Tarkade inimeste nõu - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Tarkade inimeste nõu

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Tere! Olen koostanud ühe päris suuremahulise äriplaani. Idee iseenesest pole midagi uut aga Eestis siiski veel ainulaadne. Äri läheb käima 85% tõenäosusega. Aga nüüd oleks vaja veel leida 2 äripartnerit kes aitaksid leida raha projekti rahastamiseks ja käima lükkamiseks. Kokku oleks vaja rahalisi vahendeid 20 000 000.- Iga kuine tagasimaks tuleks umbes 200 000.- Kas keegi oskab nüüd öelda kelle poole või kuhu pöörduda sellise summa leidmiseks. Arvatavasti pole võimalik Eestist sellist summat kokku saada. Kirjutage nüüd palun siia komentaare, nõuandeid ja ettepanekuid.
  • Ahjaa - olen kuulnud, et Mark Cuban tegeleb selliste projektidega väga aktiivselt.
  • See ei ole mõni enda aju poolt genereeritud plaan vaid juba mõnel pool maailas vägagi levinud. Mujal maailas läheb samadel ettevõtetel vägagi hästi. Miks mitte siis selline asi ka Eestisse tuua. Kindlasti pole se paha mõte ;)
  • Õige. Buhvet. Kuulsin kuskilt, et Mark Cuban shordib selliseid projekte, minnes samas pikaks mitmetes kohalikku olustikku arvestavates, mõistliku suurusega projektides. Pidi olema hea long/short combo, vähemalt nii räägitakse.

    :)
  • Mul on idee ehitada operatsioonisüsteem, mis annaks uuele loodavale firmale teiseks kvartaliks arvutialase monopoli kogu päikesesüsteemis.Uus operatsioonisüsteem peaks töötama Windows XP keskkonnas.Ma arvan,et teen asja 20 miljonit dollari eest valmis.

    Kirjutage nüüd palun siia komentaare, nõuandeid ja ettepanekuid.
  • Tom256 digimuundus Tommy555????

    Kas mõni mees ei suuda õppida või lihtsalt kõik idioodid mõtlevad ühe malli järgi.
  • Mina nüüd nii karme väljendeid ei kasutaks. Lihtsalt naljakalt suuri rahasid otsitakse kogu aeg...

    PS Minu vaieldamatu lemmik digimon on Mega-Mere-Kolemon, see teeks iga kell isegi Sõja-Greymonile ära. Digimuundumine on kuul.
  • ilmselt sellist raha ei leiagi
    pole ju mingi eriline teenimisvõimalus
    tavalise eesti kinnisvarainvesteeringuga peaks ka rohkem teenima kui ma ei eksi
  • Tommy555, miks just kaks äripartnerit, miks mitte üks või kolm?
  • tommy555. ole kena, ära pane pealkirjaks "tarkade..", sest normaalne inime ei tunne end kunagi targana :) Kaks võimalust - tommy555 kasutajanimi on väike irooniline trikk või on tegu fanaatilise noore inimesega, kes tahab teatavad mõtted teostada. Eeldame teist.

    * kui sul pole erilist ettevõtlusalast kogemust, ürita ennem mõne sõbra või samalaadsete huvidega inimestega mõni väiksem asi ära teha. saad natuke algkapitali ja kogemust. kogemuse all pean silmas, et kust võivad tagasilöögid tulla ning kuidas müügisüsteemid toimivad. huvitav võiks olla lähenemismetoodika ehitada samuti üles kui nimetatud projektis seda soovid.
    * vaata www.aktiva.ee; www.eas.ee. Otsi erinevaid ettevõtluse arendamisega tegelevate riigiasutuste telefoninumbrid üles ja helista. räägi kokkuvõtllikult oma mure ära, nemad võivad osata sind edasi suunata. Helista pankade laenuosakondadesse - suhtle ja küsi.
    * pank ei finantseeri täies ulatuses. võimalik aga oleks erainvestori, sihtasutuse, panga ja venture capitali konsortsium.
    * esimene asi oleks leida erainvestor või venture capital, kes peab veenduma sinu idee headuses ja praktilises realiseerumises. kui ise arvad, et see on väga hea idee, ei tohiks 5 esimest äraütlemist sind morjendada. kui arvad, et sa Eestist ei leia sobivaid ärimehi või pole siinsete seiklusinvesteerijate tingimused sulle sobivad, uuri neid isikuid ja firmasid, kes on pannud Baltikumi ja Ida-Euroopa oma huvisfääri. 20M ei ole nii suur summa, et see ei võiks teoks saada, kui teised osapooled haistavad tootliku raha lõhna sinu ideestikus.
    Edu sulle.
  • Ma arvan, et ükski Eesti investor ei viitsi sellist projekti vaadata vaid paneb selle raha pigem kinnisvara alla ja naudib sama tootlust.
  • millist sellist projekti? sama tootlust? sry... vbla jäi mul midagi vahele, aga nende kohta ei maininud ta midagi. pigem on imeliku sõnastuse taga vene suge vast.
  • Ma ei ole Tom256 ega ka Vene rahvuse esindaja. Mul tuli lihtsalt hea idee , koostasin sellest äriplaani ja kogumoos esialgu. Muidugi on 20 miljonit suur summa ja väga loogiline on see et ma ei saagi seda kunagi, aga põhiline on see ,et äriplaan on olemas ... OSTKE ÄRA VÕI TEHKE JÄRGI. Oma raha kinnisvara alla oskab igaüks panna , aga tehke ISE ka vahel midagi. Siiamaani pole ma küll aru saanud et keegi siinsetest midagi märkimisväärset oleks välja mõelnud. Edu mõtlemisel ! ! !
  • Sa oled nii loll,et süda läheb pahaks.
  • aga kes on sulle siis düsgraafiat õpetanud? ortopoisiga oled vist Emakeele päevast vaenujalal?
    sa ei saa seda ka 100 eegu eest tudengile maha müüa, sest vaegkirjutatud plaani eest antakse F. niisugust plaani on tõesti raske järgi teha - autismi pole teps mitte lihtne copida.
  • Tehke ise ka midagi??? Kas su väljapakutu on mingi hobiprojekt või äriprojekt? 200000 kuus teenib ka vähema rahaga kui 20 milli. Vaja on ainult teha midagi, mitte deposiidi tootlusega imeprojekte sepitseda. Ok, nüüd natuke liialdasin. Aga mis õelda tahan on, et tuleb teha ja mitte õelda, et ei saa teha kuna rahalaeva ei tule.
  • Tommy 555 kirjuta oma projektist lähemalt ja vaatame mis edasi saab. kristjan@kttk.ee
  • Jah kuskilt tuleb pihta hakata. Kuigi peab tunnistama et 20m saab kuus ilma suurema vaevata üle 200 000. 20M esimese ideena on küll väga lennukas, loodetavasti on se ka piisavalt vett pidav. Suur investorile ei ole see 1,53M USD just mingi konte murdev juhul kui äriplaan kannatab igasugust kriitikat ja investor saab 49% aktsiakapitalist Alla selle ei hakkaks ise rääkima sest kui ta mujal on olemas ja nii suuri laineid ei ole löönud kui McDonalds või arvutid omal ajal, siis mind huvitaks isegi väga mis oleks see, mis Eesti turu oludes ära tasuks.
  • Ei ole küll päris minu eriala, aga väike vihje kõigile rahalaeva ootajatele - venture capitali raha saab ikkagi eelkõige töötav lahendus.

    Peaks olema hea idee, meeskond ja selge plaan edasiseks (täiendava raha kasutamiseks). Väike arvutus näitab, et on 3 tingimust. Kui nendest ainult üks täidetud on e. Teil on mingi vahva mõte, siis raha saada lootust Teil praktiliselt pole.

    Ei taha küll liiga skeptiline olla ja inimeste loovaid mõtteid pärssida, kuid elu on ka näidanud, et enamus vahvaid mõtteid on juba kellegil teisel varem pähe tulnud.
  • venture capitalist ei tea ka midagi, lihtsalt kergelennuliselt üritasin illustreerida tommy olukorra võimalikku lahendust. aga arvata on, et venture capital sihib sisenemisfaasiks just seda momenti kui üldine R&D on firmal tehtud ja valmistutakse toote või teenuse lansseerimiseks suuremal tasandil.

    olen suhteliselt tihedalt seotud ideede genereerimisega. arvan, et paljud ideed saab teostada peaaegu 0-krooni baasil (välja arvatud iseenda halduskulud). see pole küll lihtne, sest nad peavad olema raudselt originaalsed. enamus originaalseid ideid pole jällegi automaatselt sotsiaalselt väärtuslikud. niisuguse lähenemise juures tekib üks probleem - miks kaasata, anda osalus või müüa projekt 1 sendi eest, kui selle teostamisega teeniks ise 10 senti. selleks peaks jällegi ise raha ja energiavarud investeerima. üks tähtsamaid momente on minu meelest valik - mis idee lükata aastake edasi, millisesse investeerida oma energia täna ja millisele ideele otsida koostööpartnerid ning dirigeerida teostamine mujale. edasi andmisega väheneb oodatav tulu päris palju. selekteerimisel ei aita matemaatika karvavõrdki, üksnes inuitsioon, kui seda haruldast sõnajalaõit sinus leidub. head visioneermisvõimet kohtab kordades vähem kui aine suhet tumedasse energiasse ja antiainesse universumis.

    on tohutu vahe, kas vaadata ärile investori või ettevõtja pilguga. investor mõtleb kuhu panna teatav raha hulk ja ettevõtja mõtleb kust saada ideid. ettevõtlus kõrgemal tasandil on pooleldi teaduslik. raha on siis R&D faasis nägematus ulatuses sillerdav lõpppunkt. väga riskantne mängumaa, õnnestub vähestel ja kui teostub - Big Bang.

    loeb ainult üks asi - kui palju sul on ajusid. kobe EQ on liivakastimäng enesekriisis vaevlevatele ja redelipulki lugevatele inimestele. tutvused äri ajamiseks on ajaraisk. tutvused ajukantsis hea investeering. peab olema ülikõva IQ või kreatiivsus või mõlemad. kui neid pole, külasta septembris Peep(s) Vainu koolitust ja sära 10% palgakasvu pärast, sest asja sinust nagunii ei saa.
    Raha leiab ajud ja ajud raha nagunii.
  • abesiki, nüüd pole muud, kui tekst välja trükkida ja mööda koole jagama minna :-)
  • See, et raha pole võimalik hea projekti jaoks leida ei pea küll paikka. palju oleneb ka sinu enda oskusest õiged inimesed leida ja neile seda ideed niimoodi serveerida ,et see isuäratav tunduks.See ei ole sugugi kerge ja sada korda ennem tahaks juba loobuda. võib tekkida isegi tunne et su idee ei olegi nii hea kui alguses näis.Aga nii see käib ja lollikindlaid asju ei ole olemas. Risk tuleb viia miinimumini ja just sellega et endal on väga selge nägemus asjast. see nagu pusle , kui viimnegi osa pole paigas siis pilti pole. See võib olla just see osa tänu millele asi ei toimi.Ainuke mis loeb on tegutsemine. Siis tuleb ka edu, ühel päeval:) Räägin oma kogemusest. Firma sai tehtud nullist ja ka oma raha oli null. Vähemalt 20 korda sai mõeldud ,et ei tule sest midagi kuid just see ,et ületasid ennast ja otsisid uusi lahendusi viis selleni et mul on oma firma soomes mis toimib ja mitte halvasti. Natuke on osa ka õnnel:)
  • 20 000 000 kr. saada....... selline summa investeeritakse alles siis kui on näha juba tulemusi.... tuleks natuke ratsionaalsemalt mõelda........

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon