kinnisvara hindadega seotud väärtpaberid - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

kinnisvara hindadega seotud väärtpaberid

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Tere,

    Kas keegi teab nimetada mingeid väärtpabereid, mis oleks otseses sõltuvuses kinnisvara hindadest? Et inimene, kes ei soovi eluasemelaenu võtta, võiks oma raha koguda, kuid et kogutud summa ei jääks pidevalt kinnisvara hinnatõusule jalgu.
    Näiteks, kui mingi maja maksab antud hetkel 2 milli ning inimesel on kogutud 500 tuh'i (s.t. 25 %), et siis tulevikus, kui maja peaks maksma näiteks 3 milli, oleks ka see 500 tuh'i kasvanud maja hinnaga proportsionaalselt ning moodustaks sellest endiselt 25 %, s.t antud näite puhul 750 tuh'i.
  • USAs on lisaks paljudele kinnisvaraaktsiatele olemas koguni kinnisvara indeks (kaupleb sümboli IYR all), Eestis on küll kinnisvarasse investeerivaid fonde, kuid jaeinvestori jaoks midagi eriti head mitte. Hansapanga aktsia saadaolevatest ilmselt parima korrelatsiooniga jah.

    Muuseas, kuigi see IYR indeks kukkus kevadel juba omajagu, tundub mulle antud indeks paari aasta lõikes hea short - USA kinnisvaraturg on nii üle võimendatud, et ma ei näe küll võimalust edasiseks tõusuks tõusvate intresside tingimustes.
  • Arco Varal on paar kinnist kinnisvarafondi ja äkki võtavad 500 tuhhiga jutule ka.

    Kui HP aktsia tundub liigne munade ühes korvis hoidmine, siis võiks ju kaaluda mingi Baltikumi ja Ida-Euroopa portfelli moodustamist või sellesuunalistesse fondidesse raha paigutamist. Viimasel paaril aastal on tõus olnud samas suurusjärgus Eesti kinnisvaraga. Tulevikku ei tea loomulikult keegi ette aga minu tagasihoidliku arvamuse kohaselt võiks selline portfell toota kinnisvaraga vähemalt võrdväärselt ka tulevikus.
  • www.arcokapital.ee - kinnisvaraprogrammid, mis emiteerivad muutuva intressimääraga võlakirju, millede tootlused on otseses sõltuvuses teatud kinnisvaraobjekti rahavoogudest ja selle väärtusest. hetkel toimunud 3 emissiooni, käigus neljas - kokku mahtu ca 40 meek. ühe väärtpaberi nominaal 50,000 krooni. pabereid päris ühe kaupa ei müüda, aga 500,000 on juba päris sobiv investeering.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon