Hansapank Venemaale - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Hansapank Venemaale

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Huvitaval kombel täna meedia tähelepanuta jäänud lausungi leidsin Hansapanga kohte nende kodulehelt:
    Hansapank press conference today: Bank will expand further In Russia

    CEO of Hansapank Estonia, Mr Erkki Raasuke said that Hansapank could establish a bank or buy one in Russia because the activity in Russia is growing at such a pace that it is not possible to finance it from Estonia in the long run.

    As he put it in the longer perspective the banks business in Russia must be balanced and business must be financed with local money. He also envisioned that at the beginning the local bank in Russia would serve some corporate clients and then expand into retail banking. However curently there is no specific plan to purchase or establish a bank in Russia.

    Overall positive news as investors have already started to worry that Hansapank could turn into a slow growth company. Since no concrete action will be taken in the short run then, we do not foresee a steep increase in the share price but at the same time market is likely to pay less attention to the current slow down in profit growth.
  • Olen ka jutte kuulnud, et Hansapank ostab Venemaal panga. Käidud on nö panku hindamas. Aga kui Hansapank teataks panga ostmisest Venemaal, kas siis aktsia tõuseks või langeks? Igatahes riskipreemiat tuleks kohe juurde arvutada. Samas ei kujuta ma ette, et Hansapank jääks ainult Baltikumi pangaks, vaid minnakse otsima uusi väljakutseid Venemaal.

    Alvar - pikk Hansapangas (nii palju kui vajalik, nii vähe kui võimalik)
  • Hansapank teenis juba 2003. aastal 4% kontserni kasumist Venemaal, samas Lätis ca 15% ja Leedus ca 12%, arvestades Balti riikides kohaloldud aega ja tehtud pingutusi on edu olnud kiire tulema, mistōttu tegevuse laiendamine on igati loogiline. Loodetavsti on ōppust vōetud varasematest ebaōnnestumisest - mäletatavasti on nii Hansapank kui Hoiupank üritanud ka varem Venemaal tegevust alustada.

    Olemasoleva panga ostmine just lühiajalisema horisondiga investorite jaoks väga hea uudis ei oleks, grupi kasumi kasv on isegi aeglustunud ja Venemaa projekti sarnane teostus vōib saada täiendavaks piduriks. Ostetud panga saneerimine vōtab ilmselt aega ja Venemaa ärikultuuri puhul on ka suur risk igasugu probleemideks, mida ostumomendil ei ole vōimalik ette näha ja hinda sisse arvestada. Samas on Hansapangal olemas kogemus Leedu Hoiupanga grupiga liitmise osas - siit saab ka umbkaudse vōrdluse kui kaua vōiks sarnane protsess Venemaal aega vōtta, milliseid kulusid kaasa tuua ja kuidas mōjutada restruktureerimisperioodil grupi tulemusi.

    Samas ei usu, et see eriti aktsia hinda pikemalt langetada suudaks, sest aktsia jaoks suuremat turujōudu kujutavad endast pikema nägemusega fondid, nende jaoks oleks Venemaale laienemine isegi plusspunktide lisamise koht, Venemaa on praegu investorite jaoks kuum koht ja ainuüksi selle pōgus mainimine annaks Hansapanga "stoorile" palju juurde, :)
  • Leedu IV Q oli kahjumis --- ühekordse kulud ,kuid siiski näitab et ei ole lihtne kiirelt kasumisse viia.



  • Lfc, ma pean arenguid Leedus väga positiivseks:

    Läti äriüksuse omakapitali tootlus ületas esimest korda 20% taseme
    ning Leedu äriüksuse tegevuskasum kasvas aastaga 5,4 korda 17,2 mln
    euroni.
  • Ka mina pean arengut positiivseks,lihtsalt see miinus aasta lõpus oli natuke üllatav.

    Börsiteatest:
    Leedu kahjumi põhjustasid kontorivõrgu vähendamise ning pensioni II samba kampaaniaga seotud kulud
  • Alvar

    Näen, et Sa oled Indrek Neivelti poolt öeldust kiire copy/paste teinud.

    Ma ei usu, et ühe ettevōtte tulemuste üle otsustamiseks on parim viis selle tippjuhi hoolikalt kokku seatud pöördumine, mis sisaldab investorite jaoks magusamaid palu. Kas oleksid lootnud leida sealt väiteid a la päris nii ei läinud nagu lootsime? :)

    Minu jaoks oli suurimaks pettumuseks tulemuste juures just see, et aastal 2003 teenis Hansapanga Grupp endiselt 70% kasumist Eestis, tänases aruandes vōib leida küll muljetavaldavaid numbreid hoiuste ja laenuportfellide mahu kasvust mujal Baltikumis, aga kasumi teenimise raskuspunkt ei taha kuidagi sinnapoole liikuda. Mis Leedusse puutub, siis seal on juba agressiivselt tegutsemas Nordea - mis Sa arvad, mida tähendab see sealsete laenumarginaalide ja turuosa jaoks?
  • Päris nii ei läinud nagu lootsime - selle lausega vōib muide lühidalt kokku vōtta tänased analüütikute kommentaarid.
  • Henno, seda 5,4 kordset kasvu ei saa ilmselt jah tõsiselt võtta, kuna baasperiood oli väga nõrk. Aga mis puutub Hansapanga kasumi kujunemisse, siis minu arvates on vaid aja küsimus, kuna Läti ja Leedu operatsioonid hakkavad sama palju sisse tooma kui Eestis. Oletades, et Eestist tuleb kuskil 2/3 kasumist ja siin on 1/3 klientidest ja kui kasum kliendi kohta Baltikumis ühtlustub, siis võiks Hansapanga aktsia maksta vähemalt 2 korda enam. Arvatavasti suureneb ka klientide arv ja ka Eestis kasvab kasum mõõduka tempoga + Venemaa operatsioonid.

    Kokkuvõttes tahan öelda, et pikas perspektiivis võib aktsiat julgelt osta hinda vaatamata.
  • Hansapangale on Venemaale laienemine loogiline strateegiline valik. Ilmselt on Swedbank otsustanud kasutada Hansapanka oma ambitsioonide teostamiseks Vene turul, seda seetottu et Hansal on tugev management ja moningane kogemus Vene turult liisingtegevuses. Loogiline oleks alustada Loode Vene turult (St.Peterburg), mille majanduslikud sidemed Balti mere regiooni majandusliku areaaliga voiksid tiheneda ja seega ka kaubavahetus kasvada. Seda muidugi juhul kui Venemaal suudetakse tagada poliitiline stabiilsus.
  • Alvar

    Hansapanga pikas perspektiivis ostmisse olen alati hästi suhtunud. Hetkel on minu jaoks pikk perspektiiv alates 2 aastast. Lühema perioodi puhul ei pea vōimaliku tootlust praeguselt hinnatasemelt eriti atraktiivseks ja suur on ka oht et investeering vōļb vahepeal sügavale vee alla minna.

    Minu teatud ettevaatus Hansapanga suhtes on seotud asjaoluga, et Eesti turu maaklerina näen alatasa kuidas sellega peksa saadakse, loomulikult leidus ka eelmisel nädala järskude liikumiste ajal neid tublisid väikeinvestoreid, kes arvasid heaks 24 EUR pealt osta ja 23 EUR peal müüa.
  • Henno, Sa ka ei väsi.
    Ma ei viitsi üle vaadata, aga neid a' la "HP ülehinnatud" kommentaare tundub olevat alates 250 tasemelt alates õige mitu-mitu tükki.

  • pitsat2

    See ei ole ainult minu arvamus: Hansapanga aktsia puhul on analüütikute pakutud "õiglase hinna" ja tegeliku turuhinna vahel juba pikemat aega suured käärid. Iseenesest oleks anomaalne see kui turuhind liiguks täpselt hinnasihiga samas tempos, turg hindab aktsiaid alati üle või alla - paraku on pikemat aega üle- või alahinnatud aktsiatel kalduvus järskudeks liikumisteks.

    Pikema horisondiga investorid ei peaks selle pärast küll eriti muretsema, aga paraku meie väikeinvestorite seas neid palju ei ole, või õigemini on, aga nendestki vähesed suudavad taluda investeeringu kahjumis tiksumist ja võtavad ajutiste languste korral üldjuhul kahjumi vastu.

    Kes suudab rahulikult vaadata kuidas Hansapanga aktsia 15-20% allpool käib (võib juhtuda, aga ei pruugi) ja ei torma selle peale paanikas müüma ning raha pole vaja enne aastat või veel parem kahte see võib praegugi julgelt osta.
  • Kasumi edasine kasvatamine ei pruugi enam tõesti kuigi lihtsalt tulla. Kui intressimarginaal väheneb sellel aastal 3% peale, siis peab laenuportfell neto intressitulu konstantsena hoidmiseks jälle veerandi kasvama.
  • Cynic

    Küsimus seoses Hansa laenuportfelliga: 2003. aastal olid provisjonid eelmiste aastatega võrreldes tunudvalt suuremad - kas soov kõva konkurentsi tingimustes laenuportfelli kasvatada hakkab selle kvaliteeti alla viima? Laenuportfelli kvaliteet on ju viimastel aegadel olnud Hansa üheks peamiseks müügiargumendiks investorite jaoks.
  • Henno,
    Sinu kommentaarid HP aktsiale on olnud jah enamasti negatiivsed, turg on käitunud aga vastupidiselt ja ma arvan, et õigustatult. Investorid loodavad, et Läti ja Leedu hakkavad ka mingi aeg normaalselt tööle, lisaks suur Venemaa ...
  • rick12


    Loe hoolikalt, kasvõi ainult muu siinse foorumi kommentaare.

    Kordan siis üle: investorid ostku Hansapanga aktsiat, millal tahes - vähegi pikemas perspektiivis on OK investeering.

    Paraku suhtlen oma tööga seoses palju "investoritega", kes ostavad Hansapanga aktsiat vaid seepärast, et "see kogu aeg tõuseb".

    Muuseas, tagantjärele tarku on alati palju, mina ütlen oma arvamuse ühe või teise aktsia osas välja ja kui asjad lähevad teisiti, siis on see kõigile näha.

    Kui Sa leiad mõne kommentaari, kus juba eelnevalt nägid ette Hansapanga aktsia "õigustatud" tõusu 250 krooni tasemelt 360 krooni juurde, siis on muidugi teine asi, :)
  • http://market.hex.ee/borsiteated/shownews.php?id=9866

    HANSAPANGA VENEMAA STRATEEGIAST
    Hansapanga Venemaa strateegia ei ole muutunud. Tänases meedias seda
    teemat puudutavad järeldused on eksitavad. Hansapank ei pea
    läbirääkimisi panga soetamiseks ega tee ettevalmistusi panga
    asutamiseks Venemaal, mida panga juhid eilsel pressikonverentsil ka
    rõhutasid. Grupi senine tegevus liisingu ja väliskaubanduse
    finantseerimise vallas on olnud edukas ning seda jätkatakse ka 2004.
    aastal. Juhul kui Hansapanga Venemaa strateegia muutub, teavitatakse
    sellest koheselt ka avalikkust.
  • Mina ka ei saa aru,miks seda hansapanka maha tehakse kogu aeg.hr Viires on ennustanud kogu aeg j2rske langusi alates 18 eurost...
    Minule on hp eelkoige firma,mis kogemata vottis kasumi 2 miljardit(mitte miljonit).K2itub sisuliselt monopolina,teeb turul mis tahab ja haarab kombitsatena uusi valdusi ja turge.
    Ma ei kujutagi,mis paneks hp ca 20% languse tegema?Inimesed ei maksa laene enam tagasi?
    Arvan,et hp on 2+aastat arvestades parem investeering,kui mingid fondid jms.
  • On ju lihtne elada kui sa ostad aktsiat sest ta läheb üles? Kui läheb alla, müüd maha..

    Vaata aga kui keeruline on nende elu, kes kujutavad ette mingit arvamust Hansa väärtusest ehk õiglasest hinnast. Oletame et see oli 5 aasta perspektiivis mingi 450. Sa oled normaalselt plussis ka, mõtle nüüd välja kas sa ootad veel targetit 2008ni või jookseb mõni teine haruldane kiire elevant rutem.

    Kohalikud fondid hoiavad rahulikult oma 10% positsiooni, collectivad happily dividendi ja ei tõmble. Küsimus on ilmselt alternatiivides. Samas nad ei sea ilmselt ka ootusi 25..50% vahele p.a., mis võib äsja turule saabunud väikerahaga vabalt juhtuda.

    Ma selles mõttes Henno hoiatus-soovitusi väga ei materdaks. Kunagi Henry Blodgetilt küsiti et: kuidas sa võisid dotcome soovitada? -- mitte soovitamine olnuks liiga suur risk, kui need aktsiad lähevad üles ja ma ei soovita, on põrgu lahti.

    Paistab et meie väike bull on hakanud ka oma mõju avaldama, aga ärme taha Blodgeteid siia. Liiga palju "Joe Six-Stocke" kärssas ära 2000.a. äkilise kliima tõttu.

    Eesti keeles - tahtsin öelda et normaalne kui vahepeal keegi vaimustust piirab.
  • Hansapank ja ka Yhispank peaksid kindlasti laienema ida turule Venemaa, Ukraina, Valgevene jne. Kui laieneda nyiteks venemaale, siis kysimus oleks millisesse rajooni, millised oleksid perspektiivid, kas corporate vyi jaepangandus, millised tyystusharud.

    Samas peaks ka silmas pidama mitte ainult finantsteenuse osutamist vaid ka kohaliku EESTI kui ka Baltikumi serviste ja toodete myyki, nyiteks Peterburi kanti myya myyblit, toiduaineid, autoosi, ehitusmaterjali.

    Kaugemale nyiteks samuti vyiks rajada eelpool nimetatud riikidesse peamistesse linnadesse hulgimyygi laod. Kohapeal pakutav sortiment ja laoseis ei peakski ju olema eriti suur asi vyiks ju tyytada kataloogi alusel ja ka interneti vahendusel.

    Samuti miks mitte kasutada samasid kauplus kette ka vylismaise toodangu jaoks. Lisaks vyiksid kasutada kyesolevaid kinnistuid oma toodangu ladustamiseks Hansa panga klientidest yriinimesed, mis iganes, siis nende businessi eesmyrk on: Kas service vyi mingi muu produkt.

    Praegusel momendil on veel raha odav laenata ja tingimata tuleks laieneda. Samuti peaks samasugust pyhimytet kohalikule toodetele rakendama ka Lyyne riikides. Inglismaa, Saksa, Rootsi, Taani jne., sest neil on raha. Kasutades analoogset systeemi peaks hoidma costs minimum.

    Pank peaks tingimata sellele minema , sest nyiteks Vene tollid on ju ikka topelt maksustatud EESTIle. Kaubandus Tyystuskoda on minuarvates internaly busy. Hyrra Ryytel annab jylle uusi punaseristi ordeneid vylja.

    Lisaks tunduvad valitsuse kulutused liiga kyrgeks minevat. 15% elektrihinnale yhekordselt otsapanna? Ma ei tea. Sise auditit peaks tugevdama. Samuti peaks vaatama kohaliku businessi jyrgi ehk pankroti ylevytmine, sest Virumaa kaotas jyllegi 200 tyykohta Scanforesti nyol.

    Peab lykkama, sest muidu ei saa- Kui sina ei vyta, siis vytab keegi teine! heheh Lets keep our options open! Go for it!
  • privador

    17.09.2003 maksis Hansapanga aktsia 22.45 EUR

    26.11.2003 maksis Hansapanga aktsia 18.25 EUR

    See teeb languseks 18,7%. Mis siis juhtus Sinu arvates? Kas inimesed ei maksnud laenu tagasi? :)

    Reedel lōpetas Hansapanga aktsia 23.40 EUR peal, see teeb alates 26.11.2003 28,2% tōusu. Kas vähem kui 3 kuuga on Hansapanga väärtus Sinu arvates 28,2% tōusnud? Kui Sa nii arvad, siis pole ehk tōesti pōhjust madalamaid tasemeid testima minna, :)

    Kusjuures nagu ütlesin eespool, see ei pruugi juhtuda, aga vastav risk on kogu aeg ōhus. Ma ei ole kordagi väitnud alates 18 EUR juurest, et Hansapanga aktsiat ei tasu osta, olen tahtnud teadvustada ostjaile, et arvestagu ka sellise vōimalusega. Kusjuures tihti on need langused eriti kiired just esimestel päevadel peale trendi pöördumist ja kui turgu pidevalt ei jälgi, siis suure tōenäosusega on ka kaotus päris korralik.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon