Straddle enne tulemusi - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Straddle enne tulemusi

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • "Üks strateegia mida plaanin enne majandustulemusi rakendada on straddle võtmine enne majandustulemusi. Selle vahega, et müün straddle vahetult enne majandustulemusi maha. Loogika on lihtne - kuna ebakindlus enne majandustulemusi tõuseb, siis kosub kiiresti ka volatiilsus.

    Heaks näiteks on Yahoo! (YHOO), kes tuleb tulemustega kolmapäeval peale börsi. Kui veel eelmisel nädalal oli Apr 50 optsioonide volatiilsus 40 juures, siis esmaspäevaks oli see juba 45 ja tänaseks 53. Ilmselt võib homme õhtuks tõusta isegi 60 juurde.

    Ajastamine üsna oluline siin, aga reeglina kasulik osta kusagil 3-4 börsipäeva enne tulemusi ja kui võimalik siis nädalavahetust mitte sisse jätta.

    LHV Traderi kasutajad saavad kõikide optsioonide volatiilsust reaalajas jälgida kui lisavad kauplemisaknas rea "kaubeldav volatiilsus".

    Ülaltoodud straddle kohta veel veidi numbreid - kui eelmisel nädalal oleks positsiooni soetamine maksnud umbes 330 USD, siis täna saab juba müüa hinnaga 365 USD ja homme ehk isegi 390-400 USD. Seega vaatamata spreadile on võimalik sellega teenida.

    Eelkõige tasub just otsida spekulatiivsemaid ja ebaselgemate tulemustega ettevõtteid."

    Nii kirjutasin nädala alguses enne Yahoo tulemusi - straddle oleks kasumisse jõudnud nii enne (ca +15%) kui pärast tulemusi müües (ca. +72%).

    Kõik nii ilusasti ei tööta ilmselt, aga plaanin lähiajal seda strateegiat veel rakendada. Järgmise nädala paremad palad tunduvad olevad AMD ja AAPL, mõlemad tulevad kolmapäeval pärast börsi. Täna on positsiooni ehk natuke halb soetada, kuna pikk nädalavahetus sööb ära ajaväärtust, kuid esmaspäeval hea sisenemiskoht. Annan täpsemalt teada.
  • esmaspäeval qqq apr straddle 37 pealt oleks karm..
  • Nagu ka eelmise nädala lõpus kirjutasin, võtsin esmaspäeval AMD ja AAPL straddle positsioonid.

    Volatiilsus on hakanud juba kosuma - AMD aprilli volatiilsus oli veel neljapäeval 51%, esmaspäeva alguses 60% ja õhtuks juba 68%. Kuid usun, et siit veel liikumisruumi, sest täna õhtul tulevad veel Inteli tulemused, mis neid mõlemaid ka mõjutavad (eelkõige muidugi AMD-d).

    Ostsin AMD apr 17.0 calle ja putte ning AAPL apr 27.5 calle ja putte.

    Väga kerge lahendus volatiilsuse peale mängimiseks oleks täna QQQ Aprilli 37 straddle võtta.
  • jah, aga bid langeb meeltu kiirusega.
    volatility = time value.
    vavalt et qqq niipea 37 tasemest palju liigub, jargmine esmasp aga kyll..

    samas,
    volatility pushitakse yles imho optsioonireedel enivei pin riski t6ttu,
    ehk myyjad ei eta, kas l6petavad rahas v6i mitte.

    see tekitab qqq=37 korral suure huvi straddle poolte vastu.
    aga suht karm peli on ikka viimasel päeval..

    yhesonaga, data on aga jareldused keerulised..
  • 37 straddle
    eile: bid65 / ask80
    täna: bid 65 / ask 75

    qqv (qqq volatility) 21 kandis..
  • Nii Apple kui AMD on üsna korralikult volatiilsust kogunud praeguseks ja tulemused on alles pärast kolmapäevast börsipäeva (14.04).

      N (8.04) kell 20.00 E (12.04) kell 17.00 E (12.04) kell 17.00T (13.04) kell 20.00 
     Apple (AAPL) volatiilsus

     48%

    56% 

    63% 

    70% 

     AMD (AMD) volatiilsus

     51%

     60%

    68% 

    74% 

    Vaatamata sellele, et optsioonid on ajaväärtust esmaspäevaga võrreldes kaotanud, on volatiilsuse tõus toonud selle, et positsioon on praeguseks kerges plussis (positsioon sai soetatud esmaspäevase börsipäeva alguses).

  • Kas poleks olnud mõtet mai straddle võtta hoopis? Ei kaotaks nii kähku ajaväärtust. Aprilli kolmas reede peaks ju sel nädalal olema, nii et ajaväärtus hajub üsna kiiresti.
  • Jim, see oleks ka variant. Aga esiteks ei tõuseks selle volatiilsusnii kiiresti (sama AMD mai optsiooni volatiilsus on 46%) ja teiseks oleks soetusväärtus kõrgem.

    Aprilli AMD straddle läks maksma eile 0.97 USD (call+put), mai oma maksaks 2.00 USD. See tähendab, et kui AMD peaks enne tulemusi dollari võrra liikuma, siis oleks ma juba rahul - breakeven on tunduvalt lähemal. Ilmselt neid optsioone ma üle tulemuste ei hoia, eesmärk on ikkagi enne tulemusi kinni panna.
  • Nagu lubatud sai straddle'd enne tulemusi kinni pandud, allpool kirjeldan liikumisi veidi pikemalt.

    AMD straddle oli alguses isegi paljutõotavam, kuna varasemalt oli aktsia enne tulemusi ka üsna aktiivselt liikunud ja straddle hoidmise sisse jäid ka Inteli tulemused. Kuid tegelikkuses oli liikumine väga vaikne, AMD oli justkui radarilt välja jäänud ja lõpetas enne tulemusi kõige halvema koha peal - täpselt strike' juures.

    Vaatamata selle sai positsiooni väikse kasumiga kinni panna, sest volatiilsus oli nii tugevalt tõusnud (lõpuks 101%). Soetushind positsiooni kohta oli 0.97, müügihind 1.011, seega kasum 4.1%.

    AAPL liikus enne tulemusi tunduvalt hoogsamalt ja seetõttu kujunes ka kasum siin suuremaks. Mida kaugemale strike'st minnakse seda parem võimalus kasumit võtta. Lisaks toetas volatiilsus, mis samuti tõusis väga kõrgele (103%).

    Soetushind 1.44 USD positsiooni kohta, müügihind 1.985 USD. Kasum seega 37.8%.
  • NB! Kui oleksin AAPL puhul nii callid kui putid ühel hetkel sulgenud, siis oleks kasum mõenvõrra väiksem olnud (25% juures), siin aitas kaasa täpne ajastamine. AMD eriti ei liikunud ja seal ajastamine poleks päästnud.

    Kui lähiajal veel midagi head silma jääb, siis annan teada, järgmisel nädalal on siiski juba mai optsioone vaja kasutada ja need sisaldavad juba tunduvalt rohkem ajaväärtust (liikumised peavad suuremad olema ja volatiilsus ei tõuse nii kiiresti).
  • Pole üldse pahad tulemused, arvestades positsiooni hoidmisaega ja nii madalat riski (oli ju suht kindel, et volatiilsus tõuseb enne tulemuste avaldamist). Peaks sellist strateegiat lähemalt uurima...
  • Kristjan, nagu ma saan aru sinu poolt toodud positsioonide soetus- ja müügihinnad arvestavad juba tehingutasud ka sisse?
  • Soetushind 1.44 USD positsiooni kohta, müügihind 1.985 USD
    optsioonide hinnad on 5 sendi kaupa, seega peaks nagu sisaldama tehingutasusid?

    oled ka arvutanud, palju peale aapl /amd tulemusi oleks straddle teeninud?
    ja kas ostsid askiga ja myysid bidiga, voi oli natuke "juhust" ka mängus,
    nagu legging out aapl puhul? kas legisid sisse ka jupphaaval?

    ise olen täheldanud et suht okei on kuu aega enne expiret v6tta strangle,
    ja kasutada seda kui "kaitset" ja siis TA p6hjal trendi/gappide järgi osta/myya putte/calle..
    idee selles et strangle kaitseb suure losside eest aga puttide/callide ilma kaitseta kauplemine provaidib profiti..

    kes julgeb rahaga seda proovida?
  • jah, teenustasud sees ja lisaks ostsin ja müüsin osade kaupa - see võimaldab vähendada riski - kunagi ei taba ju päris tippu ja põhja. Kirjutan siis ka hiljem mis oleks saanud positsioonidest pärast tulemusi.
  • Riq, müüd pute ja calle mõlemaid? Siis peaks ju tegemist olema butterfly või condor strateegiaga vastavalt sellele, kas nende strike on sama (butterfly) või erinev (condor).

    Peale majandustulemuste ilmumist võivad need strateegiad üsna tulusad olla. On ju majandustulemustega volatiilsus kõrgeks aetud, saab putid-callid suht korraliku hinnaga müüa ja tõenäoliselt peale majandustulemuste järel toimuvat hinnamuutust enam hind väga ühes suunas ei liigu väga tugevalt.. ja kui liigubki, siis kaitsevad ostetud putid-callid suurema kaotuse ära.

    Nii et: straddle enne tulemusi, buttefly/condor peale tulemusi.
  • hea idee!

    aga lyhikeseks eriti pole proovinud.
    enne ikka ostan ja siis myyn.

    probleem on näiteks teenustasud.
    koik need sajajalgsed strateegiad söövad _rämedalt_ raha.
    no kujuta end sisselegginuna miskisse 80 lepingusse..
    sissevälja minimaalselt 200$ teenustasusid. lisa siia spread, min. 400$.
    ja nyyd lisa siia kahejalgsete venimine kasumisse.. nii vist lossitaksegi 8)

    need on rohkem marketmakeritele, kes teenustasusid ei maksa, ostavad bidiga jne.
  • Nii, prooviks näiteks sellesama AAPL aktsiaga, kuidas condor töötaks, aluseks bid/ask hinnad, optsioonid kõik mai omad, hinnad yahoost:

    Müük:
    call @ 27.5, hind 1.2
    put @ 25, hind 0.7

    Ost:
    call @ 30, hind 0.5
    put @ 22.5, hind 0.3

    Kokku saaks seega 1.2 + 0.7 - 0.5 - 0.3 = 1.1 dollarit miinus tehingutasud.
    Kui hind on mai optsioonireedeks vahemikus 25 .. 27.5, siis olekski see puhaskasum. Kui hind läheb piiridest välja, siis ostetud optsioonid piiravad maksimaalse kahjumi.

    Eks siis kunagi vaatab, mis tulemust see andis :)
  • Tegelikult on need numbrid nüüd üsnagi valed, kuna ei arvesta eileõhtuseid majandustulemusi. Siit ka moraal, et enne majandustulemusi ei tasu sellist strateegiat kasutada :) Aga kui reaalsed hinnad kättesaadavad on, siis postitan sama tabeli uuesti.
  • Niisiis, nagu lubatud, reaalsete hindadega condor. Panen kirja ära, pärast hea vaadata, kuidas läks :) Endiselt mai optsioonid, erinevuseks aga see, et numbrid nihkusid astme võrra ülespoole.

    Müük:
    Call 30, hind 1.15
    Put 27.5, hind 0.65

    Ost:
    Call 32.5, hind 0.45
    Put 25, hind 0.25

    Kokku 1.15 + 0.65 - 0.45 - 0.25 = 1.1 nagu ennegi, siit maha võtta teenustasud.
    Tibusid loeme mais :)
  • Uus nädal, uued võimalused.

    Kuna aprilli optsioonid lõppesid ära, siis tuleb nüüd kasutada mai optsioonid. Mai optsioonireede on pea kuu kaugusel, seega tuleb strateegiat veidi muuta. Kuna need optsioonid sisaldavad nii palju ajaväärtust, siis on oluliselt raskem leida sellist optsiooni mis puhtalt volatiilsuse tõusuga kasumisse läheks (nagu AAPL ülaltoodud tehingus). Seega otsisin spekulatiivseid aktsiaid mis on eelmistel kordadel majandustulemuste peale võimsaid õhuvahesid (gap'e) teinud.

    Praegu jõudsin tehinguni ühe straddlega, aktsiaks on ISSX ja võtsin mai 17.5 straddle. Soetushinnaks tuli 2.14 USD positsiooni kohta. Vaevalt, et aktsia enne tulemusi (teisipäeval pärast sulgemist) nii palju liiguks, seega olen valmis hoidma üle tulemuste ja ootan sealt suurt liikumist. Muuseas, ISSX antud optsioonide volatiilsus on vaid 50% juures, mis on üsna tavaline tase ISSX optsioonide jaoks, tundub justkui ei arvestaks need optsioonid majandustulemustega.

    Veel kandidaate selle nädala straddleks - SIMG (teinud suuri gape, kuid optsioonide spread veidi suur, vol. 72%, tulemused teisipäeval), AFFX (suured gapid, vol. 56%, tulemused kolmapäeval), CTXS (head gapid, kuid aktsia veidi liiga rahulik, vol. on madal 44%).
  • JNPR võib pakuda päris head straddle võimalust, peale tulemuste avaldamist võib üpris tõenäoliselt üle 10% liikuda.
  • Luik, vaatasin ka Juniperi, kuid mitmel juhul olid liikumised pärast tulemusi üsna napid, lisaks on optsioonide volatiilsus juba 60% juures. Juniperi probleem sama mis Amazoni puhul, aktsia on ehk veidi liiga suur juba järskudeks liikumisteks.
  • Võib olla Nextel (NXTL) on hea kandidaat, aktsia liigub päris kiiresti peale tulemuste avaldamist. Miinusena on siin eilne suhteliselt kiire tõus, mille tulemusena kasvas volatiilsus.
  • Kust on kõige parem volatiilsust vaadata ja mida arvata Ericssonist kui straddle'i kandidaadist?
  • Ivolatility (kliki siin) minu meelest parim tasuta koht, sealt siis IV näitab kaubeldavat volatiilsust.

    ERICY on üsna hea kandidaat, kuid täitsa võimalik on ka, et tulemused ei mõjuta aktsiat üldsegi.

  • Nii, panin nüüd lõpuks ISSXi positsiooni kinni, kujunes päris ilusaks tehinguks.

    ISSX reageeriski tulemustele üsna ägedalt, eile järelturul lõpetas 10% miinuses. Tihtipeale pärast tulemusi langus börsipäeval jätkub (vaatasin, et ISSXil oli järgmine päev peale tulemusi alati avanemisest edasi liigutud) ja seetõttu ma päeva alguses veel positsiooni kinni ei pannud. ISSX langeski edasi, olles praeguseks -16.4% miinuses.

    Suur liikumine tõi ka korraliku kasumi, positsiooni sulgemishinnaks kujunes $2.81 ja kasumiks kahe päevaga seega +31.3%.

    Muuseas, oluline vahe - kui positsiooni oleks päeva alguses kinni pannud, oleks tootlus nulli jäänud. Seega kui tulemused ära oodata, on väljumiskoht väga oluline.
  • NB! Straddle enne tulemusi pole siiski päris nii lihtne strateegia, paljudel juhtudel võib ka kaotada. Ma näiteks vaatasin nädala alguses kõik suuremad selle nädala spekulatiivsemad aktsiad läbi - vaatasin välja tulemuste avaldamise kuupäevad ja kuidas nad minevikus olid reageerinud, seeläbi saigi ISSX leitud.

    Seega üheksa korda ikkagi mõõta ja üks kord lõigata. Kui leian järgmise nädala alguses midagi atraktiivset, siis annan ka siin foorumis teada.
  • viimasel ajal on hakanud selliseid huvitavaid disclaimereid tulema :)
  • Eks tihtipeale või foorumitest jääda ka mulje, et hirmus lihtne on aktsiaturul raha teha. Aga ega ikka ei ole küll, nõuab hoolega teadmisi ja eeltööd.
  • Igatahes parim sait Eestis investeerimise alal
  • Annan siis selle nädala valikutest teada, analüüsisin taas päris suurt hunnikut selle nädala tulemuste avaldajat ja tehingud sai tehtud lõpuks neljaga.

    1) AKAM (mai 15 straddle, tulemused teisipäeval pärast börsi, volatiilsus 74%, positsiooni soetushind 2.47 USD).

    2) APCC (mai 25 straddle, tulemused neljapäeval pärast börsi, volatiilsus 36%, positsiooni soetushind 2.02 USD).

    3) GNSS (mai 20 straddle, tulemused neljapäeval pärast börsi, volatiilsus 60%, positsiooni soetushind 2.56 USD).

    4) NTES (mai 50 straddle, tulemused neljapäeval pärast börsi, volatiilsus 66%, positsiooni soetushind 7.06 USD).
  • Üks pisike parandus, Kristjan: AKAM tulemused tulevad kolmapäeval pärast börsi, mitte teisipäeval...
  • Vitalit, väga õige - arvestasin ise kolmapäevaga, aga siin foorumis oli kuupäevaderagastikus segamini läinud jah.
  • Infoks - riskide hajutamiseks panin pool AKAMi positsiooni vahetult enne tulemusi kinni. Aktsia on päris ilusasti liikunud ja volatiilsus juba 102% juurde tõusnud. Müügihinnaks 3.23 USD positsiooni kohta, seega paari päevaga 30% tootlust.
  • See tasus end ära, Kristjan. Avaldatud majandustulemused ei mõjutanud eriti AKAM-i aktsiale. Loodame, et homme toob suuremaid liikumisi...
    Panin APCC ja GNSS positsioonid ka kinni vahetult enne tulemusi.
  • Nii - olen ka positsioonide sulgemise järelturul nüüd lõpetanud ja kommenteerin veidi liikumisi.

    Otsustasin kasutada sama strateegiat mis AKAMi puhul - pool positsiooni enne majandustulemusi kinni, sest pärast tulemusi kukub volatiilsus järsult ja kui liikumist ei tule, siis on oht kahjumi saamiseks. Kõik positsioonid olid ilusasti liikunud ja volatiilsus ka tõusnud, seega esimese poolega sain päris korraliku kasumi, sõltuvalt tehingust +23-37% . Aga läheb paremaks.

    NTES veel järelturul korralikult liikunud pole, kuid APCC ja GNSS on liikunud täpselt nii nagu vaja - hinnad olid niigi juba strike'st allapoole piisavalt kaugel ja kukkusid veel jõudsalt. Ma ei tahtnud nii suure kasumi otsas homsete liikumiste riski võtta ja seega panin positsioonid järelturul kinni. Optsioonidega küll järelturul kaubelda ei saa, kuid aktsiatega saab samamoodi positsiooni katta (näiteks 30 lepingut võrdub 3000 aktsiat).

     

     Soetushind

    1. pool (enne tulemusi)

    2. pool (peale tulemusi)

    Kokku 

    AKAM

     2.47

     3.23 (+30.8%)

    2.53 (+2.4%)

     +16.6%

    GNSS

     2.56

     3.56 (+39%)

    5.13 (+100.3%)

     +69.7%

    ANCC 

     2.02

     2.54 (+25.7%)

    4.14 (+104.9%)

     +65.3%

    NTES

     7.06

     8.38 (+18.5%)

    pos. lahti

     

    GNSSi ja ANCC kasum tuli siis 70% juurde, neljapäevast hoidmisperioodi arvestades rohkem kui piisav. Eks osaliselt aitas siin ka kaasa ka sellel nädalal oluliselt halvenenud sentiment (aktsiad liikusid ilusasti ühes suunas), kuid ka eelnevatel nädalatel pole ükski tehing kahjumiga lõppenud. Järgmisel nädalal uued mõtted.

  • NB! Veelkord toonitan, et siin on tegemist reaalsete tehingute statistikaga ja eesmärk on pakkuda LHV klientidele ideid kauplemiseks. Tegemist siis puhtalt ideedega ja mitte soovitusteega, igaüks peab kodutöö ikkagi ise ära tegema. Need kelle jaoks optsioonid võõrad seda ei soovita ja samuti pole straddle strateegiat mõistlik kasutada suure osaga portfellist.
  • Tänud, Kristjan! Väga asjalikud strateegia kirjeldused ja kommentaarid. Minu arvamusel, sinu poolt pakkutavad ideed põhjalikute seletustega arendavad algajate teadmisi ja samuti inspireerivad uute ideede otsimiseks.
  • Mida arvata sellisest positsioonist (strangle küll, aga mis siis):

    Jan 05 call $15.00 @ $1.45
    Jan 05 put $12.50 @ $1.00

    Mulle tundub ahvatlev - juhul kui tuleb aasta jooksul halbu uudiseid veel, on täieliku ärakukkumise vastu kindlustet, aga samas, kui leiab siiski kinnitust, et tegu on pädeva firmaga ja marginid ei kuku palju, oleks upside potential kõva. Kusagil $10.50 ja $16 vahemikust väljas oleks positsioon aasta jooksul juba kasumis.

    Muidugi, teisest küljest, mulle tunduvad liiga paljud asjad ahvatlevad... :)
  • Ilmselt Nokia? Hinnalangust alla $11,5 usun vaid siis, kui aktsiat on kõvasti repotatud ja järjest enam aktsiaid müüki läheb. Miks see hind muidu langeb. Lihtsalt minu arvamus.
  • Jah, good call velvo, sorry et alusvara mainimata jätsin :)

    NOK tõepoolest
  • Selle nädala straddle-mõtted - tulemusi tuleb juba oluliselt vähem ja väga häid kandidaate raskem leida. Kuid mõned jäid siiski sõelale.

    Kindasti teen tehingu NVDA straddlega (tulemused neljap.), täiendavad kandidaadid on SNIC, ADRX, CAMD, kuid nende puhul võib probleemiks kujuneda likviidsus, seega ootan börsipäeva alguse ära enne lõplikku otsustamist.

    NB! Sellel nädalal võib FEDi intressikommentaarid turgu tublisti mõjutada, see annab täiendava võimaluse liikumiseks.
  • Pakkuksin veel OIIM, DIGE ja RHB.

    OIIM reageerib päris võimsalt majandustulemustele, kuid hetkel tal on liiga kõrge volatiilsus - 70-75% kandis. Äkki avaldad oma arvamuse selle kohta, Kristjan?

    DIGE ja RHB puhul on ka probleemiks vähene likviidsus.
  • Vitalit - nende puhul oli mureks samuti likviidsus ehk madal käive. See tähendab ka seda, et optsioonidel on spreadid suuremad ja seetõttu ka kasumit raskem kätte saada. OIIM neist kõige parem jah, kuid ikkagi madala likviidsusega.
  • Lõpuks jäid sõelale vaid NVDA ja ADRX, teiste puhul olid optsioonide käibed liiga väiksed ja spreadid liiga suured.

    1) NVDA (mai 20 straddle, tulemused neljapäeval pärast börsi, volatiilsus 63%, positsiooni soetushind 2.51 USD).

    2) ADRX (mai 22.5 straddle, tulemused kolmapäeval pärast börsi, volatiilsus 49%, positsiooni soetushind 2.16 USD).
  • Puhkuse, ilmselt samamoodi, et pool panen kinni mõned tunnid enne tulemusi, siis on üsna hea väljumiskoht reeglina. Ja teise poolega ootan tulemused ära.

    Homne Greenspani sõnum võib turgu päris palju mõjutada, seetõttu on võimalused liikumiseks head.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon