Aktiivse kaupleja kullalaegas - kolmapäeval kell 18.00 - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Aktiivse kaupleja kullalaegas - kolmapäeval kell 18.00

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Kolmapäeval 12. novembril toimb Radisson SAS konverentsikeskuses LHV loeng "Kuidas teenib kaupleja raha?", kus ma räägin pikalt ja põhjalikult mida peaks aktiivne investor tegema, et turgudel edukas olla.

    Räägin kõigest mis aktiivsele kauplejale oluline - milliseid tehnilise analüüsi meetodeid kasutada ja mida turgude liikumistest välja lugeda.

    Sageli kipuvad kauplemisel inimeste vead olema sarnased ja usun, et nende vigade vältimine ongi tee edule. Aga täpsemalt räägin juba kolmapäeval.

    Registreeruda saab seminarile siin ja omaltpoolt võin kinnitada, et midagi seal saladuseks ei jäta.

  • Kolmapäeval tuletage seminari veelkord meelde, et ära ei ununeks.
  • Kas mingi kirjalik versioon LHV lehele ka üles riputatakse. Igaüks, näiteks mina, ei saa ju kohale tulla :( Samas kuluksid need teadmised ära.
  • Juri, võin riputada presentatsiooni pärast loengut üles LHV lehele, eks see mingil määral ikka aitab, kuid kindlasti ei saa see asendada kohaletulekut ja vahetut suhtlust.
  • Tore. Kahju küll et ise kohale ei saa tulla, kuid mis sinna parata :(
  • mingi idee oleks ju teha videoülesvote ja see netti üles panna... saaks vaadata, kaasa moelda ja oleks ilmselt ka heaks reklaamiks edaspidiseks, et saaks aimu, millest jutt... ei saa ka kuidagi tulla, aga samas oleks hea osaleda... virtuaalselt
  • ajuvaba poolt väljapakutud idees on tegelikult point sees ja seda ntx in-live veebiülekandena teostades.
  • Ajuvaba, idee on kaalumist väärt, kuid samamoodi nagu presentatsiooni hilisem vaatamine, ei anna ka web-cast sama head tulemust kui saalis kuulamine.

    Seetõttu arvan, et selle süsteemi ülesehitus tuleks kulukam kui sellest saadav tulu (ma ei pea ka päris otsest tulu silmas).

    Aga tulevikus võime siiski seda kaaluda.
  • Kristjan, suur vahe on sees, kui vaadata videopilti ja kuulata juttu voi vaadata presentatsiooni faili 'kuivalt'. Puudub küll voimalus tagasisideks ja küsimuste esitamiseks, kuid see on siiski parem kui niisama powerpointi klo'psida... Muidugi on ju veel voimalus lihtsalt ha'a'le ülekandeks ja selle juurde veel presentatsioon, sest kindlasti on kommentaare ja ka'igult pa'he tulevaid ideid, mida presentatsioon ei edasta. ma olen vaadanud aeg-ajalt naiteks Oracle 'suure juhi' Larry Ellisoni ettekandeid, et saada ülevaadet ja nautida head presentatsiooni. Kvaliteetse video tegemine on ilmselt piinarikas, kuid ha'a'lt peaks olema vo'imalik (isegi reaalajas) huvilisteni toimetada...

    İndrekk, live weebi ülekanne on üsna mottetu ettevotmine, sest pildilt ei ole midagi naha ja tavaliselt haalekvaliteet on ka kehvapoolne, aga salvestatud haale digitaalsesse vormi viimine ei ole just kaelamurdev ettevotmine...
  • > salvestatud haale digitaalsesse vormi viimine

    vot see oleks _ajuvaba_, analoogsignaali kristjani ettekandest hoolsalt makilindile lindistada, siis digitaliseerida ja töötlema asuda... :P

    aga lhv konverentsiettekannete videoarhiiv oleks küll äge värk. ma oleks nõusm maksma nt 25-50 eek per video mõne asja puhul, kuhu ei jõudnud.

    sC
  • Jõuame asja tuumani - kui Scandali suguseid mehi oleks 100, siis teeksime ära ka :)
  • 2 tk juba on
    Reaalajas pildil/häälel ei ole mõtet ,kui kohale ei saa minna ei saa ka otse vaadata/kuulata
    Vähemalt mina
  • Kas sellist üritust on oodata ka Tartus? Üritaks siis aegsasti endale aja vabaks teha..
  • Harts, Jim,

    LHV käis mõnda aega tagasi Tartus ja nüüd ka Pärnus, kuna inimestel oli mõlemas kohas huvi suur, siis ilmselt jõuame peatselt loodetavasti tagasi ja ka teistesse Eestimaa nurkadesse.
  • klepik > 100-scandali-suguse-mehe papi teeme pooleks ja siis sCandaL-the-one-and-only korraldab selle väikse asja ära. :)
  • Kuigi seminari suhtes on huvi juba väga suur, räägin veel ühest huvitavast asjast:

    nimelt, täna näitan ka ühte LHV poolset uudist, mis peatselt turule tuleb. Oleme sellega palju vaeva näinud - reaal-ajas kauplemissüsteem, mille sarnast pole Eestis keegi kunagi pakkunud. Kuid täpsemalt õhtul.
  • kas see seminar on tasuta ja kas saab sinna tulla ka ilma eelregistreerimata?
  • Seminar maksab 100 kr. ja kuna registreerunud on väga palju inimesi, siis ilma registreerimata kahjuks tulla ei saa.
  • no nii registreerisin end ära, polnd kahjuks seda reklaamlinki eelnevalt klikanud
  • Aitäh kõigile kuulajatele, huvi oli suur (kaks korda tuli toole juurde tuua :)) ja läks tunduvalt pikemalt kui ootasime. Seega kindlasti korraldame samalaadseid üritusi veel.

    Lisan siia ka lubatud presentatsiooni (kliki siin).

    Edukat kauplemist!

  • Tänud Kristjan, oli hariv seminar.
    Küsimus: Tehingu edukuse tõenäosus, esialgne strateegia 48%. Mille põhjal selle 48% võtsid? Kas see on subjektiivne tehingu õnnestumise tõenäosus, mida toetavad teised indikaatorid?

  • Suured tänud jah Kristjanile ja kogu tugtiimile hea seminari eest.

    ossa, esialgne tõenäosuse number võib tulla lihtsast 50/50 võidu-kaotuse tõenäosusest. Kuid iga tehinguga kaasnevad kulud alandavad selle - noh, ütleme - 48%-ni. Kas oleks loogiline?
  • seminar oli väga viis ja samuti on kiiduväärt Krisrjani operatiivne tegutsemine presentatsiooni üles riputamisel netti........väga hea oli õhtul veel üle vaadata.
  • Tere
    Tänud seminari eest Kristjan ja teised osalised.
    Küsimus tekkis. Kas hinnasihiks tuleks võtta 20-30% kõrgemale kui stopp? Muidugi kui otsest vastupanu üleval ei näe. Või tuleb vastupanu ikkagi erinevate aegade graafikutelt leida.
  • Ossa,

    see 48% oli tegelikult laest võetud - lihtsalt näide ilmestamaks tõenäosuse olulisust. Alati on see number erinevate strateegiate puhul ka erinev, sest iga mudel on ju erinev.

    Stocker,

    Stopide ja hinnasihtide seadmine on omaette kunst, kohati kasutatakse ka sellist meetodit, et pannakse igale tehingule kindel tootluse ootus (näiteks iga kord 10%).

    Kuna praktikas on situatsioonid väga erinevad, siis mulle see meetod ei meeldi ja ma määran iga kord erineva taseme hinnasihiks. See sõltub juba aktsia volatiilsusest ja ka eelmistest tippudest näiteks.
  • samuti kui tunnid kokku lugeda,
    siis trademine on ikka rohkem kui 50% ja eeltöö/järeltöö siis vastavlt vähem :)

    ise olen hetkel r6lguses coulda woudla shoulda lugemisest.
    kas klepik kasutab ainult aktsiaid voi kombineerib teist seal lhvs keegi ka aktsia+futuur+optsioon+muu kraam kokku eee.. asju?

    ja kas keerukamaid optsioonistrateegiaid kui straddle/strangle on kasutatud?
    synteetilisi putte/calle? rocket sciencet v6lakirjadega?

    kui keerukaks yldse engineeringuga minna?
  • Riq,

    mina ise kasutan peamiselt aktsiaid, ca. 15% optsioone ja ehk 2% futuure. Klientidele pole väga keerulisi optsioonistrateegiaid seni soovitanud, kuna vähe on kliente, kes neid kasutaks (liiga keeruline).

    Aga kui huvi peaks olema, saame nõu ka anda keerulisema strateegia püstiseadmisel.
  • Ma eeldan, et 17000 krooni on way too small summa, et aktiivselt USAs kaubelda. Mida üldse sellise summaga peale hakata?
  • Ma ei saa torkimata jätta, et läbi ajaloo parimate traderite meetodid on enamasti olnud üllatavalt lihtsad. Igasugu keerulisi optsiooni/aktsia/võlakirjastrateegiaid kasutavad peamiselt institutsioonid ja pigem oma positsioonide hedgemiseks kui hiigelkasumite teenimiseks.
    Kui keegi tahab oma 100k/1m/10M pealt hakata finantskeemiat üles ehitama, siis võiks ta enne tasuvusanalüüsi ära teha.
  • Fitiga 100% nõus. Enamasti on just lihtsamad süsteemid edukamad - liiga keeruliseks aetud engineering on kohati lihtsalt kuluallikas.
  • samas ei tohiks välistada, et närvivõrkudega saab tehnilist analüüsi kohati ehk kiiremini ja objektiivsemalt läbi viia kui seda üks inimsilma paar jõuaks. tegemist pole mitte niivõrd inimese asendamisega vaid valiku lihtsamaks tegemine. samas on see tehnoloogia väga paljudele kättesaamatu.
  • s6ltub mida lugeda keeruliseks.
    kui näit info v6i kiiruse vms. commonsense eelist ei ole,
    siis mis jääb yle?

    tihti on ju nii et osa asju on nii lihtsad et tunduvad keerulised.
    minu jaoks oli ohoh! väide et "covered call writing = naked put"
    common sense ytleb et covered call writing on risk free, aga naked put on paha paha.
    sisuliselt tegu sama asjaga.

    teine asi oli cost of carry (of stock) vs optsiooni hind.
    st madala intressiga void stocki kasutada nagu optsiooni, ilma time decayta.
    paned SSFi ja optisoonid kokku -> vaiksema rahaga suurem voimendus.

    kui enamus väldib keerukust/optsioone, siis on voimalik, et just sealt saab compettitive edge.
    aga noh, mis targutada, kui järgi proovin, räägin tulemustest :)

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon