Limiitorder vs. Turuorder - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Limiitorder vs. Turuorder

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Jaotame turusituatsioonid kaheks:
    1) Kiirestiliikuv
    2) Stabiliseerunud
    Kas esimesel juhul on mõtekam panna limiit kaugele eemale turust?
    Kas teisel juhul, kui limiiti ei täideta näiteks mingi aja jooksul on kasulikum kaotus/ võit realiseerida turuorderiga?

    Ilmselt on erinevus, kas tegu on aktsiate või futuuridega - GLOBEX, NASDAQ või NYSE. Keskmisel kasutatakse palju limiite vist, viimasel ka turgu ja esimesel käsitletakse turuorderit "astmelise turulimiidina". Liikumise tekitavad oletatavasti turuorderid.
    Aga ma ei hammusta, mis järjekorras ordereid täidetakse. Kas ennem need, kes on esimesena limiidid üles saanud või selle järgi, kelle platvormi ühendus kiirem exchange`ga. Tunduks ju huvitavam selline skeem futuuride puhul:

    Kaupleja >> FCM >> Exchange

    kui

    Kaupleja >> Platvormipakkuja >> Broker >> FCM >> Exchange

    Ühesõnaga, kas täidetakse ennem see order, kust saadakse kiirem "vastus" selle olemasolu kohta?

  • NYSE:

    Elektroonilsied limiitorderid täidetakse Specialist'i abilise poolt ning prioriteet määratletakse vastavalt hinnale/ajale.

    Turuorderid lähevad seevastu otse Specialist'le ning orderi ost-müük sobitatakse jooksvalt kokku.

    Nazil ei tohiks vahet olla - orderi täitmise kiirus oleneb eelkõige orderi suurusest ning sellest, millist routing'ut kasutad.

    Futuuride kohta ei oska midagi kosta.
  • abesiki, su järeldused on meelevaldsed. liikumisi võivad tekitada igasugused orderid. näiteks kui soovin müüa suure koguse min, hinnaga mis on allpool ostuhinda > turg liigub.

    selgita välja mis aja jooksul su teenusepakkuja kaudu order turule jõuab siis tead umbkaudu turuorderi riski. täidetakse turul olevaid ordereid (turu jaoks olematuid ordereid ei täideta). vahet pole kas futuur või mingi muu kaubeldav asi. määdzik pole selles kas order limiidiga või otse turgu, oleneb kaubeldava vara turuolukorrast.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon