Merko Ehituse Q2-kasum - prognoos - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Merko Ehituse Q2-kasum - prognoos

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Merko Ehituse kasumid on alati raske prognoosida kuna ettevõte paistab ikka ja jälle prognoose ületavat. Ei tohiks aga olla eriti julge prognoosida et Q2 kasum on Q1 omast väiksem. Q1 olid erakorralised tulud 12 meek (puhaskasum kokku 59 meek) ja Q2 seevastu on dividenditulumaks kuskil 13 meek. Ettevõte maksab minu teada ka oma nõukogule 1% aastakasumist provisioonina, kuid ma ei tea kas see toimub ka Q2, sel juhul võib veel 2 meek kulud aruandes olla.

    Merko nettokasumimarginaal on juba kaua olnud 6% ringis, nii et käibe prognoosimine annab head muljet ka kasumist. Q1 oli Merko käibe 770 meek. Kvartal oli erakordne selles mõttes et käimas olid viis suurprojektid (Söeterminal, Viru Väljak, Kunstimuuseum, Hansapanga hoone Riias ja Tallink Hotell). Q2 jooksul on kaks neist lõppenud ja Q3 lõpeb veel üks. Samal ajal algab (minu teada) augustis Läti jäähokihalliprojekt mis on samuti projekt mis annab kvartalis peaaegu 100 meek käivet. Leedus oli Q1 väga nõrk aga Q2 arvatavasti palju parem. Mitu elamuprojekti on ka algfaasis, mõned koos Merko oma riskikaapitaliga, mõned tellitud. Arvatavasti on kõige kasumlikumad riigiprojektid, eriti Muuga söeterminal. Elamuprojektid tehakse ilmselt turul kus konkurents on tugevam, kuigi hea müügitulemuste korral ehitustegevusele hea lisateenistus.

    Minu kokkuarvamise järgi oleks Merko Q2 käive 700 meek ringis (kuna olen alati liiga pessimistlik siis võib panna hoopis 800 meek). Paistab et söeterminali käive võiks olla vähem kui Q1, Lätis ja Leedus ma arvan aga et käive on suurem. Merko Tartu, Gustaf ja Tallinna Teede käibed on hooajaliselt kõrgemad kui Q1. Kulude poole pealt peaksid kõrgemad materjali- ja tööjõukulud marginaalid mõjutama aga oletades ikkagi et Merko teenib 6% nettomarginal siis oleks kasum enne dividenditulumaksu 40-45 meek, ja puhaskasum 30-35 meek. Aktsia kohta oleks kasum 3-4 eek ja H1 puhaskasum aktsia kohta oleks ligikaudu 10 eek. Omakapital tõuseb edasi 62 eek/ aktsia peale. Ma arvan aga et see on päris ohtlik maksta 225 eek ühe Merko aktsia eest kuna mõne aasta pärast võib nii ehitusturg kui ka börs olla nukker ja "ainult" pakkuda hinda mis on kasvõi kaks korda omakapitalist (140-150 eek), ehk võrreldav naaberriikide ehitusettevõtetega.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon