Daytrader Kallini "soovitused" - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Daytrader Kallini "soovitused"

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Lugesin Eesti Ekspressist "Äritera," kus kodanik Kallin soovitas inimestel investeerimise asemel endale pigem midagi ilusat osta ning oli üldse tige kõigi v.a. omasuguste peale. Palju õnne, seltsimees Kallin! Millest selline iroonia? Kade meel, et mõned tegelased suutsid eelmise aastaga oma varandust kümnetes protsentides kasvatada? Lihtsalt oli paha päev? Naine jättis maha? Stereo kärssas sisse?
  • Kuigi päris kõigega nõustude ei saa, siis Kallini jutt on paljuski tõsi. Sometimes truth hurts :)

    sB
  • Loe parem kõrvale veel 4. veebruari Kroonikat, kus Viisemannist oli artikkel. Ajakirjanik ei esitanud seal asja mitte irooniliselt, vaid sarkastiliselt juba. Kaif lugemine.
  • Minu meelest tegi Kangur oma Ekspressis saadud head reputatsiooni veidi ikka selle looga täis. Teine asi - ja puhtalt spekulatsioon - ju siis Viisemann ei suutnud vennale IDEED piisavalt hästi maha müüa...
  • kanguri jutt kroonikas oli nagu mingi lapsajakirjaniku kirjutatud. võetud indeks börsimulli tipus ja võrreldud praeguse seisuga ning jõutud järeldusele, et aktsiatesse ei tasu raha paigutada. midagi kaifi seal küll polnud, aga väga piinlik küll.
  • ma ei tea kuidas kallinil läheb, aga ta võtab ka siin foorumites sõna, varem võttis tihedamini kui täna
  • Eks ikka tahatakse vahesl poosetada. Eriti moodne on ju kui investor ütleb, et investeerimine on jama, mersu omanik ütleb, et mersu on jama, rikas ütleb, et rikkus on jama, Eurovisionil esineja ütleb, et Eurovision on jama (V. Eplik eelmine aasta), jne
    Inimlikku edevust tuleb mõista.
  • artikkel
    "Nelja kuu pärast oli ta vaevaga teenitud saja kahekümnest tuhandest ilma. Rohkem pole ta investeerinud ja nüüd sõidab ringi Lexusega."

    Peale selliseid tagajärgi sõidab ringi Lexusega? Selle peale hakkas vaesekesest tõesti kahju.
    Teeks õige korjanduse ning ostaks mehel õige auto. :)
  • Kallinil oli väga hea nupuke. Midagi uut ju ei öelnud, aga võibolla mõne kerge raha otsija pani mõtlema.
  • toyota on bestest,
    aga kui aasta vanem mudel soetada saab m6nusalt veel ühe kvartali nasdaqil libistada :p
  • hoks, äkki on seal juttu tuntud LHV foorumlasest, kes kõvasti optsioonidega tegeles, aga ma ei tea, kas tal on Lexus.
    See pole üldse pahatahtlikult.
  • Selliseid kerge raha otsijaid on hakanud viimasel ajal tihti ka LHV kontoris käima - 50% poole aastaga teenida on nende arust imelihtne ja kaotada ei ole ju praeguses turu faasis üldse võimalik, :)
  • raha ei ole elus peamine.
    kahjuks ei tea, mis on..
  • Hehe, karumõmm, kui Sulle jäi point arusaamatuks, siis ei oska ma muud kui naerda:)
    Aga vastame siis samas stiilis:)

    Loen, et investeerimisfanaatikust pangandustegelast häiris tõsiselt artikel, kus hoiatati inimesi lambist riskantselt investeerimast. Millest selline häiritus? Kas omaenda vilets tootlus? Klientide rahulolematus? Või paaniline hirm, et äkki nüüd paarkümmend inimest ei usalda tänulikult raha Su õilsatesse kätesse? Ülemus ähvardas kinga anda? Date ei andnud kätte?

    Aga loo kirjutamise põhjus oli tegelikult ikkagi selles, et liiga palju on viimasel ajal juba siin LHV foorumites naiivitare kes soovitavad oma raha pennydega kasvatada ja liiga vaimustunult kirjutab äripäev globaalsete investeerimisturgude võimalustest. Pluss väike provokatsioonimoment sinna juurde :)

    Point on selles,et ükskõik palju ei räägita inesteerimisõpikutes "osta, kui veri on tänavatel" ja "müü kui taksojuht hakkab oma aktsiaportfelliga kekslema" - inimesed teevad ikka risti vastupidi. Ja seetõttu on massid börsil enamasti kaotajad. See oli sõnum.

    Kanguri artikkel oli minu meelest hea, ehk veidi pikk ja lohisev.

    Hoks, good point, minu viga. Alati peab lugu kirjutama nii, et ka kõige rumalam aru saaks!
  • mulle tundub, et kallin on üks väheseid siin, kes turust midagi teab ja kes ka mõtestatult tegutseb...ja artiklis öeldu on paraku 100% tõsi
  • MSM, vägagi võimalik, ega minagi täpselt tea, kuid artiklist võib justkui järeldada, et põhitöö kõrvalt teenitud 120k optsioonide all kaotades saab endale mõne aja möödudes lexuse soetada. Polegi nagu väga kehv diil.
  • Olen fitiga n6us.
    aga ka fit ise kunagi tegeles paar tundi peale tööpäeva khm ja noh,
    ega sa ju ometi ilma paar korda rängalt lossimata lessoneid ei saanud?

    v6i said?

    arvan, et nagu paljue muude asjadega,
    on ka kauplemisel oluline pyhenduda ja geniaalus = 90% tööd.
    lossivad ikka mytsiga lööjad..
  • jah, tegelesin kyll. väga kusiselt läks niimoodi poolkõvalt:))) nii et räägin oma kogemustest:)
  • Lugesin ka seda artikklit. Mehel on 6lu ees ja jutt sorav. L2heb peale kyll. Pean tunnistama, et olen ka yks nendest American yobudest. Kahju ainult, et selle artikkli juures ei olnud seltsimees Kallima treiding accounti numbrit. Nyyd ma ei teagi kuidas ma oma raha selle eliitmehe k2tte toimetada saaks. Peab vist kohvriga otse tema juurde officisse tassima? Kas keegi teab kus Kapa-Kohilas ta toimetab ja lombitaguseid jobusid lypsab? Ma tahaks ka tema äkshonisse sisse saada.
  • Fiti jutus tugev point sees, tōestuseks veel mōningaid toredaid äriterasid, mida viimasel ajal on tulnud investeerimishuviliste suust kuulda:

    Tehnoloogiaaktsiad on JUST hakanud pōhjadest tōusma, praegu on ōige aeg neid odavalt osta

    Ma ise pole kunagi aktsiatega tegelenud, aga sōbral läheb väga hästi. Mōtlesin ka mingi 100K alla panna alustuseks, aga kuna endal seda raha pole hetkel, siis vōtan laenuks.
  • viimane lõik on tõesti päris hea :))
  • Fit, kas Sul jutust oma tsenseerimata copy ka on? Äkki saad mahti mulle mailida, netis ma seda ekspressi artiklit veel ei näe.

    Parimat
  • SEE ja palju teisi artikleid Kallini sulest siin

  • Täitsa mõistlik artikkel, kuigi minu mäletamist mööda oli see "turgu löövate" päevakauplejate osakaal USA statistika andmetel (mõni aasta tagasi tegid T. Odean jms uurimistöö) ca 5%. Aga ega see tõusva turu korral ei tähenda, et sellised kauplejad raha ei teeniks, lihtsalt pisut alla turutootluse keskmiselt. Põhjused: 2/3 inimestest arvavad ennast olevat keskmiselt paremad autojuhid ja ei usu, et nad teevad vigu ("jumala kompleks"). Mistõttu ei loobu kahjumiga positsioonist ja viivad oma keskmise tootluse alla.
  • Kui Nasdaq tōusis eelmisel aastal ca 50%, siis on ka "pisut alla turutootluse" päris kōva sōna, :)

    Ja soodus pinnas "jumala kompleksi" tekkeks ongi loodud - kes tähelepanelikult siinseid foorumeid jälgib on ka kindlasti hulgaliselt seda pōdevate kommentaatorite postitusi leidnud, :)
  • kaevasin selle kunagise teema välja - Online brokerid, edasised lingid võivad olla muutunud
  • Terekest, minu arvates levitavad ka osad fondijuhid ja investeerimisspetsid selliseid arvamusi. Naiteks juhtusin kunagi (vist CNN-s) yhte fondijuhti nagema kes vaitis (see oli borsimulli tipus) et " "turu tootlikus on palju parem koigest muust finantsturul pakutavast ja kasv on tugevatel jalgadel" ning seejarel soovitas "vota hypoteek oma majale ja investeeri see raha borsil, sest panga intress on palju madalam kui see mis sa selle ajaga borsil teenid". Mis siis imestada kui inimesed seda uskuma jaavad!
  • Näide investorist, kes tahab hirmsasti turust targem olla ja kaupleb täiega - reaalne case, investori nimi ja aktsia sümbol muudetud, :)

    2003. aasta juulist kuni eilseni on aktsia GOD tõusnud 16,2%, olles sealjuures äärmiselt volatiilne ja tehes pidevalt järske siksakke.

    Kui investor BEST oleks aktsiat kogu nimetatud perioodi lihtsalt hoidnud oleks tema kasum teenustasusid arvestades olnud 4204 raha.

    Trader on aga nimetatud perioodil üritanud aktsia kõikumiste pealt teenida ja teinud selleks 53 (!) ostu-müügitehingut: tema kasum on teenustasusid arvestades 2599 raha.

  • Tarder teeb sellest muidugi järelduse, et kõiges on süüdi maakler kelle teenustasud tema muidu hea kasumi ära söövad :-)
  • Kõik (paljud) teavad, et kõige targem on amatööril raha fondis hoida, aga ikka tahetakse adrenaliini. Liiga igav on olla pikaajaline investor ja ilus on unistada suurest võidust.
  • Minu jaoks on aktsiatega tegelemine rohkem nagu elustiil. Aasta lõpuks peaksin saama kokku 25 k $ ja kui mitte päris rämpsuga tegeleda, siis ei näe ma küll võimalust kaotada :)
  • Aga trader saab ju rahuliku südamega magada, sest tal on börsipäeva lõpuks raha kontol.
  • rick12, kui sul on aktsiavõitude käesoleva aasta eelarve paigas, pole kaotus muidugi võimalik :)
  • Roimar, sellega ma ei arvesta, et teenin selle raha kokku aktsiaturul :)
  • ma usun ka, et Fit on üks vähestest, kes saab ja julgeb tõtt rääkida ;)
  • artok, mis oli Fiti sõnum? - kes ei oska, see ärgu näppigu :-)
    See kehtib ju igal alal.
  • selle asemel et oma raha ära anda ja närve kulutada, parem tarbi - saad vähemalt midagi oma vaeva eest. see oligi artikli point, aga teemaarendusi voib muidki v6tta:

    olen fitiga n6us, et see on karm mäng. aga arrogantsus temas ei sympatiseeri eriti :)
    asi on selles, et kui k6ik juba eemale hirmutada siis enam uusi kallineid ei teki!
    v6i ongi see eesmärk? :p areng toimub ikka nii et 100 sureb ja 1 kallin kirjutab artikleid.

    ma ei tea mida fitbert m6tles, aga teema on aktuaalne ja koik voivad klahvida et on nous/pole nous fitiga, aga hinnangu annab igayks oma väärtusmaailmast lähtudes. ja seet6ttu naiteks yhele tundub beatlesi kitarr m6ttetuna (mulle) aga m6nele fännile on see väärt mitu miljonit.
  • Kallinil poleks olnud mõtet ilma väikese provokatsioonita seda lugu kirjutadagi :)

    Keskmisele lugejale jäi ehk mulje, et investeerimine tervikuna on vaid geeniustele, kuid sõnum sihtrühmale (Ma räägin inimestele, kelle ettekujutuses investeerimine on järjekordse kuuma soovituse põhjal raha kahekordistamine) oli tegelikult üsna õige - ahnus ajab upakile.

    Kui paljud aktsiad on 10 kuuga põhjadest tõusnud 200 ja 300%, siis võtavad paljud algajad investorid naeruväärsena juttu sellest, et 20% aastane tootlus on tegelikult hea. Tõepoolest, eelmisel aastal läks ilmselt paljudel investoritel ülihästi, kuid 2000-2002 toimunud karuturul oleks nad ilmselt kaotanud kogu raha. Ja turud ei liigu siiski ainult üles.

    Olen näinud karu- ja pulliturge nii kodu kui välismaal ning kauplemisel väga oluline ongi paindlikkus. Tean küllalt kauplejaid kes on edukad olnud ka erinevatel aegadel, kuid see edu tuleb ikkagi suure töö viljana.

    Kui keskmine tugitoolisportlane ärkaks ühel hommikul ja otsustaks lambist minna Eesti Meistrivõistluste 100 m jooksu starti, siis oleks eduks tõenäosus väga väike. Samamoodi on eduks tõenäosus eduks väike, kui keegi ilma ettevalmistuseta kauplema hakkab.

    NB! See jutt puudutas kauplemist, mitte investeerimist. Pikaajalise investeerimise puhul on indeksaktsiatega võimalik turu keskmisele lähedast tootlust võimalik saada ka praktiliselt ilma ettevalmistuseta.
  • Minu arvates on artiklis kaks puudust:

    1. Pealkiri on eksitav. Ilma artiklit lugemata jääb kõlama hüüdlause, et pikaajaline investeerimine on jama. Alles artiklis tuleb välja, et investeerimise all mõeldi lühiajalist spekuleerimist. See on muidugi ka investeerimine aga pealkirja sõnastus jätab teise mulje. Ja süvendab veelgi inimesele tänavalt arusaama, et investeerimine see on mingi mäng või rahapööritamine.

    2. Spekuleerimise alternatiivina pakutakse tarbimist. Ehk siis selle asemel, et müüa ennast maaklerfirmade orjaks, soovitatakse end müüa tarbimisorjaks või isegi äkki krediitkaardifirmade orjaks. Mitte sõnagi pole finantsilise vabaduse saavutamisest läbi pikemaajalise investeerimise.
  • Kui Kallini point oleks olnud, et "ära hakka ilma majanduse- ja psühholoogia-alaste heade baasteadmisteta temasuguseks daytraderiks," siis oleks ma jutule peaaegu alla kirjutanud. Aga mida vend tegi - ütles, et ÄRGE INVESTEERIGE ja ostke endale parem "midagi ilusat..." Ehk siis oli tema puhul tegemist laenamiskultuuri evangelistiga, kelle arvates tuleks pärast iga palgapäeva tõmmata otse poodi ja osta endale soojärjekordne wok-pann või kõhurasvade elektronvõdisti... Get real!

    Kanguri kinnisvarajutt oli niivõrd küündimatu, et ma tahaks tõepoolest temaga vestelda, et mida ta üldse finantsturgudest teab, et sõna võtab...
  • Küsimus Kroonika peatoimetajale - kas Stella K. Wadowsky oleks saanud ebaprofessionaalsema jutu kirjutada kui Kangur?
  • Kroonika on meditsiiniajakiri ja ega maksakski sealt finantsturgude kohta infot otsida.
    Dr. Kangur lihtsalt soovis oma looga näidata, et ta suutis leida üles A.Viisemanni, kellel siiani on õnnestunud avalikkuse (loe: Kroonika) tähelepanu vältida. Edu Paavo.

  • Kuule Mõmmik, pane vahelduseks "see" nüüd püksi tagasi.


  • karum6mm, kas siis mängu mõte polegi see, et "võidab see, kellel on surres rohkem asju?"
    :-)
  • Justnimelt, kristjan, justnimelt!!! Võidab see, kellel on SURRES rohkem asju - st, et meiesugused kolmekümbised peavad ikka kõvasti rabama ning investeerima ja treidima, et surma-ajaks oleks kõvasti raha teenitud, et ROHKEM ASJU saaks :-)
  • ma olen juba mõnda aega lugedes mõelnud, et äkki on see number ricki nimes tema vanus?

    lihtsalt nii, kontekstiväliselt..
  • lihtsalt nii, kontekstiväliselt ei ole see minu vanus :)
  • Kallin on t6eline reneissance man kes muundub muusikakriitikust elukutseliseks enesekindlaks daytraderiks ja c'monitab teadja n2gu peas selgi teemal l6dvalt vasakule kui paremale. Ega andekust anna vaka all hoida.
  • Mnjah, valaks vähe õli tulle...vaadake arvatavat maailmarekordit treidimises, 18 kuud ja 11 tuhandest dollarist 18 miljonit - 23 kuuga 42 miljonit. Jätke see lugu meelde, mõelge, et turg on sama ja teil veel suuremad võimed, rohkem raha...
    http://www.traders.com/Reprints/PDF_reprints/CP_ZANGER.PDF

    Lohutuseks, mis mehest on saanud: He is now selling a chart-pattern website on the internet, quite possibly even trying to make a living.



  • Daytraderite chatis rääkis üks, et tegi 2K-st 600K kolme aastaga ja siis kaotas kõik 20 minutiga. Saatuslikuks sai hullu võimendusega lühikeseks müük 3-minutit enne üllatavat Fedi intressikärbet, mis tõhi optimismipuhangu.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon