MURRAME LÄBI! - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

MURRAME LÄBI!

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Läbimurre heast maitsest on igal juhul toimunud kui kui Tallinna tänavatele on ilmunud koomiksilaadsed valimisreklaamid, kus tegelasteks mitmete riikide valitsusjuhid.

    Minu kõrvu jõudnud sahinate kohaselt on mitmete välisriikide saatkonnad esitanud vastava arupärimise Eesti valitsusele ja loomulikult informeerinud ka oma valitsust toimunust.

    Vaata neid reklaame ka http://www.respublica.ee/?id=6154

  • kas seekord kasutati enda vaimuvaeseid mõtteid või on nende koomiksitega saanud hakkama mingi ajukääbik reklaamindusest?
    Või lihtsalt ei ole need reklaamid minule mõeldud?

    Mida üritatakse nendega öelda?

    ???

  • Ja mis siis on toimunud? Karvaseid pole kunagi näinud? Soomes Itse Valtiaat?
  • Lühidalt, need reklaamid tekitavad külmavärinaid.
  • Mulle tundub, et Res Publica on selgelt ühevalimiste liblikas. Praeguseks on enamusele selge, et nad on samasugused tainapead kui teised (või hullemad) ja jutt mingist uuest poliitikast on nali. Järgmistel valimistel kajastub see kindlasti ka tulemustes.
  • peavadki külmavärinaid tekitama, sest seal on jäälõhkuja "PARTS". :)
  • to alltime: mulle ka. Ma ise ei pööranud nendele eriti tähelepanu alguses aga isa mul arvas, et selliste reklaamide pärast peaks nad madalamaks ennast võtma.

    Ma millegipärast arvan, et järgmistel valimistel saavad nad kõige rohkem 10 kohta.
  • paar päeva tagasi lubasid nad (vähemalt osaliselt) reklaamid maha võtta, uudis selle kohta oli http://www.epl.ee/artikkel_266009.html

  • Lihtsalt halvad reklaamid ei tekita kunagi mingeid emotsioone.
    Lihtsalt head reklaamid kutsuvad sageli esile viha ja raevu, kisa ja kära :-)
  • Ise ma arvan, et EL'is kitsaskohti välja tuua tava-Jussile arusaadaval lihtsal moel on ju tervitatav. Samuti natukene habemesse itsitada maailma "suurte" üle pole ka paha idee. Teostus ise on aga kuidagi nadi või selline "jõmlik", mille vastu nad ise võitlevad. Terava ja tabava nalja asemel on välja kukkunud selline tavaline eesti uuspõllu-huumor.

    Disclaimer: ise pole kunagi RP-d valinud, kuigi olen parempoolse ilmavaatega (kusjuures siiani ei saa aru, mis maailmavaadet RP esindab:)).
  • hmm, sellenädalane arvamusuuring näitas, et praegu võidaks valimised Res Publica, kuigi nad on kaotanud "turuosa". Uuest poliitikat ei tea ma midagi, kuid Partsil on hea omadus, erinevalt paljudest teistest poliitikutest - ta on selgroogne, mitte limusk.
  • Kui eesmärgiks oli endale tähelepanu tõmmata ja kõneainet tekitada, siis seda ju saavutati.
    Samas on tase selline, et võiks "läbimurret" üritada ühe teise populaarsuselt(ja populistlikkuselt) lähedase erakonna turusegmendis.
  • SideKick,

    oponeerin Sulle,

    Kuhu on jäänud lubatud vali kord? Ma ootan seda juba pikemat aega ;-(

    Peamine valimislubadus on täitmata!!!
  • oponeerid millele? ma ju ütlesin, et uuest poliitikast (vaimilubadusest) ei tea ma midagi :)
  • Ma kardan, et RP on valinud karmi ja rigiidse raja paljuski nende poliitikute pärast, kes on paljude aastate vältel vestnud meedias piiratud õppimisvõimega sädistajate lugusid. Neid fikseeritud ajukursi baasilt lendu lastud lugusid räägib nii müüja Anne kui sulane Fedja oma sugulastele-tuttavatele. Takkajärgi võimuahne omavalitsusse kandideerija ajalehes. Lood jutustavad sellest, et riik ei maksa piisavalt pensionäridele, teisalt olevat põllumajandus põhja lastud. Niisugused isikliku olukorraga vürtsitatud jutulõimed on viiruslikud just selle elanikkonna segmendi hulgas, kelle intellektuaalne immuunsüsteem on vähese erudeerituse tõttu nõrk. Nõrgast kohast lipsab aga kergelt viiruslike sümptomitega rämpsinfo sisse, mõistus läheb langustrendi ning viirusekandja otsib järgmist ohvrit, kellele pärandada lugu virelevast talupojast. Haiguse viga ongi selles, et edasi ei kanta fakti, et talupojal võis olla 6-klassiline haridus, mille taustal viimaseks loetud raamatuks on MUNA.

    Morbiidsed ideaalid on tekkinud valdaval osal elanikonnast arvatavalt. Nende ravimine on ajaloo taustal väga pikaajaline (nt. valgustusajastu). Kahjuks on see lihtsalt nii, et morbiidsust ravib eliit kihi-kihi haaval vaimukultuuri peale poleerides, ja iga kiht on õhuke. Tuusid, Lengid, Reilijanid, Alakülad ja Max Kaurid on oma haiglaslike lugudega vallutanud lihtsalt paljude pead, vähendades eliidi poleerimisjõudlust. Nii tundubki, et RP tahtis peale valimisvõitu suurendada oma turuosa veelgi ja arvas, et rigiidne vektor viib nad ka lollimate südamesse. Paindumatus ja kord, mille hind on heade mõtete distantseerumine, ärritab jällegi vaimuhiide.
    P.S. Jube kahju, et Ilves kui endisaegne korüfee, on ka hakanud imelikke ideaale evima.
  • Abesiki, palun täpsusta - miks Rene Ilves "endisaegne korüfee" on? Minu arvates pigem noor mees, tulevik ees!
  • poliitilise korrektsuse huvides peaks viimase kommentaari järele naerumärgi ka lisama :)
  • :D :D :D Toomas-Hendrik Ilves mõtlesin :D :)
  • klepik, näed siis, mis poliitiline näpukas teeb :D Ilves-noorem upgrade, Ilves-vanem downgrade:)
  • aga kui ma ennast Keskerakonda kirja panen, te kõik hääletate minu poolt järgmistel valimistel? :P
  • Siis antakse hääl äkki hoopis sinu vallandamiseks - tugev alus süüdistada seniilsuses. Vbla imbub päevapiltidesse siis poliitiline vigin ka sisse: "QQQ murdis tõusutrendi, kuna põllumajandustoetuste ja sotsiaaltoetuste tase Eestis on halva valitsuse tõttu kehv" :P
  • Kui SideKick ennast Keskerakonda kirja paneb, siis mina kutsun küll kõiki üles tema poolt hääletama. Ühe eeltingimusega - Edgar Savisaar peab sellel ajal olema partei esimees. Siis saab SideKick poolt hääletades ühtlasi ka Edgarit toetada! See on aga väga vajalik Eesti arengu huvides - vähemasti otsustades LHV foorumites läbikäinud mõtetete järgi.
  • siiski pean ma minu ustavaid valijaid kurvastama teatega, et niipea ma poliitikasse sisenemist ei plaani :)
  • Kummaline on see, et Res Publika ei kasutanud reklaamides veel ühte kuulsat nägu Itaaliast - Berlusconi.

    Nimelt kuulub see kena poiss samasse Euroopa Rahvaparteisse kuhu meie Res publika ja Isamaaliit. Üldse on Res Publika sellest oma sõbrast teenimatult vähe rääkinud. Mina kui kodanik olen pettunud.
  • kinks

    kas Sa oma partei Euroopa sõpradest ei tahaks rääkida? absurdihuumor teeks kindlasti kõigil selle foorumi külastajatel tuju heaks :)
  • Sm. Henno

    Teie pakkumine on äärmiselt ahvatlev.
    Kuid tegelikult võib seda teemat lugeda näiteks Delfist: http://www.delfi.ee/news/comment/comment/article.php?id=7903398

    Ning kui kellelgi on naljatuju, siis meie naljaleht on alati avatud aadressil: http://www.esdtp.ee/nali

    Ning Teie, noormees, naljatlege ikka edasi, kohe meeldiv kui valimishulluse vahele kah söbralikku nalja visatakse, kas pole ;)

    Ma loodan, et LHV moderaatorid mind nüüd reklaami eest lintšima ei hakka.
  • Paremäärmuslastest Populistlikud Peded (PPP). Sellest, kuidas kari võimuiharaid ja hakkajaid, kuid põhjendamatult enesekindlaid (arusaadavalt hukatuslik) noori "metroseksuaale" pani seljad kokku kompleksides kõrge riigiametnikuga ja viisid läbi suurima rahva lollitamise aktsiooni pärast Keskerakonda ja nende stabiilset rahva mõnitamist, räägitakse arvatavasti tulevikus legende.

    Potentsiaalne õpikumaterjal poliitikatudengitele.
  • Ah jaa, diskleimer ka otsa:

    Parempoolsete vaadetega ja kahjuks (see näitab kui persses Eesti poliitika on), hääletan vähima võimaliku halva poolt oma seisukohalt. Valides tuberkuloosi, malaaria, aidsi ja muhkkatku vahel valin malaaria ehk oravaid.

    Masendav.
  • Pean tõdema, et ma ei mõista millest me "Läbi murrame" või, et miks "Pereisa ei või magustoitu süüa"; "Eesti krooni kaitsmisest" ei sa samuti sotti ... viimase andsime juba 14.septembril ära.
    aga öelda tahtsin seda, et muud pole tahta kui Gräzinist vabaneda ehk saatkem minema ;))
  • Suffiks, aga sinu tekst muudab antud foorumi üpriski Kesknädala sarnaseks. Palju suuri sõnu ja lambist võetud väiteid, aga vähe sisu:)
  • Minu meelest on kogu seda teemat (Henno alustas ju tegelikult valimisreklaamidest seda jutulõimu) kõige paremini käsitlenud üleeilne Päevaleht. Kuna lugu lühike, siis pasteerin (sry, nüüd öeldakse vist kleebin :)selle kohe siia sissejuhatuseks ära.

    Eurobaromeetri uuringu järgi saab Eestist üks madalaima valimisosalusega riike europarlamendi valimistel – kindlalt lubab valima minna vaid 35% valijaist.
    "Peamiste põhjustena, miks europarlamenti valima ei minda, nimetavad eestlased huvipuudust poliitika ja EL-i vastu, samuti veendumust, et valimise kaudu ei saa midagi muuta. Ligi kolmandik ei lähe valima, sest on EL-i vastu. Oma osa on ka valimiskampaanial – valijad väidavad, et nende jaoks on kõige olulisem teema EL-i võitlus tööpuudusega ja majanduskasv, Eesti parteid räägivad aga hoopis Eesti krooni kaitsmisest, võitlusest immigratsiooniga, ja homoabieludest.
    Üks seletus madalale valimisosalusele on veel – eestlased tunnevad end EL-is võõramana kui teiste liikmesmaade elanikud. Kui eestlased tunneksid end rohkem eurooplastena, küllap oleks ka valimisosalus suurem. EL-iga vastandumisele üles ehitatud valimiskampaania aitab võõrandumist ainult suurendada, mitte vähendada."

    Aga võtame nüüd asja minu, valija seisukohast. Sellest, mis mulle silma (vähem kõrva) hakkab.

    Kõigepealt hakkavad silma Rahvaliidu kahvatutes toonides (no miks küll nii õnnetud värvid?), aga see-eest suured plakatid, kus lubatakse kaitsta eesti krooni. Hinne 2, maitselage kujundus ja väga mõttetu slogan, Euroopale vastanduv ja sügavalt ebarealistlik.

    Sõidame edasi. Silma torkab suur Vilja Savisaar, kes lubab olla valgustaja ja teenäitaja. Ilus vähemasti. Ise peaks aru saama, et Euroopasse. Kes ei saa, võib otse ajamasinaga poolteist aastat edasi põrutada kohalikele valimistele. Reliikvia on vabadus - iga eestlane teab. Ei aeta ila kroonist ja maksudest, ei lubata taevamannat. Hea töö. Hea on 4.

    Kollased prügikastid võtavad silme eest kirjuks. Reformierakond on oma tavapärase meediakampaania juures, tehes asju seinast seina, väga heast väga halvani, aga kindlasti massiga lüües. Mõne prügikasti peal on üldine jutt mida nad lubavad euroopasse tegema minna. Mingid madalad maksud ja muu seelaadne padupopulistlik värk - kuna sügavalt loll jutt euroopa kontekstis, siis mulle kui valijale kahjuks täpselt meelde ei jää. Hinne 2, tase täpselt Rahvaliidu kroonikaitsmise oma.
    Mõni kollane prügikast räägib allapoole vööd löömisest ja poliitiku lubadusest need löögid endale võtta. Valijale on see lolluse tipp löögiks allapoole vööd. Hinne 1, konkurentsitult.
    Mõni prügikast aga küsib, oled Gräzinist tüdinud? Saada ta minema! Särav idee ja hea teostus, hinne 5, huvitav et nii lihtsa ja geniaalse idee peale teised ei tulnud.

    Tee ääres nii siin kui seal seisab Parts ja arutab lääne poliitikutega tähtsaid asju nagu teadmustepõhist ühiskonda, mille peale teine poliitik teeb ainult möhh. Õige kah. Samas saab Parts maha ka halvustava reklaamiga sotside aadressil - üle 3 sellise kampaania eest ei saa. Kohti parlamendis saab muidugi vähem kui 3.

    Lisaks seisavad Ilves sen. ja Marianne. Kena paar - arvavad, et mõistus maksab. Õige, maksab küll, aga mis sellel europarlamendiga ühist on? Et ei räägi kampaania ajal lollusi? Tublid olete, kolm on koolipoisi hinne ja sellega peate rahul olema.

    Üldiselt masendav värk, aga samas ei midagi uut - käekirjad on endised. Ise veel mõtlen, kas selliste vastandamiste-võõrandumiste kampaaniaga üldse on mõtet kaasa minna?
  • Viimasel ajal on jah telekast võimalik näha respu-showd Partsuga peaosas, mis lõpeb peategelase veidra murrameläbi hälinaga. Meenutab see kahtlasti üht hiljuti nähtud b-filmi, kus islamiterroristid pantvangistasid ühe enam-vähem intellektuaali ja teda siis kolm päeva töötlesid, misjärel vaeseke kaamerate ette lükati, et võimaldada vennikesel allah akbar hüüda.
    Siis selline hälin ilma raevuta. Lihtsalt mitteadekvaatne lalin. Selle taustal on kahtlemata praeguse kampaania, aga tõenäoliselt kogu iseseisva Eesti poliitreklaami ajaloo vaieldamatu tipp eesti kroon kaitsmine. No mida... Halb, et omal ajal sai rohkem kui kuus aastat koolis käidud; nüüd lootus kord ometi olla valimisreklaami sihtgrupis kaduma hakkab.
  • Kuulake raadiot ka - Heimar Lenk avab kraanid.

    Tegelikult ongi lõbusad reklaamid selleks, et rahvas võiks ikka valima minna. Põle siin põrnitseda ja iriseda miskit - tühja sest et europaliidu värgist ei jaga, ärge muretsege, ega poliitikud kah ei jaga. Ma olen viimasel ajal igatsugu naljakatel väitlustel käinud, ausõna peaaegu keegi ei jaga suurt miskit. Ahh jaa, viimane kord istusin Reinsalu kõrval, ausõna istusin, nii armas oli, me rääkisime kommunismist ja puha ;)
  • Jah, hälin ilma raevuta on lalin. Ja läbimurde jutt ei ruuli kohe üldse. Respu tuli võimule ilusa poistebändina, lubades kahesõnalisi lubadusi nagu uut poliitikat ja valjut korda. Rahva ihalus kõva käe järele on selle pooleteise aastaga üksnes kasvanud, aga nemad ei tea isegi, mida või kuidas lubada. Kui ei tea, siis ütle midagi selget ja ilusat nagu Vilja Savisaar.
  • Siin kinksil muide õigus. Reformierakonna klipp 2004 aasta meenutamisest ja maksude tõstmise poolt hääletamisest ajas mind siiralt ja sügavalt naerma. Mis sellest, et sisu opakas ja populistlik, täpselt kroonikaitsjate tase.

    Aga võib-olla ei olnudki naljana möeldud...
  • Kanal2 saade "Ärapanija" näitas reklaame eile. Lust oli vaadata neid kohe.

    Aga põhimõtteliselt on vist küll niimoodi, et siinkohal on meil tegemist pigem isikuvalimistega ja kedagi ei huvita, et kas valitav on Reformierakonnas või Res Publicas. Kui mina arvan, et vot see inimene on hea ja tark ja osav ning ega tal siin Eestis korralikku kohta poliitikas pole, siis istugu Brüsselis, saagu korralikku palka ja mõelgu häid asju välja.
  • Huvitav seegi, et Eesti rahvas, kes "rinnaga murdis teed Euroopasse", on nüüdseks kuidagi tuimaks muutunud... selgub et kedagi see Euroopa tegelikult ei huvitagi. Ja loomulikult: vaadates idiootlikke valimisreklaame, kaob igasugune tahtmine valida pikemaks ajaks. Ja KEDA nende hulgast üldse valida? "Päästame eesti krooni!" ... Ei tea kuidas??? Kroon on läinud niikuinii, seda otsustati juba varem. Kas nüüd on mõni hakanud äkki mõtlema, et valitud tee polnudki õige ja tahab odavat populaarsust saavutada? Mõni partei võiks veel lubada näiteks et "Toome vanad ajad tagasi"... siis kui rohi oli rohelisem, kõik said kõhu täis, kõigil oli tööd, kõigil oli kodu jne, jne. Inimeste unistustele ja lootustele on ju toitu vaja, võidab see, kes toidu kõige paremini serveerib;) ... restorani menüüs on 100 nimetust, kuid pakutakse ikkagi koguaeg sama körti
  • Mäletate kui koolis õpetati kustmaalt algab Euroopa - Uraalidest. Kui võtta geograafiliselt ja tõmmata läbi kaardi diagonaalid, siis Euroopa keskpunkt on veits Vilnjusest kõrvale - st - meie oleme keskeuroopa ja pole meil siin kuskile nii hullusti murda vaja, meie oleme täiesti keskel aint venemaa on idaeuroopa.
  • Velikij, miks sa räägid reklaamide kohta täpselt sama juttu, mida mitmetest raadiokanalitest (nt. Rummi suust) või telest juba kuulnud oleme? Rahvaliidu reklaam ärritas mind isiklikult seetõttu, et GE-lt pihta pandud meetmestik mõjub psühholoogilselt hästi paljudele vanuritele, aga erakonna enda sisu on kaka. Arvan, et reklaamid on suht-koht normaalsed but my favorite on Reformi supilõik. Üldse on jube palju "kõvasid" reklaamikriitikuid siginenud. Kas tõesti suudate luua enamat Eesti parimatest reklaamifirmadest? Ei usu.
  • abesiki, kas see suhtkoht normaalne käib ka Sotsiaaldemokraatliku Partei reklaami kohta, mida eile Ärapanijas koduvideoks nimetati? :)
  • Aga mis tal viga? Isiklikult mulle ei meeldi primitiivsuse pärast, aga teatavatele kodanikele oma lihtsuse pärast küll.
  • vbla ma tõesti eksin rängalt nende "reklaamikriitikute" suhtes ja ebamäärase katte alt kerkib loovhõljuki isiksus - kui see tõesti nii on, pange siis oma paremad ideed kirja, visandage, vbla väike lühifilm ja meil Burnetti, FCB-sse, kas või Earlsi firmasse Londoni ning klotsi kukub soliidselt :)
  • No võtame siis abesiki nõu kuulda, minu filmistsenaarium, jätkates supiteemat:
    Pikk järjekord inimestest, igalühel oma söögikraami kaasas, kellel porgandid, kellel banaanid, kellel pulgajäätis, kellel õlu ja kanakoib. Järjekord viib suure katla juurde, kuhu igaüks poole oma kraamist sisse poetab. Siis tuleb suure kulbiga suur kokk, kes kõik selle kokku segab ja laiali jaotama hakkab. Aga ikka nii, et igast kulbitäiest võtab kõigepealt ise suure ampsu, pool ajab üldse üle ääre maha ja kui inimestele kaussi jõuabki miskit, siis vastavalt sellele, kuidas kokale inimese nägu tundub.
    Mis erakonna reklaamiks see suurepäraselt sobiks, võite ise arvata :)
  • Tegelikult peaks poliitikuid ikka millegi muu järgi "ostma" kui reklaami kvaliteedi järgi. Või vähemalt need tegijad võiksid, kes siin kirjutavad. Üldjuhul ei tegele euroopa riigid europarlamendi valimistel oma siseasjadega. Esialgu pole ju brüsselis veel plaaniski meie sotsiaalelu või maksusid käppima tulla...

    Aga mul on 1 näide euroopalikust reklaamist eurovalimistele. See on hollandi sotsialistidelt (nende kellega meie sebime, mitte need kellega mõõdukad).

    Mu meelest on päris hea ning mees keda videos näete, ei kandideeri: http://europa.sp.nl/campagne2004/waakhond_naar_brussel.shtml

    ma nüüd ei oska ennustada, kas see siin käima läheb. aga kui ei siis leheküljel www.sp.nl on link.

  • ... ning sisu baseerub sellel, et SP on sisuliselt väga kriitiline EL arengute suhtes ning nad saadavad vahikoera brüsselisse. Videos näetegi kuidas mingi suvaline kutsa põgeneb Brüsselisse ja seal kõnet pidama hakkab. Peremees on rahul kui lõpuks telekast oma koera üles leiab...
  • Vahepeal on sisse murdnud hoopis neegrid.
    Üks tolknes olümpsi fuajees ja asjatas seal kohvritega (töötas siis seal). Ja tunnike hiljem külvas linnas Pärnu mnt segadust miskit NMaxima.
    Ja mida kuradit !
    Seal istus sees neli neegrit.
  • Vähe palju neegreid ühe päeva kohta.
  • abesiki,

    häbiga pean tunnistama, et polnud teles ega raadios nende reklaamide kriitikat kuulma juhtunud nii et minu ISIKLIKU SEISUKOHA mõningane võimalik sarnasus sealsete komentaatorite omaga on puhtjuhuslik ja ei oma mingit laiemat tähendust antud kontekstis. Samuti luban tulevikus ennast parandada ja püüan enne LHV foorumis sõna võtmist rohkem telekat vaadata.

    Kahjuks ei tea seetõttu ka seda, kas raadios või hoopis televisioonis öeldi, et Rahvaliidu sisu on kaka :-(
  • to: Fit

    Täiesti võimalik, aga mis see foorum siin muud ongi kui kogum subjektiivseid arvamusi. Kellegi poolel ju kuldset tõde ei ole...

    Mina lähtun sellest, mis ma targemate inimeste käest kuulnud olen. Kuidas Minister-Rullnokk eesti juristide eliidi ees suhteliselt täis tegi. Või kuidas laiemalt ennast näidata püütakse. Elu(poliitika)kogemusega inimese enesekindlus on hoopis midagi muud kui noorte ja haritud ja andekate, kuid kogenematute kuttide oma.
  • Teile ei sobi ka ükski erakond! Kelle poolt tee siis hääletate, kui lähete hääletama või olete hääletanud, kui olete käinud hääletamas? Kas tõesti valite kõik Reformi?
    See läheb vist juba reklaami alla, aga mina ise juhuslikke erakondi ei vali.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon