Setup - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Setup

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Üks võimsamaid deske, mida netis silmanud olen. Ei usu, et keegi eriti üle 8 monitori jaksaks vaadata.

  • Mõni mees võiks 1 monitori maha müüa ja selle eest korraliku töölaua osta.;)
  • 7. pilt on eriti hea - mida rohkem monitore, seda rohkem saab ka sinna notepaper`eid kleepida, :)

    Sure Bet, kas oskad öelda mitut paberitükki kogenud daytrader jōuab silmas pidada?
  • kõvematel turvameestel on samasugused töölauad vist... aga mõnest neist jälgitakse seriaali "simpsonid"
  • Ei mäleta kes, kuid üks psühholoog 19. sajandil tõestas, et tavaline inimene ei suuda korraga hoomata rohkem kui 7 erinevat objekti. Katsetas ta väga lihtsalt. Peas kandis pikka torukübarat ja taskus kuivatatud ube. Suvalisel hetkel heitis peotäis ube kaabusse ja üritas pilku peale visates öelda, mitu uba kaabus on. Enamus ajal kui oli ube seitse või vähem, oli tuletatud vastus korrektne, kui ube oli rohkem kui seitse, ei suutnud enamus juhtudel korrektset arvu öelda.

    Üldiselt siit võib tuletada, et mingist tasemest hakkab olema info üleküllus, stress ja üldine tootlikkuse langus. Aga noh, lahe kui sul on 10 moni kolmeses reas teineteise peal. igaüks eranditult arvab, et sa *oled* edukas. Näe kui palju neid on.
  • Kui saaks need lingina Bettie, oleks cool ;)
  • lhv rahva isiklikke setuppe vaataks hulga parema meelega.
  • Hex,

    Proovib täna-homme selles suhtes midagi ette võtta!

    sB
  • Tegijaim treider, keda isiklikul pinnal tunnen treidib 1 (ühe) 15 tollise LCD abil......
    Samas- vennike on pidanud daytraderi ametit alates 70-ndate keskpaigast........

    Endale piisab kahest täielikult, vajadusel lükkan sisse ka kolmanda (seda juhtub siiski haruharva).
  • a kuidas te tradete?
    mis liigutused, mis järjekorras?
    voi noh, mida ekraanil jälgite..

    kas olete ka majanduse pohi/advanced kursusi üle korranud?
    kuidas yldse jagate aega 6ppimise/research/trademise/eksperimenteerimise vahel?
    6ppimine = raamatud, uued teooriad, kasulikud artiklid
    research = nö playgroundi selgekstegemine, tasutauuringud, moned pidepuinktid meelde jätmiseks trademisse puutuvatest asjades
    trademine = trade ajastamine, olukorra evaluation, constant monitoring
    eksperimenteerimine = uute ideede läbiprovimine turul virtuaal/pärisrahaga, backtesting jne?
  • kas kellelgi on kogemusi selliste monitoridega: Viewsonic E70f+SB, LG Flatron F700P. mida eelistada ja kas üldse eelistada?
  • Päris kulukas võib olla osta 8 LCD monitori, ise panin ühe nendest screenshotidest wallpaperiks ja nüüd unistan oma 17 tollise CRT-ga "õigest" trading deskist.
  • Noh, 17" monitorid maksavad umbes 2000 EEKu, osta neid kolm ja sinna siis veel üks dual head videokaart juurde ja ongi nagu kolme ekraaniga setup. Mitme desktopi managment tarkvara on Nvidial vähemalt mingil kujul endal driveriga kaasas ja Matroxil on kindlasti midagi veel paremat.
  • well, monitoride ja arvutite hulk ja kvaliteet traderiks ei tee, ikka oma systeem teeb. kahest monitorist täiesti piisab trademiseks, LCD-TFT on lihtsalt enda silmade huvides.
  • Mis eelise LCD peale ruumi kokkuhoiu annab?
  • Mnjah, nagu mõnedel eelpoolt toodud 6-8 monitoriga setupi piltidel näha jookseb seal kogu ekraani suuruses 1 graafik, samasuguseid saab ju akna vähendamise teel ka mitu tükki ekraanile paigutada ja tulemus ei tohiks olla oluliselt halvem?
  • Minu ühel tuttaval on 15 tolline Samsungi LCD, mulle ei istunud see, et vaatenurk oli nii väike :(

  • Muide, Henno, oleneb tüübist, ma olen ka pikapeale lihtsalt harjunud 21" moludega ( siis töö tegemiseks, mitte börsil mängimiseks ;-) ), väiksemaga on jube tülikas, kuigi reso vahe pole teabmis suur ehk kasutan oma 21'l ikka 1280 x 960't...
  • Jah, teema läks juba õigele suunale - tollidest olulisem on ikkagi resolutsioon, 1280*960 on minu jaoks ka alumine piir.

    Mina kasutan kolme monitori (17'') ja need kõik ühe arvuti taga. Olen kasutanud ka mitut arvutit, kuid mitu klaviatuuri ja hiirt ei anna sama efektiivsust välja. Kolme videokaarti ühe arvuti taga lubab kasutada Matrox Parhelia videokaart - väga võimas ja kiire kaart, mina olen väga rahul.

    LCD vs. CRT pole üldse mingi teema mille üle vaielda, need kes LCD-d kasutavad ei soovi ilmselt kunagi CRT-d kasutada. Miinuseks muidugi hind, kuid masstootmisega on LCD-de hinnad ikka röögatult kukkunud ja kahtlemata kukuvad veel.

    Kolm monitori on minu jaoks enam-vähem miinimum, hea oleks ehk isegi kuus, vahel jääb ruumist puudu. Aga keskmine väikeinvestor loomulikult nii palju ekraane ei vaja.
  • Lugesin juba 6-7 aastat tagasi, et plasmateleri tootmine on odavam kui siis tavalise kineskoobiga teleka vorpimine ning, et umbes 10 aasta pärast on ta poeletil odavam kui hetkel kineskoobiga telekas. Oodata siis veel 3-4 aastat.(sama siis arvuti monitoridega)
  • azzie ja Sidekick

    azzie=SPETS? :)
    lugesin kuskil ühte threadi, kus kirjeldati, kuidas alustati skalpi 28.8-se modemi tagant. Vbla õige vbla vale, aga limiidid vast võimaldaks palju.
    Kust te loete välja väite, et monitoride hulk teeb treiderist treideri? Seda oleks idiootsus isegi oletada, et keegi nii mõtleb.
    Teiseks, minu arvates on tohutu erinevus, kas treider tegutseb aktsiatega või futuuridega. Lähenemine on ristivastupidine info vs. tehniline. Väidetakse, et decent aktsiatreider, kelle portfelli maht on alla 200K taala peaks saama aastas 300% tootlikkuse - alla selle nõrk või õpipoiss. Öeldakse jällegi, et pole eriti teada üksiküritajaid, kes oleksid järjepidevalt futtidega tootlikud. Samas aga leidub kodanikke, kes skannivad 8 erinevat monitori ja kauplevad üle turu - mitut indeksit, SSF-e, valuutafutuure, bonde, jne...
    Lihtsalt - süsteemid on väga erinevad.
  • Tekkis ettepanek neile foorumis osalejatele, kes tegelevad IT valdkonnas, et võiks soovituslikult konfida kokku erinevate võimaluste ja hindadega kauplejate arvutid, mis oleksid erinevate võimaluste ja hinnaklassidega. Ise, IT suhteliselt kaugelolev inimene, oleksin lähiajal huvitatud korraliku kaupleja arvutikomplekti soetamisest, aga ei oskagi kohe juhugi täpsemalt pöörduda, et saada adekvaatset infot. Kahtlen kas tavaline arvutipoe spetsialist oleks võimeline aru saama kauplejale vajalikest arvuti parameetritest (kiirused, õiged videokaardid, jms).

    Seega lühidalt kokkuvõtet tehes, oleks hea ostuhuvi korral pöörduda inimes(t)e poole kes oskaksid kauplemiseks vajalike tingimuste täitmiseks välja pakkuda erinevaid konkreetseid tehnilisi lahendusi.
  • Tore idee. Nõudlus aga väike, kui just läänesse ei kuku eksportima.
  • No mis seal ikka nii väga erilist tarvis on:

    Arvuti: täna on arvutid juba suht odavad ning kui mingisugust päris top-class asja ei taha saab 7-8K eest masina kätte. Minu valik oleks:

    CRUZ Speedster 2500+
    AMD Athlon XP2500+ Barton, EPoX EP-8KMM3I mATX KM400 emaplaat, 256MB PC-3200 DDRAM, 80GB 7200rpm HDD, 1.44FDD, 2D/3D integreeritud video + AGP videokaardi lisamise võimalus, 52x/32x/52x CD-kirjutaja, helikaart, võrgukaart, USB2.0, ATX miditower 300W korpus (2xUSB esipaneelil), EST või CYR klaviatuur, kerimisnupuga hiir + matt, kvaliteetne 17' monitor

    Hind: 6690 krooni (Beesting)
    http://www.beesting.ee/index.php?id=77&gid=21

    Eelised: Suhteliselt odav, AMD Athlon XP2500 veab välja nõudlikumagi tarkvara. RAM-i tuleks ilmselt teised 256MB juurde panna, mille finantseerib 17" CRT monitori väljajätmine. Lisaks sellele tuleb masin ilma graafikakaardita, mis praegusel juhul on eelis.

    Kuvarid: Mulle imponeerivad Samsungi SyncMaster 172V/172T/192V/192T seeria kuvarid. Hea kvaliteediga pilt, hea välimus (hõbedased) ning soodne hind.

    Hind: 172-seeria 7150-7500 krooni tk/ 192-seeria- 10500-12000 krooni tk.

    Kuvareid on vaja vähemalt kaks, et turgu normaalselt jälgida. Saadavus on iseasi.

    Videokaart: Vaja on loomulikult dual-head kaarti, mis lubab kaks monitori ühe kaardi taha.

    Matrox Millennium G550 32MB DDR Dual Head AGP OEM
    http://www.hinnavaatlus.ee/products/Arvutiriistvara/Videokaardid/9561/

    Hind: 1600-1700 krooni.

    Et kas 32Mb nõrgaks ei jää? Mis te hakkata Doom 3-e mängima või treidima?


    No nii. Kokku siis Arvuti (6990) + Monitorid (15000-24000) + Gkaart (1650) = 24000-
    33000 krooni. Ah sinna siis see LHV Treideri min. summa kaduski :)

    Loomulikult see on min-variant. Vähegi normaalsema deski peale kulub ilmselt 2-10x enam raha. Paremad arvutid, kuvareid rohkem, cordless hiired/klaverid, UPS, ruuterid, switchid, hubid, desk ise, 24h tool jne jne.
    Loomulikult käib asja sisse ka korralik sound-system (soovitavalt surround), sest milline treider ilma korraliku gangsta räpita ikka treidib! :)

    Fit, võiksid enda deskist mingi pildi saata. Mul üks igivana kusagil on aga asjad on sellest ajast peale vist muutunud?


    always yours truly,

    sB
  • Bettie,

    väga mõistlik kamakogus.

    Kui papp põleb näpus, siis saab alati Apple Macintosh G5 2x2GHz osta ( 54K ), sinna juurde 2 Apple 23" HD Cinema Displayd ( a' 40K ). NB! see 23" on 16:9 suhtega, ehk siis lai, reso on muljetavaldav 1900 x 1200. Heh, me firmasse ostsime kujundusarvutiteks 2 tükki, 1 moluga muidugi, mul jääb alati hing haigeks kui seal käin....
  • well, sB ilmselt trader ei ole, sest ta kuulab jaapani diskot :)
  • Kiirelt telefoniga tegin ühe pildi töölauast, kvaliteet on päris hapu, aga üldine vaade ilmselt arusaadav. Vaata siin.

  • rõõm on näha rootsi tänaseks hingusele läinud brunswickdirecti hiirematti. mul endal samasugune kodus. nii et samm "setupi" parandamise suunas on astutud.

    kusjuures mina vana graafikafänn arvan tänapäevani, et LCD ei paku mingit olulist eelist kvaliteetsete CRTdega võrreldes. aga noh, eks edevam on muidugi, eriti kui neid veel 3 tükki jõuab ritta osta. edevuse eest 2X rohkem raha välja käia ja 2X kiiremat hinnalangust aktsepteerida, eks see on ka muidugi omaette valik.

    matrox parhelia võib ju hea kaart olla, aga ati ja nvda pakuvad loomulikult ka dual monitor supporti. enamik tänapäevaseid (mille hulka parhelia eriti enam ei kuulu) kaarte pakub seda.
    tomshardware avaldas just eile dual display teemalise artikli:

    http://www.tomshardware.com/graphic/20040216/index.html

    Ja upcoming PCI Express standard võimaldab kasutada ühes arvutis rohkem kui ühte graafikaaarti. Mis on päris huvitav iseenesest.
  • Brunswicki hiirematt ajaga kuidagi armsaks saanud :)

    Aga eks see CRT ja LCD vaheline liin ole tegelikult ka maitse asi, mul hakkab pikalt CRT taga istumine silmadele, LCD puhul pole seda täheldanud.

    Mul oli just see mure, et soovisin kolme monitori ühe arvuti taga, seetõttu valisin Parhelia, rohkem sellist lahendust toetavaid kaarte meil müügil ei tea.

    Parhelia muidugi päris kallis, seega ilmselt sobivad tavakasutajale ka lihtsamad lahendused, kahte monitori toetava kaardi saab ka 1000 krooniga kätte.
  • jah, parhelia on ainus 3 monitori toega asi, aga nagu ma aru olen saanud, siis ilmselt jääbki ainukeseks selliseks, sest PCI Express muudab multi-monitor toe tulevikku. Et paned kaks PCIX dual videokaarti ja saad 4 erinevat pilti või siis mosaiigi 4 monitorist. näiteks.
  • Algajale arvutiostjale lisaks kindlasti veel soovituse, et maksku veidi peale ja ostku madalama müratasemega kast (mürataset mõjutab vist ka tänapäeval peamiselt ventilaator ja kõvaketas). Igasugu odavamad junnid kipuvad ikka päris kõvasti undama.

    LCD vs CRT: traditsiooniliselt on vist LCD puhul olnud probleeme peamiselt reageerimiskiirusega (response time) ning võimega adekvaatselt värve näidata. Esimene siis tülitab mängimise ning teine graafikaga tegelejaid. Samas on mõlemas valdkonnas olnud edusammud märgatavad ning näiteks kodanik matroxi puhul paistab olevat tegemist küll pigem vana armastuse ja mõninga konservatiivsuse seguga. Ise olen päris kaua LCD taga elanud ning ei taha küll kohe mitte CRT'd. LCD plussid: silmadele üldjuhul meeldivam (sõltub silmadest ja CRT'st millega võrrelda - enamus CRT'd, mida mina kohanud, võrdlust ei kannata), sööb vähem lauaruumi, erinevalt CRT'st ei hääbu aja jooksul (CRT põleb lihtsalt aja jooksul loomulikul kombel läbi). LCD miinused: hind, mõnele inimesele ei meeldi liiga terav pilt, väga kõrgete nõudmiste puhul võimalikud probleemid response time ja värvivõimekusega. Mis veel?
  • Kas need Quadro kaardid ei toeta 4 monitori?

    http://www.hinnavaatlus.ee/products/Arvutiriistvara/Videokaardid/?TypeID=318
  • priitp,
    mäkile treidimisel vajaliku softi otsimise/ostmisega läheb haigeks, võrreldes PC peal toetatavaga... :(

    senikaua kui veebisaitidel graafikuid joonistad, pole muidugi vahet.

    sC,
    hetkel olude sunnil nädalakese-paar full time iBookikasutaja
  • Need Quadro kaardid peaks kõik ainult 2 monitori toetama:

    http://www.pny.com/products/quadro/

    (Fit mõtles vist et see Quadro viitab neliveole, kuid tegelikult tähendab see hoopis itaalia keeles pilti? :))

    Tegelikult on üldse need mitmemonitori asjalood nii, et kui kaks vaja, siis on ok ja võimalusi palju, kuid kui kolm või enam, siis ühest või teisest otsast kellad. Näiteks see sama Kristjani mainitud Matrox Parhelia võimaldab kolme monitori puhul DVI'd ainult ühel (keskmisel).
  • seikatsu,

    ühesõnaga siis treideri op-süsteem on Windows XP? Äkki kellelgi on kogemusi näiteks Linuxi ja treiderivajadustega? Või treidib keegi siinliiklev hoopis mäki peal? Mis softide või muuga probleemid on olnud?

    (tuleb ju karvaseid omalõbuks vabavaraarendajaid kah tähele panna :))
  • jyri,
    MacOS X on superopsüsteem, senikaua kui ma Safariga LHV portfellis ja foorumites brausin ja graafikuid nt Java appletis käivitan. kuigi nt Stockchartsi Notate-applet kaotab osa oma funktsionaalsusest Maci Java implementatsiooni peal joostes jm kurvad uudised. Pakun, et kehv appletikood, mitte OSi viga. :P

    aga ma pole treider.

    usun, et treider nõudmised tarkvaralistele tööriistadele eelnimetatuga ei piirdu. äkki parem mõni treider valgustab, mis softi ta veel kasutab ja mis platvormidele tootjad seda pakuvad? ;)

    sC
    PS: kristjan > hea uudis neile, kellele resolutsioon olulisem kui diagonaalitollid. Toshiba Portege M200 jooksutab 1400 lahutust 12" ekraanil... ;)
  • Jyri, ahjah, Windowsi all on minusuguse amatööri jaoks selline tasuta tükk nagu Medved Quotetracker + Scottraderi tasuta striim nagu rusikas silmaauku. Macile pole analoogi leidnud.. :(
  • mind häirib lcd juures näiteks ka see, et resolutsioon on ikka suht piiratud. Et kui vaja vahel ikka mingit megatihedat resot ette manada endale, siis lcd-l on valikud VÄGA piiratud. juhul kui sul muidugi liiga palju raha ei juhtu olema või sa lihtsalt väga kompromissitu vend oled.

    ja nagu öeldud kiire hinnalangus. ei näe nagu mõtet maksta täna monitori eest arvuti hinda.

    100MHz CRT pilt kannatab täiesti vabalt silmaga vaadata ja mul tööjuures on mingi Hitachi LCD ja ei saa öelda, et silmad kuidagi vähem väsiks kui varem CRT taga. võibolla ma olen siis mingi imelik.


  • linuxile saab ehk winega ja macosx'le virtualpc'ga windows only asjad jooksma

    lcd tft puuduseks on ka vaatenurga piiratus halvematel

    kui mängida pole vaja ja on crt molu siis mitte keegi ei tee paremat pilti kui matrox, ehk siis näiteks ainult hull kujundaja ostab endale 2d kaardiks nvidia :-) pealegi on matrox ainus millega tv'sse õige ja hea pildi saab. Jah, mul kodupcrondil on matrox. Oluline vahe on kui
    läppari (ati) kodumolule taha lülitan.

    1400 lahutus 12" ekraanil on mõttetu, isegi suuremal on mõttetu, 15" (ja 14#) läpparil on 1024 parim võimalik.
  • priitp, mõttetu jutt on mõttetu.

    ma olen viimased kaks aastat tõõtanud 15" läppariga 1400 lahutuses ja vahest on ikka tundunud, et kolleegi 1600 @ 15" oleks ikka veel parem. sellesama 15" peal 100% suurendusega A4 tekstilehte vaadates silm ikka puhkab tekstil, nt kumeratel tähtedel, võrreldes 1024 lahutusega. ja kui vahest on vaja Excel või Project käima panna, siis sured oma 1024 otsa. maalid toapõrandat läbi lukuaugu.

    see on ilmselt niivõrd maitse- ja silmanägemise asi, aga minu jaoks on screen real estate üks peamiseid prioriteete arvuti valikul.

    12" & 1400 lahutust kommenteerin loodetavasti juba uuel nädalal. :)

    sC

  • aa noo olgu :-) seda, et kogu muu süsteem läheb kole pisikeseks ja kasutamiskõlbmatuks, muidugi saad sa exceli sobivaks skaalata, aga muud mitte, selle kohta sõbralik lugemine
    http://www.creativepro.com/story/feature/19138.html
  • hea lugemine.

    kuigi meil praegu kõne all olev 1024 VS 1400 VS 1600 on siiski mõnevõrra väiksema usability-langusega üleminek kui graafikaproffide mure, et 3800px lahutuses ei näe menüüd lugeda ja 1900px selleks hoopis parem on... :P

    leidsin paar pilti kah sellest, milline 1400 lahutus väikesel ekraanil umbes välja näeb, vaata siit. Lehe lõpus on mõned lingid ka desktopiscreenshottidele.
  • no aga sa lae siis mõni pilt sealt alla ja skaala 12" suuruseks... ma just nii tegin, mina ei näe
    enam tekste lugeda.
  • jättes kõrvale bitmapi skaleerimisel tekkiva kvaliteedikao ma täpselt nii veendusingi piisavalt, et vajutada markit.ee keskkonnas selle arvuti "osta"-nuppu. :P

    ja selliseid süsteemseid tekste nagu ikoonide sildid, menüüd ja taskbar, saad ju soovi korral suuremaks keerata?
  • Kõige odavam lahendus neli monitori ühe arvuti taha saada on osta AGP + PCI, ehk kaks graafikakaarti, millel mõlemal 2 väljundit. nii ATI kui nVidia peaks pakkuma vastavaid tooteid (nVidial GeForce MX200, MX400 ja FX5200 seerias on olemas PCI tooted, ATI-l peaks olema 7x00 ja 9x00 seeriad PCI-le) - nendel jääb hind 800-2000 vahemikku (per kaart). Nvidial on ka Quadro seeria - PCI kaartidel on 2xoutputi puhul hind ca 3500 ja 4xoutputi puhul ca 8000). Printsiibis peaks saama panna näiteks 5 nVidia Quadro 4xVGA kaarti PCI slotti + 1 4xVGA AGP porti, seega kokku 24 monitori (Matroxil on G200 seeria, 4xVGA maksab ca 10000), aga reaalselt ei tea kas see ka tööle hakkab. Mõistlik oleks valida ühe firma toodang, segamini võib asi päris untsu minna. Üldiselt soovitaks multimonitor setup-ide osas kontakteeruda Tigmaga. (ei tee reklaami, lihtsalt nad teevad "graafikatööjaamu", niiöelda).

    Mõistagi ei ole odav lahendus hea lahendus ja Windows 2000-nde ( ja üles) multimonitor support võib võimaluste osas kitsaks jääda. Parim multimonitor tugi on Matroxil, siis tuleb nvidia ja siis ATI - kui jutt käib 3+ monitorist ühe arvuti taga.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon