased on sellised inimesed nagu Viktor Kaasik ja Margus Fink.
  • pole välistatud, et sul on õigus, kristjan. see ongi allakirjutanute, ehk valijate subjektiivne arvamus. nende tahte elluviimiseksi on olemas riigikogu ja valitsus. neil on mitu hooba selle elluviimiseks, eelkõige seadusandlus ja maksumaksja rahakott. kasutagu neid. äriettevõtte suunas korjatud allkirjad on naeruväärsed.

    jälestan finki, kaasikut ja keskerakonda
  • Mulle on jäänud mulje, et Kaasikul ja Fingil on täiesti ükskõik, mis rahvas nendest arvab. See on muidugi kummaline, et on selliseid seadusest kõrgemal seisvaid isikuid ka tänapäeva Eestis. Äkki peaks ka Kaasiku ja Fingi vastase lehe tegema ja koguma allkirju, et nende tegevust natuke põhjalikumalt uuritaks?

  • Mina arvan siiski, et tegu on peamiselt 2 huviga, mis tingivad sellise lamendi löömise:

    1) Kirjastused, raamatute autorid, trükikojad, kellel kõigil on odava müügipinna kadumise tõttu otseselt rahalist kaotust oodata
    2) Kodanik Kender, kelle revolutsioonilis-anarhistlik imago (ja sellega koos ka tema 15 minutit) hakkab tuhmuma ja kel seeläbi on võimalus end eksponeerida kui varakapitalistide esi-antagonisti ja ehk ka oma kottis purjedesse tuult puhda. Iseküsimus on see, et kas inimene, kes suhteliselt odaval moel on oma märkimisväärset sõnaseadmise annet kasutanud ühe teise varakapitalisti äri edendamise huvides ja ka selle varakapitalisti kulul nii mõnesidki hüvesid nautinud, mis muidu oleks kättesaamatuks jäänud (krt, nina hakkas sügelema - no pun intended;P), omab moraalset õigust lippu lehvitada ja loosungeid lausuda.

    PS Tunnen sügavat ebasümpaatiat kodanik Kaasiku suhtes, aga see probleem on õhust võetud.
    PPS See, miks kesklinna kinnistuid poolmuidu Peterburi maffia rahadele (Fingid) on müüdud, on juba iseküsimus.
  • Kuulge, Kaasik ju kirjutas, et nendes ruumides müüakse mingit jama - pappi, paberit, pastakaid jne. Silmakirjalik on kultuuri nime all äri teha (kopensatsiooni tahta või odavamat rendilepingut). Mul näiteks on kahju, et nii mõnigi odav kino on ka ära kadunud.
    Oleks see minu maja, ma mõtleksin ka majanduslikult.
  • :-) Fingid ja Kaasik ajavad mind ka kadedaks.
  • kas varsti kinnisvaramüügikuulutused sellised: müüa kinnistu koos sundüürnikega (3 leibkonda + raamatupood)?
  • Fink võiks tõesti ala vahetada ja hakata väljatõstjaks. See tundub tal hästi käpas olevat, inimesed kirjutavad vabatahtlikult halbadele lepingutele alla jne.
  • sumer, kas talle siis see töö ei sobi? Jurist on nii mõneski kohas sõimusõna.
  • Miks te Kaasikut ja Finki syydistate.

    Syydistage parem neid ,kes sellise maja niimoodi maha myysid ,et taolised asjad on võimalikud. Ega siis ärimehele ei saa syyks panna ,et ta rohkem kasumit teenida tahab ,iseasi on muidugi mis hinnaga ning kas see ka pikemas perspektiivis ära tasub.

    Kui Kender teadis ,et Bossi poe kliente arvatavasti hakkavad tabama koogid siis selle ja oma teiste välja ytlemistega Bossi poe kohta on ta huvi hakanud tekitama poe suhtes. Vaevalt ,et koogid reaalseks saavad kuid reklaami on vähemalt tehtud pealegi igasugune reklaam on hea(peaaegu).

    Ka mulle meeldib Rahva Raamatus väga käia kuid siiski pigem on kogu jama taga maja myyjad kui ostjad.
  • mulle tundub ka see kenderi eneseeksponeerimisvajadus üks põhilisemaid põhjuseid. tüüp soovib oma imagot muuta. eilses tegelikkuse keskuse saates öeldi tema viimase aja etlemiste kohta üsna vaimukalt umbes nii et mees, kes on pidevalt rääkinud rahast, riidehilpudest kaubamärkidest, põlanud vaeseid, on järsku hakanud silmakirjalikult südant valutama ühiskonna valupunktide teemal (õigeusukirikupea külskäik, ühiskondlik lepe, euroreferendum, hingega miljööväärtuslik raamatuäri). jäägu oma hinnalipikute juurde.

    talle antakse ajakirjanduses sõna ja ta loob imidzit isikliku kasu eesmärkidel. varem tegi ta seda ka raamatute promomise eesmärgil. seekord on tulusam projekt. olen üsna veendunud et see tüüp kandideerib esimesel võimalusel järgmistel valimistel.
  • Oot - oilver66, natuke peame täpsustama. Kõige rohkem kinnisvara on müüdud Keskerakonna võimuloleku ajal ja see pole mingi saladus, et Fink ja Kaasik on selle erakonnaga ülitihedalt seotud. Kaasik isegi istus linnavara komisjonis minu teada. Kits kärneriks. Seega on väga-väga palju põhjust Kaasikut ja Finki süüdistada.
  • To: Roimar 14:00.

    Ei ole Sinuga päris nõus - ma arvan et enamik inimesi (pakun nii 90-95%) ei ole kuidagi võimalised läbi riigikogu ja/või valitsuste mõjutama elu Eesti Vabariigis. Seda teeb eelkõige ikka käputäis poliitikuid ja äritegelasi. Ning tihti on just taolised allkirjade kogumised või rahvakogunemised tavakodanikele nende ainus võimalus oma tahte väljendamiseks, lootuses, et selle tulemusena siis midagi muutuks.

    Näiteks: minule ei meeldi maksta tulumaksu 24% palgas (parema meelega võiks see oll nt 5% või siis üldse puududa). Kas mul oleks võimalik kuidagi mõjutada riigikogu või valitsust, et see muudaks vastavalt tulumaksuseadust? Ideaals jah, ma peaksin kohtuma selle saadikuga riigikogus, kelle ma valisin (või siis kes esindab minu valimisringkonda) ning edastama talle oma probleemi. Tema algatab Riigikogus vastava seadusemuudatuse ning RIigikogu võtab vastu vastava seaduse. Tegelikult see asi nii vist ikka ei toimi?
  • m6mmi, sul on õigus. sellised kodanikualgatuse korras tehtavad aktsioonid on võimalus. aga need peavad olemagi suunatud otse rahvaesindajate suunas mitte mingi äritegelase suunas. konkreetne raamatuäri aktsioon võib asjale mingi lahenduse pakkuda, aga lahendus ei tule mitte ärimeeste poolelt vaid poliitikute kaudu, sest nende hääl jõuab avalikkuse kaudu poliitikuid mõjutavate hoobadeni.

    kui konkreetsest juhtumist rääkida, olen mina selle vastu, et seda raamatuäri mingi erilise objektina kohelda ja ühiseid ressursse selle säilitamiseks kasutada. mina näiteks tahaks et üks korralik raamatupood oleks minu kodu lähedal ja miks mitte seda eesmärki käsitleda pühana ja õilsana ja toetust vajavana?
  • Roimar, olen Sinuga nõus, et antud rahvaaktsioon ei pruugi olla õige või siis hea lahendus. See on lihtsalt võimalus tavakondnikele näidata, mida ta asjast arvab. Samuti olen nõus sellega, et kogu afääri suurimad süüdlased ei ole mitte kodanikud Fink ja Kaasik, vaid pigem linnavalitsuse tegelased, kes selle maja maha müüsid. Ja eeldusel, et kodanikud F ja K ostsid selle kinnisvara endale seaduslikult, on neil õigus sellega teha, mida tahavad. Kui raamatupood antud pinnal ei suuda vastavalt omaniku nõudmisele üüri maksta - siis ei ole midagi teha, tuleb kolida. Äri on äri. Ega siis raamatud kuhugile kao, neid hakatakse lihtsalt mõnes teises poes müüma. Iseenesest on sellest muidugi kahju, olin ka ise Rahva Raamatu sage külastaja.

  • olensuurem osa sellest 7000 toetusallkirjast pole tegelikult antud raamatuäri poolt vaid kaasiku, keskerakonna ja finkide vastu. erinevus on suur. inimesed ei saa ise sellest arugi. manipulatsioon on osav.
  • to beast:

    Mis tähendab seotud ,kui mina või sina oleks tahtnud osta seda maja siis oleks ju see põhimõtteliselt võimalik olnud. Järelikult ei saa me Finki ja Kaasikut selles osas süüdistada(et neil palju raha oli).

    Kui neil aga oleks olnudki mingisugust inside infot selle maja kohta ka siis ei saa me öelda ,et nad on kõiges syydi,sest kes on suurem kriminaal kas narko diiler või ostja. OK mõlemad on pätid kuid kui pole yhte siis pole ka teist. Jällegi tuleb välja ,et viga on kusagil mujal kui ainult ostjates.

  • Oliver66 - sa pole vist väga lähedalt selliste asjadega kursis.

    Konkreetse kultuuriministeeriumi puhul pakkus üks firma rohkem kui Fingi firma, kui valiti võitjaks ikkagi Fingi firma. Ja see on vaid jäämäe veepealne osa.
  • mul on tunne, et kaasik ongi spetsialiseerunud "vastikute" asjade peale.
    eriti intelligentse inimese muljet ei ole jätnud, nö tankist ehk?
    ja seet6ttu advokatuur talle ka midagi ei tee, et on salalepe et kaasik on see mees kes koik pasa enda peale ja teised advokaadid omavad puhast nime. tegeliku töö teevad teised, kaasik v6tab koku sopa endale.

    minuarust vaga loogiline.

    kuid mis siis juhtuks, kui linnahalli lammutama asutaks?
    ma ei saa aru ka selle sopruse vargist - vahetlt enne myyki solmiti kahjulik lepe.

    ja nyyd tahab savisaar raha koguda inimestelt kes talinas ei ela, et saaks maksta rohkem oma s6pradele? samas, savisaar on patukott kuna ta ei ole samas paadis mis muud ärihuvif.

    yhesionaga savi ei maksa syydistada, koik on sarnased.

    ja yldse,
    otsiks ehk teise liivakasti?
    tallinnas, eestis, maailmas on niigi koik jube jama :)
  • fingid kasutavad loomulikult oma keskerakonna sidemeid ja infot. proua fink oli ju keskerakondlasest linnavara liigutaja. usun et nende objektide headest rendilepingutest loobumine oligi vabatahtlik (sõprus, raamatupood). fink pakkus lihtsalt piisavalt raha, kinnisvara väärtus tõusis rohkem kui makstud summa ja kõik olid õnnelikud. v.a. poeedid ja lihtsalt manipuleeritavad naiivikud.
  • to: Roimar

    Omamata detailset infot rentnike "veenmise" meetodite kohta võib siiski arvata, et kuna esindatavad omanikud on kriminaalse taustaga, siis kuulub nende argumentide arsenali lisaks tutvustele, heale kontaktile jms. ka jõu- ja ilunumbrite tegemine.
  • Olen ühest Fingi juhtumist lähemalt kuulnud ja võin öelda, et suffiks on täiesti õigel teel. Selline Eesti.
  • ma olen m6nikord fyyrerile tahtnud poolehoidu avaldada. nyyd ma tean ,et saan seda teha, kandes hugo bossi riideid.
  • Arvan samuti, et olenemata raha teenimisvõimalustest millest mõlemad osapooled lähtuvad on üks neist siiski kultuuriline osa ja teatud mõttes asendamatut väärtust omav. Hugo boss on rahva jaoks siiski järjekordne äri, samas raamatupoe toetamine tegelikult intelligentsuse küsimus.
    Need kelle jaoks on materialism üks ja ainus madalduvad üsnagi loomsele tasemele kus käib võitlus korjuste üle, et söönuks saada.
    Veidike subjektiivselt emotsionaalne lähenemine kuid väljendan seeläbi mõistmise ja mõistmatuse vahekorda.
  • muidugi on tervitatav, kui inimesed kodanikualgatuse korras oma huvide eest välja astuvad. nii ühiskond toimibki. äkki tõesti käivad selliste huvide eest seismiste juurde mõtteavaldused, et kui sul puuduvad emotsionaalsed, sentimentaalsed seosed konkreetse raamatuäri asukohaga, oled sa ebaintelligentne ja oled tedmiste ja kultuuriväärtuste hävitaja? üsna lihtne on intelligentseks saada: anna allkiri raamatupoe asukoha toetuseks.

    meenutab mõttekäiku, et kui sööd liiga vähe musta leiba, ei austa sa piisavalt põllumehe rasket tööd. tegelikult sa põlgad meie esivanemate kultuuripärandit ja põllumehi, kes aegade algusest peale on leiba teinud.
  • riq,

    Sa teed häbitult liiga inimesele, kes täiesti juhuslikult on sinu süül siia jutulõime sattunud!

    "ja nyyd tahab savisaar raha koguda inimestelt kes talinas ei ela, et saaks maksta rohkem oma s6pradele"

    Esiteks pole miskit pistmist Tallinna linnal ja linnapeal kogu selle raamatukampaaniaga ning teiseks, riq, selgita õige lähemalt, kuidas täpsemalt käib raha äravõtmine inimestelt, kes talinas ei ela?

    Aga ehk keegi teine teab ja selgitab .-) ?
  • velikij, savi plaan oli maksustada tallinnas töölkäivaid, kuid siin mittereginud inimesi.
    ise olen sama tyyp. no kas ma siis soidan edasi yhissoidukioga, kui selle kuukaart mulle 500 maksab? ei s6ida!

    ma ostan omale lexuse ja käin harjumaalt!!!

    ma ei saa aru, miks tallinnal raha ei ole. tegu ju eesti rikkaima piirkonnaga..
    kuhu see raha läheb? myyakse koik maha odavalt, koos kehvade rendilepingutega, siis tuleb fink, rentnikest saadakse lahti ja väärtus kahekordistub. peab eriline rahvaraamatudirektriss olema et mitte aru saada - something wrong. ma kolan nagu penskar, aga loogika on otsas.

    ja kes on pukis? savisaar. kas mina, tallinna tööline, vastutan selliste asjade eest?

    ja keda se raamatupood kotib?
    hakka nyyd peretylis poolthääli koguma, pärast terve pere sinu vastu.
    ja ma ei arva et savipäts on hullem kui teised, ta lihtsalt on teispool kui meedia omanikud.

    mul on yha rohkem tunne et ostaks kuskile lääne virumaale tuhandeid hektareid maad ja ehitaks uue linna, nimeks m6mm
  • Nädalavahetusel on meedias sellest probleemist päris palju jahutud. Üks on ikka selgusetu - kes on selle raamatupoe omanikud.
    Ja see on ka loll jutt, et musta riietatud mehed vaatasid kaupluse töötajaid altkulmu kurja pilguga ja nad muutsid 30 aastase lepingu ära tähtajatuks.
  • Riq vs Velikij,

    Mina olen Riqi poolt. Savisaar on vagagi seotud antud looga: nimetatud hoone arastamine linnale kahjulikel tingimustel toimus ju tema linnapeaks olemise ajal. Ja nagu eelpool oeldi, mitte parima pakkumise teinud firmale, vaid ikka "omadele" - Finkidele ja Kaasikule. Miks?$?

    Selles osas ei ole Riqiga nous, et Savisaar on nagu koik teised, ainult meediaga valel poolel.
    Nii see ikka ei ole, Savisaar on ahneim ja nahhaalseim avalikust vassijast ja valetajast linnapea, keda Tallinn eales nainud on.
  • Roimar

    Mul pole raamatupoega erilist seost kuid üldistavalt võib õelda, et emotsioon on kõik mida inimene üldse on ja seoses selliste väärtushinnangute puudumisega, kes teab, võib inimest ehk tõesti robotiks nimetada, kuid et sellest lähtuvalt väärtushinnangute hävitaja..., seda ei julge väita seoses sellise valdkonna nagu neutraalsuse vahele mahtumisega.

    Elu läeb edasi hooliamata sellest kumb pool võidab kuid valikuvõimalusena ei poolda tüüpilist müügiartiklit mis võiks ennast mitmel erineval maja nurgal eksponeerida.
  • Väga põnev diskussioon. Kui ma juhtumisi peaks veel kunagi kasutatud auto ostma, siis peab kindlasti vaatama, et selle endine kasutaja poleks mõni vaesem, aga väga lugupeetud kultuuritegelane. Muidu pean ehk auto talle veel tasuta tagasi andma...

    Seda ma saan aru, et mõni inimene ei meeldi, aga mis see raamatupood siis puutub?!
  • käisin eile maal lehti riisumas.
    protseduur ise lihtne: leherehaga t6mbad lehed hunnikusse, käru peale ja viid minema.
    muruplatsi pikkus u. 50 meetrit.
    vanainimstel kombeks, et kogu 50 m peale tehakse 1 hunnik, kus siis pannakse käru peale.
    nii on alati tehtud - see on traditsioon!

    aga kas ka m6ttekas?
    miks mitte iga 10m peale teha väike hunnik - pole m6tet ju 20 meetrit
    lehti lihtsalt rehaga eest ära lykata???

    sama asi on minu arust enamuse traditsioonidega.
    nad on vana aja reliktid mida tänapäeval enam vaja pole,
    nii p6llumajandus kui ka rahva raamat. mulle siiski raamatupoed meeldivad,
    aga ise shoppan peamiselt siiski apollos.

    veel näiteid tuua siis inglismaal keegi vanni/kraanikausiga rahul on?

    ps! käisin eile lennu-taadi maja värava ees. kahju et rand kinni,
    aga sealkandis olid pimedal ajal kyll yhed kaunimad majad mis rannal nähtud..
    raha v6ib ka ilu luua..
  • spunk123,

    Mina isiklikult riq vastu siin foorumis ei väida. Pigem ei saa ma sinu väidetest aru! Savisaar oli selle maja müügi hetkel linnapea, no ja so what? Maja ostja ja müüja polnud ju Tallinna linn!!!

    Kui ma oma maja praegu maha müün ja saadud hinnaga hiljem rahul pole, kas jälle on süüdi Savisaar, kes on praegu linnapea?

    Kas sa tahad korraldada ühiskonnas jesuiitlikku nõiajahti teisitimõtlejate vastu, kes juhuslikult ei kuulu sinu sümpaatia alla (on näiteks keskerakonna liikmed)?

    A propos, minu teema riq väideldes oli hoopis tallinlase kaart, e-sõidupilet!
  • velikij, ma harjutan poliitikuks olemast :)
    aga mind ka häirib kui yhte tyypi syydistatakse,
    siis koik vihkavad teda, ja teiste patte justkui tähele ei panegi..
    ma lihtsalt panin mitu fakti yhte messagesse kirja - sulle tundus et koik kaib sama asja kohta?

    tallinnlase kaart ajab mind oksele.
    minuarust tuleks tallinnas asuvaid firmasid maksustada suurema maksuga, et nad siit jee t6mbaks. selle raha eest arendada korralik transport, ja yhistranspordi hinda alandada mitte t6sta! k6ik meelitatakse tallinna, ja siis syydistatakse, kui väljastpoolt tallinna keegi julgeb siia tulla asju ajama!

    tallinn tuleks detsentraliseerida, tallin-obinitsa ehitada 10miljardit maksev superrong, 1h obinitsa. obinitsa ehitada 500m pilvel6hkujaid 2 tk + viinakaubamaja ning 6lleselver.

    milleks meile see 45000km2 maad kui me ainult tallinnas elame???
    aga turumajandus paneb siin ka koik paika - kui tallinnas elamine laheb yle moistuse kalliks, kolitakse mujale. ja kui transport ka öösiti käiks, poleks mingit vahet eriti kus elad -mustakal voi sauel.

    ja rahvas=raha, ehk siis kui sul pole raha, kasuta rahva viha oma asjade elluviimiseks.
    nii ju hitlergi t6usis?
  • heheee,

    Obinitsa viinakaubamaja pole võimalik isegi räige riigi dotatsiooniga püsti hoida. Tundes kohalikke olusid võin kindlalt väita, et sealt ostaksid kaupa ainult soome turistid. Kui needki...

    Aga Tallinna kõrvale ei tohi luua maksuparadiisi. Mis ma pean siis oma firma talnast välja regima w? Mõttetu ju! Tõsiselt!

    Ja kuna klientidest 95% on niikuinii talnas siis on see case closed

    Aga poliitikuks olemist võib harjutada ntx linnaeelarvete võrdlevast analüüsist koos linnaettevõtete tulude ja kulude võrdlemisega. Noh ntx Tallinna Autobussikoondise oma. Kui siia lisada veel see uus eelnõu, siis tegelikult mõistad, kui geniaalse rahapumba Tallinn välja mõtles :-)
  • See, et 95% klientidest Tallinnas elab ei tähenda veel, et "case closed" peaks olema. Vaadake Baltikat, Maratit, Kalev(?) ja ehk nii mõnigi teine ettevõte peaks neilt eeskuju võtma... milleks maksta 2...3 korda suuremaid tööjõu- ja halduskulusid ainuüksi sellepärast, et klientidele lähemal olla?
  • fire, sa ajad segamini füüsilise tootmise ja ettevõtte juriidilise asukoha. Toota meeldib mulle ka Obinitsa lähedal metsas (tegelt ka!), aga ma ei näe lihtsalt nii väikeses riigis nagu eesti mõtet sellel, et erinevates valdades asuvat ettevõtlust maksustatakse erinevalt.
  • Hea aga igav teema.
    See, et Kaasik on selline nagu ta on, on teadjamatele ammu teada. Kes aga tema kontorist teenust tahtsid saada, siis (irw) miks mitte. Lollidelt võetakse raha ikka ära, tegelikult kama kes seda teevad, on nad siis bisnessadvukaadid või muidu tegelased. Lolle raha ei armasta.
    Minu meelest on lugu hall: kes täpselt süüdi? Ilmselt mõlemad pooled.
    RRaamatu omanikud küll amatöörid ei ole ettevõtluse alal, võib-olla juhataja on ? ei tea. Miks nad (omanikud) aga oma tööd õieti ja pädevalt ei teinud ? Ja sellise meediatsirkuse korraldasid? Ei ole soliidne - mingi õnnetu juhataja tanki ja otse edasi... Kui on selline tähtis asi nagu see leping oli ei ole nagu soliidne ise peitu pugeda.
  • Noh, Ekspress kirjutas teema veel paremini ja pikemalt lahti, kui mina seda siin tegin.
  • Igatahes Hugo Boss saab väga hea tasuta reklaami. Tema pole ju absoluutselt milleski süüdi.
  • Kanal 2 "Ärapanija" lugu oli tegelikult ikka üle prahi :)

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon