Ratsa rikkaks :) - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Ratsa rikkaks :)

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Oluline eesmärk on teenida/kokku hoida täpselt aastaga 150 000krooni (saaksin lahti eluasemelaenust).
    Palgast säästa eriti ei suuda, seepärast otsin investeerimisvõimalust - selleks kasutatavat raha on ca 150 000. Seega vajan hädasti plaani, kuidas aastaga 1 kroonist 2 teha.

    Aktsiaturul olen praegu veel täielik võhik... Siin näib nii palju tarkasid koos olevat - ehk keegi oskab midagi huvitavat välja pakkuda. Ise seni olen mõelnud vaid maa ostmise peale.
  • Kitsas king, väga oluline on see kui palju oled valmis sellest rahast kaotama. Kui üldse pole valmis kaotama, siis oleks maksimaalne tootlus 3-4% juures ehk selle summa pealt ca. 4500 eek ja vahendiks oleks deposiit või võlakirjad.

    Seega kui tahad tõesti 100% tootlust saada, siis pead omama häid oskusi ja olema ka valmis suurema osa rahast kaotama. Kuid rusikareegel on see, et aktsiaturul kindla tootlusenumbri jahtimine hästi ei lõppe, eriti kui tootlus on nii kõrge kui 100%.

    Kinnisvara ja maa ostmine ei oma mingit mõtet kui aasta pärast raha tahad juba välja võtta, sest hinnatõus pole kindlasti nii kiire ja lisaks on tehingukulud kõrged ja ostmine müümine keeruline.
  • Kitsas King, Kui oled aktsiaturul v6hik, siis igaljuhul ei soovitaks ise tegutsema hakata, kaotad oma raha vaga kergelt. Kui ikkagi soovid riskida, siis mina soovitaks osta sellist aktsiat nagu
    AAC - Ableauctions Ltd. Hetkel on yhe aktsia hind $0.85 ehk tsirka 11.05 EEK, seega saaksid soetada 13500 aktsiat.
    14 Mai avaldab firma I kvartali tulemused, minu ennustuse jargi oled Sa sel paeval juba $2000 plussis. Teise kvartali l6pus (16 August) v6i hiljemalt selle aasta lopuks, taituks sinu unistus, ehk 100% tootlust.
    Pean siin kohal hoiatama, et AAC on omaparane aktsia, liigub tihtipeale temale omaparases suunas, riskitase on kyllalt suur. Muidugi v6id Sa selle summa ka mulle aastaks valja laenata
    5% tootlusega. :-)


  • Kas oled nõus peale investeerimise ka tööd tegema? Kuidas oleks näiteks suhkrupeedi kasvatamisega? Vaata ise kui palju hetkel poes suhkur maksab :(. Kuna me oleme nüüd EL-s siis ehk saad oma ideele ka EL struktuurifondidest raha taotleda. Ma loodan et sa ei solvu! Nali on teisele aadressile suunatud.
    Ka mina pole just ekspert aga ma ütleks et Nokia on hetkel päris soodne ost. Kaotas pisut turuosa jah aga NOK on tugev ja innovatiivne firma. Loeksin seda keskmise riskiga investeeringuks. Oletan et aasta lõpuks annaks võibolla isegi 20% tootlust.
  • Lõpetage siin see lollikestele soovitamine. Kui mõni soovitajatest tõepoolest teab, kuidas aastaga kindlalt 100% tootlust teha, siis siia foorumisse ta küll ei satu.
    Seega Kitsas King unusta see mõte ära ja kui tahad lihtsalt investeerimist proovida, siis proovi. Pea ainult meeles, et 99% tegijatest (minu arvamus) on siiski kõigepealt (see ei tähenda esimeste diilidega, vaid esimeste aastate jooksul) päris palju raha kaotanud enne, kui teenima on hakanud.
  • Asi on ju imelihtne, osta mida tahad ja peasi, et selle kasv aastas oleks min 100% ja ongi soovitud tulemus käes.
    PS. Kui leiad,siis anna teistele ka teada palun.
  • Aga miks sa siit küsid? Küsi parem meie kuulsa tõstesportlase Jaan Taltsi käest kes on ka aktiivne investor ja päris korraliku kasumi teeninud. Ta kindlasti annab sulle nõu, nõu mitte teiste käest küsida, vaid ise asjaga tegeleda, oma vigadest õppida ja kannatlikult oma vara kasvatada.
  • Energy, hakkasid seda aktsiat pushima juba siis kui see kõrgemal oli ja selleks on ikkagi teised foorumid. Algajale sellist rämpsaktsiat kogu raha eest soovitada on lihtsalt ebaviisakas, et mitte öelda kuritahtlik.

    Aktsiaturul on üliväike võimalus algajal sellist tootlust teenida ja ma ei usu, et algaja ka mõnel muul alal sellist tootlust suudaks saavutada. Tuleb vist sihti allpoole tuua.
  • Ma ei saa aru, Kristjan, miks siis nüüd kohe kaine mõistusega kõik ilus ära rikkuda?

    :P
  • Eeh suffiks, ma olen päris palju näinud kuidas kliendid panevadki raha hakkama vaid foorumisoovituste peale, ise asju põhjalikumalt uurimata. Seetõttu ehk hoiatangi rohkem kui vaja. Aga ehk säästab see kellegile tema raha.
  • Kristjaniga täiesti nõus. Liigne optimism ja ahnus on heaks eelduseks korralikuks hävinguks. Lisaks teadmatus, distsipliini ja otsusekindluse puudumine on lausa hävitava iseloomuga.

    Siiski, soovitan investeerida, lase rahal kasvada!

  • Miks investeerida, saab ka näiteks laenu pakkuda. 1% päevas oleks sobiv intress, siis jääks kuludeks ka midagi (kapp, kes tõrksaid "taltsutab", mõni lausa hingusele läinud narkar jms) ja
    aasta lõpuks saakas 100% kokku küll.
  • Vota voi eesti oma aktsiaid nelik norma,merko,saku,hansa on teinud ca aastaga 50% ralli.
    Samas,mis on yldse hea aktsia?Esimese firma aktsia oli ka meeletult kasumis,volgu polnud ,kindel perspektiiv.Mis juhtus?Aktsia ei liikunud eriti kuhugi,kuni paari kuu p2rast tegi management ca turuhinnast -20% hinnaga turul olevate aktsiate v2ljaostmiseks.Saingi oma esimese laksu k2tte.Tahan oelda sellega ,et raha teenimine aktsiaturul pole sugugi lihtne!
  • Kristjan, ei maksa agestuda, pakkusin midagi reaalset, ise olen AAC ostnud kolmel korral
    0.56 0.72 0.91 jalgin aktsiat yle aasta.
    Luban, et kui hinnaprognoosi suhtes eksin, siis t6stan teema ylesse ja t6den k6ige ees oma eksimust.
  • Kitsas King sul on väga väike lootus teenida 100% eriti siis kui sa ei jäga sellest kuigi palju.
    Samas mõtlesid et osta maad. Siis soovitaks osta paldiski lähedale sest sinna rajati sadam ja see hakkab vägagi palju muutma kinnisvara hindasid.
    Ühe sõnaga mina soovitan sul maa korral osta paldiskist aga ennem pead selgeks tegema mida ja kus osta sest igal pool ei pruugi kinnisvara tõusta nii Hüppeliselt.

  • toomas88,

    aga miks peaks sulle keegi sealt paldiskist müüma? eriti kui hakkab hüppeliselt tõustma?
  • priitp, unustasid vist mainida "mõistliku hinna eest" - pakkumine on ju kogu aeg.
  • Energy.
    AAC kõrval on sadu teisi ettevõtteid vähem-rokem edukaid.
    Ütle keerutamata, miks just AAC pekas hea investeering olema? Mis on selle ettevõtte eelis, et soojalt soovitad?
  • Üks asi, mis täiesti kindlalt rolli ei mängi, on see, et tal endal positsioon vastavas aktsias. Võin mürki võtta, et see ei mõjuta arvamust.
  • puhkuse, ytle palun mulle m6ni alla $1 maksev aktsia, mis vastaks jargmistele tingimustele:
    1) debt = 0
    2) eps >= 0
    3) market cap >40 milj
    4) day average volume >1.5 milj
    5) mis on pidevas t6usus eelmise aasta algusest
    6) mille 2004 I kvatali kasum yletab kogu 2003 aasta kasumi.
    7) JP Morgan Chase & Company omab positsiooni 1.6 milj aktsiaga
    8) Mille omanikud ei myy aktsiaid, aktsiate myygiga on valja v6etud ainult palk,
    mis eelmise aasta kohta oli k6ige omanike peale kokku kusagil ~$300K
    AAC on suured plaanid, tehakse koostood EBAY-ga (potentsiaalne AAC valjaostja, tegevus m6lemal ju sama). Kohe on tulemas uus leping EBAY-ga.
    Veel m6ningad markes6nad: NAA, POS, Itrustee, ICollector, naalive.com, rapidfusion
    Lihtsam on ju minna ja lugeda, kasv6i yahoo grupist http://finance.yahoo.com/q/h?s=AAC
    MSN Money on t6stnud paev tagasi AAC ratingu 1-lt 2-le.
    Palju palju muud, kohe ei tule meeldegi.
    Endal on momendil 25K aktsiaid ja olen juurde ostmas.
    Peale selle olen AAC-ga teeninud juba $10K kandis.
    Thats it!
  • Sorry Kristjan, lisan veel yhe punkti:

    9. firmal on ~7 milj vaba raha
    Kyll vana info, aga siiski, lugege H P C research raport: xxx.hot.ee/affa/aac.zip
    parooliks on trinity

    Tapsustan siinkohal, et ei soovita kellegil AAC selleparast osta, et mina seda soovitasin.
    Lihtsalt jagan teiega infot, igayhel on oma arvamus ja otsused.
  • Energy,

    ...
    6) mille 2004 I kvatali kasum yletab kogu 2003 aasta kasumi.
    ...

    Need tulemused ei ole veel väljas ju! See on ainult sinu prognoos, Energy, mis on väga optimistlik.

    ...
    9. firmal on ~7 milj vaba raha

    Seda nendel ka ei ole, jälle on ainult sinu arvamus, mitte fakt.

    Ja see ka: "Tapsustan siinkohal, et ei soovita kellegil AAC selleparast osta, et mina seda soovitasin."

    Milleks siis soovitada???
  • Suffiks Capital upgrades Crap Industries (NasdaqNM: CRAP) to Strong Buy with 12 month target of $18 (+60% at current levels).
  • 6.
    Ableauctions to Announce 1st Quarter 2004 Results May 14, 2004
    Wednesday April 28, 9:30 am ET

    FIFE, Wash.--(BUSINESS WIRE)--April 28, 2004--Ableauctions.com Inc. (AMEX:AAC - News; the "Company") announced today that it will release its first quarter 2004 results on May 14, 2004.
    Consistent with previous guidance issued, the company expects its first quarter revenue figures to exceed all of fiscal 2003. The strong performance is attributed to solid performances in virtually all sectors, especially the Company's iTrustee and Unlimited Closeouts liquidation operations.

    9. neil on 7 milj raha, ei leidnud momendil linki selle kohta.

    10. As I said, decide yourself.
  • AAC nagu firma ikka,kuid hoiab eemale 52 week low ,mis on 0,07$
  • Eks king ole kitsas kuna alles sisse k2imata (loe: noor ja roheline). Libe jutt ei t2henda tarkust, kuiv6rd kavalust, mis on aga tegelikult yks ja sama. Nii, et sul on 6igus - siin on tegemist tarkade tegelastega (yours truly incl minus the $s, ehk siis mitte just eriti tark). Peamine on aga, et jagad jargoni ja loobid l6dva randmega varrukast suvalisi arve ja annad m6ista, et sul endal pidevalt kuskil mingi hirmus tootlus k2ib, yhtlasi hoiatades, et igamees seda kunsti ei jaga. Inimloomus on juba selline, et enesekindlus l2heb peale. Naistele eriti. Ega muidu Sposaatosid ei oleks. Aga jah too oma raha siia kerisele. Meil lobisemise eest palka ei maksta, ja Liivimaa Parimad Ratsutajad on alati valmis sinu rikastumise eest vapralt v6itlema. Nii, et Kitsas King aeg on sul pysti karata ja h6isata: Minu m66k, minu laegas, minu investeerimispankur ootab mind! :-)
  • Kohe, kohe kaob ka $0.07 ajalukku.

    30-Jun-03 0.87 0.88 0.63 0.78 3,284,225 0.78
    23-Jun-03 0.34 1.14 0.34 0.80 7,875,340 0.80
    16-Jun-03 0.23 0.36 0.23 0.33 2,619,160 0.33
    9-Jun-03 0.22 0.30 0.21 0.23 1,262,040 0.23
    2-Jun-03 0.20 0.29 0.19 0.22 3,361,140 0.22
    27-May-03 0.18 0.24 0.18 0.20 1,444,775 0.20
    19-May-03 0.20 0.32 0.18 0.18 1,957,740 0.18
    12-May-03 0.11 0.23 0.09 0.18 1,655,660 0.18
    5-May-03 0.08 0.11 0.07 0.09 527,860 0.09
  • Energy, mul on üks küsimus sulle:

    Kas sinu portfell koosneb 100% AAC aktsiatest?
  • Jah. (palun sellest mitte jareldusi teha)
  • Energy,
    unustasid mainimata, et müük aktsia kohta on 0,014 usd (yahoo! finance andmetel), kui see isegi tõuseb 4x, siis on aktsia ikkagi meeletult ülehinnatud.
  • Brad, Ja kuidas sa EBAY, AMZN kommenteeriksid?
    Ka yle hinnatud?
  • Energy, suured tegijad nagu AMZN ja EBAY kauplevad tihti preemimumiga, kuna neil on suurusest tingitud eelis.

    P/S suhtarv mõõdab siis hinna ja käibe suhet, AAC puhul on see praeguste andmete põhjal 60, EBAY-l 22 ja AMZN-l 3. Mida kõrgem seda halvem ja normaalsem oleks number 1 juures.

    Lisan veel, et AAC-l on tervelt 14 töötajat ja et eelmise aasta kasum oli 145 000 USD. See on nii väike number, et seda pole just kuigi raske I kv. ületada.

    Ma ei taha siin Energy ideed maha teha, vaid pigem näidata, et mingi avastamata kullaauk see nüüd küll pole. Lugege Yahoo! boarde ja näete, et tavaline pumpamine käib seal.

    Väga riskantne aktsia ja üle 5% portfellist investeeriks ma sinna vaid relva ähvardusel. Seetõttu pidasingi Energy esialgset soovitust algajale "kogu raha eest AAC-d" veidi ebaviisakaks.

    Just my 2c.
  • Järeldused tulevad ise pähe...

    Ma tahaksin sulle väga soojalt soovitada KOHE likvideerida vähemalt 80% oma positsioonist. Ja ütlen seda sellepärast, et omal ajal sain ise valusa (kuid ka väga väärtusliku) kogemuse, kui mul oli liiga palju ühte aktsiasse investeeritud. Siinjuures ei ole vahet mis aktsiasse sinu raha on paigutatud. Sa võtad liiga suure riski enda peale.
    Sina loodad praegu, et esimese kvartali kasum ületab kogu aasta 2003 kasumi. Ok, las ta tuleb selline. See tähendab ca 4-5-kordne aastane kasv (juhul, kui see kasumi kasv ei tule mingisugusest ühekordsest tehingust). Samas viimase aasta jooksul kasvas AAC aktsia hind 0.07 -> 0.88, ning see on ca 12,5-kordne kasv. Asi on selles, et tõenäoliselt kõik ootavad juba selliseid tulemusi nii esimeses kvartalis, kui ka tulevikus. Mõtle, mis võib juhtuda, kui tulemused tulevad väga ilusad, aga, näiteks, juhatus ei anna selget kommentaari, et selline kasv jätkub ka tulevikus... Või mingi suur investor otsustab oma kasumi võtta...
    Lühidalt, point on selles, et vaevalt oskad sa praegu ennustada turuosaliste reaktsiooni nende tulemustele. Ning tundub, et praegusel hetkel on sinu võidushansid 50/50.
  • Thx vitalit, oeldakse kes ei riski see ei joo shampust.
    Ma olen pennyde peale orienteerunud ja tegelen nendega juba 2a, on olnud ka kaotusi, kuid v6idud on seni tunduvalt suuremad olnud.
    Risk on suur, aga mul pole midagi karta, ilmselt tunnen selles sektoris ennast nagu kala vees.
    :-)
  • Mul ei ole midagi pennyde vastu. Miks mitte need, kui see raha toob. Aga haiuta natuke riske, võtta vähemalt 5 penny stock'i, siis magad rahulikumalt.
  • Kindlasti teen seda tulevikus, magan vagagi rahulikult, kogemused on 6petanud mitte paanitsema.
  • Naedsa, Greg Manning Auctions Inc (GMAI) avaldas head tulemused.
    Earnings up 200%, nii et Ableauctions (AMEX:AAC) on veel kasvuruumi kyllaga.
  • AAC yletas $1.0 liigutakse 52 week high suunas, mis on $1.15.
    Voluum on tunduvalt kasvanud.
  • Energyga olen 100% nõus, kes ei riski see shamust ei joo. oletame et tal on 200k eest AAC ja kui tuleb langus ja kaotab näiteks 40k, pole see summa millepärast nutta.


    risk to the max!
  • Ma olen Kristjaniga nõus ja ei saa aru Energy tegutsemisviisist. Saan veel aru, et kui kellegil on näiteks 30K EEK ja pool sellest on Hansapanga aktsiate all. Kuna summad pole just suured, siis võib põhjenduseks olla soov vältida tehingutasusid, mis kaasneks erinevate aktsiate ostmisega. Samuti on Hansapank ikka way tugevam ja kindlam ettevõte kui mingi AAC. Viimane on ju rämpsaktsia, mis võib küll tõusta lühikese ajaga 2 korda, kuid samahästi ka kaotada 90% oma väärtusest.

    Olen küll teinud palju lolluseid oma 7-aastase spekuleerimisega, kuid paigutada 100% ühe rämpsaktsia alla on minu jaoks umbes sama hea, kui pangast saadud laen viia esimesse kasiinosse ja panna punase.

    Kas elu on siis tõesti nii hall, et peab pidevalt teravaid elamusi otsima? Mängi näiteks spordiennustust või mine 100 krooniga kasinosse, kui vaja oma mängukirge välja elada.
  • Mart1n, sa oled aktsiaturust ikka täitsa valesti aru saanud, kui sa arvad, et see AAC võib maksimaalselt 20% langeda. Sellise rämpsuga pikaajaliselt teenida lihtsalt ei ole võimalik, tõenäosus on räigelt sinu kahjuks. See, et mõned võidavad lotoga miljoneid ei tähenda, et nad nii targad on ja õiged numbrid ära arvavad. Selle asja nimi on õnn ja investeerimisega pole sellel midagi pistmist.
  • Momendil oman 25500 AAC aktsiat, hetkel $7000 plussis + $10K mis eelnevalt teenitud, mis kaotusest te raagite?
    Investeerisin 1a tagasi ja olen siiamaani AACd kokku ostnud.
    Ma jalgin AAC yle aasta ja tean, mis teen, magan taitsa rahulikult. Iga $0.01 t6usu toob mulle $255 sisse.
    Jalgige tana AAC. Kui keegi on yle $10 dollarit maksvate aktiatega
    omale raha oskuslikult teeninud, ei tahenda et ta pennystock aktsiatega sama osav on.
    Kulla inimesed jaage oma trading valdkonda, muidu saate t6esti k6rvetada.
    Lihtsalt pakkusin valja oma idee, kuidas 100% tootlust saavutada.
    Yhtegi teist reaalset ideed, siin valja ei kaidud. Thats it.
    Alvar oled Sa kunagi pennydega tradinud, kogemust on?
    Mart1n tnx.
  • Mart1n on taitsa 6ieti aru saanud, tuleb osata leida see 6ige aktsia ja mitte nutta kui nt 40K EEK kaotad, kedagi teist peale enda syydistada ju pole.
  • Energy, sul kogu raha ühe pennystocki all?

    Julge hundi rind on kuulihaavu täis.
  • Suffix, Jah nii see on.
    Vaheke statistikat: yahoo AAC board posts up 1600%.
  • Unustasin lingi lisamata>
    XXXX://messages.yahoo.com/us/yahoo/fn.html

    Esimest korda kui AAC soovitasin osta 08.04.2004 "Soovitage haid aktsiaid" rubriigis, tapselt sel paeval mil registreerusin LHV kasutajaks. Sellest ajast alates sai AAC soetada alates $0.69, hetkel $1.02 ja liigub kindlasti ylesse. Mark my words. :-)
  • Veel yks kasulik link:

    XXXX://www.investcom.com/us/mvamex.htm
  • Energy, kõige odavam stock, mida ma ostnud olen oli INSM kuskil 80 senti, mis oli aga biofarmaatsia ettevõte. Firma jaoks oli oluline 1 ravim ja kui see failib, võib aktsia vabalt ka 90% oma väärtusest kaotada. Aga loomulikult ei pannud ma ettevõtte alla 100% kapitalist. Usun, et paari dollariste aktsiate seast võib leida häid investeeringuid, tooks näiteks EELN.

    Üldiselt on nii, et enamus investoreid jõuavad varem või hiljem järelduseni, et pennysid pole mõtet treidida. Nad ei allu mingisugusele analüüsile ja seega on palju kindlam kaubelda suuremaid aktsiaid.

    Vbla on Sul AAC osas õigus. Siiski arvan, et Sa ei teadvusta endale riski, mida võtad. Näiteks mis tundeid tekitaks Sulle portfelli 50% langus?
  • Energy, kui kaua oled pennydega kaubelnud ja millised on olnud tulemused?
    Kuidas leiad aktsiaid, millega kaubelda ja kuidas sattusid AAC otsa?
    Ja mis on põhjused AAC ostmiseks lisaks sellele, et seda rämedalt pumpitakse? Äkki tood mõned faktid fundamentaalist näiteks välja. Mis peaks ettevõtte väärtus ja aktsia hind olema sinu arvates? Soovitavalt koos arvutuskäiguga.
    Aitäh!
  • jim, kas sa selle posti algust lugesid? Ma kyll ei teinud seal mingeid arvutusi, aga t6in m6ningad positiivsed punktid valja, mille jargi otsin. Eelnevalt kaubeldud RBAK, VERT, EELN, VRA, UAX, GOAM (aga need on t6esti k6ik enamuses prygiaktsiad).
    VERT puhul(kirjutasin nalja rubriigis) V6tsin HPs 25K laenu ja nadalaga kahekordistasin :-)) RBAK-ika olen yks kord miinusesse jaanud, muidu k6ik positiivselt lahenenud. Tuleb 6igel ajal myya ja osta. AAC puhul olen kasutanud teistest erinevat taktikat, sobival hetkel kokku ostnud,
    2x myynud, et riski maandada. Minuarust on AAC yks nendest firmadest, millest v6ib midagi valja kooruda, igastahes on firma areng aasta jooksul reaalselt tunnetatav.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon