Börsipäev 22 - 23.detsember - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 22 - 23.detsember

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Mõned teemad tänaseks päevaks:

    - Six Flags (PKS) tegi reedel päris tubli tõusu. Ühtegi uudist selle taga ei olnud. Firma tegeleb vaikselt oma võla refinantseerimisega, mis aitab langetada finantskulusid. Tegemist on LHV Pro valikuga.

    Tehnilisest küljest on PKS murdnud $7 vastupanu, mis lubab tõusu jätkumist. Kes aktsiaga aktiivsemalt kaubelda tahavad, peaksid STOP-i panema just sinna $7 alla.


    - Dept of Homeland Security teatas eile, et on tõstnud Terrorihoiatuse taseme Oranzi peale varasema Kollase asemel.

    Põhjuseks kartus, et terroristid võivad plaanida rünnakuid, mis on mõnedel andmetel võivad olla suuremad kui 911. Ilmselt on see ka peamiseks põhjuseks, miks futuurid täna hommikul punast näitavad.

    - JP Morgani analüütikud tõstavad PalmOne Inc (PLMO) aktsiate reitingu Neutraalse peale varasema Underweight (Alakaal) pealt. Aktsiad on kukkunud tänu Handspingi (HAND) ostmisele ning 17. dets avaldatud halbadele uudistele. Analüütikute arvates on praktiliselt kõik halvad uudised hinda sisse arvestatud.

    - Wal-Mart (WMT) teatas, et selle kuu müüginumbrid tulevad prognooside alumisest servas. Sama uudis, mis eelmise nädala alguses.

    - Pfizer (PFE) teatas, et ostab ära Esperioni (ESPR). Tehingu suuruseks 1.3 miljardit dollarit, mis tähendab, et aktsiate eest makstakse enam kui 50% suurust preemiat. See on juba teine suur tehing biotehnoloogia vallas selles kuus. Mõned nädalad tagasi ostis Eli Lilly (LLY) ära Applied Moleculari (AMEV). Tundub, et suured farmaatsiafirmad on agressiivselt otsimas väiksemaid bioteche, millega oma tooteportfelli turgutada. Ostukandidaatideks võivad Piper Jaffray analüütikute arvates ostutude lähiajal ka sellised tegijad nagu NPSP, ONXX, ILXO ning CTIC. Kõigil on vähemalt üks suur ravimikandidaat hilises katsefaasis.

    - Ford (F) teatas, et tõstab oma 2003. aasta kasumiprognoosi aktsia kohta vahemiku $0.95-1.05 juurest $1.05-1.10 peale.

    - Dollar liikus euro vastu jällegi uuele viimaste aastate madalamale tasemele. Hetkel USDEUR @ 0.8044.

    - Sellelt nädalalt pole imesid loota, kuna täismahulisi kauplemispäevi on vaid kaks.

    - RevShark:

    The question on the minds of investors as we wind up the year is what bearded man will dominate the action, Bin Laden or Santa Claus?

    The Homeland Security Department raised the terrorist threat level to orange for the fifth time since its inception in March 2002. The primary concern seems to be the security of flights into the U.S., especially of cargo, that originate overseas.

    There was quite a bit of pressure on the market Friday from chatter that the alert level might be raised and it looks like much of the concern has been priced in already. We have a slightly positive indication in the very early going and overseas markets were holding well.

    The terrorist threat level has been raised to orange previously on Sept. 10, 2002, Feb. 7, 2003, March 17, 2003 and May 20, 2003. The reaction to the increase was fairly tame in all instances. It has generally been anticipated by the market and cynical market participants tend to shrug it off the move as a political gesture more than a real change in circumstances.

    The million-dollar question this week is whether the market will shake off terrorism jitters and embrace a Santa Claus rally to end the year. The recent sector rotation in the markets has set up some interesting technical patterns. The DJIA is looking quite extended after a huge move since Thanksgiving. The Nasdaq, on the other hand, is at 1950, the same level as way back on Oct. 16. The Nasdaq has bounced around quite a bit in the interim but overall it has done nothing but churn and base for quite a while.

    That two-plus months of choppiness creates a fairly good base for a move higher should the bulls decide to rotate back into technology for an end-of-the-year run. One other promising sign for the Nasdaq is the Amex Biotechnology Index (BTK), which has been trading in an increasingly narrow range since June. A move through 485 or so would break the group out of the triangle and probably generate some upside momentum. The biotechs are always good indicators of what the hot-money boys are doing. When they feel comfortable speculating in the bios it often spreads to other groups fairly fast.

    The one thing that we can say with certainty about this week is that trading is going to thin. We have no trading on Thursday and half-days on both Wednesday and Friday. In this sort of environment, big macro funds and/or buy/sell programs can muscle the market around quite easily. Consider loosening your stops a bit if your positions are moving around on light volume.

    I was encouraged by the stabilization in technology, small-caps and momentum stocks at the end of last week. These groups lagged badly for about 10 days prior as investors moved into oil and gas, steel and industry stocks. If we are going to have a Santa rally I look for the traditional momentum favorites and small-caps to lead the way.

    Keep on an eye on breadth and the semiconductor and biotechnology indices for signs that momentum may be building. There are a lot of traders who will be very quick to do some buying if they spot some strength in momentum stocks.

    I'm a bit surprised we aren't seeing more weakness in the early indications because of the terrorist threat increase. Asian markets were solid overnight and European markets are close to flat. Spot gold is back up to the $410 level and we'll have to watch and see if the Philly gold and silver index (XAU) can find some support at its 50-day simple moving average. Oil is down a bit but the dollar continues to struggle.

    It is going to be an interesting week. Will the holiday spirit prevail or will terrorism worries keep folks on the sidelines? Stay tuned. Our saga will unfold shortly.

     

    Futuurid: Naz-0.35% SP-0.11%

    sB

     

     

  • HEC sisenesin 0.95 pealt peaks vist kasumit võtma või vara veel ?
  • Millal koidab see hetk kui portfellis hinnad õigeks saab.....see hetk on oodatud!
  • Adz, kohe-kohe, jõuluvana sõitis suure tormiga vist üle mingi juhtme :)
  • to rick12:

    ise sisenesin HEC kah 0,95 pealt. Käive ju veel korralik kell 19.41 peal 16 milj aktsiat.
  • to andg:
    võtsin HEC kasumit 1.25 pealt, hakkab kuidagi ära vajuma :(
  • to rick12:
    mul veel optimismi on natuke...vaatame mis lähemad päevad toovad. edu!
  • to rick12:
    peaks nii 14 tõusma esialgu......
  • HEC -i puhul tunduks mõistliku teguviisina Kristjani soovitus, et lasta kasumil rahulikult joosta kuna käive on olnud tõusul suht normaalne aga olla samas stoppidega kindlalt paigas, tõstes neid vastavalt aktsia liikumistele.
    Ise sees keskmise hinnaga 0,81 ja jälgides kasvavat huvi aktsia vastu ootaks endiselt veel tõusu. Erinevates foorumites väidetakse nii gaasi kui nafta leiukohtade avastamisi, jms. Usun, et selline rumor võib aktsiat veel mingi aja ülespoole kelgutada aga kuna kukumised on tavaliselt kiired ja koledad soovitaks stoppidega varmas olla.
    HEC võib saada päris heaks teenimisvõimaluseks kui tabada ära languse algus ja siis positsioon sulgeda ning koheselt asja shortida. Kui on arvamusi HEC -i lae suhtes siis avaldagem arvamusi.
    Elame näeme!
  • Vat HECi puhul käibe vaatamine praegu oluliselt ei aita, sest käive on suur, kuna aktsia on muutunud üsna populaarseks ja käive on järgnevatel päevadel nagunii suur, sõltumata sellest kas aktsia tõuseb või mitte.

    Miks ma selliseid aktsiaid ei kauple? Esiteks ei saa nende puhul hästi kasutada tehnilist analüüsi klassikalises mõttes, toetustasemete tõmbamine suurt ei anna, tuleks istuda lihtsalt chatroomides ja lugeda turuosaliste suhtumist, lisaks juurde aktsia liikumist jälgida ja võrrelda eelmiste sarnaste juhtumitega.

    Samuti ei tasuks selliste aktsiate puhul petta ennast fundamentaalse analüüsiga. Olgem ausad, see ei loe suurt midagi. Liikumised toimuvad ainult treiderite psühooloogia põhjal ja see on kõik mida jälgida tuleb - õigel ajal on vaja välja saada.

    Graafikuid vaadates tundub, et HEC võiks siit veel minna, vähemalt $2 juurde. Kuid minu jaoks on oluliselt paremaid riski-tulu suhtega tehinguid, seega kindlasti ma HECi torkima ei hakka.

    Võrdluseks vaadake: IVAN NGEN EGHT WAVX ALTI jt.
  • Nagu juba eelpool foorumites olen maininud pole lhv pro klient, aga jälgin huviga nii palju kui võimalik. PKS aktsiat vaadates jääb väga kaheldav mulje sellest firmast, isegi 2005 a.-ks ei suuda nad kasumisse aastate lõikes jõuda, kas tõesti pole paremaid aktsiaid võimalik leida ?
  • Olen ise PKSi omanud ja vastaks kahe lausega:
    1. Bill Gates on investeerinud PKSi.
    2. Maailmas on vähe inimesi, kes on Bill Gates'i vastu panustades raha teeninud.
  • Rick12:
    Kahju, et Sa LHV Pro klient ei ole, sellepärast Sa ei teagi, miks PKSi aktsia hea on.
  • rick 12

    ettevõtte väärtus tõuseb ka enne aastate lõikes kasumisse jõudmist varasematest perioodidest kaasas kantava ja/või jooksva kahjumi vähenemise läbi

    vastavalt siis ka aktsiahind
  • Bill billiks, aga mis mõte on omada kahjumit tootvat firmat ? Olen ise ka mitme firmas osanik ja kõik liiguvad plussis, kui mõni kahjumit toodaks, ...

  • Kristjani poolt HEC võrdluseks pakutud IVAN NGEN EGHT WAVX ALTI graafikuid jälgides peaks veel kuni 2-ni turvaline sisenemise tase olema. Kui väljumisega ka oluliselt hiljaks jääda on kaotus max 1/3 ligi 2-3 kordsest lühiajalisest tõusust. Seega võiks ju kogu ralli rahulikult kaasa teha.
  • ise ei ole samuti LHV Pro klient. Siit ettepanek:
    LHV võiks võimaldada tasulise juurdepääsu LHV Pro kasutamiseks kauplemise võimaluseta. Win-win LHV-le ja klientidele kes ei taha senist kauplemiskeskkonda vahetada.
  • LHV Pro on siiski mõeldud LHV klientidele abimeheks, nägime, et LHV klientidel oli sageli mure, et pole piisavalt ideid raha kasutamiseks ja tulime neile appi.

    Päris mitmed LHV töötajad (sealhulgas mina) kulutame täiesti arvestatava osa oma ajast LHV Pro all idee pakkumisele, seega ei ole me eriti sellest huvitatud, et neid ideid mujal rakendatakse. Seetõttu ka teenus vaid LHV klientidele.
  • Mainisin HEC-i juba septembris. Loomulikult Kristjan ei soovita teda osta. Soovitus tuleb alles siis kui ta maksab umbes 10 $ ja aktsia fundamentaalnäitajad on head. Kui on? Igaüks peab ikka ise otsustama. On palju selliseid firmasid mis on kukkunud põhjade juurde ja hiljem teevad uusi tippe.
  • Ja ilmselt on veel rohkem firmasid, mis on kukkunud põhjade juurde ja pole sealt kunagi üles saanudki.
  • Mõned teemad tänaseks päevaks:

    - Wall Street Journal kirjutab täna hommikul, et Nasdaq on valmis NYSE-ga ühinema. Asjaga seotud inimeste sõnul on läbirääkimised väga varajases staadiumis. Nasdaqi huvi seisneb oma turuosa hoidmises, mida on viimastel aastatel kaotatud sellistele süsteemidele nagu Archipelago ning Instinet (INGP).

    Saab näha, kuidas reageerivad sellele uudisele NYSE spetsialistifirmade aktsiad nagu LAB ja VDM.

    - Six Flags (PKS) liikus ka eile õiges suunas. Üks võimalik aktsiaid liikuma panev tegur oli reedene optsioonide lõppemine. Ilmselt suruti put-optsioone teinud turuosalised nende positsioonidest välja, tekitades aktsiates ostusurvet. PKS on üpris õhuke aktsia, mis lubab selliseid võtteid kasutada.

    Tehniliselt murti viimased 6 kuud püsinud $7 vastupanu, mis meelitab aktsiatesse ilmselt lähiajal veelgi tehniliselt kauplevaid turuosalisi. Järgmine veidi suurem vastupanu asub $7.50 juures.


    - Research in Motion (RIMM) on täna hommikul 15% plussis. Firma avaldas eile õhtul tulemused, mis ületasid analüütikute ootusi. Täna on Bear Stearns ja JP Morgan reitinguid tõstmas.

    - Häid uudiseid on teatada LHV Pro kiire idee Homestore (HOMS) hoidjatele. ThinkEquity alustas firma aktsiate katmist kõrgeima Overweight reitingu ning $6 hinnasihiga. Kuigi firma on kasumist paari kvartali kaugusel on analüütikute arvates just praegu kõige õigem aktsiaid osta. Eel turul kaubeldakse HOMS-ga $4.50-$4.60 juures, mis on ligemale 10% kõrgemale sulgemishinnast.

    - Veidi halvemaid uudiseid on teatada KEMET (KEM)-i aktsiate omanikele (LHV Pro kiire idee). Nimelt alustas Smith Barney aktsiate katmist Müü reitinguga ning $11 hinnasihiga. Konkurents Aasiast tekitab analüütikutele muret. Kui KEM suudab selle uudise maha raputada on see märk ostuhuvist. Eelturul erilist müügihuvi täheldada ei ole.

    - GDP 8.2% vs 8.2% consensus

    - Personal Income 0.5% vs 0.4% consensus; Spending 0.4% vs 0.7% consensus

    Turu reaktsioon väga leigelt negatiivne.

    - RevShark:

    Market participants were so cheerful yesterday they shrugged off an increase in the terrorism alert level as just a minor annoyance. Increased concern about terrorism presented an excellent excuse to lock in profits, especially in extended cyclical and industrial stocks but the happy mood helped the bulls endure.

    Can we expect the jolly holiday spirit to keep this market moving? The DJIA and the S&P 500 are becoming quite extended and overbought. They have failed to take any sort of rest since breaking to new highs three weeks ago. Now are in an increasingly thin trading environment and it is quite easy for big funds or program traders to muscle the market around. We can easily continue to move higher.

    The bottom line is that even though many of these industrial and cyclical stocks are extended, we can't have any great level of assurance that they won't continue to move up in an environment dominated by a cheerful holiday mood.

    On the other hand the Nasdaq and the small-cap indices have not been nearly as jovial as their big brother indices. The tone, particularly in the small-caps, has improved over the past few days but there is not nearly the same vigor in this group as in the smoke stacks and cyclical stocks.

    Will the Nasdaq and small-caps join the party and make new highs before the end of the year? For that to occur we will probably need a sector rotation back into biotechnology, semiconductors and technology stocks. At some point the gap between the Nasdaq and DJIA is going to narrow. The question is whether that will happen because of increased relative strength in the Nasdaq, decreased relative strength in the DJIA or, most likely, some combination of the two.

    For the past couple of weeks I have been talking quite a bit about the possibility of a small-cap rally to conclude the year. There are good historic precedents for such action as well as structural issues such as taxes that tend to make it a fairly good bet. On top of that there is a good technical setup for such a move. If the Russell 2000 was as extended as the DJIA I would be very concerned about the ability to keep moving higher for a couple of weeks. The small-cap indices, as well as the Nasdaq, are set up very nicely to challenge the annual highs that they hit on Dec. 3. These indices are not extended and have good, solid bases to work form.

    Breadth is probably the best early clue as to whether a rotation is starting. Nasdaq struggled most of the day yesterday with decliners exceeding advancers but managed to turn marginally positive in the last hour of the day. If Nasdaq breadth starts to outperform NYSE breadth watch for a rotation to start to build.

    We have a quiet start to our last full trading day of the week. Overseas markets aren't doing much, both oil and gold are trading down a tad and the dollar is still struggling.

    We are going to have very thin trading for the rest of the week with plenty of random action, so be careful out there.


    Futuurid: Naz unch SP unch


    sB

  • Hex, täpselt nii. See aasta on penny-aktsiatele väga hea olnud ja seetõttu on ka rohkem kuulda jutte kui hästi see strateegia töötab.
  • Heinz

    Muide, mitu penny-aktsia tehingut oled siiani kasumis lõpetanud ja mitmes on aktsia väärtus nulli kukkunud?
  • Olete statistikat teinud Kui palju LHV PRO aktsiasoovitustest on puusse l2inud?
    Siiis kaaluks isegi LHV PRO kliendiks asumast.Kas on spekulantidele ka midagi?Nii paari p2evaseks investeerimiseks?

    Mis puutub IVANI ja NGEN
    siis IVAN pysib endise;t 4$ NGEN 6$ peal.Kas joulumeeleolu hoiab neid aktsiaid veel yleval?

  • Statistika on LHV Pro all saadaval.

    sB
  • To Henno:
    Neid ikka on, võin julgelt öelda et olen tugevalt kasumis, hetkel on paljud positsioonid veel sulgemata ja neid ma ei arvesta. Nulli on kukkunud üksikud, aga risk on risk.
  • Sa põhimõtteliselt siis ei arvesta miinusena praegu miinuses olevaid positsioone? Et küll tõusevad?

    sB
  • To Bettie:
    Arvestan küll miinuses olevaid positsioone miinusena. Mul on ka mujal investeerimiskontosid ja arvestan üldist investeerimist.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon