Microlinki aktsiakapital - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Microlinki aktsiakapital

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • http://www.delfi.ee/news/majandus/majandus/article.php?id=8112531

    Kas teadjamad kommenteeriksid, mille poolest selline lüke Microlinkile kasulik on?
    Kas asi on selles, et Microlink on jalad alla saanud ning ei vaja enam võõrkapitali? Või milleski muus?
  • Tsiteerin:
    Aktsiakapitali otsustati vähendada 157 miljonilt kroonilt 400 tuhande kroonini seoses ettevõtte ülekapitaliseeritusega pärast kahe tütarettevõtte — Delfi ja SAF Tehnika — hiljutist edukat müüki.
    Ehk siis raha ettevõttel nii palju, et pole midagi asjalikku sellega enam teha :) Ja niimoodi on soodne raha ettevõttes välja omanikele viia.

    Ardo
  • nagu eilse ÄP kaaneloos Helenius vihjas, saab BRF SAFi müügikasumist oma investeeringu tagasi. see on siis läbiviimise mehhanism lihtsalt.
  • progman: Aktsiakapital ei ole võõrkapital, mis on on näiteks laenud, võlad hankijatele, maksuvõlad jms kohustused. Ettevõtte juhtkond peaks püüdlema, et kapitali struktuur oleks kohas, kus omakapitali tootlikkus oleks suurim.
    Ja kui nimetatud tootlikkus on langenud, võib-olla tõesti on otstarbekam siis raha aktsionäridele jagada, kui niisama ettevõtte kontol hoida.
    Aga kus on omakapitali osakaalu mõistlik koht? See oleneb eelkõige tegevusalast. Kirvereegel - kusagil 30% juures.
  • puhkuse: Sorry, ajasin mõisted segamini ;-) Aktsiakapital pole tõesti võõrkapital. Tahtsin ennist kasutada mõistet "kohustus omanike ees", aga see selleks.

    Missugusi "kõrvalefekte" võib aktsiakapitali vähendamine omada? Kas näiteks äripartnerite usalduse vähenemine sellise ettevõtte vastu? Probleemid likviidsuse tagamisega? Ettevõtte areng pärsitud?
  • Kõik nimetatud efektid on võimalikud, kui aktsiakapitali vastutustundetult vähendada. Microlinki puhul võib aktsiakapitali vähendamine minimaalse seadusega nõutavale tasemele (400 tuh kr) usalduse küsimust puudutada küll.
  • väga täpselt artiklist välja ei loe, kuid mulle jääb mulje, et makstakse välja eelmiste aastate kasum (157 mio - 400k) ning uueks omakapitaliks jääb 400k + lõppeva aasta kasum.

    majandusaasta lõppes eile, 30.06 ning võibolla makstakse viimase aasta kasumist ka veel dividende..

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon