PalmOne (PLMO) - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

PalmOne (PLMO)

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Hiljuti üllatas Palm investoreid päris korralike kvartalitulemustega. Aktsia reageeris vastavalt ning ettevõte kaupleb hetkel 20x 2005. aasta kasumiprognoosil.

    Siiski tulenes ASP kasv peamiselt uue smartphone'i (Treo) kõrgest hinnast, mis ulatus kuni 500 USD-ni. Teisest küljest kannatavad tugeva surve all firma pikema ajalooga PDA-d (Zire ja Tungsten), seda tänu konkurentsile Delli, HP ja Sony-Ericssony poolt (Samas vallas tegutsevad veel Research in motion, Sharp, Samsung, Motorola, Nokia). Tundub, et konkurents ja klientide üleminek rohkem smartphone'idele on saanud saatuslikuks nii Zire'le kui ka Tungstenile. Viimases kvartalis kasvas müügimaht pigem Treo arvelt.

    Kuuldavasti on firmal probleeme ka edasimüüjate nimekirja pikendamisega.

    Hetkel moodustavad PDAd seadmete müügist 70% ja ülejäänud jääb Treo alla. Probleemiks jääb meedias tõstatatud küsimus, kas tegu on ühe toote firmaga, kuna PDAde osas on tulnud Palmil arvestama hakata konkurentide hindadega ja klientide eelistuste muutumisega. Seega sõltub firma tulevik paljuski Treo läbilöögivõimest ja firma tulevik ei pruugi sugugi praeguse aktsia hinna tasemega määratud ootustele vastavaks osutuda. Hetkel kauplevad mitmete konkurentide osakud tunduvalt madalamatel kordajatel ja tooterisk ei ole pooltki nii hirmutav.

    Short PLMO? Mida arvavad asjast Palmifännid?

  • RIMM genereerib sama suure osa käibest teenuste pealt
  • Et kas ei ole ka Research in Motion (RIMM) ühe toote firma? Valuatsiooni osas tundub vähemalt esmapilgul PLMO odavam. Äkki oleks mingi hetkel mõtet vaadata mingit long-short kombot nende kahe vahel?

    sB
  • Mis siis eile PLMO-ga after hours´il juhtus? RIMM ju tilbendas ka kaasa.
  • Alustuseks PLMO suutis ületada juba 21 juunil tõstetud prognoose ja selle peale kerkis aktsia 44 USD juurde, kuid seejärel tõmmati järgmise kvartali prognoose alla ning see kukutas aktsiat peaaegu hetkega 10 punkti! Väga võimas liikumine ning järelturul oli seda kivina kukkumist päris kummaline vaadata.

  • PLMO puhul oli veel üks huvitav seik eile - ettevõtte käibeprognoos oli järgmiseks kvartaliks $371 mln ja esimese reaktsioonina kuuldi conference calli ajal, et uus prognoos on $317 mln. ehk väga palju madalam. Tegelikult oli siiski $370 mln., kuuldi lihtsalt valesti. See tingis ka esialgse liikumise $32 juurde, mis oli tegelikult ülereageering.

  • finance.yahoo.com näitab Palm, Inc. (PALM) kohta:

    Trailing P/E (ttm, intraday): 4.53
    Diluted EPS (ttm): 3.19
    Last Trade: $ 14.45

    ???

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon