Börsipäev 15. märts - otsitakse esmaspäevast rohelust - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 15. märts - otsitakse esmaspäevast rohelust

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Märtsi NY Empire State Index, mis peegeldab piirkonna tootmisaktiivsust tuli 25.3 samal ajal kui konsensuse kohaselt oodati 38.0 punkti. Siiski peetakse ka 25.3 tugevaks näitajaks, mis viitab vaid majanduskasvu tempo kergele aeglustumisele.

    Norteli (NT) CFO Douglas Beatty ja controller Michael Gollogly on ettevõttest lahkumas kuna ei ole suutnud oktoobris avaldatud finantsaruannet audiitorite järeldusotsusega kooskõlla viia, aktsia eelturul -5,61%.

    Bernstein kergitas Coca-Cola (KO) reitingu outperform tasemele ja hinnasihiks sai $58, aktsia eelturul 0.72%.

    Gary B. Smith:

     

    RevShark: 

    "Worry does not empty tomorrow of its sorrow; it empties today of its strength." 

    -- Corrie Ten Boom

    As we start the week, investors are finding plenty to worry about. The Socialist victory in the Spanish elections, the growing conviction that Al Queda was responsible for the bombing last week and the political repercussions these events are causing in the U.S. are on the minds of market participants this morning.

    A healthy market could easily handle these types of concerns, with buyers welcoming the temporary weakness that allows them better entry into the stocks they like. Unfortunately, this market is not technically healthy right now. We are undergoing the most significant correction since this rally began a year ago. We have not bounced straight back up after a dip but rather saw selling pick up.

    The bears rather gleefully point out that market participants are still quite bullish: The volatility indices have not risen substantially, put buying is fairly sedate and sentiment polls still indicate a surfeit of bulls. On the other hand we sold off broadly last on week on heavy volume. This was not just some minor low-volume profit-taking; there was some real concern on the minds of many and they dumped shares rather aggressively.

    The bounce on Friday provided the bulls with some slight relief but it was classic dead-cat action and can't be easily trusted. Volume slowed quite a bit indicating a low level of conviction and much of the strength in the final minutes was likely because of shorts locking in some of the week's hefty profits.

    The bulls have plenty to worry about right now. The technical, fundamental and macro environment all present some challenges and we'd be foolish to be overly bullish at this time. On the other hand we can't forget the old market adage that "the market climbs a wall of worry." When worry and concern are too high the market has a way of inching back up because many sellers have already taken action.

    So the big question right now is whether market sentiment is already so negative that most of the heaviest selling has already been done. That seems unlikely especially given the huge gains that many folks are sitting on after a year-long rally. The steady and constant erosion of those profits is what creates the atmosphere of gloom and doom that leads to eventual market bottoms.

    We have a negative start to the week. Asian markets were mixed but Europe was soft across the board. The dollar is pulling back again. Oil and gold are trading up.

    We face some major challenges this week. If the bulls are going to turn things back up they have their work cut out for them.

    Futuurid: S&P500 -0,35%, Nasdaq -0,41%

  • Nortel koguni 11% ülaltoodud uudise peale miinuses, lisaks JP Morgan alandas aktsia reitingut.

    Üldiselt on pilt turul praegu kole, eks näis kas päeva lõpuks suudetakse põrget organiseerida. Ilmselt paljud turuosalised läksid nädalavahetusse pikkade positsioonidega lootes esmaspäevast põrget, kuid sattusid juba päeva alguses miinusesse.
  • Invision (INVN) on tore aktsia, nimelt tegeletakse turvavärvate tootmisega lennujaamadesse - eks vaadake mis toimus pärast 9/11 sündmusi, aktsia läks 4 USD juures 40 juurde. Mäletan, et siis sai selle eufooria shortimisega ilusasti teenitud.

    Täna tuli siis uudis, et GE ostab INVNi ära ja aktsia on korralikult üles gappinud. Otsest eelist tegutsemiseks ei näe, lihtsalt väike ajalooline mõlgutus.
  • Ei t2htsustaks THC-d yle.Paljud aktsiad on vabalanguses...
  • karm!

    kui hispaania toob väed iraagist ära, siis hakkab suurbritannias terror
  • riq, pole häda. hispaania asemel on ju uued sõbrad nagu poola, leedu, eesti jne
  • Veel Norteli (NT) kohta - räägitakse, et SEC on teinud järelpärimisi ettevõttele ja see pole kunagi hea uudis. Aktsia on täna juba -18%.

    Kuigi tehniliselt võib 5 USD toetust pakkuda, usun et see aktsia näeb veel madalamaid tasemeid.
  • Hispaania ajaleht El Pais kirjutab, et Madriidi terroriakti korraldajatena on identifitseeritud 6 marokolast, kellest ühe on plahvatustes ellujäänud ära tundnud...

    Euroopa turud ligi pool protsenti plussis täna..
  • see baski versioon vist läheb vett vedama?

    terroriakti süüdlaste otsimine seal Hispaanias meenutab Venemaad, kus igal juhul üritatakse valitsusele meelepäraseim tshetsheeni (antud juhul baski) jälg välja kaevata, mis siis oleks heaks ōigustuseks vastuterrorile ...
  • usa vaevalt mingi hispaania 200 hukkunut eriti kõigutab(vaevalt sellest keskmine ameeriklane isegi suurt kuulnud on), see kukkumine oleks nii või naa toimunud!
    kui täna veel alla vajub, tasuks juba lühiajalisele tõusule mängida
  • küll aga kōigutab see, et mingil hetkel vōib USA kontingent Iraagis ilma liitlaste abita jääda ...

    kui ma ei eksi, siis viimastel päevadele jōudis USA Iraagis hukkunud sōdurite arv 500 juurde?
  • upser, kui terroristideks olid baskid, siis vast ei mõju jah. kuid Islami äärmuslaste puhul on uue terroriakti oht USAs kindlasti suurem.. viimane langus on olnud erinevate faktorite koosmõju tagajärg, kuid esmaspäeval rõhus turge just süvenev arvamus, et korraldajateks al-Quada. täna tundub vastupidine olukord olema..
  • eelmise kommentaari jätkuks, et hommikune positiivsus on tegelikult juba kadunud... endise +0.5% asemel on juba -0.5%
  • ääremärkusena ka see, et hispaania valimised lõppesid iraagi-avantüüri heakskiitnud poliitikuile mitte just kõige soodsamas suunas - ja ilmselt võib see nii teisigi liitlasi mõtlema panna.

    jube hea valimisloosung: vali mind, ma luban, et toon teie mehed pojad ja vennad iraagist koju!

    usun et euroopas ruulib see veel paremini kui 500 krooni :-)
  • Mamma.com (MAMA) lõi mõni aeg tagasi laineid ülikiire tõusuga, nüüd tuli uudis, et Mark Cuban on omandanud 6.3% osaluse ettevõttes ostes 600 000 aktsiat.

    Need kes ookeanitagust NBA korvpalliliigat jälgivad ehk teavad, et Mark Cuban on Dallas Mavericksi meeskonna koloriitne omanik, kes 2000 aasta paiku väljus internetiärist ja ostis korvpalliklubi, mille ta on üsna viletsast seisust tippu viinud. Loe intervjuud.

    MAMA files SEC document disclosing 6.3% stake by Mark Cuban (7.86 +0.26) In a Schedule 13G filing with the SEC, co discloses that Mark Cuban has acquired 600,000 shares or 6.3% of co's outstanding stock.

  • INVN

    Nii umbes aasta tagasi soovitas mulle INVN 21-22 juures nn."jaapani libamaakler".
  • põhjusi tõusuks või languseks leiab alati, kas siis näiliseid või ka tegelikke. põhi põhjus ´languseks on ikka majandus, ja liialt tõusnud aktsiate hinnad. (tegelt oleks ju tore, et kui aasta otsa juba tõusinud, lepitakse kokku, et veel aasta või pool tõusu ja alles siis müüma:)
    selle aastaga on paljud languse võimaluse unustanud, mälu on lühike, eriti neil kes seda ise kogenud pole
  • Kui Mark Cuban midagi ette võtab, siis võib sealt edu oodata. Iseasi, kas 600 000 aktsiat on tema jaoks piisavalt suur hulk, et ise tegevusse astuda sama aktiivselt nagu ta Mavsi juures on.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon