Ajakirjandus ja Telekomi ostupakkumine - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Ajakirjandus ja Telekomi ostupakkumine

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Eilses BNSi uudises ennustab TeliaSonera esindaja taas pakkumise ebaõnnestumisele järgnevat "dramaatilist" aktsia hinna langust. See ei ole esimest korda, kui nende poolt "taeva kaela langemist ennustatakse...". Igal võimalikul moel on püütud mõjutada aktsionäre pakkumist vastu võtma, mis iseenesest on arusaadav...kuid kui ennustatakse ettevõttele halli tulevikku ja madalaid hinnatasemeid, siis peaks ju just TeliaSonerale olema "kasulik" pakkumise ebaõnnestumine... saavad tulevikus odavamalt.
    Veelgi huvitavam on see, et ajakirjandus pole käsitlenud suuraktsionäri esindajate sõnavõtte... viimaseid võiks ju tihti käsitleda lausa turumanipulatsioonina.. eriti seda, mis eelnes pakkumisele ja väitis, et sellistelt tasemetelt küll mingist pakkumisest ei tasu väikeaktsionäridel unistada.... Nii vähe kui Eestis üldse mingeid käsitlemist tasuvaid teemasid on...
  • Päris huvitav oleks teada kui kõrge Telia arvates telku dividenditootlus olema peaks et aktsia liiga kallis poleks?
  • Paar päeva enne pakkumise tegemist teatas TeliaSonera, et nemad ei plaani pakkumist teha - hind on liiga kõrge. Kuna pakkumine tuli täpselt paar päeva hiljem bid'i pealt, siis on see üsna selge turuga manipuleerimine.

    Ja see ei ole mitte ainus näide, huvitav oleks nüüd näha Finantsinspektsiooni reaktsiooni nendele hinna mõjutamistele. Ma ei usu, et TeliaSonera Rootsis julgeks nii käituda.
  • koliks selle teemaga ikkagi telekomi ülevõtmispakkumise alla tagasi?
  • kuulge mehed, minge ja vaadake palju telkud mujal maksavad. ja palju mujal dividenditootlus on, tuleks ka kasuks järele vaadata.
  • Paljud telkud on mujal kallimad, pidasid sa matrox seda silmas? viimast ÄP sirvides on järgmiste ettevõtete P/E'd järgmised:

    TeliaSonera 15,0
    Tele2 18,7
    BT 11,2
    Deutsche Telekom 105,2
    NTT DoCoMo 29
    Rostelekom 90
    Verizon Communications 14,0
    Eesti Telekom 10,8

    Kui Sa matrox nüüd lisaksid veel dividenditootluse neile kõrvale siis saaks neid ka võrrelda.
  • võrdleme ikka võrreldavaid asju, eks? Vaataks selliseid firmasid nagu TPSA, Matav, Cesky. Ja võrreldavaid näitajaid nagu EV/EBITDA. Igaüks teeb oma kodutöö ise.
  • kusjuures P/E on tõepoolest vist ainuke näitaja, mille poolest ka minu poolt ülalmainitud ettevõtetest Telekom kohati odavam on. Pealekauba on telekomi P/E mitte 10.8 vaid pigem 14. nii eelmise kui ka selle aasta oodatava kasumi järgi. Äripäev ilmselt vaatab 4q jooksvat numbrit, mis paraku on asjaolude soodsa kokkulangevuse tõttu madalam. Miks, mõelge ise. Selle kuuga lõppeva 4q jooksev number enam nii ilus ei ole. Kas siis on müügikoht, kui äripäevas P/e kohale 14 kirjutatakse? :-)

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon