USA presidendivalimised - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

USA presidendivalimised

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Nüüd, kus demokraatide presidendikandidaat on lõplikult teada, saab hakata tegema prognoose, millised on John Kerry võimalused Bushi vastu. Minu nägemus ja prognoos on selline, et sõjardist Bush tagasivalitud ei saa ja tal tuleb kogeda oma isa olukorda, kes suutis ka USA riigieelarve suurde miinusesse ajada, millele aga valijad ei andestanud. Ja kuigi ajalooliselt on aktsiaturule enam meeldinud vabariiklased, siis sel korral on lugu ilmselt teisiti. Uue presidendiga on seotud suured ootused ja need ootused panevad Kerry valimise korral ilmselt ka aktsiaturu rallima. Seega Kerry oleks nii ameeriklastele kui ka kogu maailmale selgelt parem valik. Vaielge vastu, kui on teisi nägemusi?
  • kui ma aktsiaturg oleks, siis küll Kerry võidu peale ei ralliks :)... USA fiscal defiti ja tarbija võlakoormus on sedavõrd suured,et ega demokraadid mingit mõistlikut lahendust samuti vaevalt pakuvad. Hea on, et aasia avalik sektor usa assteid kokku ajab ja sealseid yielde all hoiab... aga äkki on kellegil happy stsenaarium?
  • Suure defitsiidi taga on just Bushi majanduspoliitika ja suured sõjakulud. Ja kui ajaloos veidi tagasi minna, siis just Clintoni ajal oli USA eelarve suurima ülelaekumisega, mille Bush suutis suurimasse miinusesse ajada.
  • Clinton oli president majandustsükli tipus, Bush sai presidendiks, kui jamad peale hakkasid. Pigem on Bush riigi majandustsükli põhjast välja toonud (erinevate meetmetega).
    Enne valimisi saadakse veel Hr. Bin Laden kätte, mis põhjustab spike Bushi soosingus rahva seas ja tagasi ta valitaksegi, mis IMHO pole üldse paha.
  • Olen kuulnud jutte, et Bushi kampaania manager pidi olema tõsine geenius omal alal ning teadlikult oodati demokraatide omavaheline mudaloopimine vaikselt lõpuni ning varsti tullakse lagedale tõsise ajupesuga. See on tõesti suht tõenäoline, et Osaamik tõmmatakse veel suvel "juhuslikut" kinni ;).

    Minuteada oli oluline tegur Clintoni aegsetel positiivsetel eelarvetel Capital Gain tax mis hapnikurikkast aktsiaturust välja cashiti...
  • campaign manageridest rääkides, ega kerry pole kehvemat inimest palganud:

    http://www.time.com/time/election2004/article/0,18471,596066,00.html

    detail: lipsud - üldiselt pidi nii olema, et punase lipsuga tööbid võidavad. eelmiste US valimiste ajal näiteks oli päris naljakas vaadata neid LIVE debatte, kus gore ja bush jr. kandis täpselt samasuguseid riideid :)

    UK-s, kus leiboristide värviks on punane ja tooride omaks sinine on vahe juba pikalt sees.

    kerry hetkel eelistab sinist, eks paistab, kas muudab oma meelt.
  • ega demokraadid üksteist ju väga ei loopinudki. Bushil on 100m varutud kampaania jaoks. Palju Kerryl on?
  • Mina olen täiesti solidaarne SideKick'iga. Ega need suured sõjakulud ei tehta ju lihtsalt niisama... Ja võttes arvesse Bushi suuri ambitsiooni ja tugeva soovi teist korda presidendiks saada, usun et toob käesolev presidendivalimisaasta hea US finantsturgude kasvu.
  • Bushi IQ on sarnaselt tema isaga kõigi USA presidentide seas olnud kõige madalam. Valituks sai Bush junior ka pettusega. Ega Soros asjata raha ei raiska temasuguse mehe vastu võitlemiseks. Mina ei näe Bushil mingit võimalust, kui pettus muidugi välja jätta...
  • Mina olen 100% kindel, et Bush valitakse tagasi ja olen selle variandiga ka rahul.
    IQ jargi ei valita presidenti, naiteid pole vaja vist kaugelt otsida?:)
  • to Side Kick: presidendi ametiaeg on 4 aastat, Clinton oli seda kahel korral ning majandustsükli tipp ei kesta 8 aastat. Ühesõnaga täna Clintonile (suur osa siiski Keskpanga inflatsiooni ennetaval majanduspoliitikal) suudeti tagada üks USA pikemaid ekspansioonifaase. Selle lõpuks oli riik piisavalt raha koguda, et... see siis sõjas ära kulutada.

    Iraagi sõda on minu jaoks üha suurema küsimärgiga. Algselt pooldasin seda, kuid nüüdseks on see rahu ja stabiilsuse asemel toonud kaasa kõike muud kui head. ÜRO maine põrmustamine, Blairi eeldatav kukkumine, USA - Euroopa tüllikiskumine ning lõpuks ebastabiilsuse kasv Lähis Idas.

    Eile tugevnes dollar pea 2%, kuid nafta hind pigem tõusis, kuigi varasemalt on dollari tugevus pigem nafta hinda langetanud. MIks? Usupühal 150 inimese tapmine kõrgendatud valmisoleku tingimustes viitab sellele, et rahu naftarikkasse regiooni niipea ei jõua ning Iraak on varsti langemas kodusõtta. Odavat naftat sealt seega loota ei ole. Seega on Bushi sõjaalustamise algpõhjus kokku kukkunud.
  • Bush ei saa teoreetiliselt forever valitsuse võlaga majandust kasvatada. Praegu oleks oluline sealsel erasektoril jalad alla saada aga see on suhteliselt võimatu kuna taala korrigeerimise vastu töötavad aktiivselt aasia ning Jaapani keskpank/finmin. kes valuutat "stabiilsena" hoiavad (USA CAD ju ei vähene). Samas multinationalid viivad töökohti ära arenguriikidesse. Kokkuvõttes Aasiast tuleb usale laenu selleks, et nemad saaksid jälle antud kaupa importida/consumeda. Põhiline häda vist seinseb selles, et rahvastiku vananemisega hakkab social benefitide maht seal ka räigelt kasvama ning asi võib rohkem jamaks minna.

    Aga nuh, tyyp on mitu head aastat tähelepanu majanduselt kõrval hoidnud ning kui ikkagi sihuke vend oled kes iga natukese aja tagant käib kusagil demokraatia nimel madistamas, siis võlausaldajad ehk ka eriti ei kire ;). Asset boom forever!

  • Alo: USA majanduse kosumine algas 90ndate alguses, pärast Lahesõda muide, vbla polnud Clinton see majandusgeenius, kes majandusega imet tegi, vbla vana Bush?
    Clintoni presidendiks olemise ajal polnud ka kõik aastad eelarve ülejäägiga, viimastel aastatel alles.
    Avaliku sektori kulutused on mitu korda USA majanduse kriisist välja aidanud, pole erand ka praegune, Iraagi sõjale ( ja terroriohu tõrjumisele) kulutatud raha ei lähe ju kuhugi kaotsi, lihtsalt ringleb kiiremini.
  • btw, Clintoni majandusnõunik (tier-1 analüüsifirma peaökonimist) on öelnud umbes midagi sellist: Clinton ja mina olime õnneseened, olime õigel ajal õiges kohas! (The Economist, Jaanuar) - pidades silmas seda, mis eespool kirjutasin.
  • Lahesõda osaliselt muide põhjustas majanduslanguse, kuna tarbijad lükkasid oma tarbimisotsused edasi ning ettevõtted ei julgenud enne olukorra selgumist investeerida.
    www.nber.com andmetel oli ametlikult retsessioon perioodil juuli 1991 kuni märts 1991.
    Tööpuudus oli kõrgeim 1992 aasta juunis 7.8% ja vähenes sealtpeale aeglaselt. Esimene intresside tõstmine toimus alles 1994 aasta aprillis. Clinton valiti presidendiks 1992 aasta novembris. Oli talgi võimalusi majandus rööbastelt maha keerata.

    Üldiselt siiski tunda nii eelmise kui praeguse majanduskriisi üleelamisel tugevat Alan Greenspani kätt. Bushi maksukärped on siin ehk kasuks, kuid seda veelgi suurema eelarvedefitsiidi hinnaga.
  • Põõsa karjäär (nafta)firmajuhina ei olnud just kiita,
    nii väitis yks dokfilm.
  • Mäletan kuidas Hr. Põõsast intervjueeriti ja küsiti et mis on India presidendi nimi. Põõsas ei teadnud. Siis küsiti Hiina juhtide nimesid. Põõsas ei teadnud. Siis Euroopa... Põõsas ei teadnud... Järgmisel päeval pidas Põõsas kõne ja teatas et tema on "delegeerija president" kes delegeerib osa tülikatest töödest oma abilistele, ehk siis sõnum oli - "Andke andeks kullakesed. Olen tõesti loll, aga mul on targad abilised!". Tjah, teisest küljest on demokraatide suund USA välispoliitikas sageli nõrk ja enamasti riigi siseasjadesse keskenduv. Seega on vabariikalste valitsetud USA -st meil sageli rohkem kasu. Siiski loodan seekord demokraatide võitu, sest Kerry lubas lepitada USA oma Euroopa liitlastega. Arvan et ühtne ja tugev NATO on parim tulevikustsenaarium.
  • Ma ei saa aru, miks arvatakse, et nafta pärast sõtta mindi. On väljas palju huvitavaid teooriaid kuid üks huvitavamaid on minu meelest see, et ei mindud mitte naftat võitma vaid dollarit päästma. Nimelt oli Saddam ju läinud üle oma Food-4-Oil programmis EUR-i põhisele arvestusele ja sellega algul laksu saanud, hiljem aga korralikult võitnud. Kas kujutate ette, mis juhtuks, kui kogu maailma naftaäri läheks dollarilt üle EUR-ile? Polegi tegelikult vaja kogu maailma, piisab suurematest tootjatest ja seega ka suurematest tarbijatest. Väidetavalt olla Iraanis ka liikunud jutud, et asi on kaalumisel. Seega oli vaja kiiret ja konkreetset näidet sellest, mis juhtub nendega, kes üritavad maailma suurimat võlgu elajat tema edasises võlgu elamises takistada. Kui ütleme Jaapan, EL ja USA ise peaksid oma USD varud EUR-ide vastu vahetama, kukuks dollar pikali. Ja kui dollar kukuks pikali, siis kukuks koos sellega ka ÜBER-laenaja majandus.

    Dollar on selles mõttes tore asi, et tema iva on geniaalne:

    Sina annad mulle oma kullatüki või bensiinikanistri või viljakoti või flanellpluusi ja mina annan sulle vastu selle rohelise paberitüki.
    Selle paberitüki aga paned sa omale kappi või tood minu juurde tagasi ja sa oled kindel, et selle paberitüki eest saab alati midagi.
    Ja sa oled kindel, et selle rohelise paberitüki eest saab alati midagi mitte seetõttu, et ma sinu viljakoti, flanellpluusi ja bensiinikanistri abil suudaks midagi rohkem kui need algosad toota, vaid et alati on keegi, kes ka enda flanellpluusi ja kullatüki minu juurde toob, rohelise paberitüki vastu võtab ja rõõmus on. Väga tihti isegi nii rõõmus, et ta selle rohelise paberitüki ka minu juurde maha jätab. Loomulikult rohkem rohelisi paberitükke tootma. Mille eest saab hiljem bensiinikanistri ja flanellpluusi ja viljakoti.... :)
  • http://homepage.mac.com/krousen/Bush%20site/index.html
  • Kuidas see 100-aasta teooria oligi,et kui Dow Jones tõuseb valimiseelsel kuul vähemalt 3,3%,siis
    jätkab võimulolev president. 30.sept. Dow Jones 10080,27 + 3,3% =10412,92! Aega nagu väga
    palju jäänud pole ja positiivseid uudiseid napib samuti.Mida teha,et Bushiga jätkata? Asi lihtne!
    Kuna väga paljud leiavad(ka Ameerikas),et Iraaki tungimine oli vale,siis tuleb väed välja viia ja
    Saddam Hussein lahti lasta.Saddam lööb korra majja-pantvange pole vaja enam võtta,terroristidel on eesmärke vähem,venelased viivad Tsetseeniast väed välja jne. Vähe totakas mõte,aga mõne koha pealt isegi huvitav.Või tuleks mõelda,et tühja need 10412,92 punkti,sest president valitakse niikuinii!
  • http://www.zone.ee/retard/Voting_Machine.wmv

  • Täna tundub et otsustavad osariigid on Wisconsin ja Ohio. Bush vajab neist võita vähemalt ühte et saada üle 270 "electoral votes".

    www.tradesports.com

  • Kellele oleks südamelähedane Kerry võit, saab ennast lüüasaamiste vastu lihtsalt hedge'da:

    HAL'i callid :)
  • Nonii, kuna Ohio tundub minevat Halliburtonile siis palju õnne kõigile sõjatööstuse aktsiate omanikele, patoloogilistele muhameedlaste vihkajatele, abordivastastele ja usufanaatikutele. 4 aasta pärast siis uus võimalus apokalüptiliseks võitluseks hea ja kurja vahel. :(
  • Kahju küll, aga tundub tõesti, et mõistus seekord taas kaotab
  • Tra, jah, Mark Cuban vist shordib juba pikemat aega nii tervet mõistust kui lääne tsivilisatsiooni ühtsust.
  • Jah, tundub, et 20 otsustavat kohta Ohiost tulevad ara, lisaks veel New Mexico ja ilmselt ka Iowa haaled ning enamiku maailma kurvastuseks ongi jargmised 4 a maailma president jalle Bush.
    Senat ja House on ka kindlalt vabariiklaste kaes - nii et puhas vuuk.

    2 "poliitikust" Mihklit - Raud ja Moore - on ilmselt lahinadalatel viinatoosturite lemmikkliendid:)
    Joudu neile!
    Mina olen rahul:)
  • spunk 123
    Kas oleksid siis ka rahul, kui Sind Bushi nimel Iraaki kupatataks, sest Eesti julgeolek seda ju nõuab?
  • Tulemuste jälgimiseks:
    http://news.bbc.co.uk/2/shared/spl/hi/americas/04/vote_usa/map/html/default.stm
  • Ali Waziri,
    Mul on muidugi kahju, et Sinu lemmik Kerry luuseriks osutub, aga puua kaotusest ule saada ja ara palun esita tobedaid kusimusi.
    Sellise tasemega kusimusele ei pea vajalikuks vastata, sry.
  • Pole midagi, lõppude-lõpuks pole tegu ju meie kodumaaga, right?
    Aga tore on kuulda, kuidas juba kohtuasjad lendavad, selline 1-2% edumaaga napp võit ei sobi kohe mitte.
    Oskab keegi öelda, palju valimisaktiivsus oli? Informatsiooni liiga palju, et leida..
    Ja USAl võiks olla 2 presidenti, umbes nagu meil siseminis 2 kanti.
  • Kusjuures see tõestab järjekordselt, et ameerika on tõepoolest "Kõigi Võimaluste Maa."

    Kui sa oled lihtsalt alla keskpäraste vaimsete võimetega sõjaväeteenistusest kõrvale hoidnud ebaõnnestunud naftafarts, siis pead sa petma ja niite tõmbama selleks, et Valgesse Majja pääseda.

    Kui sa aga lisaks sellele suudad nelja aastaga majanduse persse keerata, samas dollari väärtust meeletult langetada, töökohti märkimisväärsel määral kaotada, eelarve ja jooksevkonto kolossaalsesse defitsiiti ajada ja rahvale täiesti külmalt valetada, siis valitakse sind juba täiesti normaalselt tagasi.

    Sellest oleks nii mõndagi õppida ja kõrva taha panna ka meie võimul olevatel haldusriiklastel.

    Arvatavasti on kõige rahulolematum inimene praegu David Copperfield, kuna ilmselgelt on vaatamata märkimisväärsele kommertsedule tema siiski maailma parimate illusionistide hulgas nr. 2.
  • mis arvate kuidas see dollarile mõjub kui bush võidab?
  • jobud olete, eriti suffiks. enne saage lihtsatest majanduslikest protsessidest aru, kui majanduse pekki keeramise Bushi süüks ajate.
  • Meedia mõju näitab ehk see, et spunk asub Ameerikas ja teised kirjutajad kodumaal ...
  • Hetkel Bush 249, Kerry 242. Ohio hääled lähevad ilmselt ümberlugemisele

    http://www.cnn.com/ELECTION/2004/pages/results/index.html
  • Viimasel ajal on muutunud Bushi vastu olemine trendiks. See on eriti IN. Kui sa Bushi vastu pole, siis pole sul Moskva kohvikusse ja Pegasusse asja... nōme.
  • ausalt õeldes pole mul bushi vastu midagi. miks kuradi päralt peaks ma näiteks kerry poolt olema? minu meelest veel tühjema taustaga mees kui bush. arvan, et paljud ei hääletagi mitte niivõrd kerry poolt kui kerry vastu. lihtsalt saaks ära teha
    teiseks ei saa ma aru loogikast kui keegi pooldab iraaki tungimist, siis arvatakse see pooldaja olevat propaganda mõju all. ime, et selle "tõe" väitjatel pole pähe kerkinud idee, et äkki on hoopis nemad ise propagandast mõjutatud. kõik need michael moore-i filmid sakivad täiega. näitavad ainult seda, mis tekitab skandaali. eelmine kõmu tekitanud film oli koolivägivallast ja relvadest. kes see näitleja seal oligi kelle sõnadest pandi filmi ainult need lõigud, mis kõlaksid hästi?
  • v.p. mitte niivõrd kerry poolt kui... s.t ikka bushi vastu.
  • Michael Moore ei ole dokumentalist. Punkt. Tema poolt toodetu on küsimuste otsimine teda vaevavatele vastustele. Kõigile, kes peavad Moore'i meie aja suureks dokumentalistiks, soovitaks prantslaste "dokumentaalfilmi," kus päris inimesed rääkisid päris juttu ning kogu point seisnes selles, et USA astronaudid pole kunagi kuul käinud, vaid kogu asja lavastas Stanley Kubrick. See oli efektiivne, humoorikas ning irooniline demonstratsioon sellest, et dokumentalistika vahenditega on võimalik edastada täpselt nii absurdset pointi kui ise tahad. Moore on selle heaks näiteks.

    Mis puudutab aga ka siinsete kommentaatorite nägemusi teemal Alien vs Predator, vabandust, Kerry versus Bush, siis tegemist on täiesti religiooni meenutava sisemise veendumisega. Ehk siis Bushi vastased ei anna jäerele ka maailma parimate argumentide esitamisel ja ka vastupidi.

    Endale mulle Bush meeldib. Lihtsalt selle pärast, et postmodernlislik maailm vajab inimesi, kes evivad mustvalgeid seisukohti.
  • Bush 266-Kerry 252.Ilma IOWATA.Seega Bush jääb presidendiks.
  • to karumõmm: aga kes on pidanud michael moore-i dokumentalistiks? minu meelest toimub tema filmides nagunii suur ajupesu. et keegi selles huumorit näeb on üks asi, miljonid näevad ikka muud
  • buch on jama president muule maailmale, usale võibolla hea, ei tea ei ela ameerikas.
    kuid kui vaadata välispoliitikat siis on ta küll p...sse kukkunud, eriti kui iraagi asja vaadata, soovtan selles küsimuses lugeda raamatut saddami usaldusmees, siis ehk saab ka eestlane aru mis on iraak ja kui kaugel sealne inimene-elu demokraatiast on. Lisaks on eriline ülbus kaamerate ees öelda, et maailma asju ei pea arutama teiste maade liidritega!!!
  • kerry ei ole tõesti teab mis kindla joonega poliitik. enne parteisiseseid valimisi laveeris mees osavalt liberaalsete ning konservatiivsemate hoiakutega liikmete vahel, püüdes leida võimalikult laia toetuspinda. probleemiks on konkreetsed isikud: pea kõiges põrunud bush ning tegelikud niiditõmbajad rumsfeld ja radikaalsest neokonservatiivist cheney (lihtne, igasuguse karismata kesklääne kaak, kes nihverdas ennast yale'i, kust ta kiirelt minema löödi... ainult piiritu lojaalsus on mehe viinud sinna, kus ta hetkel on), mõlemad nixoni aegse kissingeri kooliga mehed, kes on realpolitik'i ideed oma ennetavate löökide kontseptsiooniga jälle au sisse tõstnud.
  • Ohio häälte lugemisega võib minna veel 11 päeva

    http://www.cnn.com/2004/ALLPOLITICS/11/02/states.vote/index.html
  • Huvitav ,et CNN andmetel on Wisconsinis võitmas Kerry,kuid BBC andmetel on seal 50:50.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon