.ee doomenid? - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

.ee doomenid?

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Kas keegi oskab kommenteerida, mis toimub .ee doomenitega ja kas seal ka mingi kontroll on?

    ala: www.raamatud.ee suunab www.apollo.ee lehele

    www.renault.ee suunab info auto lehele kuigi siilats enam renault esindusõigust ei oma jne.


    näiteid on selles vallas palju. kas reeglid on muutunud selles vallas või pole kontrolli üldse olla?
  • Eestis peaks domeenide registreerimise ja nende kasutamisel hoidma silma peal ja reguleerima ala EENet soovitan pöörduda nende poole. Sest neil on õigus domeene registreerida ja kustutada.
  • Mul on palju personaalseid kogemusi. Eeneti võiks nimetada selle valdkonna monopoliks. Hoolimata sellest, et neil on ees reglement, ei ole nende tegevus kaugeltki mitte loogiline ja läbipaistev. Reeglina ei registreeri nad topelt domeene ühelegi ettevõttele. Samas on piisava põhendusega võimaldavad nad lisadomeeni. Põhjendus peaks olema piisav juhul, kui uue domeeni all käivitatavat lehekülge ei ole võimalik siduda juba olemasoleva domeeniga. Soovisin registreerida oma ettevõttele lisadomeeni. Domeen oli oma sisult täiesti erinev ning nende kahe domeeni nimi oli juba sõnaselgel eesti keeles nagu öö ja päev. Põhjenduse saatsin e-maili teel. Vastus aga mitu kuud hiljem. Tekkis küsimus, kas neil on tööd palju, tahtmist kiusata või loogilise mõtlemise puudumine. Vastus oli positiivne, mis näitas, et nad on selles osas ikka suhteliselt paindlikud. Teistpidi, kui domeeni omaniku staatusega on midagi muutunud (korraks äriregistrist kustutatud vms) ning mingi kolmas ettevõte on sisestanud avalduse sinu domeeni kasutamiseks, siis pakutakse sulle 14 päeva oma asjade korda ajamiseks. Ja kui selleks ajaks ei ole oma äriühingu staatust taastanud, siis läheb domeen üle sellele kolmandale isikule. Siinkohal ei arvestata, et sinu tegevus ja kaubamärk on seotud antud domeeniga.
  • www.renault.ee suunab info auto lehele kuigi siilats enam renault esindusõigust ei oma jne.

    Info-Autol on kõik volitatud esindaja õigused teostada Renault sõiduautode hooldust ja remonti. Isiklike kogemuste põhjal võin öelda et auga.

  • Ai, neid keisse on palju. ET ja ELION ja NETI. Jah.ee, Reisid.ee.
  • velikij


    rõõm kuulda, et sa Siilatsi teenindusega rahul oled!!!

    point on selles, et minu teada Siilatsil ei ole enam RENAULT esindusõigust Eestis.

    Ta võib neid remonitda palju tahab, ma võin ka Renault autosid remontid akui tahan, aga kas renault.ee kui doomen ei peaks kuuluma firmale, kes müüb(esindab) renault kaubamärki Eestis?
  • Idee järgi peaks see nii olema, aga praktika on teine. Samas ei vastuta Eenet domeenivaidluste eest. Sellised vaidlused lahendatakse kohtus ja Eenet juhindub sellest.
  • keegi tundmatu fie on google.ee saanud hiljuti registreeritud. võtab sõnatuks.
  • surfnet,

    kas sa ka omad õigust Renault autodele garantiiremondi teostamiseks? kahtlen sügavalt...
  • Velikij,

    alguse asi ilmselt see renault, eenet on vigadest õppinud ja näiteks volkswahenit enam saksa autole ei antud, kuigi nad väga tahtsid ja pahased olid.
  • velikij

    ei ma ei oma mingid õigust remontida garantiikorras renault sõidukeid.

    see ei puutu üldse asjasse. info autol ei ole enam renault esindusõigusi, seega peaks ta ka loovutama õigused doomeni nimele.


    huvitav oleks veel mainida, et AS Info Autol on neid .ee doomeneid pärsi mitu tükki.

    Meelde tuleb juhtum, kus Toyota esindaja ei saanud lexus.ee registreerida kuna firmal tohib olla ainult üks doomen. a mõned vist on võrdsemad või oskavad lihtsalt asju paremini.


    google.ee registreerimine on üllatus jah. esiteks rahvusvaheline kaubamrärk nagu ja teiseks kuidas saab FIE endale .ee

    kas FIE sab üldse .ee doomenit registreerida?
  • ise olen registreerinud ühele firmale (kliendile) väga tuntud kaubamärgi .ee domeeni. Nõuti ainult posti ja faksi teel kirja, et ei kahjustata kaubamärgi omaniku huve. Kuigi tegemist oli tundmatu firmaga, olid nad antud kaubamärgi toodete edasimüüjad. Samas tekkis tunne, et oleks võinud mis iganes firma nimele regida.
  • FIE, kes on registreeritud äriregistris on juriidiline isik, ehk siis sisuliselt sama, mis ettevõte. Pri laiendiga domeenid on neile FIEdele, kes ennast juriidiliseks isikuks ei ole registreerinud, on maksuametis ennast maksukohuslaseks reganud.
  • Google.ee pugul tooksin analoogi, et on olemas ka Amazon.ee, MSN.ee.
  • Vaatasin üle google ja amazoni .ee lehed. Amazon oli siis mingi fitnessi portaal ning nimevalik isegi pisut õigustatud, kuigi - nagu soomlased ütleksid - kaukaa haettua. Google'i puhul on siis tegu tahtliku nimehõivamisega, lehe sisuks on hetke levinumaid äriideid - tiineritele moblahelinate ja javamängude müük. Sellist kaubamärki kasutades jäävad ju ära kulutused reklaamile netis, trükimeedias ja teles... Way to go, EENet! MSN.ee lehele pole paraku asja ei minul, ega teistel, kes ajas rändamist ei valda, nimelt palutakse seal tagasi tulla 1. veebruaril 2004.
  • volkswagen.ee siiski suunab kenasti saksa-auto.ee lehele.

  • devil,

    Suunab, aga kuulub patendivolinik Käosaarele, ehk siis ilmselt tema esindabki Volkswagenit ja nende kaubamärke siin riigis. Mõistlik, nii saab tehas uue edasimüüja puhul ümber suunata kusagile mujale ja oma domeen on iseenda valduses.

    surfnet,
    ei pea loovutama, sellist loovutamist ja ka äravõtmist saab taotleda. Oleme nii ise teinud ja taotlenud äravõtmist, väitsime, et meie ( siis minu sõber, keda abistasime ) oleme selle tootegrupi ainus tootja Eestis ( mis on ka sulatõsi ) ja taotlesime domeeni äravõtmist kelleltki kes plaanis kunagi ehk midagi maale tuua, aga mitte muhvigi pole teinud. Anti, paar nädalat ehk läks aega.
  • Kiri "Sa pekki", subjektiga "murekiri".

    Proloog:
    Mõned pävad tagasi soovisin registreerida jur.isikule lisadomeeni. Olemasolev domeeni all on meelelahutuslik ja oma sihtgrupi rangelt kinnistanud keskkond. Lisadomeeni alla soovisin teha absoluutselt erineva lehekülje. Minu avaldus ja põjendus sai negatiivse vastuse. Mina pean Eeneti tegevust nüüd küll tõeliselt õigusvastaseks, sest nad nõudsid minult lisapõhjuendust, kus pidin määratlema nii tegevusala sisu kirjelduse kui sihtgrupi. Põhimõtteliselt pidin neile loovutama oma ärisaladuse. Ma soovin ju sisuliselt luua uut kaubamärki, kuid negatiivse vastuse korral on Eenetil mingi ülim õigus kaubamärki mitte teha. Kas Eeneti töötajad on andnud vande, et kui ma olen loonud kaubamärgi X ja soovin oma kaubamärki kaitsta ka internetis ja ma saan negatiivse vastuse, siis et see oleks tulevikus kaitstud teiste registreerijate eest.

    1) Loon kaubamärgi ja tegevusala
    2) Tegin avalduse domeeni registreermiseks
    3) Eenet nõuab põhjenduskija
    4) Saadan põjenduskirja
    5) Eenet nõuab lisapõhjendust, tegevusala, sisu, sihtgruppi jms
    6) Saadan põhjenduskirja, kus on toodud kogu lehekülje sisu (oma ärimudel ja niššid), sihtgrupp jms
    7) Saan negatiivse vastuse ja Eenet ei võimalda mul antud kaubamärki luua

    Eenet väidab, et hamburgeri putkas on väga edukalt võimalik pank püsti panna.

    Epiloog:
    Ära ürita Eestis internetiäri teha. Kui sul on geniaalne idee, siis räägi sellest ka teistele. Peksa saad sa ka kirikus niivõinaa. Pealegi tehakse lõpuks su taskud tühjaks.
  • Kui kaubamärgi ära regad ja lähed lihtsamat vastupanu teed - punkt com domeen.
    Siis idee järgi ei tohiks punkt ee domeeni eenet ka regada.

    Muidugi tekkiski küsimus, et võib-olla on sinu soovitud domeeninimega kaubamärk juba olemas. Miks muidu nii hoolega küsiti sihtgruppi jne.
    Oled kindel, et see nimi ei ole kuskil olemas???
  • Ehee, loomulikult ei ole. minu lemmiknäide. Miks ei oleks olnud võimalik Netprofit OÜ'l reisiteemalist lehekülge esitleda olemasoleva Jah.ee domeeni all? Miks nad pidid selleks registreerima domeeni Reisid.ee? Miks ei ole võimalik Neti.ee'l tegutseda Elion.ee domeeni all?
  • Minu eelmine kommentaar jäi segamiste tõttu korrektsusest kaugele.

    Jutu algne point oli, et kui Eenet kiusab ja domeeni ei anna, siis saaksid selle teha com-iga ja regitud kaubamärgi olemasolu korral võiksid olla kindel, et eenet seda sama nime kellegile teisele ei registreeri.
    Teine küsimus, kas selles ikka saab kindel olla.

    Aga bullsh.t on .ee domeenide regimine küll. Kas ei peaks seda korda keegi üle vaatama.
    D˛ungliaeg peaks läbi olema ja suurem korralagedus domeeninduses ära hoitud.
    Väärt ideega peaks domeene antama ikka rohkem. Olgu kasvõi nõudeks mingi tähtaeg mille jooksul peab domeen reaalselt kasutuses olema ja regimisel lubatud teemas. Vastasel juhul võib domeeni tagasi nõuda.


  • .com on üks lahendus. D˛unglijutu kohapealt on sul tuline õigus. Loodan et minu kaasus tarbijakaitses menetlust leiab.

  • Aimar,

    Ma genereerin tarkvara mis omakorda genereerib EEnetile 1000 avaldust päevas. Mis nüüd saab?
    Üks garanteeritud domeen per firma ON kõige mõistlikum lahendus.
  • Jajah, aga siis võiks kõikide ettevõtete suhtes võrdseid tingimusi kohelda.

  • Aimar,
    sul on veidi kõver arusaam kaubamärgist, domeen ei ole kaubamärk. Eenet ei suhtestu kuidagi kaubamärkidega, ei soodusta, ei takista, ei "tee".

    Mis puutub aga võrdsetesse tingimustesse siis on sul andmeid, et eenet et'lt hoti kohta täiendavaid andmeid ei nõudnud?

    Samas kui sinu kogu ärisaladus on tegevusala ja sihtgrupi kirjeldus, siis mis saladus see selline ikka on? :-) Ma võin genereerida tarkvara mis suhtestab kõikvõimalikud tegevusalad kõikvõimalike sihtgruppidega :-)
  • Mulle tundub, et sa oled hea tarkvara genereerija.

    Vaata, kui ma loon internetis lehekülje ja panen selle nimeks Neti.ee, siis see on kaubamärk. Loe: Neti.ee on Elion Ettevõtte AS kaubamärk.

    Ok, ärisaladuse jutt jäi jah natuke pinnapealseks. Mõtlesin seda, et kui ma pean põhjenduses kirjutama oma tulevast äri ja selle mudelit, siis see on küll ettevõtte enda asi, mida ja kuidas ta teeb. Ok, Eenet tahab kindlust, et ettevõtjal on ikka kindel plaan domeeni sihipäraselt kasutada. Eenetile peaks piisama sellest, kui põhjenduses on välja toodud lihtsalt valdkond, mitte see kuidas sa raha teenima hakkad. Isegi idioot teeb vahet sõnadel hamburger ja pank. Kui mul on domeen hamburger.ee ja ma soovin domeeni pank.ee, siis on suht kohtlane küsida, et kas Sa ei tahaks oma panka tutvustada hamburger.ee domeeni all.

  • rumal jutt, kui Sa lood internetis lehekülje nimega neti.ee, siis Sa lood internetis lehekülje ja paned selle üles serverisse, millele EENet on andnud 2. taseme domeeninime neti kasutusõiguse.

    neti.ee ei ole sellest mingitki moodi Sinu OMA. Sa võid seda kasutada etteantud tingimustel ja kui tingimused ei meeldi, siis näiteks ei kasuta.

    neti.ee-st saab Elion Ettevõtted ASi (kaitstud) kaubamärk hoopis siis, kui Elion Ettevõtted AS esitab vastava taotluse Patendiametile. ja Patendiameti seisukohast on kama kaks, kas selles nimes on ".ee", ".com" või lihtsalt "Neti", peaasi, et märk mõne teise, nobedama registreerija õigusi ei riku.

    sC,
    kes on saanud aeg-ajalt pähe nagu tolmab, kui korruptsiooni ja ebaõigluse etalon, kelle firmadele on läbi aegade kümneid .ee domeene kuulunud. enamik mölisejad lihtsalt ei tea, et üks-domeen-per-nase reegel tekkis alles ca ´99 a kandis ja mõned inimesed registreerisid oma domeenid enne seda.

    PS: kui Sul on tegelikult kah ÄRIidee, siis ei tohiks ju ühe OÜ ostmine OÜ-depoest, kellele see domeen regida, probleem olla? või ÄRIidee on nii virtuaalne, et raha läbi selle niikuinii liikuma ei hakka?
  • ahjah, kui huvitab, siis mine otsi Patendiameti Kaubamärkide andmebaasist märki "neti" ja vaata, kuidas see asi käib.

    Et 98ndal aastal kellegi Raivo Heina avaldus lükati tagasi, aga Elion palkas asjatundjad (Käosaar & Co) ja pole probleemi.

    EENet tut nje pritshom.

    sC
  • Ei ole rumal jutt. Ma ei rääkinud (mölisenud) omandist. Kasutusõigusest rääkisin. Samuti jään seisukoha juurde, et kaubamärk on kaubamärk ka enne patendiametis registreerimist, see viimane on juriidiline kinnitus.

    Loe veelkord, räägin problemaatilisest lisadomeeni registreerimisest, mitte lihtsalt domeeni registreerimisest.
  • See .ee lõpp kaubamärgi juurde ei kuulu tõepoolest, kuid siiski. Kaubamärk või siis domeeni nimi on ju selles mõttes unikaalne, seda on ainult 1. Internetiäri on paratamatult seotud domeeni nimega. Eenetil on ju ükskõik, mis selle domeeni nimi on. Ettevõtjal aga ei ole. Pealegi, ei sega see ju domeeni registreerimist. Küsimus oli selles, et kui lisadomeeni ei saa, siis on kööga. Sellisel juhul on tõesti õige kas teha kokkulepe mõne usaldusväärse jur. isikuga või osta tõesti OÜ.
  • Samas on registreeritud kaubamärk amazon.com, mis patendiameti seisukohast EI OLE kama kaks, kas kaubamärgis on ".ee", ".com"! Ja selle õiguse omaja on Amazon.com, Inc.
  • ... ja veel enam. www.hot.ee on kaubamärk. Siinkohal on kaubamärgi juures lisaks .ee ja www. Niisiis on kaubamärk mistahes sugune.
  • see just näitabki, et Patendiamet vaatab kauba- või teenusmärki lihtsalt kui tähemärkide jada, tal on täiesti suva, et osa tähemärke ühe juhtumisi globaalse ulatusega andmesidevõrgu aadressiruumis mingit tähendust omab.

    ma ei mäelta, mitmetäheline erinevus uue märgi regimisel vajalik oli, aga teoreetiliselt võiks nt amazon.info läbi minna kui amazon.comi huve mittekahjustav. kaubamärgina siis.

    kogu jutu point, et domeen ja kaubamärk on täiesti erinevad asjad. mõni võib regida enda domeeninime ka kaubamärgina, mõni võib taotleda oma kaubamärgiga sarnast domeeninime. aga see ei kohusta mingitki pidi EENeti ja Patendiametit vastastiku mingeid liigutusi tegema. et kui üks vastavalt oma protseduuridele regib midagi, siis teine peaks kah.
  • minevikust meenub, et eesti porsche kodulehekülg oli www.porsche.ee ja see sai millegi pärast muudetud porsche-club.ee ks kuna PORSCHELE see ei meeldinud ja oli vastuolus millegagi.

    selle järgi peaks amazon.com ka amazon.ee endale võtma või paluma amazon.ee'l mujale äkki kolida!?!?!

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon