Stop-loss - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Stop-loss

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Tahaks küsida, kas LHV-s Stop-loss orderid on võimalikud ainult optsioonidega kauplemisel või aktsiate puhul see käsk on ka võimalik? (vabandust: võivad olla keelelised vead)
  • Praegu veel aktsiatele mitte, kuid üsna pea on see võimalik ka USA aktsiatele.
  • Kas keegi oskab mulle öelda, kas ja kuidas saab hanzaneti Investoris kasutada aktsiate puhul stop-loss'i? Ei leia sellist võimalust väärtpaberikontol ega kauplemiskontol ning Hansa klienditugi ei kinnita ega lükka ümber (st. ei tea)
  • Soovitaks helistada hansa maakleritele.

    LHV klientidele uuendaks infot, et stop loss orderit saab kasutada nii USA optsioonide kui ka enamike USA aktsiatega kauplemisel.
  • Ei hakanud eraldi teemat püstitama, kuid tahaks teada, kuidas LHV käsitleb orderite osalist täitmist?
    Et annan sisse määratud hinnaga orderi 1000 aktsia ostuks, maakler aga soetab mulle ainult 100 aktsiat + teenustasu miinimum? Järgmisel päeval saan asjast teada, öeldakse tuimalt, et see ongi "risk", et osa võib täitmata jääda??
    Mingeid fill/kill jmt võimalusi seal polnudki, ainult tavaline, määratud hinnaga order.
    Kuidas LHV-s sellest arusaam on?

    P.S. Pole veel LHV klient, aga kaalun senise maakleri vahetust.
  • Kui order on tühistamiseni kehtiv, siis täidetakse orderi esimene osa fikseeritud hinnaga+ % tasuga mis sõltub teostatud tehingust, kui teine osa täidetakse järgmisel päeval, siis võtame ainult % tasu. Kui order pandud üles kehtivusega päeva lõpuni, siis võib tõesti tekkida olukord kui võetakse näit 1 aktsia ostmisel väga suur teenustasu, aga oleme püüdnud ka sellisel juhul kliendile vastu tulla ja pakkunud võimalust ülejäänud tehing teostada % alusel.

    Näitega asi selgemaks. Eesti Telekomi tühistamiseni orderiga ostmisel on 1000 aktsia teenustasu 50eek+0.2%, kui nüüd order täidetakse osaliselt ja turult ostetakse 450 aktsiat, siis selle tüki tehingu hinnaks kujuneb 50 eek +450*0,2% ning teine osa orderist jääb turule üles, kui järgmisel päeval täidetakse 550 aktsiat, siis selle tüki hinnaks on 550*0,2%.
  • Võimalikele huvilistele infoks, et HP klienditoe 2 päeva seeditud vastukaja põhjal stop-lossi HP üleüldse ei paku ega hakka ka lähiajal pakkuma.
  • nunuh, mida oli ka oodata, see eeldaks mingit kauplemisplatformi väljapakkumist oma klientidele (eesti keelset) ja vist ligipääsu otse turgudele? praegu võtab sutsuke ikka aega seni kuni maakler "vahel vetsus käib"! a muidu pole väga viga midagi, ainult tasuta reaalajas hindade jälgimine on üleüldiselt järjest keerulisemaks muutunud. Kolin vahendid traderisse üle.
  • Kas tavapärane sügisene aktiivsuse kasv või reaalajas hindade kadumine maailma finantsportaalide tasuta teenuste nimekirjast, kuid LHV Traderi avajaid on septembris kordades rohkem kui suvekuudel.
  • Kuna Treideri kuutasu ei saa kasumist maha arvata, siis klientide arvu kasv võiks seda tasu madalamaks viia :)
  • Traderi teenustasud ja ka muud teenustasud võiksid olla odavamad ja kasutajatele soodsamad. Turul on juba konkurente, kes rõhuvad madalametele teenustasudele N: https://ee.etrade.com/
  • Trader (ja LHV üldiselt) siiski igas mõttes odavam.
  • Ei ole e-trade odavam midagi. Ja pealegi seal patrioodid kaubelda ei saa (balti turud).
  • Uurisin lähemalt, e-trade pakub 3 erinevat paketti erinevate hindade ja võimalustega: https://ee.etrade.com/gl_text.asp?nav=1646




  • Balti turgude jaoks oleme arendanud automaatse orderite edastamise süsteemi ning kiiruse osas ei jää see millegagi Traderile alla. Kellel huvi aga Skandinaavia aktsiate kauplemise vastu, siis Rootsi aktsiad on ka Traderis kaubeldavad ning esimese taseme hinnad infotasu sees.
  • scorpisu
    äkki uurid veelgi lähemalt ja näitad kus need odavad hinnad siis on?
  • speedy conzales, ei ole mõtet irvitada, kui ei ole uurinud. Seal on 3 paketti: Võrdlen LHV investeerimiskontot ja E*trade investeerimiskontot:

    Etrade investeerimiskonto:

    E*TRADE kliendina saate kaubelda aktsiate ja võlakirjadega odavamalt kui tavalistes pankades.
    E*TRADE konto on Teile tasuta ja sellega ei kaasne ühtegi hooldustasu ega muud püsitasu.

    Investeerimiskonto:
    - Aktsiatehingud alates 10.90 EUR + 0.2%
    - Puuduvad piirangud kontol hoitavate minimaalsete summade näol
    - Puuduvad püsi- ja hooldustasud

    LHV investeerimiskonto:

    http://www.lhv.ee/start/fees.cfm?nocache=1

    Eesti, Läti ja Leedu aktsiad 50 EEK + 0.2%
    USA aktsiad 175 EEK + 0.3%

    Haldustasu****
    Väärtpaberid (va Eesti, Läti ja Leedu väärtpaberid)
    (kuni 500 000 EEK) 0.025% kuus min 25 EEK

    Teine kriteerium on teenuse kvaliteet ja funktsionaalsus, mida hetkel ei osta E-TRADE puhul hinnata. Kvaliteet on oluline.

    LHV peaks mõtlema teenustasude vähendamise peale.
  • mina maksan tehingute eest 7USD-d ehk 86EEK
    Trader on tõhus vahend ka investeerimise jaoks

    kas sellele on midagi vastu panna?

    kui tehingutasud sulle liiga teevad(oled vist kõva kupleja), siis ma ei saa aru, milleks on vaja kasutada investeerimiskontot ???

  • speedy conzales,

    Ma usun, et trader on tõus vahend tehingute tegemiseks, kuid minul tuleb liiga vähe tehingud selleks, et maksta iga kuu 500 EEK teenustasu + 0.025% haldustasu.

    Täna saadeti LHV poolt uus hinnakiri, toodi välja, et "Lühikeseks müük investeerimiskontol - uus intress 0% praegu kehtiva 11% asemel," kuid mitemd muude asjade osas on hinda hoopiski tõstetud N: EV fonde on soodsam osta otse panga süsteemi kaudu.

    Ainuke soodne teenus LHV-s on kasvukonto, kuna seal saab 29 EEK ulaatuses osta kuni 6 positsiooni. kahjuks on seal ka muid piiranguid.
  • Väikesed täiendused, LHV investeerimiskontol puuduvad Balti aktsiate puhul haldustasud, Skandinaavia aktsiate teenustasu on 100 EEK +0,2%. Balti aktsiate puhul on võimalus kasutada tasuta reaalajas POWERTRADERIT + automaatne orderite edastus, lisaks on võimalik saada eestikeelsete analüüside ligi LHV PRO näol + eestikeelne klienditugi + maksuraport. Oleme rõhumas kasutajamugavuse ja tehnoloogia peale, lisaks analüüsidele.

    Teiseks LHV Trader. Infotasu 500 krooni kuus sisaldab endas USA reaalajas aktsiate, optsioonide, valuutade ja futuuride hindasid + soovi korral ka Rootsi turu esimest hinnataset. Teenustasu 2 senti aktsia kohta ei tohiks samuti olla liiga kõrge. Kauplemisüsteemina kasutan Traderit igapäevaselt ning kurtmist on ehk ainult selles osas, et on liiga palju vidinaid, mida ei jõua jälgida (ka arvuti kiirus võib takistuseks saada).
  • usas on mitmeid discount brokereid, kus saab odavamalt/sama odavalt. paljud küll windows only softiga ehk siis imevad. ma ei tea lhv traderi/interactive brokersi kohta eriti midagi, aga näiteks thinkorswim on jäänud silma väga korraliku java põhise desktopiga, hea suppordi ning $5 aktsiatehingutega, kuigi tegelt pigem optsioonidele keskendunud broker (ei tea, kas tohib siin võõraid mainida). kas see 500 kr kuus sisaldab spetsiaalset infi või treidimisvihjeid, mida muidu ei saaks?
  • Kindlasti ei tahaks LHV klassifitseerida discount brokeriks, meile on oluline iga kliendi tegemised, st pakume eestikeelset kliendituge, tehingute teostamise võimaluste telefoni teel. Kindlasti on oluline eestikeelne keskkond, Eesti maksuametile sobiv maksuraport ning miks ka mitte kiired rahaülekanded. Infotasu sees on nii reaalajas hinnainfo, kui ka LHV PRO teenus, kus pakume ideesid kauplemiseks.
  • Discount võimalus on minu jaoks oluline, see on ka põhjus, miks ma ei kasuta LHV investeerimiskeskkonda. Võiksite tuua turule moodulpõhise süsteemi, kus klient saab valida endale sobivad ja vajalikud moodulid lähtuvalt oma investeerimise stiilist ja hinnast N: LHV PRO teenuse ostmisest ei ole ma üldse huvitatud, ka reaalajas keskkond ei ole minu stiili puhul oluline, küll aga on üliolulised madalad tehingutasud ja haldustasude puudumine.
  • Millise intressiga LHV Traderis lühikeseks müük toimub ja kas võimendusega aktsiate ostmise intress võiks ka tulevikus soodsamaks muutuda?
  • "Balti aktsiate puhul on võimalus kasutada tasuta reaalajas POWERTRADERIT + automaatne orderite edastus, lisaks on võimalik saada eestikeelsete analüüside ligi LHV PRO näol + eestikeelne klienditugi + maksuraport. Oleme rõhumas kasutajamugavuse ja tehnoloogia peale, lisaks analüüsidele."

    IMHO on 2006 aasta jooksul nii Eesti, Balti kui Skandinaavia aktsiaid PRO all analüüsitud ikka ebaõiglaselt vähe. Mind teeb see kurvaks. Alo, kas vaidled vastu?
  • LHV Traderis on lühikene müük nullintressiga, võimendusega positsiooni võtmisel päevasiseselt intresse ei ole ning pikemaajaliselt on intressimäärad sõltuvuses keskpankade intressimääradest ning on samad mis investeerimiskontol.
  • selline küsimus et kas kas on võimalik et order täidetakse stopist madalamalt
  • kaspi

    see madalamalt täitmine on lausa reegel pigem, stop hind on triggeriks, mille saavutamise puhul saadetakse müügiorder turule

    näide: stop 10 USD, aktsia bid/ ask on 10.00/10.02, keegi müüb 10.00 peale ja uus bid/ask 9.98/10.00, nüüd see 10.00 tasemel tehtud tehing käivitas stoporderi, mis siirdub turule ja müük toimub turuhinnaga ehk 9.98 USD peale
  • Adamski
    ole sa tänatud, asi kohe palju selgem
  • Ja kui oled kasutanud STP LMT orderit ja akstia paneb raketina allamäg,siis on ka võimalik,et su order jääbki täitmata..
  • Velikij,

    ühinen petitsiooniga. Kas LHV kasutajate seas on peamiselt USA börsidel tegutsejad tõepoolest sellises masendavas ülekaalus (võttes aluseks PRO sisu)?
  • Vabandan Velikij kommentaar on jäänud märkamata. Balti tehingute arv on teinud järsu hüppe just sellel sügisel ning oleme huvi tõusule reageerimas - nn Balti PRO on ettevalmistamisel ning loodetavasti jõuame esimeste viljadeni esimese kvartali alguseks. Seniks aga avaldame Balti ettevõtete kvartaliraportitele tugineva koondkokkuvõtte ja jätkame varasemate analüüside tegemist .
  • VIGA: Ostuorderi piirhind peab olema madalam stop-loss hinnast.

    Sellist huumorit pakub LHV siis oma klientidele. :(
  • Kas top - loss orderit ei ole võimalik kasutada Balti aktsiate puhul ? Ainult USA aktsiatele?
  • Stopp order on kasutatav ainult USA aktsiate puhul.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon