Börsipäev 26. detsember - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 26. detsember

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • USA turud on täna avatud kella 20.00 (1:00 PM ET). Pooliku päeva ootuses on turud kergelt rohelised. Dollar on jällegi veidi nõrgenenud euro vastu ning hetkel kaubeldakse tasemel 0.8025 eurot per dollar.

    Suuri uudiseid ei ole:

    Mõned hullu lehma tõve aktsiad nagu SDIX, STIX ning BIO, ORCH on jällegi rohelises, kuna ka Suur-Britannia laborid kinnitasid mõne päeva tagust uudist.

    Ka on SHRP ning AMZN väljas uudistega, milles räägitakse sellest, kui hästi on müük pühade ajal läinud.


    Tõotab tulla suhteliselt vaikne päev,

    sB
  • Tere jõulupühi!

    Mis NGEN -ga täna juhtus ???
  • Short interest approx. 12.5% of the float.

    sB
  • E-Loanil on vastav näit juba pikemat aega 21,5 ja midagi pole juhtunud.
  • Mis selle põrgulisega (NGEN) teha tuleks?
    A) osta
    B) lühikesks müüa
    C) hoida näpud eemale

    Jään esialgu viimase valiku juurde.
  • Alvar,
    IMHO - hoida napud praegu eemale, aga u $8 juurest (kui ka RSI on kuskil 80 ringis) voiks proovida vaikest luhikeseks muuki.
    Seniks kasvata oma vara PKS-i voi NOK pika positsiooniga, on kindlam tunne:)
  • NOK ei ole vast viimasel ajal vara kasvatamist toetanud..
  • Ilmselt NGEN ikka lyhikeseks.Kysimus oleks millal?Tundub,et positiivne aastalopp hoiab r2mpsaktsiat veel korgel.
  • Privador,

    Hea point selle suhtes, et aastalõpp hoiab aktsiaid üleval. Fondijuhid saavad oma tasu tihti aasta tootluse pealt ning kui kollektiivselt pushitakse aktsiaid üles, siis kõik ju võidavad. Mis pärast saab on muidugi eraldi küsimus. Tavaliselt tuleb langus. Päris kellatäpsusega see asi ka muidugi ei käi (vt. intervjuud Kawe Kapitali Kristjan Hänniga)

    sB
  • aasta viimastel 2 päeval on tavaliselt olnud langus, kui vaadata qqq graafikut näiteks..
  • aasta viimastel 2 päeval on tavaliselt olnud langus, kui vaadata qqq graafikut näiteks..
  • Miks mitte investeerida Elcoteqi?

    18. detsembril teatas ettevõte, et Elcoteqi peakontor jääb endiselt Soome (järgmise aasta lõpus kaalutakse asja uuesti), lisaks teatati, et ettevõtte juhtkond ei näe vajadust noteerida ettevõtte aktsiaid muudel börsidel, kui HEX. Algne NYSEl või Londoni börsil ettevõtte aktsia noteerimise idee oli, et kuna ettevõtte aktsia on allahinnatud võrreldes konkurentidega, siis välisbörsidel hinnatakse ettevõte õiglasemalt ja aktsia võiks tõusta 30-40%. Kallim aktsia võimaldaks Elcoteqil osta konkurente või NPIde tehaseid. See idee käidi välja siis, kui Elcoteqi aktsia maksis 11-12€. Praegu maksab aktsia 16-17€, ehk tõus on juba toimunud. NYSEl noteerimine oleks võinud Elcoteqi aktsiat lühiajaliselt tõsta, usun, et tõus oleks olnud ca 10%.

    Teiseks Elcoteqi ostuargumendiks suvel oli see, et ettevõttel oli koostatud nimekiri potentsiaalsetest klientidest (127tk), kelledega veel selle aasta sees pidi ühendust võetama. Praeguseks on Elcoteq teatanud ainult neljast lepingust, mille peale aktsia on iga kord ka tõusnud. Hmm, kas hitrate on uskumatult madal või ei jõutud kõikidega ühendust võtta? Usun esimest varianti, sest EMS turg on eriti konkurentsitihe ja Elcoteqi konkurendid, kelledel on veel raskem kasvada oma suuruse tõttu on nõus tegema veel paremaid pakkumisi.

    Ülaltoodud argumendid ei välista aktsia edasist tõusu, kuid mina ei näe piisavalt soodsat hetke, et ettevõtte aktsiasse investeerida. Küll aga on aktsia sobiv kauplemiseks. Lühiajaliselt võib aktsiat tõsta Q4 tugev mobiilide müük, mis võib aktsiat tõsta enne majandustulemuste avaldamist 6.veebruaril. Kavalamad kauplejad püüavad ennetada majandustulemusi ja ostavad aktsiat heade majandustulemuste ootuses. Seega tuleks aktsiatest loobuda enne 6.veebruari.

  • Euroopa Keskpank ütles, et enne oluliseid samme ei võeta kui murtakse 1.35 piir. Ehk EEK/USD kurss umbes 11.6.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon