Börsipäev 16 aprill - Nokia tulemused - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 16 aprill - Nokia tulemused

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Täna kell 13 avaldab oma I kvartali tulemused Nokia.

    Mäletatavasti andis ettevõte 6. aprillil kasumihoiatuse, mis on viinud aktsia tänaseks käesoleva aasta madalaimale tasemele, meeldetuletuseks see tekst ....

    Helsinki, Finland - Nokia today announced that its first quarter 2004 net sales will be below guidance. Nokia's net sales for the first quarter 2004 are estimated to be EUR 6.6 billion, representing a decline of 2% compared to the first quarter 2003 (vs. guidance of up 3- 7%). The company expects to meet its reported earnings per share (diluted) guidance with the EPS estimated to be EUR 0.17 (vs. guidance of EUR 0.17 - 0.19).

    Tasub siis võrrelda neid numbreid tegelikkusega - EPS 0.17 EUR, käive -2% ...

  • Oletame, et tulemused tulevad veel halvemad. Mis siis juhtub? Arvan, et see, mis ka siis, kui tulemused tuleksid suisa head - aktsia hind langeb. Küsimus on sentimendis. Loodan siiski, et toimub viimane sell-off. Mida järsem, seda parem. Ise olen ostmas - müü (kuulu)jutu ja osta uudise peale.
  • Peale kasumihoiatust on Nokia juhatuse vastu esitatud päris mitu kohtuhagi. Tõenäoliselt lisab see negatiivsust sentimendile. Aktsionääridele kindlasti ei meeldi juhatuse "selline käitumine". Kas ei või juhtuda, et juhtkond vahetatakse välja? Reaalselt vaadates tegid nad ju tõsise apsaka. Mis te arvate, kui tõsine see asi on?
  • kuna tulemused on juba teada, siis need aktsaile mingit mõju täna ei avalda. seda hoolikamalt loetakse tulevikuprognoose. Aktsai on odav ja kõik halvad uudised hinna sees, osta võib ka enne tulemusi, lootes positiivsetele 2Q kommentaaridele. Suurde liikumisse suunas või teises ma ei usu.
  • Nokia ütles nii ...

    Nokia first quarter 2004 net sales decline 2% to EUR 6.6 billion with
    continued good profitability and reported EPS (diluted) EUR 0.17

    Highlights first quarter 2004
    (all comparisons are year on year to first quarter 2003 results
    regrouped according to 2004 organization):
    - Net sales declined 2% to EUR 6.6 billion (EUR 6.8 billion in
      Q1 2003), up 7% at constant currency
    - Nokia operating profit was EUR 1.1 billion (EUR 1.4 billion),
      with operating margin of 17.2% (20.2%)
    - Reported EPS (diluted) was EUR 0.17 (EUR 0.20 including EUR
      0.04 from the positive revaluation of the France Telecom receivable
      and the gain on sales of shares in Nokian Tyres)
    - Mobile Phones net sales decreased 15% to EUR 4.3 billion (EUR
      5.0 billion) with EUR 1.1 billion operating profit (EUR 1.4 billion)
      and operating margin of 25.6% (29.0%)
    - Multimedia net sales increased 60% to EUR 776 million (EUR
      484 million); Enterprise Solutions net sales increased 95% to EUR 189
      million (EUR 97 million)
    - Healthy mobile device industry volume growth of 29%,
      according to Nokia's preliminary estimate
    - Nokia's overall mobile device volume grew 19% to 44.7 million
      units, resulting in a 35% market share, according to Nokia's
      preliminary estimate
    - Networks net sales increased 16% to EUR 1.4 billion (EUR 1.2
      billion), with EUR 182 million operating profit (EUR 85 million,
      including a gain of EUR 226 million from the revaluation of the France
      Telecom receivable) and an operating margin of 12.9% (7.0%)

     

     

  • 2Q EPS 0,13-0,15 oodati 0,18, kuid 0,13-0,15 sisaldab oodatu Nokia Networksi restruktureerimiskulusid 0,06€. Aktsia languses, sest käibeprognoos oli nigel.
  • Ja hind from 13.50 to 12.45 kõigepealt ...

    seejärel üle 13 tagasi ...

    jne.jne.
  • Nokib täiega NOK, NOK, NOK. Mis see reaalajahind hetkel ka on?
  • siiski oli analyytikute ootustesse sisse mätsitud networksi 0,06€. Mobile Phonesi käive kukkus 4,3mld € peale 5mld eurilt, marginaal 25,6 peale 29 pealt. Networks yletas ootusi, kasumiks oodati 155, tuli 182Mln
  • Mis tase võiks nüüd NOK-le toetust pakkuda?
  • Eks siin paari päeva lõikes polegi nii palju tehnilisest analüüsist kasu, pigem määrab see, kuidas turuosalised käituvad pärast esimest seedimist. Kuigi mobiilidega neil kuigi hästi ei lähe, peaksin seda pigem lühiajaliseks probleemiks ja näen pigem Nokias praegu ostukohta.
  • Olen nõus, arvan, et NY börsil $14 on täna hea sisenemiskoht.
  • Elcoteq (ELQAV) tuli alles nüüd alla kaasa ja hakkab €16-le lähenema.
  • Nagu ma siin mõned päevad tagasi ütlesin, ei soovita ma NOK siseneda veel - nii ka läks. Turg ootab selgelt paremaid tulemusi. Samas arvan, et tegu on ülereageeringuga, sest firma on fund. võrreldes konkurentidega väga soodne. Suure tõenäosusega toimub täna usa-s ca 10-15 % kukkumine, nii et varsti tasub siseneda
  • Nõus rick12ga.
    Oleks peaaegu suure vea teinud:( Hea sõber palus mul aidata investeerida.
    Niisiis uurisin NOKi aruandeid ja graafikuid ning soovitasin tal NOKi 14€ osta:)
  • emba kumba kas nokil läheb tõesti halvasti või muul soome tööstusel hästi aga tänavune aasta pidi olema soomes esimene üle pika aja, kui noki osatähtsus soome majanduses on läinud langusele. see niivõrd tähtis uudis et soome hommikustes uudistes öeldi 3 keeles maha! (kuulasin poole >kõrvaga)
  • Rick 12,
    põhja on väga raske kätte saada. Mida sa ütleksid, kui Nokia annaks täna tugeva 2Q prognoosi ning hind hüppaks 10% ülesse?
    Kõige parem variant sellistel juhtudel on tõenäoliselt positsiooni osade kaupa soetada, nagu Alo soovitas.
    Disclaimer: mu isiklik sisetunne ütles ka et veel vara on, oota majandustulemuste avaldamiseni.
  • Vitalit, ei vaidle vastu. Osade kaupa soetamine on hea mõte üldjuhul, oleneb kõik aja horisondist
  • Nokia plaanib turule tuua kuus uut klapiga telefoni
  • Kas liiga hilja ei ole? Uued trendid ei ole ju igavesed...
  • Pre-Market polegi väga hull NOK-le -7 %
  • Vaatame mis toimub, kui turule saavad kõik, kellel ei ole juurdepääsu Pre-Marketile...
  • Selles see point ongi, et -7% ei ole mingi sell-off. Võib-olla hoiab $15 peal kinni optsioonireede. Kindlalt ostaks siis, kui saaks $14. Aga eks tõde ole selles, et põhja on raske püüda ja seetõttu tuleb üks osa ära osta. Põhi võiks olla näiteks mingi $12,5. See on küll vist selline tase, et eurodes teeks välja viimase viie aasta madalaima taseme? Dollar ju nii palju odavnenud.
  • huvitav, kas tänapäeval on veel inimesi, kellel eelturule ligipääsu pole? kõik online teenusepakkujad pakuvad vist seda?
  • Päevapildis võiks välja tuua Nokia aktsia graafiku eurodes. Nii 6-7 aasta lõikes.
  • Aga tavalised investeerimiskontod ei võimalda ju kaubelda eelturul.
  • mis mõte on eel- ja järelturul?

    vahest teeks neilegi midagi eeleel ja järeljärel kuni varsti saab 25h ööpäevas ainult treidida:)

    aga nok on huvitav küll
  • Eelturg - soojendus
    Järelturg - lõõgastus:)
  • Nokia on hea küll, kui teaks ainult millal see "ülereageering" lõpeb. Ja taastumisaeg võib ka päris pikk olla... Äkki ta viskab veel mingi surprise ette?
  • vitalit

    Eelturg so. eelmäng, :)

    Järelturg?
  • -Nokia (NOK) suutis lisaks kehvale käibele üllatada turge negatiivselt ka teise kvartali prognoosidega. Kasumimarginaal mobiilide tootmisest on endiselt tugev, lühiajaliselt võib aktsia siiski veel odavneda, kuid tugev bilansileht (12 miljardit vaba raha, tugev rahavoog, võla puudumine) ei anna enam palju võimalusi allapoole liikumiseks. Eelturul Nokia 7% miinuses.

    -Märtsis kerkis ehituslubade taotluste arv oodatust rohkem, aasta baasile viiduna kerkis märtsis uusehitiste arv veebruariga võrreldes 6.4% 2.007 miljonile ühikule. Ootused olid 1.9 miljoni juures. Esimese kvartalis kasvas tööstustoodang 6.6%, mis on nelja aasta parim näitaja. Negatiivse uudisena oli oodatust nõrgem masinate kasutuaste ning märtsis tööstustoodangu mahu kasv oli 0.2% miinuspoolel.

    -Aktsiaturud vaatamata Nokia kehvadele ootustele vaid kergelt miinuses. Oodatust kehvemad tulemused olid ka Sun Microsystemsil ja IBM-l, mis päeva edenedes võivad turule negatiivselt mõjuda.

    Seekord Cody Willard`i päeva sissejuhatus:

    Rev Shark has been calling this the "Bizarro market," where good news is bad and bad news is good. And the bad news for market participants has been that the news flow -- up until yesterday -- has been mostly good. Confused? So is the Street. 

    Do we want a booming economy? Do we want earnings growth? Do we want business trends to improve? Apparently, not right now. The market is trying to figure out what's discounted (or priced in) at the current quotes.

    I've long argued that the market isn't a very good discounting mechanism because it gets so much wrong so often. JDS Uniphase (JDSU:Nasdaq) at $150 was supposedly discounting something, but I have no idea what.

    The good thing about that discounting disconnect is that investors and traders can look at the current quotes and try to determine how realistic the discount is. In 2000, JDS Uniphase at $150 was discounting a future of long-term high growth from already bubbled levels. In 2004, JDS Uniphase at $4 is discounting a future of low growth from already depressed levels. The stock was a sell in 2000 because there was no future long-term high growth from the bubbled levels. The stock may now be a buy at $4 because the company won't have low growth from already depressed levels. Rather, it's about to see a surge in demand over the next few years.

    Ask that question about each of your stocks. Does the current quote indicate that the market expects Nvidia (NVDA:Nasdaq) to grow quickly or very little from here? Certainly after the run that most stocks have had over the past 18 months, the market has discounted a lot more growth now than it did in October 2002.

    The bears will argue that it's already overdone. (A lot would even argue that the October 2002 low was nothing, and that stocks will be much lower than they were then.) The bulls will argue that the market hasn't yet discounted how strong the future will be (at least nobody's arguing for Dow 36,000 anymore).

    I think, in general, there's more growth ahead than the market is discounting. But more specifically, I think there's a big disconnect between some telecom names, like JDS Uniphase at the current quote, and their growth prospects.

    In the more immediate -- trading -- sense, the market has apparently more than discounted the current quarter's results at most companies. With a few exceptions, like Yahoo! (YHOO:Nasdaq) and Apple (AAPL:Nasdaq), which had extremely strong reports, stocks have been selling off on anything in line or just plain ol' good, which just isn't good enough for the near term. That said, we've now had a lot of ancillary selloffs in names that haven't yet reported. At some point, the in-line and/or good reports do get discounted, and it will become easier for stocks to pop after their reports.

    Nokia (NOK:NYSE) disappoints once again today, this time with its revenue guidance. Even so, the futures are acting better this morning than they were last night off the ho-hum reports from IBM (IBM:NYSE), Sun (SUNW:Nasdaq) and others.

    How about Ipix (IPIX:Nasdaq) sneaking out its earnings report last night at 5:52 p.m. ET? Did they think the Street would just miss it if they issued it late enough? These security plays really do scream "bubble" -- at least in security plays, as I've been saying.

    Let's get ready to rumble. We've got another day of fighting ahead of us.

    Gary B. Smith:

     

  • Nok mõju HeX ile on masendav, 30 päevaga 17,5% langenud
  • CFC pööras tõusule ...hüpake rongile...
  • Bundebank President Welteke offers to resign in the wake of questionable conduct
  • Juba eile hakkas väga selge rotatsioon uuest majandusest vanasse (müüdi tehnoloogiat ja osteti vana majandust), täna see väga selgelt jätkub.

    Pooljuhid veavad turgu allapoole, pangandus ülespoole.
  • NOK nii hästi alla ei tule,LEXR -i ülereageering on loodetavasti piisavalt suur!
  • NOK ei tule alla jah. Üle $15 sulgumine tundus päeva alguses võimatu. Kui jääks alla seda, siis käiks lähipäevil $14 juures ka ikka ära, aga vastasel juhul ei oska midagi arvata. Võib- olla teeb põrke $16-ni ja siis tuleb ikkagi alla - põhjamustrit tegema. Lihtsalt lootus veel odavamalt juurde osta....
  • Selle tulevikuprognoosiga võib selline lugu olla, et juhtkond lõi vedelaks, kui aktsionärid said eelhoiatuse peale pahaseks. Isegi kui see nii päris ei ole, siis võib ikkagi kindel olla, et pigem lubati vähem. Igaks juhuks, pärast aktsionäridel rõõmus meel, kui läheb paremini.
  • Kas fuelcellide tänase ralli taga ka mõni uudis on?
  • Fuel Cell stocks strong amid speculation of large California quake soon

    Seeing early strength in alternative energy names such as Fuel Cell (FCEL +4.5%), Millenium Cell (MCEL +3.8%), Hydrogenics Corp (HYGS +3%) following media reports that a US geophysicist has set the scientific world ablaze by claiming to be able to accurately predict earthquakes, and warning a big one will strike southern California this year. UCLA professor Vladimir Keilis-Borok says he can foresee major quakes by tracking minor tremors and historical patterns in seismic hotspots that could indicate more violent shaking is on the way. He has made a chilling prediction that a quake measuring at least 6.4 on the Richter scale will hit a 31,200sqkm area of southern California, including the Mojave desert and the resort town of Palm Springs, by Sept 5. The team at UCLA's Institute of Geophysics and Planetary Physics accurately predicted a 6.5-magnitude quake in central California last December as well as an 8.1-magnitude quake that struck the Japanese island of Hokkaido in September.
  • Ikkagi kuidagi ajuvaba tundub, et kasumlik ettevõte, millel on korralik rahavaru ja ostetakse oma aktsiaid tagasi ning ollakse jätkuvalt turuliider, kukub 38%. Vägisi tekib mõte, et NOK peaks kajastama hakkama pump & dump foorumis sedasi :(. Mul potsakas May calle sees (võetud pärast 18% kukkumist), oleks nad vähemalt reaalsel paberil, saaks wc-ssegi minna :(((. Samas NOKial muidugi 5 nädalat aega paarkümmend prose üles ronida kah aga kui siin ennustatakse põhja(kui sügava?) mustreid, siis ei pruugi seda toimuda mitte niipeagi. C est la option.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon