VÕLAKIRI - Räägime sellest sõnasta ja asjast natuke.... - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

VÕLAKIRI - Räägime sellest sõnasta ja asjast natuke....

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Kuidas koostada võlakirja... nii et notar ei naeraks selle peale...
    Aidake ...
  • Kui on tegemist suurema summaga, mine otse mõne notari/juristi juurde, kes sulle korrektse võlakirja teksti valmis teeb. Ja kui on vähegi normaalne ja oma asja tundev notar/jurist, siis naerma ei hakka keegi, sa maksad neile ju selle eest teenustasu.
  • Murzilka, kas sa tead kui pikad on notarite järjekorrad? Võibla inimene laenab iga kuu paar tuhat krooni välja, siis ei tasu rahaliselt ka notari juures käimine ära, aga kohtus (ka kantidele müümiseks) kõlbavad teatud summadeni ka ise tehtud võlakirjad.
  • MSM, olen nõus, et notari järjekord on tavainimesele enamasti 3-4 nädalat. Siiski, kui väljalaenatav summa on paartuhat krooni kuus, siis selle puhul ei tasu notari juurde minek ära - raha ja ajakulu on piisavalt suur, et sellest loobuda. Paarituhande krooni ühekordsel väljalaenamisel ei ole minu avates üldse mõtet notari / juristi konsultatsioonile minna. Sellisel juhul peaks laenu väljaandmisel lähtuma laenusaaja 'usaldusväärsusest' (kategooriad, millest siin lähtuda, on iga inimses jaoks erinevad).

    Teisalt, kui tegemist on kellegi regulaarse äriga - nt. 3-4 korda kuus paartuhat krooni välja, siis piisaks kui lasta mõnel juristil nt. lihtveksli / võlakirja vorm 1 kord valmis teha ning edaspidi saab seda kasutada dokumendipõhjana, updeitides edaspidi ainult osa andmeid.

    NB! MInu eelnev jutt ei olnud kindasti konkreetne juhis kellelegi tegutsemiseks, vaid pigem minu subjektiivne arvamus.
  • Järgmine küsimus, how do you price it?

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon